Beste wasdroogcombinatie

Met een was-droogcombinatie haal je eigenlijk twee apparaten in huis; een nieuwe wasmachine en droger. Een was-droogcombinatie neemt veel minder plek in beslag dan twee aparte apparaten, en je hoef ook je natte wasgoed niet over te plaatsen. Je leest hier alles wat je moet weten om de beste wasdroogcombinatie van 2024 te vinden!

Beste wasdroogcombinatie

Beste wasdroogcombinatie van 2024

Als je van een wasmachine en droger overstapt naar een enkel apparaat, dan wil je natuurlijk wel meteen de beste was- droogcombinatie in huis halen. Door het brede aanbod aan wasdroogcombinaties is het lastig om te beoordelen welke wasdroogcombinatie het beste is. Dit wordt bepaald door veel verschillende eigenschappen, zoals: Snelheid,

gebruiksvriendelijkheid, geluidsniveau, energieniveau, verschillende wasprogramma’s, vulgewicht en kwaliteit als misschien wel de belangrijkste. Wil je een was- droogcombinatie kopen van hoge kwaliteit? Kijk dan hieronder voor de top 3 beste wasdroogcombinaties van 2024!

De best geteste wasdroogcombinaties

Het fijne aan een was-droogcombinatie is dat je geen aparte wasmachine en droger hoeft aan te schaffen. Hiermee bespaar je ruimte en geld. Maar hoe weet je wat een goede wasdroogcombinatie is? Daarvoor kijk je naar de volgende punten. Het maximale vulgewicht van een was-droogcombinatie geeft de hoeveelheid wasgoed aan dat in de trommel past. Bij een was-droogcombinatie is het vulgewicht voor drogen vaak lager dan voor wassen. 

Als je een stille wasdroogcombinatie wilt, kijk je hiervoor naar het geluidsniveau centrifugeren. Wasdroogcombinaties verbruiken meestal meer energie dan een losse wasmachine en droger. Hierdoor hebben de meeste exemplaren energieklasse E. Daarnaast zijn er verschillende programma’s voor zowel wassen én drogen, denk aan specifieke droogprogramma’s voor de meest delicate kledingstukken, verschillende soorten textiel en hardnekkige vlekken.

De best geteste wasdroogcombinaties van 2024 zijn:

  • Best geteste wasdroogcombinatie: AEG L7WB86GW
  • Populaire wasdroogcombinatie: Samsung WD80T654ABH
  • Beste goedkope wasdroogcombinatie: Samsung WD70TA049BE
1. AEG L7WB86GW

AEG L7WB86GW is de best geteste wasdroogcombinatie van 2024

De AEG L7WB86GW is een van de beste was droogcombinaties van dit moment! Met ruimte voor 4kg wasgoed om te drogen en 8 kg wasgoed om te wassen, is dit een goede wasdroogcombinatie voor een gezin met 3 of 4 personen.

Met deze was-droogcombinatie kun je zowel wassen als drogen, waardoor je geen aparte wasmachine en droger nodig hebt. Dit scheelt ruimte en geld! De AEG L7WB86GW heeft verschillende wasprogramma’s en droogprogramma’s, waardoor hij geschikt is voor vrijwel alle type wasgoed. Denk hierbij aan verschillende programma’s voor verschillende soorten textiel, delicate kledingstukken, hardnekkige vlekken en vieze geurtjes.

Verkrijgbaar bij

2. Samsung WD80T654ABH

Samsung WD80T654ABH

Met de Samsung WD80T654ABH was-droogcombinatie bespaar je ruimte. Dit ene apparaat is namelijk een wasmachine én droger in één. Hij wast tot 8 kg wasgoed schoon per wasprogramma en 5 kg wasgoed droog per droogprogramma.

Kom je nog wat vergeten wasgoed tegen? Met de AddWash deur kun je tijdens het wasprogramma nog extra wasgoed toevoegen. Deze was-droogcombinatie beschikt over verschillende programma’s voor wassen en drogen. Denk hierbij aan verschillende programma’s voor delicate kledingstukken, verschillende soorten textiel en vieze geurtjes.

De Samsung wd80t654abh beschikt tevens over een zelfreinigende wasmiddellade, koolborstelloze motor, stoomfunctie en uitgestelde start optie.

3. Samsung WD70TA049BE

Samsung WD70TA049BE

De Samsung WD70TA049BE met EcoBubble verandert het wasmiddel is bubbels en lost de meest hardnekkige vlekken op. In deze was-droogcombinatie wordt je wasgoed ook op lage temperaturen hygiënisch schoon.

Dit is een van de beste was-droogcombinaties vanwege de verschillende wasprogramma’s en droogprogramma’s. Dit ene apparaat vervangt je wasmachine én droger, waardoor je ruimte en geld bespaart. Deze was-droogcombinatie heeft namelijk een heel goede prijs-kwaliteitverhouding.

Deze was droogcombinatie beschikt tevens over een zelfreinigende wasmiddellade, stoomfunctie, koolborstelloze motor, uitgestelde start en een maximaal vulgewicht van 7 kg wasgoed voor wassen en 4 kg wasgoed voor drogen.

Vind de beste wasdroogcombinatie

Vind een wasdroogcombinatie door onze top 10 van 2024 te bekijken of doe de eenvoudige keuzehulp.

Waar moet je op letten bij het kopen van de beste was droogcombinaties

Met een was- droogcombinatie kan je wassen én drogen, wat betekent dat er zowel aspecten van een wasmachine als van een droger zijn waar je tijdens je aankoop rekening mee moet houden. In dit gedeelte hebben we de belangrijkste eigenschappen voor je op een rijtje gezet.
Maximaal vulgewicht wassen

Bij een was- droogcombinatie is het heel belangrijk dat je je ervan bewust bent dat het vulgewicht voor wassen en drogen niet hetzelfde is. Stel bijvoorbeeld dat je 8 kg wasgoed kan wassen, dan is de kans groot dat je slechts 5 kg kan drogen. Dat betekent dat je er bij een volle lading wasgoed in de trommel altijd wat uit moet halen om te kunnen drogen.

Dit wasgoed moet je dan op een andere manier laten drogen of later nog eens apart in de was- droogcombinatie stoppen. Let bij je aanschaf dus altijd op het vulgewicht. Je kan beter een te grote was- droogcombinatie met een vulgewicht van 10 kg kopen, waardoor je altijd tussen de 6 kg en 8 kg aan wasgoed kan wassen en drogen, dan een te kleine met een vulgewicht van 6 kg waar je uiteindelijk slechts 4 kg wasgoed in kan drogen.

Maximaal vulgewicht drogen

Bij een was- droogcombinatie kan je dus niet altijd al het wasgoed in de trommel drogen. Let daarom altijd op het maximale vulgewicht voor drogen. De meest voorkomende maten daarvoor zijn: 4 kg, 5 kg en 6 kg.

Het maximaal vulgewicht voor wassen zal gemiddeld tussen de 2 kg en 4 kg hoger liggen. Een was- droogcombinatie met een maximaal vulgewicht drogen van 6 kg zal een maximaal vulgewicht wassen tussen de 8 kg en 10 kg hebben.

Dit zorgt er vaak voor dat het wasgedeelte een te grote capaciteit heeft, waardoor je meer water en energie verbruikt dan je nodig hebt. Op de lange termijn zal dit voor aanzienlijk hogere energiekosten zorgen. Een was- droogcombinatie is dus alleen een goed idee als je bereid bent om voor een maximaal vulgewicht te kiezen dat past bij het wassen en niet bij het drogen. Je moet dan een gedeelte van je wasgoed op een andere manier laten drogen.

Geluidsniveau

Afhankelijk van waar je het apparaat wil neerzetten, is ook het geluidsniveau van invloed op wat de beste was- droogcombinatie voor jou is.

Het geluidsniveau wordt ingedeeld in vier categorieën:

  1. Lager dan 71 decibelextra stil
  2. Lager dan 73 decibelstil
  3. Tussen de 74 en 77 decibelnormaal
  4. Meer dan 78 decibelluid

Omdat een was- droogcombinatie kan wassen en drogen, gaat het hier om het geluid dat wordt gemaakt tijdens het centrifugeren. Tijdens het wassen kan het geluidsniveau dus aanzienlijk lager liggen.

De eerste twee geluidsniveau’s zijn stil genoeg om de was- droogcombinatie in de buurt van je slaapkamer te zetten. Wanneer het geluidsniveau boven de 74 decibel ligt kan je er beter voor kiezen om de was- droogcombinatie in een gesloten ruimte te zetten.

Diepte

Veel mensen kiezen voor de aanschaf van een was- droogcombinatie omdat je minder ruimte nodig hebt dan voor een wasmachine en wasdroger. Vergeet daarbij niet dat een was- droogcombinatie nog steeds best wel wat ruimte in zal nemen. De meest voorkomende diepte ligt tussen de 56 en 64 centimeter. Houd er daarbij ook rekening mee dat je daar ongeveer 20 centimeter bij moet optellen zodat je genoeg ruimte overhoudt om het deurtje open te doen en je wasgoed in- en uit te laden.

Energieklasse

Een was- droogcombinatie heeft altijd twee energielabels, één voor alleen wassen en één voor wassen en drogen. De gemiddelde was- droogcombinatie is niet erg zuinig, omdat de wasmachine en droger in één een veel hoger energieverbruik heeft dan twee losse apparaten.

Wil je een droogcombinatie kopen? Dan is het zeker de moeite waard om eens uit te rekenen wat je jaarlijkse energiekosten zullen zijn voor een was- droogcombinatie en voor een losse wasmachine en droger. Het energieverbruik van een was- droogcombinatie kan tot wel 2 tot 3 keer hoger zijn dan wanneer je twee losse apparaten aanschaft, wat jaarlijks tot honderden euro’s verschil kan leiden.

Het energieverbruik reken je heel gemakkelijk uit door het energieverbruik op het energielabel te bekijken. Dit staat altijd gelijk aan 100 wasbeurten. Als jij ongeveer 150 keer per jaar wast, vermenigvuldig je dit getal dus met 1,5.

Aantal wasprogramma’s

De beste was- droogcombinatie voor jou sluit aan bij je wasgoed en behoeftes. Heb je veel delicate kledingstukken? Dan is het verstandig om te investeren in een model dat een wasprogramma voor fijne was of handwas heeft. Was je juist heel weinig, dan is het verstandig om te kijken of de was- droogcombinatie een progamma voor korte was of opfrissen heeft.

Gebruiksduur

De gebruiksduur van een was- droogcombinatie geeft aan hoe lang het apparaat erover doet om een volle trommel op het katoenprogramma van 60 graden erover doet om je wasgoed schoon te krijgen. Dit kan tussen de 100 en 250 minuten duren, wat een redelijk verschil is.

Hecht jij veel waarde aan een was- droogcombinatie die je wasgoed snel schoon en droogt krijgt? Dan is het zeker de moeite waard om eens te kijken naar de gebruiksduur voor wassen én drogen.

Non-stop was-droogprogramma

Bij een non stop programma kan je je wasgoed in de machine stoppen en het er gewassen en gedroogd weer uit halen. Je hoeft tussendoor dus geen nieuw programma in te stellen.

Dit is ideaal voor mensen die hun wasgoed zowel willen wassen als drogen, zonder dat ze daar al te veel tijd aan willen besteden.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroogcombinatie

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasdroogcombinatie

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een energiebesparende wasdroogcombinatie heeft energielabel C of hoger en verbruikt minder energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasdroogcombinatie verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een stille wasdroogcombinatie maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasdroogcombinatie vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasdroogcombinatie.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroogcombinatie ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroogcombinatie heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroogcombinatie.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroogcombinatie, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was wassen en drogen?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdroogcombinaties van Nederland. Of bekijk de wasdroogcombinaties die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdroogcombinaties
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdroogcombinaties aan het zoeken...

De beste wasdroogcombinatie merken

Als je op zoek bent naar de beste was- droogcombinatie, zal je overal een aantal merken tegenkomen. In dit gedeelte hebben we de vaakst voorkomende merken voor je op een rijtje gezet.

AEG

De was- droogcombinaties van AEG staan erom bekend dat ze een grote trommel hebben en daardoor bijzonder geschikt zijn voor grotere huishoudens. De meeste was- droogcombinaties van AEG zijn uitgerust met een absolutecare systeem, wat ervoor zorgt dat je kleding extra lang mooi blijft. Het absolutecare systeem is bijzonder geschikt wanneer je kwetsbare stoffen zoals zijde, wol en kant wil wassen.

Bosch

Was- droogcombinaties van Bosch passen het energie- en waterverbruik aan aan de hoeveelheid wasgoed. Voor een wasbeurt van 5 kg zal het apparaat dus minder water en energie verbruiken dan voor een wasbeurt van 9 kg. Hierdoor hoef je je minder zorgen te maken over wat je in de trommel stopt.

De IronAssist functie zorgt er daarbij voor dat je kleding veel minder gekreukeld uit de was komt, waardoor je veel minder hoeft te strijken.

LG

Alle was- droogcombinaties van LG hebben een direct drive motor, die ervoor zorgt dat je wasgoed stiller wordt gewassen en gedroogd. Droogcombinaties die zijn uitgerust met de direct drive zijn daarnaast ook een stuk zuiniger, waardoor je jaarlijks flink op je energierekening kan besparen.

Veelgestelde vragen bij het kopen van een wasdroogcombinatie

Ga je een nieuwe wasdroogcombinatie kopen? Dan komt er een hoop op je af. Wij helpen je uiteraard graag in je zoektocht naar de beste was-droogcombinatie, daarom beantwoorden we hieronder een aantal van de meest gestelde vragen over de was-droogcombinatie.

Wat is een was droog combinatie?

Een was-droogcombinatie beschikt over de mogelijkheid om te wassen en drogen. Hierdoor houd je ruimte over in je washok of badkamer, en hoef je je wasgoed niet over te plaatsen om te drogen.

Net als een gewone wasmachine en droger, heeft een was-droogcombinatie verschillende wasprogramma’s en droogprogramma’s zodat ieder type wasgoed droog en schoon wordt op een zorgvuldige en duurzame manier.

Is een was droog combinatie goed?

De was-droogcombinatie wordt steeds populairder omdat het gewoon heel fijn is om met één apparaat te wassen én drogen. Door de stijgende populariteit zijn er ook steeds meer was droogcombinaties van kwaliteit verkrijgbaar, want voorheen was dit apparaat erg onbetrouwbaar.

Als je zeker wilt zijn van de kwaliteit van de was-droogcombinatie die jij op het oog hebt, kun je het beste kijken naar recensies en de bouwkwaliteit. Dit geeft een indicatie van de stevigheid en levensduur van een apparaat. De beste was droogcombinaties hebben een bouwkwaliteit van topklasse.

Wat zijn de voordelen van een wasdroogcombinatie?

Gemak is een van de redenen waarom veel mensen tegenwoordig voor een was-droogcombinatie kiezen. Je wast en droogt namelijk in hetzelfde apparaat. Hierdoor blijft je was in dezelfde trommel voor wassen en drogen.

Het tweede grote voordeel is dat een was droogcombinatie minder plek in beslag neemt dan een losse wasmachine en droger. Als je niet zoveel ruimte hebt, is een was droogcombinatie daarom ideaal.

En ten slotte kan het goedkoper zijn om voor een was-droogcombinatie te kiezen. In sommige gevallen is dit ene apparaat namelijk goedkoper dan een wasmachine en droger bij elkaar.

Wat zijn de nadelen van wasdroogcombinatie?

Was-droogcombinaties hebben geen koolborstelloze motor maar verwarmen met een verwarmingselement. Hierdoor verbruikt een was-droogcombinatie meer energie dan de gemiddelde wasmachine en droger. De meeste modellen hebben daarom energieklasse E, terwijl er wasmachines zijn met energieklasse A.

Daarnaast hebben was-droogcombinaties in droogfunctie vaak minder vulgewicht dan de gemiddelde droger. In sommige gevallen zul je daarom tussen het wassen en drogen wasgoed uit de trommel moeten halen. Een kleinere trommel kan minder goed het vocht kwijt, waardoor het droogprogramma harder moet werken – en het apparaat dus nog meer energie verbruikt.

En ten slotte kan het als nadeel gezien worden dat je bij een was droogcombinatie niet tegelijkertijd kunt wassen en drogen.

Hoe lang gaat een was droogcombinatie mee?

De levensduur van een was-droogcombinatie kan erg uiteenlopen, dit is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan hoe vaak je de was-droogcombinatie gebruikt, hoeveel kilogram wasgoed je erin stopt (overschrijd het maximaal vulgewicht niet), en welke was-droogcombinatie je precies hebt. Het merk, de prijsklasse en vooral de bouwkwaliteit kunnen namelijk een indicatie zijn van de kwaliteit waarmee hij is gebouwd. Ga daarom liever niet voor een goedkope was-droogcombinatie, maar voor een model met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Gemiddeld genomen gaat een was-droogcombinatie tussen de 5 en 20 jaar mee.