Wat is een half inbouw vaatwasser

Een half inbouw vaatwasser (ook wel half geïntegreerde vaatwassers genoemd) is een apparaat waar het bedieningspaneel aan de buitenkant van de deur zit. De vaatwasser zit compleet ingebouwd in de keuken en heeft een frontpaneel die hetzelfde is als de keukenkastjes. Het enige wat aan de voorkant zichtbaar is, is het bedieningspaneel aan de bovenkant van de vaatwasser. 

Vaatwasser vragen

Een half inbouw vaatwasser

In tegenstelling tot bij volledig geïntegreerde vaatwassers is bij een half geïntegreerde vaatwasser nog wel duidelijk dat hij in je keuken staat. Bij een volledig geïntegreerde vaatwasser zit het bedieningspaneel zichtbaar aan de buitenkant. Dat kan heel handig zijn, omdat je dan bijvoorbeeld kan zien wat de temperatuur van het afwaswater is en hoe lang het nog duurt voordat je afwas klaar is.

Bij deze half geïntegreerde vaatwassers zit het frontpaneel tot aan de plek waar het bedieningspaneel zit. Tot dat stuk heeft de vaatwasser dus precies hetzelfde uiterlijk als de rest van je keukenkastjes. De voorkant van een volledig geïntegreerd model wordt wel volledig bedekt door het frontpaneel en ziet er dus volledig hetzelfde uit als de rest van je keukenkastjes.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale vaatwasser

Klik en start keuzehulp
Vaatwasser keuzehulp hero
1
2
3
4
Jouw vaatwasser

Vaatwasser keuzehulp

Wat voor soort vaatwasser zoek je? Een inbouw vaatwasser, een vrijstaande vaatwasser of een onderbouw vaatwasser?
Terug
1
2
3
4
Terug

Welk soort vaatwasser zoek je?

Geluidsniveau vaatwasser

Een stille vaatwasser maakt weinig geluid bij het wassen van de natte vaat. Staat je vaatwasser vlakbij je woonkamer? Overweeg dan een stille vaatwasser.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de vaatwasser zijn?

Vaatwasser grootte

Een groot gezin vereist een grotere vaatwasser, en ook een hoger aantal couverts. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een vaatwasser met een kleiner aantal couverts.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen moet de vaat gedaan worden?

Energieverbruik vaatwasser

Een energiebesparende vaatwasser heeft energielabel A, B of C en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige vaatwasser verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de vaatwasser zijn?

Vaatwasser keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte vaatwassers van Nederland. Of bekijk de vaatwasser die het best bij jou passen.
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Vaatwassers aan het zoeken...

Een vrijstaande vaatwasser of een geïntegreerde vaatwasser

Een inbouw vaatwasser, of het nu een volledig geïntegreerde vaatwasser of half geïntegreerde vaatwasser is, zijn altijd duurder dan een vrijstaand model. Als jij je huidige vaatwasser wil vervangen voor een nieuw model, moet je er dus wel rekening mee houden dat het type vaatwasser van invloed is op de prijs die je ervoor zal betalen.

Houd er ook rekening mee dat je voor een (volledig) geïntegreerde vaatwassers soms ook je waterleidingen en stopcontact moet verleggen. De vaatwasser heeft wel verstelbare pootjes waarmee je de hoogte deels kan aanpassen, maar dat is lang niet altijd genoeg.

Daarnaast moet de vaatwasser ook passen. Er zijn verschillende vaatwassers met verschillende afmetingen. In een kleine keuken kan je ervoor kiezen om een smaller model te plaatsen, maar alleen als je in een groter model vaak een halve belading draait. Zo weet je zeker dat je geen ruimte tekort komt.