Wasdroger 8 kg
Een wasdroger 8 kg is een droger waarbij je per keer tot 8 kilogram aan kleding kunt drogen. In de trommel past dus veel wasgoed, waardoor deze droger ook geschikt is voor grotere ladingen zoals een tweepersoons beddengoed. In dit artikel vertellen we je alles over de 8 kg wasdrogers en delen we de beste wasdrogers met 8 kg van 2023.
De beste wasdroger 8 kg van 2023
De beste wasdroger 8 kg van 2023
Wat is een wasdroger met 8 kg
De inhoud van de trommel wordt ook wel het vulgewicht of vulcapaciteit genoemd. Het geeft aan hoe groot de trommel van je wasdroger is en hoeveel kilo wasgoed je per keer kunt drogen. Een wasdroger met 8 kg vulgewicht kan dus per droogbeurt tot 8 kilogram aan kleding drogen.
De meeste drogers hebben een vulgewicht van 7, 8 of 9 kg. Er zijn ook grotere drogers met een inhoud van 10 kg, 11 kg of zelfs meer. Maar deze drogers worden eigenlijk alleen gebruikt voor hotels en andere bedrijven.
Vind jouw wasdroger voor 1 persoon
Vind een goede wasdroger voor 1 persoon door te kijken naar de beste van 2023 of doe de snelle keuzehulp.
Beste wasdrogers met 8 kg van 2023
Hierbij hebben we niet alleen gekeken naar het vulgewicht, maar ook naar andere kenmerken van een droger zoals de energieklasse, geluidsniveau en speciale droogprogramma’s. Dit zijn de beste wasdrogers met 8 kg van 2023.
9.2/10Samsung DV80TA220AE
De Samsung DV80TA220AE is de best geteste wasdroger met 8 kg van november 2023!
De Samsung DV80TA220AE wasdroger is een topkeuze als je veel waarde hecht aan energiezuinigheid en gebruiksgemak. Met een energielabel van A+++ en het gebruik van een warmtepompsysteem is dit een van de meest efficiënte apparaten op de markt. Daarnaast heeft de wasdroger een breed scala aan droogprogramma's, waaronder specifieke opties voor handdoeken, lingerie, en beddengoed. Dit zorgt ervoor dat je wasgoed niet alleen droog, maar ook in topconditie blijft.
Maar deze wasdroger schittert niet alleen op het gebied van energiezuinigheid en programma's. Hij heeft ook een behoorlijk vulgewicht van 8 kg, ideaal voor een gezin met twee kinderen. Bovendien is hij met een geluidsniveau van 63 dB relatief stil. Je kunt de droger dus gerust 's nachts laten draaien zonder je zorgen te maken over geluidsoverlast. Daarnaast heeft de machine een handig anti-kreukprogramma, waardoor je minder tijd kwijt bent aan het strijken van je kleding.
Toch zijn er ook een paar minpuntjes. Zo heeft de machine een basisklasse bouwkwaliteit, wat betekent dat hij mogelijk sneller slijt dan modellen met een hogere bouwkwaliteit. Daarnaast ontbreekt het aan moderne snufjes zoals Wi-Fi-connectiviteit en een stoomfunctie. Ook heeft de wasdroger geen zelfreinigende condensor, wat betekent dat je deze zelf regelmatig moet schoonmaken. Maar als je kunt leven met deze kleine tekortkomingen, dan is de Samsung DV80TA220AE zeker een wasdroger die je in overweging zou moeten nemen.
9/10AEG T6DBC482 ProSense
Deze wasdroger van AEG heeft een vulgewicht van 8 kilo, wat genoeg is voor zowel normale als grotere wasladingen. Je hebt de keuze uit 14 verschillende programma's, waaronder speciale opties voor beddengoed, sportkleding en jeans. Het vocht uit je wasgoed wordt opgevangen in het condensreservoir. Als je geen zin hebt om dit telkens te legen, kun je er een condensafvoerslang bij kopen. Zo wordt het vocht automatisch weggespoeld via de waterafvoer.
Er zijn een paar dingen die je in overweging moet nemen bij deze wasdroger. Ten eerste, de ProSense beladingssensor maakt het mogelijk om een kleine was sneller te drogen. Daarnaast heeft de wasdroger een maximale droogtijd van 139 minuten, wat betekent dat je relatief snel droogt. Met een bouwkwaliteit van middenklasse gaat de wasdroger langer mee dan een basisklasse droger. Hoewel de energieklasse B minder bespaart over de levensduur dan een A+++ warmtepompdroger, is het nog steeds een energiezuinige keuze. Het enige nadeel is dat de afvoerslang niet standaard wordt meegeleverd, dus je moet deze apart aanschaffen als je het condenswater direct wilt afvoeren.
9/10Beko DCU8235BXT
De Beko DCU8235BXT wasdroger scoort goed met 15 verschillende programma's en een digitaal display. Met programma's speciaal voor babykleding en jeans kun je veelzijdig drogen. De machine heeft ook een kledingbeschermende trommel en een handige startuitstel functie, waarmee je de droogtijd naar wens kunt instellen. Het maximaal geluidsniveau van 66 decibel is acceptabel.
Hoewel de wasdroger goed scoort met een reviewscore van 9, zijn er enkele punten om in de gaten te houden. De machine is niet energiezuinig met een energielabel B, wat betekent dat het jaarlijkse energieverbruik 561 kWh bedraagt. Het ontbreken van een Wi-Fi functie en stoomfunctie maakt de droger minder modern vergeleken met andere modellen op de markt.
Tot slot zijn er een paar handige functies die wel aanwezig zijn, zoals het antikreuk-programma. Met een vulgewicht van 8 kg is de machine geschikt voor een huishouden van 3 à 4 personen. Echter, het ontbreken van een zelfreinigende condensor betekent dat je deze zelf schoon moet houden. Kortom, de Beko DCU8235BXT is een solide keuze voor de basisbehoeften maar mist enkele geavanceerde functies.
9/10Whirlpool FFT M11 82 BE
De wasdroger is uitgerust met de 6th Sense technologie. Dit betekent dat de sensoren de vochtigheidsgraad van je wasgoed constant meten en het programma automatisch stoppen wanneer je kleding droog is. Dit bespaart niet alleen tijd en energie, maar zorgt er ook voor dat je kleding langer meegaat. Bovendien blijft je kleding tot 6 uur na het droogprogramma fris dankzij FreshCare+.
Er zijn echter ook enkele nadelen. De condensor is niet volledig zelfreinigend, dus je moet nog steeds regelmatig onderhoud uitvoeren. Bovendien is de meegeleverde afvoerslang van de droger relatief kort. Dit betekent dat je de droger dicht bij de afvoerbuis moet plaatsen of een langere slang moet aanschaffen. Ondanks deze kleine ongemakken, biedt de Whirlpool FFT M11 82 BE wasdroger een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
8.9/10AEG TR71CWZ84 SensiDry
Het energieverbruik van deze droger is indrukwekkend. Met een energieklasse van A++ is het een van de meest energiezuinige modellen op de markt. Dit betekent dat je tot wel 130,- per jaar kunt besparen op je energiekosten. Over de gehele levensduur van de droger kan deze besparing oplopen tot wel 1.300,-. Dit maakt de AEG TR71CWZ84 SensiDry wasdroger een investering die zichzelf op termijn terugbetaalt.
Er zijn echter ook een paar dingen om rekening mee te houden. Hoewel de droger kan worden aangesloten op de waterafvoer, waardoor je het condensreservoir nooit meer hoeft te legen, wordt er geen afvoerslang meegeleverd. Deze moet je apart aanschaffen. Bovendien is de maximale droogtijd van bijna 3 uur langer dan bij een gemiddelde warmtepompdroger met 8 kilogram vulgewicht. Maar over het algemeen zijn de voordelen van de AEG TR71CWZ84 SensiDry wasdroger duidelijk: het is een energiezuinige, veelzijdige en gebruiksvriendelijke optie voor je wasgoed.
Wasdroger keuzehulp
Is 8 kg vulgewicht voldoende voor mijn wasdroger
Wanneer je een nieuwe wasdroger gaat aanschaffen, is het belangrijk dat je het juiste vulgewicht kiest. Dit omdat je natuurlijk na het wassen gelijk al je kleding in één keer wilt drogen. Voor het juiste vulgewicht kijk je daarom naar de samenstelling van je huishouden, welk type wasgoed je wilt drogen en welke wasmachine je hebt. Onderstaande tabel geeft je een handig overzicht.
- 1-2 personen
- 3-5 personen
- 5+ personen
- 7 kg
- 8 kg
- 9 kg
Zoals je hierboven leest is een 8 kg wasdroger voldoende voor een middelgroot huishouden bestaande uit 3 tot 5 personen. Met dit type droger heb je ook genoeg ruimte om wat grotere ladingen te drogen zoals handdoeken, beddengoed en gordijnen. Om de juiste keuze te maken kijk je niet alleen naar de samenstelling van je gezin, maar ook naar een andere factor: het vulgewicht van je wasmachine. Het is het beste als dit overeenkomt met je droger. Je wilt natuurlijk het liefste dat je al het wasgoed na het wassen in één keer in de droger kan stoppen. Maar als je je droger weinig gebruikt, of je hebt veel kleding van delicate stoffen die niet in de droger kunnen, dan kun je je droger ook in een iets kleiner formaat nemen dan je wasmachine.
Waar let je op het kopen van een 8 kg wasdroger
Type droger
Er zijn drie soorten drogers: een condensdroger, een warmtepompdroger en een luchtafvoerdroger. De luchtafvoerdroger wordt bijna niet meer verkocht en zul je alleen tweedehands vinden. Dan moet je een keuze maken tussen een condensdroger of een warmtepompdroger. Het verschil zit in de werking van de droger, de droogtijd en het energieverbruik. Een condensdroger maakt je wasgoed sneller droog door de hoge temperatuur, maar is minder energiezuinig. Drogen met een warmtepompdroger gaat dan weer langzamer, maar is wel energiezuiniger. Deze drogers zijn vaak ook wat duurder in aanschaf.
Energieklasse
De energieklasse geeft aan hoeveel stroom en water de droger per jaar verbruikt. Het type droger heeft ook invloed op het energielabel van de droger. Een droger met warmtepomp is energiezuinig. Deze hebben vaak energieklasse A of hoger. Deze drogers zijn duurder in aanschaf, maar goedkoper in gebruik waardoor je bespaart op energiekosten. Ben je dus op zoek naar een energiezuinige droger dan is een warmtepompdroger de beste keus voor jou. Condensdrogers hebben vaak energieklasse B of lager. Deze drogers zijn weer goedkoop in aanschaf, maar duurder in het energieverbruik.
Geluidsniveau
Ook het geluidsniveau is iets waar je rekening mee moet houden wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe droger, zeker wanneer de droger dichtbij je slaapkamer staat. Drogers kunnen qua geluidsniveau opgedeeld worden in vier categorieën: extra stil (62 dB of minder), stil (63 – 64 dB), gemiddeld (65 – 66 dB) en luid (67 dB of meer). Ben je op zoek naar een stille wasdroger, dan moet je er eentje uitzoeken met een maximaal geluidsniveau van 64 decibel.
Extra functies
Extra functies bij een wasdroger zijn handige opties die het gebruiksgemak verhogen. Kijk voor jezelf welke functies je graag gebruikt. Dit kunnen functies zijn zoals een droger met zelfreinigende condensor waardoor je minder onderhoud aan je droger hebt. Ook kun je kijken naar een stoomfunctie zodat je minder hoeft te strijken. Of neem een wasdroger met sensoren die de vochtigheidsgraad van je wasgoed meet waardoor je nooit langer droogt dan nodig.