Wasmachine en droger set in de schuur

Je kan je wasmachine droger set in je schuur zetten als deze hier droog en beschermd staan, het er niet vriest en alle voorzieningen voor wasmachines en drogers aanwezig zijn. Denk aan een kraan, afvoer, stroomvoorziening en het liefst ook ventilatie.
Wasmachine en droger set

Wat moet je weten

  1. In sommige gevallen kun je je wasmachine en droger set in de schuur zetten
  2. Vocht en wisselende temperaturen kunnen schadelijk zijn voor een wasmachine en droogkast
  3. Populaire plekken voor een wasmachine droger set: washok, badkamer, zolder en bijkeuken

Kunnen een wasmachine en droger in de schuur staan

Je wasmachine en droger gaan het langste mee als ze op een droge, beschermde plek staan. Zolang je schuur daaraan voldoet, kan het geen kwaad om je wasmachine droger set in de schuur te zetten.

Vaak is een schuur of een bijkeuken echter niet geschikt voor een wasmachine en droger omdat het er te vochtig is en de apparaten kunnen worden blootgesteld aan erg verschillende temperaturen. Hierdoor kunnen de wasmachine en droger vroegtijdig kapot gaan.

Kijk uit voor vorst!

Wasmachines en drogers hebben eigenlijk altijd wel ergens een restje (condens) water zitten; bijvoorbeeld in de slangen, leidingen, de trommel en de condensbak. Bij vorst kunnen het overgebleven water en de natte onderdelen van je wasmachine en droger bevriezen en als dat gebeurt gaan die onderdelen gemakkelijk stuk. Daarom kun je je wasmachine droger set het beste niet in een schuur zetten die niet verwarmt is wanneer het buiten vriest.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Wat is de beste plek voor een wasmachine droger set

In principe kun je je wasmachine en wasdroger kwijt op iedere plek in je huis, zolang ze een stevige ondergrond (het liefst waterpas) hebben en je een stroomvoorziening, watertoe- en afvoer nabij hebt. Veel mensen plaatsen hun wasmachines en drogers in een specifiek washok, in de badkamer, in een (bij)keuken of op zolder. Het is maar net waar je de ruimte en juiste aansluitingen hebt! Een condensdroger en een warmtepompdroger kunnen water afvoeren via waterafvoer en/of opslaan in een reservoir. Als je een (lucht)afvoer droger hebt, moet je er rekening mee houden dat de vochtige lucht via een buis naar buiten moet worden geleidt – bijvoorbeeld via een raam of een gat in de muur.

Wasmachine en droger set verstoppen

Als je geen washok hebt en geen fan bent van het idee dat je wasmachine en droger ergens in het zicht staan, kun je overwegen de wastrommel en droogkast in een kast te plaatsen. Er zijn speciale kasten ontwikkeld om je wasmachine droger set in op te bergen. Vaak gestapeld, waardoor je er ook nog ruimte mee bespaart!