Goedkope wasmachine en droger set

De prijs van een wasmachine en droger set varieert van €800,- tot wel €4500,-. Een wasmachine en droger set valt binnen de categorie ‘goedkoop’ wanneer ze niet duurder zijn dan €1300,-. Op zoek naar een goedkope wasmachine en droger set? Bekijk hier de beste goedkope sets van 2024!

Wasmachine en droger set

Dit zijn de beste goedkope wasmachine en droger sets van 2024

Als je een nieuwe wasmachine droger set wilt, moet je uiteraard letten op de prijs, maar ook op de kwaliteit. Want het is leuk om een mooie deal op de kop te slaan, maar je wilt natuurlijk wel dat je nieuwe wasmachine droger set een tijdje mee gaat. Om die reden hebben we hieronder de beste wasmachine en droger sets voor mensen met een budget op een rijtje gezet. Dit zijn de beste sets van 2024 binnen jouw budget.
  1. Wasmachine en droger sets worden duurder door meer functies, programma’s, vulgewicht en een betere energieklasse
  2. Beko, Haier, Whirlpool, Indesit en Zanussi bieden betaalbare, goede wasmachine en droger sets
  3. Een geschikte wasmachine beschikt over de juiste functies, programma’s energieklasse en capaciteit

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale set

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw set

Set keuzehulp

Een stille wasmachine en droger set maakt weinig geluid bij het centrifugeren en drogen van de natte was. Staat je wasmachine en droger set vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille set.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe stil moet de wasmachine en droger set zijn?

Set keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine en droger set ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine en droger set heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine en droger set.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasmachine en droger set zijn?

Set keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine en droger set, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine en droger set met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Set keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste sets
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachine droger set zoeken...

Wat kost een wasmachine en droger set gemiddeld

Als je op zoek bent naar een nieuwe wasmachine en droger set, vraag je je waarschijnlijk af wat de gemiddelde kosten zijn in Nederland. De prijzen variëren afhankelijk van het merk, de grootte, de functies en de (bouw)kwaliteit. Gemiddeld kost een wasmachine en droger set tussen de €800 en €1500. Maar er zijn ook duurdere sets beschikbaar voor mensen die meer functies willen.

Waarom een wasmachine en droger set en niet twee losse apparaten

Een complete set beschikt over een wasmachine en wasdroger die perfect op elkaar afgestemd zijn. Dat houdt in dat ze qua uiterlijk, functies, vulgewicht, programma’s en bediening de perfecte match zijn voor elkaar. Dat maakt het wassen en drogen voor jou makkelijker en sneller.

En daarnaast is het ook goedkoper om een wasmachine en droger set te kopen dan aparte apparaten aan te schaffen. Dit komt dat een set wordt aangeboden in een aanbieding. Je vindt de losse wasmachine en droger nergens andere voor een betere prijs.

De was-droogcombinatie: een alternatief van de wasmachine en droger set

Een was-droogcombinatie is in principe twee apparaten in één. Met een was-droogcombi kun je namelijk zowel wassen als drogen, terwijl het formaat vergelijkbaar is met dat van een wasmachine. Hierdoor bespaar je dus aanzienlijk wat ruimte in huis. Was-droogcombinaties zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Je kunt al een nieuwe was-droogcombinatie vinden voor €600, wat goedkoper is dan de meeste wasmachine en droger sets.

Hoe meer functies, hoe duurder de set

Er zijn veel verschillende functies die wasmachines en drogers kunnen hebben, en hoe meer functies een set heeft, hoe duurder deze over het algemeen zal zijn. Enkele van de functies die de prijs kunnen verhogen zijn een hoger vulgewicht energiezuinigheid, stoomfuncties, verschillende wasprogramma’s en droogcycli, en slimme functies zoals Wi-Fi-connectiviteit, een zelfreinigende wasmiddellade, kledingbeschermende trommel, automatische wasmiddeldosering en veel meer. Als je een set zoekt met dit soort functies en opties, kom je al snel uit bij een duurdere wasmachine droger set.

Wat maakt een wasmachine droger set nog meer duur?

Energiezuinige wasmachine en droger sets zijn meestal duurder in aanschaf, maar ze kunnen besparen op de energierekening. Een goedkope wasmachine en droger set daartegenover, heeft vaak een lage energiebesparing. Waardoor ze in gebruik een stuk duurder zijn. Op de lange termijn is het daarom de moeite waard om te investeren in een energiezuinige (maar duurdere) wasmachine droger set.

Een set met veel vulgewicht is handig voor gezinnen met veel wasgoed, maar kan duurder zijn dan een set met een kleiner vulgewicht. Ook hierbij geldt wel dat dit een investering is; als je een te kleine wasmachine droger set koopt, zul je vaker moeten wassen en drogen, wat onnodig veel stroom verbruikt.

En ten slotte betaal je vaak ook meer voor bepaalde merken. Sommige wasmachine en droger merken staan bekend om het leveren van fantastische kwaliteit en een immens langere levensduur. Maar dit zie je meestal ook terug op het prijskaartje. Hierover meer in het volgende stuk.

Goedkope wasmachine en droger merken

Als je een wasmachine en droger set zoekt die betaalbaar is, zijn er verschillende merken waar je naar kunt kijken. Enkele van de goedkopere merken zijn Beko, Haier, Whirlpool, Indesit en Zanussi. Deze merken bieden betaalbare opties zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit.

Betaalbare wasmachine en drogers

Beko is bijvoorbeeld een merk dat bekend staat om zijn betaalbare wasmachines en drogers. Ze bieden modellen met verschillende capaciteiten en functies, afhankelijk van je behoeften. Haier is een ander merk dat betaalbare opties biedt, met name in de categorie van compacte wasmachines en drogers. Whirlpool is een merk dat bekend staat om zijn kwaliteit en betrouwbaarheid, maar ook modellen biedt die betaalbaarder zijn. Indesit en Zanussi zijn ook merken die betaalbare opties bieden zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit.

Best geteste wasmachine en droger set

Andere, duurdere merken, zoals Miele, Bosch, Samsung en Siemens, worden vaak bekroond voor het produceren van ‘de best geteste wasmachine droger sets’. Deze wasmachines en drogers hebben een uitstekende bouw kwaliteit en een topklasse waskwaliteit. Maar in onderzoeken, bijvoorbeeld die van de Consumentenbond, scoren deze merken erg slecht op de prijs-kwaliteitverhouding, aangezien hun wasmachine droger sets in aanschaf erg duur zijn. Volgens datzelfde onderzoek hebben de wasmachines van Zanussi de beste prijs kwaliteit verhouding. Hun sets krijgen jouw wasgoed grondig schoon en droog, voor een zacht prijsje.

Goedkope wasmachine droger set kiezen: Hier let je op

Als je op zoek bent naar een goedkope wasmachine en droger set, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je de ideale wasmachine droger set vindt. Hieronder staan enkele punten waar je rekening mee moet houden.

Vulgewicht

Het vulgewicht of de capaciteit van een wasmachine en droger set is een belangrijke factor om in gedachten te houden bij het kopen van een nieuwe set. Dit geeft namelijk aan hoeveel kilo wasgoed je tegelijkertijd kunt wassen en drogen. Een groot gezin vereist veel vulgewicht omdat er veel wasgoed tegelijkertijd gewassen (en gedroogd) moet worden. Een kleiner gezin kan echter voor een kleiner vulgewicht kiezen, en hiermee besparen op water en stroom. Als je meer vulgewicht wilt, kan dit invloed hebben op de prijs van de set. Weet je niet hoeveel vulgewicht jouw huishouden nodig heeft? Dit zijn onze aanbevelingen:

  1. 1 of 2 personen: 6 of 7 kg vulgewicht
  2. 3 of 4 personen: 8 kg vulgewicht
  3. 5 personen of meer: ruimte voor 9 kg wasgoed of meer

Functies en programma's

De functies en programma’s van een wasmachine en droger set variëren van model tot model en kunnen van invloed zijn op de prijs. Het is daarom belangrijk om te overwegen welke functies je daadwerkelijk nodig hebt en welke functies je kunt missen.

Qua functies kun je denken aan onder andere een zelfreinigende wasmiddellade, automatische wasmiddeldosering, bediening via een app en startuitstel. Ook zijn er speciale programma’s voor beddengoed, sportkleding, babykleding, delicate stoffen, een anti kreuk fase en veel meer. De perfecte wasmachine en droger set beschikt over de functies en programma’s waar jij denkt baat bij te hebben, maar past alsnog binnen jouw budget.

Energiezuinigheid

Energiezuinigheid is een andere belangrijke factor om in gedachten te houden bij het kiezen van een passende wasmachine en droger set. Een energiezuinige set kan weliswaar duurder zijn in aanschaf, maar kan op de lange termijn besparingen opleveren op de energierekening. Let bij het kiezen van een set op het energielabel om er zeker van te zijn dat je een energiezuinig model kiest.

Een wasmachine is energiezuinig vanaf energieklasse C en een wasdroger vanaf energieklasse A++. Kies hierbij het liefst voor een warmtepompdroger met een koolborstelloze motor, deze drogen zuiniger en stiller dan bijvoorbeeld een condensdroger of afvoerdroger, en hebben tevens een langere levensduur.

Betrouwbaarheid en bouw kwaliteit beoordelen

Betrouwbaarheid is een andere factor om rekening mee te houden bij het kiezen van een wasmachine en droger set. Je kunt hiervoor kijken naar het merk van het apparaat, maar dat zegt niet altijd even veel. Als alternatief kun je ook de bouwkwaliteit beoordelen. Deze wordt opgedeeld in 3 categorieën: basisklasse, middenklasse en topklasse. Hoe beter de bouw kwaliteit, hoe steviger het apparaat waarschijnlijk is en hoe langer deze meegaat.

Klantenservice en garantie

Klantenservice en garantie zijn ook belangrijke factoren om in gedachten te houden bij het kiezen van de juiste wasmachine en droger set. Kies voor een set van een merk met een goede klantenservice en een goede garantieperiode, zodat je bij eventuele problemen snel en gemakkelijk hulp kunt krijgen. Controleer ook of de garantieperiode lang genoeg is om je gemoedsrust te geven.

Tweedehands of tweedekans wasmachine en droger set kopen

Als je geen nieuw apparaat wilt kopen, kun je ook tweedehands opties overwegen. Bij het kopen van een tweedehands wasmachine en droger set zijn er echter wel een paar dingen waar je op moet letten. Het is belangrijk om te weten dat tweedehands modellen over het algemeen geen garantie hebben en waarschijnlijk al een aantal jaren gebruikt zijn.

Een tweedehands set beoordelen?

Naast dat je de eerdergenoemde, bovenstaande specificaties in acht moet nemen, is het belangrijk om te controleren of de wasmachine en droger goed werken en of er geen defecten zijn. Kijk naar de buitenkant van de apparaten en controleer of er geen beschadigingen zijn. Controleer ook of de deuren goed sluiten en of er geen roestvorming of schimmel is in de trommels. Vraag de verkoper naar de leeftijd van de set en of er recentelijk onderhoud aan is verricht. Vraag ook naar de oorspronkelijke aankoopdatum en de aankoopprijs. Misschien hebben ze zelfs de bon en/of het garantiebewijs nog!

Voordelen van het kopen van tweedehands zijn onder andere dat je geld bespaart en dat het beter is voor het milieu. Een bijkomend voordeel is dat een tweedehands set nog vele jaren meegaan als deze goed wordt onderhouden. Nadelen zijn onder andere het risico op defecten en een kortere (of geen) garantieperiode.

Een abonnement nemen op je nieuwe wasmachine en droger set​

Een andere optie is om een abonnement te nemen op je nieuwe wasmachine en droger set. Hierbij betaal je maandelijks een bedrag voor het gebruik van de apparaten, inclusief reparaties en onderhoud. Er zijn verschillende aanbieders van deze diensten, zoals bijvoorbeeld Coolblue. Coolblue biedt bijvoorbeeld een abonnement waarbij je een wasmachine en droger set kunt huren voor een vast bedrag per maand. Het abonnement is inclusief installatie, reparaties en onderhoud.
Ga je verhuizen? Dan verhuist Coolblue de wasmachine en droger set zelfs met je mee. De abonnementen hebben een minimale looptijd van 1 jaar en zijn daarna maandelijks op te zeggen. Je kan ook het abonnement overdragen aan iemand anders, heel handig als je bijvoorbeeld in een studentenhuis woont met meerdere mensen. Let er wel op, de wasmachine en droger set blijft eigendom van Coolblue. Indien je de wasmachine en droger set na 12 maanden wilt kopen, dan dien je contact op te nemen met de klantenservice.