Wasdroger 8 kg

Een wasdroger 8 kg is een droger waarbij je per keer tot 8 kilogram aan kleding kunt drogen. In de trommel past dus veel wasgoed, waardoor deze droger ook geschikt is voor grotere ladingen zoals een tweepersoons beddengoed. In dit artikel vertellen we je alles over de 8 kg wasdrogers en delen we de beste wasdrogers met 8 kg van 2024.

Wasdroger 8 kg

Wat is een wasdroger met 8 kg

De meeste drogers hebben 8kg vulgewicht

De inhoud van de trommel wordt ook wel het vulgewicht of vulcapaciteit genoemd. Het geeft aan hoe groot de trommel van je wasdroger is en hoeveel kilo wasgoed je per keer kunt drogen. Een wasdroger met 8 kg vulgewicht kan dus per droogbeurt tot 8 kilogram aan kleding drogen.

De meeste drogers hebben een vulgewicht van 7, 8 of 9 kg. Er zijn ook grotere drogers met een inhoud van 10 kg, 11 kg of zelfs meer. Maar deze drogers worden eigenlijk alleen gebruikt voor hotels en andere bedrijven.

Vind jouw wasdroger voor 1 persoon

Vind een goede wasdroger voor 1 persoon door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

Beste wasdrogers met 8 kg van 2024

Ben je op zoek naar een nieuwe wasdroger en wil je graag een apparaat met 8 kg inhoud? We hebben het internet voor je afgezocht en een lijst samengesteld voor de beste 8 kg wasdrogers.

Hierbij hebben we niet alleen gekeken naar het vulgewicht, maar ook naar andere kenmerken van een droger zoals de energieklasse, geluidsniveau en speciale droogprogramma’s. Dit zijn de beste wasdrogers met 8 kg van 2024.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een warmtepompdroger is erg energiezuinig, maar droogt iets trager. Een condensdroger is niet energiezuinig, maar droogt wel snel. Bij geen voorkeur kies je voor beide opties.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was drogen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Is 8 kg vulgewicht voldoende voor mijn wasdroger

Wanneer je een nieuwe wasdroger gaat aanschaffen, is het belangrijk dat je het juiste vulgewicht kiest. Dit omdat je natuurlijk na het wassen gelijk al je kleding in één keer wilt drogen. Voor het juiste vulgewicht kijk je daarom naar de samenstelling van je huishouden, welk type wasgoed je wilt drogen en welke wasmachine je hebt. Onderstaande tabel geeft je een handig overzicht.

Huishouden
  • 1-2 personen
  • 3-5 personen
  • 5+ personen
Vulgewicht
  • 7 kg
  • 8 kg
  • 9 kg

Zoals je hierboven leest is een 8 kg wasdroger voldoende voor een middelgroot huishouden bestaande uit 3 tot 5 personen. Met dit type droger heb je ook genoeg ruimte om wat grotere ladingen te drogen zoals handdoeken, beddengoed en gordijnen. Om de juiste keuze te maken kijk je niet alleen naar de samenstelling van je gezin, maar ook naar een andere factor: het vulgewicht van je wasmachine. Het is het beste als dit overeenkomt met je droger. Je wilt natuurlijk het liefste dat je al het wasgoed na het wassen in één keer in de droger kan stoppen. Maar als je je droger weinig gebruikt, of je hebt veel kleding van delicate stoffen die niet in de droger kunnen, dan kun je je droger ook in een iets kleiner formaat nemen dan je wasmachine.

Waar let je op het kopen van een 8 kg wasdroger

Naast het vulgewicht zijn er nog een aantal andere zaken waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe droger. We bespreken ze hieronder.

Type droger

Er zijn drie soorten drogers: een condensdroger, een warmtepompdroger en een luchtafvoerdroger. De luchtafvoerdroger wordt bijna niet meer verkocht en zul je alleen tweedehands vinden. Dan moet je een keuze maken tussen een condensdroger of een warmtepompdroger. Het verschil zit in de werking van de droger, de droogtijd en het energieverbruik. Een condensdroger maakt je wasgoed sneller droog door de hoge temperatuur, maar is minder energiezuinig. Drogen met een warmtepompdroger gaat dan weer langzamer, maar is wel energiezuiniger. Deze drogers zijn vaak ook wat duurder in aanschaf.

Energieklasse

De energieklasse geeft aan hoeveel stroom en water de droger per jaar verbruikt. Het type droger heeft ook invloed op het energielabel van de droger. Een droger met warmtepomp is energiezuinig. Deze hebben vaak energieklasse A of hoger. Deze drogers zijn duurder in aanschaf, maar goedkoper in gebruik waardoor je bespaart op energiekosten. Ben je dus op zoek naar een energiezuinige droger dan is een warmtepompdroger de beste keus voor jou. Condensdrogers hebben vaak energieklasse B of lager. Deze drogers zijn weer goedkoop in aanschaf, maar duurder in het energieverbruik.

Geluidsniveau

Ook het geluidsniveau is iets waar je rekening mee moet houden wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe droger, zeker wanneer de droger dichtbij je slaapkamer staat. Drogers kunnen qua geluidsniveau opgedeeld worden in vier categorieën: extra stil (62 dB of minder), stil (63 – 64 dB), gemiddeld (65 – 66 dB) en luid (67 dB of meer). Ben je op zoek naar een stille wasdroger, dan moet je er eentje uitzoeken met een maximaal geluidsniveau van 64 decibel.

Extra functies

Extra functies bij een wasdroger zijn handige opties die het gebruiksgemak verhogen. Kijk voor jezelf welke functies je graag gebruikt. Dit kunnen functies zijn zoals een droger met zelfreinigende condensor waardoor je minder onderhoud aan je droger hebt. Ook kun je kijken naar een stoomfunctie zodat je minder hoeft te strijken. Of neem een wasdroger met sensoren die de vochtigheidsgraad van je wasgoed meet waardoor je nooit langer droogt dan nodig.

Veelgestelde vragen bij het kopen van een wasdroger met 8 kg

Hoeveel kilo was in droger?

Het vulgewicht geeft aan hoeveel kilogram wasgoed je per keer in de droger kunt drogen. Welk vulgewicht je nodig hebt is afhankelijk van de grootte van je gezin, welk soort wasgoed je wilt drogen en de grootte van je wasmachine. Een 8 kg wasdroger is geschikt voor huishoudens van 3 tot 5 personen.

Wat is 8 kg wasgoed?

Refurbished wasmachines zijn volledig nagekeken en gecheckt op eventuele gebreken. Als er gebreken zijn, dan worden deze eerst gerepareerd voordat de machine opnieuw verkocht wordt. Je kunt er dus vanuit gaan dat een refurbished wasmachine dezelfde hoge kwaliteit heeft als een nieuw apparaat. Daarbij krijg je bij de meeste gebruikte wasmachines ook garantie zodat je zeker weet dat deze nog jaren meegaat.