Wasmachine met wasmiddeldosering

Een wasmachine met automatische wasmiddeldosering zorgt voor een stralend schone was en voorkomt dat er te veel of te weinig wasmiddel wordt gebruikt. Het bespaart energie, water en wasmiddel, en verlengt de levensduur van de kleding en de machine. Het is mogelijk om je eigen wasmiddel te gebruiken of wasmiddel van het specifieke merk. Hieronder vind je de beste wasmachines met wasmiddeldosering van 2024!

Wasmachine wasmiddeldosering

Wat is automatische wasmachine wasmiddeldosering

Met een wasmachine met autodosering zul je veel wasmiddel besparen.

Een wasmachine met automatische wasmiddeldosering zorgt ervoor dat je voor iedere lading genoeg wasmiddel gebruikt. Dit wordt bepaald op basis van de hoeveelheid wasgoed in de trommel, hoe vies je wasgoed is, van welke stof je wasgoed is gemaakt en de hardheid van het water. Bij de juiste hoeveelheid wasmiddel voorkom je dat de wasmachine veel water en energie moet verbruiken om je wasgoed volledig schoon te krijgen.
Er zijn verschillende merken met een automatisch doseersysteem, je hebt AEG autodose, Miele twindos, Bosch I dos, Siemens intelligentdosing en het automatische doseersysteem van Whirlpool. Het zijn over het algemeen de duurdere modellen die deze techniek aanbieden. Als alternatief zou je ook voor een zelfreinigende wasmiddellade kunnen kiezen, deze techniek zorgt ervoor dat er nooit wasmiddel in de lade achterblijft, waardoor zeepresten geen invloed hebben op de kwaliteit van je kleding.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

Vind jouw Wasmachine met wasmiddeldosering

De beste Wasmachine met wasmiddeldoserings

Beste Wasmachine met wasmiddeldosering van 2024

Als je op zoek gaat naar een nieuwe wasmachine waar een optie voor automatische wasmiddeldosering op zit, moet je niet vergeten dat er ook andere factoren zijn waar je voor de aanschaf rekening mee moet houden. Een wasmachine moet bijvoorbeeld altijd passen bij de hoeveelheid wasgoed van je gezin, waarbij een gezin van twee personen een vulgewicht van ten minste 7 kg nodig heeft en een gezin van vier personen meer gebaat is bij een vulgewicht van 9 kg. Ook het geluidsniveau centrifugeren van een wasmachine is belangrijk.

Het geluidsniveau wassen van een wasmachine met een koolborstelloze motor is aanzienlijk lager, waardoor je het apparaat ook naast een slaap- of werkkamer kunt plaatsen. Een automatisch doseersysteem is heel handig, maar denk ook goed na over de andere factoren die ervoor kunnen zorgen dat je langer plezier hebt van je wasmachine. Lijkt automatisch doseren je wel wat? Bekijk dan hier de beste wasmachines met automatische wasmiddeldosering van 2024:

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Voordelen wasmachine met automatische wasmiddeldosering

Natuurlijk wil je weten wat de voordelen zijn van een wasmachine met automatische wasmiddeldosering, daarom hebben we ze hier voor je op een rijtje gezet. Daarnaast kun je ook het onderstaande filmpje bekijken!

Het voorkomt dat je teveel wasmiddel gebruikt

Het grootste voordeel van automatische wasmiddeldosering is dat je nooit meer teveel wasmiddel gebruikt. Veel mensen hebben namelijk niet echt een idee van wat de juiste hoeveelheid wasmiddel is, waardoor ze eigenlijk altijd teveel wasmiddel gebruiken. De wasmachine moet dan meer water en energie verbruiken om je wasgoed helemaal schoon te krijgen.

Een machine met automatische wasmiddeldosering is ook automatisch een zuinige wasmachine, waarmee je flink op je kosten voor water en energie kunt besparen.

Je kunt bespaart wasmiddel

Ook je kosten voor het wasmiddel zelf zullen aanzienlijk lager worden, als de machine de juiste hoeveelheid wasmiddel afstelt, verbruik je ongeveer 30% minder wasmiddel dan bij handmatig doseren. Per jaar komt dat neer op ongeveer vijf flessen vloeibaar wasmiddel, wat met een gemiddelde prijs van €5 op een besparing van ongeveer €25 neerkomt.

Je kleding zal langer meegaan

Van teveel wasmiddel zal je kleding vaal worden en sneller slijten. Teveel wasmiddel zorgt ervoor dat de kleur sneller wegtrekt en de extra rondes die de trommel moet draaien om het teveel aan wasmiddel uit je kleding te krijgen, zal ervoor zorgen dat je kleding sneller slijt. Door altijd de juiste hoeveelheid wasmiddel te gebruiken, blijft je kleding langer mooi.

Je bespaart tijd

Tot slot scheelt het ook wat werk. Handmatig doseren voor iedere wasbeurt is niet langer nodig, met een beetje geluk hoef je je daar maar eens in de 20 wasbeurten mee bezig te houden.

Let op dat je alleen vloeibaar wasmiddel kunt gebruiken!

Houd er wel rekening mee dat je bij een wasmachine met een automatische wasmiddeldosering alleen vloeibaar wasmiddel kunt gebruiken. Als er twee compartimenten zijn, moet je de keuze maken tussen twee verschillende soorten wasmiddel (bijvoorbeeld voor bont en voor wit) of kun je ervoor kiezen om wasmiddel en wasverzachter te gebruiken.

Wasmachines met automatische wasmiddeldosering

De nieuwste wasmachine is vaak uitgerust met een systeem voor automatische dosering, omdat dit voor jou als gebruiker veel verschillende voordelen kan hebben. Per merk kan de functie een andere naam hebben en daarom hebben we hier een overzicht voor je gemaakt:

Merken:

  1. AEG Autodose
  2. Miele Twindos
  3. Samsung Autodose
  4. Siemens intelligentdosing
  5. Bosch I Dos

Hoe werkt automatische wasmiddeldosering

Alle wasmachines met automatische wasmiddeldosering maken gebruik van vloeibaar wasmiddel. Het enige wat je zelf hoeft te doen, is het reservoir helemaal vullen en weer aanvullen op het moment dat deze leeg is. Na hoeveel wasbeurten dat is, hangt af van de grootte van het reservoir en de hoeveelheid wasmiddel die er per beurt wordt gebruikt. Gemiddeld gaat een vol reservoir ongeveer 20 wasbeurten mee.

Hardheid water

In sommige gevallen moet je ook invullen wat de hardheid van je water is. Hiervoor kun je een speciale teststrip kopen, maar je kunt de informatie ook opvragen bij je lokale waterbedrijf.

Speciale flessen wasmiddel

Bij sommige wasmachines worden speciale flessen wasmiddel geleverd, maar het is ook mogelijk om lege flessen te kopen en het wasmiddel van je eigen keuze te gebruiken.

Meten is weten

De wasmachine weegt hoeveel wasgoed er in de trommel zit, wat de hardheid van het water is en soms ook wat voor soort wasgoed er in de trommel zit. Op basis van deze informatie bepaalt de wasmachine zelf hoeveel wasmiddel gebruikt moet worden. Verschillende wasprogramma’s hebben ook verschillende doseringen van het wasmiddel.

Het is ook mogelijk om een tweede wasmiddel of wasverzachter toe te voegen, hiervoor zal de wasmachine met automatische wasmiddeldosering ook het wasmiddel doseren.