Wasdroger ervaringen

Heb je nog geen droger in huis en ben je op zoek naar een nieuwe droger? Wil je graag de voor- en nadelen weten van het hebben van een droger in huis? In dit artikel hebben we de ervaringen van consumenten verzameld wat betreft wasdrogers. De meeste positieve ervaringen die je over wasdroger leest zijn dat de apparaten energiezuinig zijn, handig in gebruik en dat ze erg stil zijn. De negatieve ervaringen van een wasdroger zijn vaak ervaringen waarbij de droger de kleding toch niet zo goed droogt of dat een droogprogramma erg lang duurt.
Wasdroger ervaringen

Positieve ervaringen met wasdrogers

Een nieuwe wasdroger kopen is een grote investering. Het is belangrijk om een goede wasdroger te kopen die bij je past. Hieronder delen we de positieve ervaringen die consumenten hebben met wasdrogers.

  1. “Ik heb recent een nieuwe warmtepompdroger aangeschaft. Deze is veel stiller dan zijn voorganger. Wat ik ook heel fijn vind is de vochtigheidssensoren meten hoe vochtig je wasgoed is en daar het programma duur op aanpassen. Vaak is mijn was veel sneller droog dan de oorspronkelijke droogtijd. Op deze manier bespaar je weer op je energieverbruik.”
  2. “Mijn wasdroger met energielabel A+++ is ontzettend fijn in gebruik. De jaarlijkse energiekosten zijn superlaag wat ideaal is. Ook vind ik het fijn dat mijn energiezuinige warmtepompdroger beter voor het milieu is doordat deze op lage temperatuur droogt. Tot nu toe heb ik nog geen minpunten ontdekt.”
  3. “Omdat de droger bij ons naast de slaapkamer staat, was ik op zoek naar een stille wasdroger. Na goed onderzoek doen zijn we uitgekomen bij een geweldige droger. De droger is inderdaad erg stil met een geluidsniveau van slechts 62 dB. Daarnaast is het ook een goede prijs kwaliteitverhouding.”
  4. “Na lang wikken en wegen heb ik toch besloten om droger te kopen. Ik heb nog nooit een droger gehad, maar met de erg kleine ruimte waar ik mijn kleding kan drogen leek het me toch wel praktisch. Wat een uitkomst! Grote dingen zoals beddengoed en handdoeken stop ik nu na het wassen direct in de droger zodat ik veel meer ruimte over houd om de rest van de kleding goed op te hangen. Ik wil niet meer terug!”

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een warmtepompdroger is erg energiezuinig, maar droogt iets trager. Een condensdroger is niet energiezuinig, maar droogt wel snel. Bij geen voorkeur kies je voor beide opties.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was drogen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Negatieve ervaringen met wasdrogers

Geen elektronisch apparaat is perfect, ook een wasdroger niet. Om een eerlijk en duidelijk beeld te geven over wasdrogers, hebben we daarom ook hieronder wat minder positieve ervaringen verzameld.

  1. “Mijn nieuwe warmtepomp droger droogt toch niet zo goed zoals geadverteerd. Grote items zoals lakens en dekbedovertrekken worden bij een droogbeurt niet goed droog. Ik moet daarna nogmaals een droogprogramma draaien. Dat vind ik jammer, ik heb juist voor een warmtepompdroger gekozen omdat deze energiezuinig is en zo weinig energie verbruikt.”
  2. “We hebben een nieuwe droger gekocht omdat onze oude droger na jaren stuk is gegaan. De nieuwe droger is een stuk zuiniger, maar toch merk ik dat we hem niet zo vaak gebruiken als voorheen. Het droogprogramma duurt namelijk een heel stuk langer dan ons oude apparaat. Ik hang dan net zo makkelijk de kleding aan een waslijn in de zon en het is even snel droog. Scheelt ook weer stroom.”
  3. Mijn wasdroger zou een stille droger moeten zijn, maar toch merk ik dat deze wel meer geluid maakt dan verwacht. Ik had gehoopt dat ik het apparaat in de avond kon aanzetten maar in verband met mijn kinderen gaat dat toch lastig. Jammer.”
  4. “Ik was op zoek naar een simpele droger en ik dacht dat ik de juiste wasdroger gevonden had. Echter vind ik de bediening toch niet zo gemakkelijk als dat werd gezegd. De handleiding is onduidelijk en ik heb veel moeten googelen voordat ik het apparaat onder de knie kreeg.”

Conclusie

Zoals je leest hebben consumenten verschillende ervaringen met het gebruik van een wasdroger. Hoe goed deze ervaring is, is ook afhankelijk van de verschillende soorten wasdrogers. In de winkels en online vind je een ruim assortiment aan wasdrogers, van de goedkoopste wasdroger tot aan de best geteste wasdroger. Ook het verschil in merken wasdrogers kan groot zijn. We raden daarom altijd aan om ook de reviews online van wasdrogers goed door te nemen zodat je uiteindelijk voor jezelf de beste wasdroger aanschaft.