Siemens vaatwassers

Vaatwassers van het merk Siemens staan erom bekend dat ze veel extra gemak leveren. De apparaten zorgen niet alleen voor een perfect schone vaat, maar je kan vaak ook rekenen op extra functies als home connect, een programma status indicatie en autoopen dry. Deze maken het voor jou gemakkelijker om het apparaat te bedienen. Voor iedereen die op zoek is naar een vaatwasser van Siemens, hebben we hier alle informatie over de producten verzameld.

Siemens vaatwasser

Beste Siemens vaatwassers van 2024

Ieder jaar brengt Siemens meerder modellen vaatwassers op de markt, waardoor het voor jou als consument al snel lastig kan worden om het juiste model te vinden.

Op deze pagina vind je een overzicht van de inbouw vaatwassers en vrijstaande vaatwassers van het merk Siemens die door ons als beste zijn getest.

Vind een nieuwe vaatwasser

Maak een keuze tussen de een van de beste vaatwassers van 2024 of doe de eenvoudige keuzehulp en vind je nieuwe vaatwasser.

Vind de perfecte vaatwasser

Alle best geteste vaatwassers

Beste vrijstaande vaatwasser van Siemens van 2024

Een vrijstaande vaatwasser is perfect voor een keuken met een flexibele indeling. Je kan het apparaat namelijk overal kwijt, zo lang je maar een water- en energieaansluiting hebt. Het grote voordeel van een vrijstaande vaatwasser is dat je geen keukenkastje met opbergruimte hoeft op te offeren. Ook is het aantal couverts dat je in een vrijstaande vaatwasser kwijt kunt vaak iets hoger.

Weet je wat je wensen zijn? Bekijk dan in de onderstaande lijst de beste vrijstaande vaatwassers van het merk Siemens.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale vaatwasser

Klik en start keuzehulp
Vaatwasser keuzehulp hero
1
2
3
4
Jouw vaatwasser

Vaatwasser keuzehulp

Wat voor soort vaatwasser zoek je? Een inbouw vaatwasser, een vrijstaande vaatwasser of een onderbouw vaatwasser?
Terug
1
2
3
4
Terug

Welk soort vaatwasser zoek je?

Geluidsniveau vaatwasser

Een stille vaatwasser maakt weinig geluid bij het wassen van de natte vaat. Staat je vaatwasser vlakbij je woonkamer? Overweeg dan een stille vaatwasser.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de vaatwasser zijn?

Vaatwasser grootte

Een groot gezin vereist een grotere vaatwasser, en ook een hoger aantal couverts. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een vaatwasser met een kleiner aantal couverts.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen moet de vaat gedaan worden?

Energieverbruik vaatwasser

Een energiebesparende vaatwasser heeft energielabel A, B of C en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige vaatwasser verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de vaatwasser zijn?

Vaatwasser keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte vaatwassers van Nederland. Of bekijk de vaatwasser die het best bij jou passen.
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Vaatwassers aan het zoeken...

Beste inbouw vaatwasser van Siemens van 2024

Een inbouw vaatwasser van ieder merk is over het algemeen 60 cm breed, zodat het apparaat in iedere standaard keuken past. Bij het zoeken naar een inbouw vaatwasser moet je ook rekening houden met de minimale nishoogte, zodat je zeker weet dat jouw Siemens vaatwasser onder je keukenblad past. De meest voorkomende minimale nishoogte is 81.5 cm, maar er zijn ook aanrechtbladen die hoger of lager zijn. Zorg er dus altijd voor dat je je keuken goed opmeet voordat je aan je zoektocht begint.

Daarbij moet je ook nadenken of je een volledig geïntegreerd of een half geïntegreerd model wil. Bij de tweede optie zit het bedieningspaneel aan de buitenkant van de vaatwasser, waardoor het apparaat wel opvalt in je keuken. Bij een volledig geïntegreerde inbouwvaatwasser zit het frontpaneel van je keuken aan de voorkant, waardoor het apparaat volledig opgaat in het design van je keuken.

Heb je je keuzes kunnen maken? Kijk dan hier naar de beste inbouw vaatwassers van het merk Siemens van 2024!

Informatie over een Siemens vaatwasser

Als je op zoek gaat naar een Siemens vaatwasser, moet je rekening houden met een aantal eigenschappen die voor jou belangrijk kunnen zijn. Denk daarbij aan de energieklasse, de plaatsing van het bestek, het geluidsniveau en de prijs.

Daarnaast zijn er ook nog een aantal specifieke functies die alleen Siemens vaatwassers hebben. Genoeg om over na te denken dus. Om het voor jou iets gemakkelijker te maken om je juiste vaatwasser van Siemens te vinden, bespreken we hier alles wat je over deze apparaten moet weten!

Siemens vaatwasser technologie

Vaatwassers van het merk Siemens zijn uitgerust met hun eigen technologie, die er bijvoorbeeld voor zorgt dat je vaat sneller schoon is, droger uit het apparaat komt en minder energie verbruikt. We hebben hier de belangrijkste technologieën voor je op een rijtje gezet.

Zeolith droogsysteem

Een vaatwasser met een zeolith droogsysteem heeft het meest effectieve droogproces. Op de bodem van het apparaat liggen namelijk korrels, die het vocht omzetten in warmte, waardoor je vaat extra droog wordt. Het is hierbij niet nodig om plastic bakjes zelf nog met een doek na te drogen.

Variospeed plus

Dit is een extra snel programma waarmee je je vuile vaat in een derde van de normale tijd kunt afwassen. De resultaten blijven hetzelfde, je vaat wordt nog steeds even schoon en droog. Deze functie is extra handig voor huishoudens die weinig tijd hebben of waarbij de vaat snel gedaan moet worden.

Home connect

Met home connect kun je je hele huishouden met elkaar verbinden. Via je telefoon krijg je toegang tot alle informatie over je vaatwasser, zoals de temperatuur van het wasprogramma, de resttijdindicatie en welk programma er gedraaid wordt. Het is ook mogelijk om vanaf een andere locatie een automatisch programma af te draaien, zodat je vaatwasser bijvoorbeeld klaar is op het moment dat jij thuis komt.

Autoopen dry

Zit er een vaatwasser met de functie Satellite clean in je winkelwagen? Dan heb je goed gescoord. Deze functie zorgt er namelijk voor dat het water in alle hoeken van de vaatwasser komt, waardoor niet alleen je afwas schoon wordt, maar ook je vaatwasser heerlijk schoon blijft.

Productregistratie

Nadat je vaatwasser alles gewassen heeft, wordt met autoopen dry de deur automatisch geopend. Je vaat kan op een natuurlijke wijze drogen, zonder dat daar extra energie voor nodig is. Je vaat wordt snel en goed droog.