Samsung wasmachine en droger set

Is het tijd voor een nieuwe wasmachine en droger? Kies dan voor een wasmachine en droger set van Samsung – zij bieden de beste wasmachine en droger sets in iedere prijsklasse. Lees hier alles wat je moet weten over een Samsung wasmachine en droger set, en ontdek wat de beste Samsung wasmachine en droger set van 2024 is!
Wasmachine en droger set

Dit zijn de beste Samsung wasmachine en droger sets van 2024

Er zijn steeds meer Samsung wasmachine en droger sets verkrijgbaar. Dat komt omdat Samsung de ideale wasmachine droger set wilt bieden voor ieder type huishouden. Maar dat maakt het niet per se makkelijker beoordelen wat een goede wasmachine droger set is. Hieronder vind je de best geteste wasmachine droger sets van 2024!
  1. Veel of weinig budget, Samsung heeft de perfecte wasmachine en droger set voor jou.
  2. Samsung sets kunnen beschikken over EcoDrive, QuickDrive, AutoDose, AddWash, AI Control, AirWash & OptimalDry.
  3. Wasmachine en droger set beoordelen? Let op vulgewicht, energieklasse, geluidsniveau, functies & programma’s

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale set

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw set

Set keuzehulp

Een stille wasmachine en droger set maakt weinig geluid bij het centrifugeren en drogen van de natte was. Staat je wasmachine en droger set vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille set.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe stil moet de wasmachine en droger set zijn?

Set keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine en droger set ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine en droger set heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine en droger set.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasmachine en droger set zijn?

Set keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine en droger set, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine en droger set met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Set keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste sets
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachine droger set zoeken...

Over het merk Samsung

Samsung is een van de grootste merken als het gaat om consumentenelektronica. Van hun razend populaire telefoons, tot televisies en witgoed; voor vrijwel alle elektronische apparaten kan je bij Samsung terecht. Ook voor een nieuwe wasmachine of wasdroger is Samsung een betrouwbaar en kwalitatief merk, ongeacht je budget. Samsung heeft namelijk een wasmachine en droger set in iedere prijsklasse.
In verschillende onderzoeken en testen naar wasmachines en drogers gooit Samsung hoge ogen! Neem bijvoorbeeld de Consumentenbond; volgens hun onderzoek beoordelen consumenten Samsung met een 8,2 voor merktevredenheid!

De unieke eigenschappen van een Samsung wasmachine en droger set

Zowel de wasmachines als de drogers van Samsung beschikken over verschillende technieken op functies die het wassen en drogen zo makkelijk, snel en efficiënt mogelijk maken voor jou. Om de meest geschikte wasmachine en droger set voor jou te vinden, moet je weten welke technieken er zijn en hoe deze jou kunnen helpen.

Samsung wasmachine - EcoBubble

De EcoBubble-techniek gebruikt water en lucht om het wasmiddel zo snel mogelijk op te lossen. Het krachtige schuim dat hierbij ontstaan is beter in staat de vezels van je wasgoed door te dringen, waardoor het grondig schoon wordt gemaakt, ook op lage temperaturen.

Samsung wasmachine - QuickDrive

Samsung QuickDrive zorgt ervoor dat het wasprogramma tot wel 50% korter duurt en 20% minder energie verbruikt – zonder dat het wasresultaat eronder komt te lijden. Een QuickDrive wasmachine beschikt over sensoren die meten hoe vies het wasgoed nog is, zodat je nooit langer wast dan nodig is.

Samsung wasmachine - AutoDose

Wasmachines met Samsung AutoDose beschikken over ingebouwde sensoren die meten hoeveel wasgoed er in de trommel zit en hoe vies het is. Op basis daarvan bepaalt de slimme wasmachine zelf hoeveel wasmiddel er nodig is, en voegt dit automatisch toe. Door de perfecte hoeveelheid wasmiddel te gebruiken, was je zorgvuldiger en gaat je wasgoed langer mee.

Samsung wasmachine - AddWash

Vind je toch nog vuile was nadat je de wasmachine hebt aangezet? Met Samsung AddWash kun je gerust extra kledingstukken toevoegen wanneer het programma al draait. Het extra wasgoed wordt net de grondig schoon als de rest van het wasgoed!

Samsung wasmachine en droger - AI Control

Als je een wasmachine droger set koopt met Samsung AI Control, beschikken de apparaten over de mogelijkheid om via wifi te connecten met elkaar én een app op je smartphone of tablet. Hierdoor zijn je wasmachine en droger perfect op elkaar afgestemd en kun je ze bedienen waar en wanneer je maar wilt – via je telefoon.

Samsung wasdroger - AirWash

Met het AirWash programma van een Samsung droger kun je je kleding snel en gemakkelijk opfrissen, zonder dat het volledig gewassen hoeft te worden. Dit kun je bijvoorbeeld doen met kleding die muf ruikt, maar niet per se vies is. Door je wasgoed een wasbeurt te besparen, gaat het langer mee en blijft het langer mooi.

Samsung wasdroger - OptimalDry

Bij Samsung OptimalDry meet de wasdroger aan de hand van sensoren hoe vochtig het wasgoed in de trommel is, en past hij de droogtemperatuur en duur van het programma hierop aan. Hiervoor wordt je wasgoed niet langer aan hete lucht blootgesteld dan nodig is – wat energie bespaart en beter is voor je wasgoed.

Waarom kiezen voor een wasmachine en droger set van Samsung

Samsung biedt wasmachines en drogers in verschillende prijsklassen, hierdoor kun je altijd een passende wasmachine droger set van Samsung vinden voor jouw huishouden – of je nou behoefte hebt aan een luxe, duurdere wasmachine droger set, of juist een simpele, goedkope wasmachine droger set.

Maar waarom moet je een set kopen, en niet gewoon twee losse apparaten? De voornaamste reden waarom wij wasmachine en droger sets aanraden, is omdat bij een set de apparaten perfect op elkaar afgestemd zijn. Qua uiterlijk, functies, vulgewicht en veel meer passen de wasmachine en droger perfect bij elkaar.

Een bijkomend voordeel van een wasmachine en droger set, is dat je met een set vaak goedkoper uit bent dan wanneer je een losse wasmachine en droger aanschaft. Een set wordt vaker aangeboden is een aanbieding dan aparte apparaten, waardoor je er flink op kan besparen.

Waar let je op bij het kopen van een Samsung wasmachine en droger set

De juiste wasmachine droger set kiezen is niet makkelijk. Samsung wasmachines en drogers beschikken beide over ongelofelijk veel specificaties, waardoor een wasmachine droger set beoordelen moeilijk is. Want waar moet je allemaal op letten? Precies die vraag hebben we hieronder voor je beantwoord. Hier staan de belangrijkste kenmerken van een wasmachine droger set op een rijtje, inclusief uitleg, zodat jij makkelijker zelf kan bepalen wat de beste wasmachine en droger set voor jou is.

Vulgewicht

Het vulgewicht van een wasmachine of wasdroger zegt iets over de grootte van de trommel en wordt aangeduid in kg wasgoed. Dit is erg belangrijk, omdat je niet wilt dat de trommel te groot of te klein is. Hoeveel vulgewicht heb jij nodig? Dat hangt voornamelijk af van de grootte van je huishouden. Dit zijn onze aanbevelingen:

  1. Een huishouden van 1 of 2 personen heeft een kleiner vulgewicht van 6 of 7 kg wasgoed nodig
  2. Een gezin met 3 of 4 personen, kan het beste een wasmachine droger set met 8 kg vulgewicht aanschaffen
  3. Een groot gezin vereist een hoger vulgewicht. Daarom raden we een vulgewicht vanaf 9 kg wasgoed aan voor huishoudens van 5 personen of meer.

Maximale geluidsniveau

Wil je graag een stille set? Hiervoor kijk je naar het maximale geluidsniveau van de wasmachine, een wasmachine maakt namelijk over het algemeen veel meer herrie dan een wasdroger. Hierdoor is het geluids niveau van de droger niet heel relevant, maar wil je vooral een stille wasmachine.

Het maximale geluids niveau van een wasmachine en droger set wordt onderverdeeld in 4 categorieën op basis van het aantal decibel (dB): geluidsniveau luid (78 dB of meer), geluidsniveau normaal (74 – 77 dB), geluidsniveau stil (72 – 73 dB) en geluidsniveau extra stil (71 dB of minder).

Energieklasse

Wil je energiezuinig wassen en droger? Kies dan voor een energiezuinige wasmachine en droger set, waarvan de wasmachine minimaal energieklasse B heeft, en de wasdroger een warmtepompdroger is met minimaal energieklasse A++. Een energiezuinige wasmachine en droger set is over het algemeen duurder. Maar doordat je flink bespaart op je energierekening, is een energiezuinige wasmachine en droger set absoluut de moeite waard!

Was- en droogprogramma's

Veel sets bieden een standaard aantal aan programma’s aan, maar daarbuiten zijn er nog veel meer specifieke programma’s waar je misschien wel baat bij hebt, zoals voor allergieën, beddengoed, sportkleding, gordijnen, overhemden en babykleding. Steeds meer apparaten hebben ook hygiënisch stomen, extra droog of een anti-kreuk fase aan de lijst toegevoegd. De beste wasmachine en droger set biedt alle programma’s die jij denkt nodig te hebben.

Gebruiksgemak

Wasmachine en droger sets beschikken over steeds meer functies en technologieën die zowel wassen als drogen voor jou makkelijker en sneller maakt. Hierbij kun je denken aan een zelfreinigende wasmiddellade, kledingbeschermende trommel, automatische wasmiddeldosering en bediening via een app. De meeste wasmachine en droger sets van Samsung bieden verschillende van dit soort functies.

Bouw- en waskwaliteit

Om er zeker van te zijn dat je een goede wasmachine en droger set te pakken hebt, kun je natuurlijk kijken naar onze lijst met de beste sets van Samsung die we eerder op deze pagina benoemden, maar je kunt ook kijken naar de bouw- en waskwaliteit.

  1. De bouw kwaliteit beoordelen: een goede bouwkwaliteit belooft een langere levensduur van het apparaat. Je kunt de bouwkwaliteit beoordelen aan de hand van een aantal specificaties, zoals de aanwezigheid van een koolborstelloze motor, 3 soorten waterbeveiliging, RVS trommel, kuip en deurscharnier, een balanssysteem, zelfreinigende wasmiddellade, trommelreiniging en een behuizing van metaal met emaille. De beste wasmachine en droger sets beschikken over minimaal 70% van de bovenstaande specificaties.
  2. Wasmachine beoordelen op waskwaliteit: De waskwaliteit geeft aan hoe schoon het wasgoed in de wasmachine wordt, en wordt bepaald aan de hand van de volgende specificaties: automatische wasmiddeldosering, zelfreinigende wasmiddellade, trommelreiniging, stoomfunctie, een extra spoelfunctie, en wasmiddel gelijkmatig verspreiden. Bij 70% of meer van deze specificaties heeft de wasmachine een topklasse waskwaliteit en wordt je wasgoed grondig schoon.

Samsung wasmachine en droger stapelen

Door je wasmachine en droger set te stapelen, kun je er veel ruimte besparen in je badkamer of washok. Normaal moet je goed opletten of de bovenkant van de wasmachine wel groot genoeg is om de wasdroger op de plaatsen, maar bij een wasmachine en droger set hoef je je hier geen zorgen om te maken. Bij een set zijn de twee apparaten een perfecte match, waardoor je ze zorgen zorgen kunt stapelen.
Wees je er wel van bewust dat je de wasdroger altijd bovenop zet, en niet de wasmachine! Wasmachines zijn namelijk te zwaar, en dat kan de droger beschadigen. Zorg er voor voor dat de wasmachine waterpas staat. Als dat niet het geval is, kunnen de apparaten van hun plek komen tijdens het centrifugeren.