Wat voor inbouw vaatwasser heb ik nodig

Als je op zoek bent naar een inbouw vaatwasser zal je al snel zien dat er veel soorten vaatwassers zijn. Je hebt volledig geïntegreerde vaatwassers, een half geïntegreerde vaatwasser en een onderbouw model. Op deze pagina vertellen we je wanneer je welke nodig hebt.

Welke vaatwasser heb ik nodig

Welke inbouw vaatwasser heb ik nodig

Ben je op zoek naar een nieuwe inbouw vaatwasser omdat je huidige vaatwasser aan vervanging toe is? Zorg dan dat je vaatwasser past in de setting van je keuken. Naast de vrijstaande vaatwassers heb je de keuze tussen drie verschillende inbouw modellen:

Volledig geïntegreerde vaatwasser

Als je wil dat je inbouw vaatwasser helemaal opgaat in het design van je keuken kan je het beste voor een volledig geïntegreerde vaatwasser kiezen. Het bedieningspaneel zit bij een volledig geïntegreerd model namelijk aan de binnenkant, waardoor je deze niet ziet. Als de deur dicht is zie je niet dat er een vaatwasser zit, omdat de gehele buitenkant hetzelfde frontpaneel heeft als de rest van de keukenkastjes.

Half geïntegreerde vaatwasser

De half geintegreerde vaatwasser heeft het frontpaneel aan de buitenkant zitten. Zo kan je ook tijdens het wasprogramma zien hoe lang het nog duurt of wat de temperatuur van het water is. Bij een half geïntegreerd model wordt de hoogte van het frontpaneel bepaald door de locatie van het bedieningspaneel. In de meeste gevallen kan je niet het gehele frontpaneel gebruiken en moet je er een stuk afzagen. Wanneer het paneel hoger zit kan je het bedieningspaneel namelijk niet meer zien of bedienen.

Onderbouw vaatwasser

Een onderbouw vaatwasser is bijna hetzelfde als een vrijstaande vaatwasser, alleen wordt deze onder je aanrecht geplaatst. De vaatwasser zit los in de nis en wordt aan de voorkant niet bedekt met een frontpaneel. De voorkant van de vaatwasser is volledig zichtbaar en met de verstelbare pootjes is de hoogte verstelbaar, zodat hij tegen de onderkant van je aanrechtblad aankomt.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale vaatwasser

Klik en start keuzehulp
Vaatwasser keuzehulp hero
1
2
3
4
Jouw vaatwasser

Vaatwasser keuzehulp

Wat voor soort vaatwasser zoek je? Een inbouw vaatwasser, een vrijstaande vaatwasser of een onderbouw vaatwasser?
Terug
1
2
3
4
Terug

Welk soort vaatwasser zoek je?

Geluidsniveau vaatwasser

Een stille vaatwasser maakt weinig geluid bij het wassen van de natte vaat. Staat je vaatwasser vlakbij je woonkamer? Overweeg dan een stille vaatwasser.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de vaatwasser zijn?

Vaatwasser grootte

Een groot gezin vereist een grotere vaatwasser, en ook een hoger aantal couverts. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een vaatwasser met een kleiner aantal couverts.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen moet de vaat gedaan worden?

Energieverbruik vaatwasser

Een energiebesparende vaatwasser heeft energielabel A, B of C en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige vaatwasser verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de vaatwasser zijn?

Vaatwasser keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte vaatwassers van Nederland. Of bekijk de vaatwasser die het best bij jou passen.
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Vaatwassers aan het zoeken...

Zorgen dat je vaatwasser past

Zorg dat je de rolmaat strak houdt en dat je rekening houdt met het soort vaatwasser. Meet vanaf de ene binnenkant van de nis naar de andere en van de vloer voor je vaatwasser tot de onderkant van je aanrechtblad. Zo weet je zeker dat je nieuwe vaatwasser in je keuken past.

Afmeting vaatwasser

De meeste vaatwassers zijn tussen de 60 en 65 centimeter breed, maar misschien heb jij wel minder ruimte. Dan moet je voor een smalle vaatwasser kiezen. Ook als je vaak een halve belading draait kan een smal model een goede keuze zijn. Geen zorgen, die kunnen ook volledig of half geïntegreerd worden.

Bediening

Als je dan het juiste type vaatwasser hebt gevonden, moet je nog nadenken over waar je wil dat de bediening zit en wat voor soort deur je wil. Dit heeft alles te maken met je keukenplint, als de plint lager is dan 9 centimeter heb je een inbouwvaatwasser met een sleepdeursysteem nodig. Anders kan je kiezen tussen een sleepdeursysteem en een vaatwasser met een deur-op-deur systeem.