Goedkope wasdroogcombinatie

De prijs van een was- droogcombinatie varieert van €500,- tot wel €2000,- euro. We spreken van een “goedkope wasdroogcombinatie” wanneer hij niet meer kost dan €700,- euro. Je kunt ervan uitgaan dat je voor zo een bedrag een kwalitatief goede was-droogcombinatie koopt.

Aan het zoeken naar een goedkope was-droogcombinatie? Kijk niet verder! We hebben voor jou hieronder de beste goedkope was-droogcombinaties van 2024 voor jou opgesomd!

 

Goedkope wasdroogcombinatie

Wat is een goedkope was- droogcombinatie

Een goedkope wasdroogcombinatie heeft goede prijs-kwaliteitverhouding.

Niemand koopt graag een nieuwe wasdroogcombinatie.
Wanneer plots de oude kapot gaat kun je overwachts voor hoge kosten komen te staan. Wat dan ook de reden is om een nieuwe wasdroogcombinatie te kopen, hij moet niet te duur zijn. Tijdens het zoeken naar een wasdroogcombinatie kun je op de hoogte blijven van alle aanbiedingen – dit is iets wat wij altijd adviseren. Op deze manier kun je een fantastische wasdroogcombinatie vinden, maar zo een actie is meestal van korte duur. Dat maakt het lastig omdat je niet een overhaaste beslissing wilt nemen, zo een bedrag geef je niet elke dag uit en je wilt daarom geen overhaaste beslissingen. 

Wasdroogcombinaties zijn vrij complexe apparaten met veel verschillende kenmerken, specificaties en functies. Omdat wasdroogcombinaties doorgaans zo’n 10 jaar meegaan wil je wel een wasdroogcombinatie kopen die bij jou past. Het is daarom belangrijk dat je goed nadenkt over de wasdroogcombinatie die je koopt.

Vind de beste goedkope wasdroogcombinatie

Vind een goedkope wasdroogcombinatie door onze top 5 van 2024 te bekijken of doe de eenvoudige keuzehulp.

De beste goedkope wasdroogcombinaties van 2024

Wil je een was- droogcombinatie kopen omdat een wasmachine en droger in 1 precies is wat je nodig hebt, maar wil je niet te veel betalen? Dan zijn er genoeg merken die een goedkoop model in hun assortiment hebben.

Hieronder vind je een overzicht van de beste goedekope was- droogcombinaties van 2024:

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroogcombinatie

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasdroogcombinatie

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een energiebesparende wasdroogcombinatie heeft energielabel C of hoger en verbruikt minder energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasdroogcombinatie verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een stille wasdroogcombinatie maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasdroogcombinatie vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasdroogcombinatie.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroogcombinatie ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroogcombinatie heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroogcombinatie.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroogcombinatie, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was wassen en drogen?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdroogcombinaties van Nederland. Of bekijk de wasdroogcombinaties die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdroogcombinaties
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdroogcombinaties aan het zoeken...

Goedkope wasdroogcombinatie merken

Om je te helpen bij het kiezen van de beste wasdroogcombinatie, hebben wij een handige tabel samengesteld met de gemiddelde prijzen van de populairste merken. Zo kun je gemakkelijk vergelijken welke merken het duurst en goedkoopst zijn. Bovenaan de tabel staan de merken met de goedkoopste beschikbare modellen, zodat u snel kunt zien welke merken het meest betaalbaar zijn voor uw budget. 

Merk
 • LG
 • Hoover
 • Whirlpool
 • Samsung
 • Beko
 • Haier
 • AEG
 • Siemens
 • Bosch
 • Miele
Minimale prijs
 • 599
 • 599
 • 629
 • 649
 • 649
 • 749
 • 769
 • 869
 • 899
 • 1679
Maximale prijs
 • 1299
 • 699
 • 699
 • 1199
 • 759
 • 799
 • 1499
 • 1199
 • 1349
 • 2319

Een goedkope wasdroogcombinatie: de koopgids

Soms lijkt de prijs van een was- droogcombinatie te mooi om waard te zijn en in enkele gevallen is dat ook waar. Je moet er bij een lage prijs namelijk altijd rekening mee houden dat een was- droogcombinatie niet aan al je eisen zal voldoen. Hier vind je alvast de eigenschappen waar je het eerst naar moet kijken.

Vulgewicht wassen en drogen (kg vulgewicht)

Bij een was- droogcombinatie moet je altijd letten op het vulgewicht, omdat dat verschilt voor wassen en drogen. Bij de meeste was- droogcombinaties wordt het vulgewicht aangegeven als 8 kg/5 kg of 9 kg/6 kg, waarbij het eerste gewicht voor wassen en het tweede gewicht voor drogen staat.

Wanneer je 8 kg vulgewicht voor wassen en maar 5 kg voor drogen hebt, betekent dat altijd dat je een gedeelte van je wasgoed op een andere manier moet drogen. Je droogt bijvoorbeeld alleen je t-shirts in de droger en de rest van je wasgoed hang je op een rek.

Als je het liefst al je wasgoed wil wassen en drogen, kan je beter een was- droogcombinatie met een groot vulgewicht kiezen, zoals de Whirlpool fwdd 1071682 wsv eu n, waarbij je 10 kg wasgoed kan wassen en 7 kg kan drogen. Wanneer 7 kg nog steeds net genoeg is kan je ook nadenken over het aanschaffen van een losse wasmachine en droger.

Energielabel

Wanneer je opzoek bent naar een goedkope was- droogcombinatie, wil je natuurlijk ook je energiekosten laag houden. Let dus altijd op het energielabel van het apparaat.

Een was- droogcombinatie met een aanschafprijs tussen de €500 en €800 zal energieklasse D of E hebben. Er zijn nog geen was-droogcombinaties in energieklasse a verkrijgbaar. Houd er daarbij rekening mee dat er op een was- droogcombinatie altijd twee energielabels te vinden zijn, de eerste voor alleen wassen en de tweede voor wassen en drogen.

Op het energielabel vind je alle informatie die je nodig hebt om uit te rekenen wat het apparaat jaarlijks aan energie zal verbruiken en welke kosten daar voor jou aan verbonden worden.

Reken dat altijd eerst uit, het kan op de lange termijn namelijk voordeliger zijn om een iets duurdere, maar zuinigere was-droogcombinatie aan te schaffen. Een was- droogcombinatie met een koolborstelloze motor gebruikt bijvoorbeeld al veel minder energie, maar is wel iets duurder in de aanschaf.

Gebruiksgemak

Ook een goedkope was- droogcombinatie kan voorzien zijn van een aantal technieken die het gebruik veel prettiger maken. Kijk bijvoorbeeld eens naar een beladingssensor die weegt hoeveel kg wasgoed er in de trommel zit en op basis daarvan de duur van het programma en het waterverbruik aanpast. Voor een trommel met 5 kg wasgoed wordt de programmaduur automatisch minder lang dan wanneer je 8 kg aan wasgoed hebt.

Een kledingbeschermende trommel, zoals bij de aeg l7wb86gw, kan ervoor zorgen dat je wasgoed langer mooi blijft en met de optie om tussentijds was toe te voegen kan je die ene vergeten sok toch nog even meewassen.

Er zijn tal van extra opties die het gebruik van een was- droogcombinatie gemakkelijker kunnen maken. Bij een goedkoop model zal je ze nooit allemaal vinden, maar je hebt zeker genoeg keuze.

Het toerental (rpm)

Het toerental van een was- droogcombinatie geeft aan hoe vaak de trommel per minuut ronddraait tijdens het centrifugeren. Hoe meer rondjes er worden gedraaid, hoe droger je wasgoed zal worden. De meeste goedkope was- droogcombinaties draaien 1400 toeren en een enkel model haalt zelfs de 1600 toeren.

Let op dat dit aantal van 1400 toeren alleen geldt voor het katoenprogramma. Kortere programma’s of meer delicate programma’s draaien vaak veel lager dan 1400 toeren, omdat dat voldoende is om je wasgoed droog te krijgen. Staar je dus niet te veel blind op het toerental, het geeft namelijk niet alle informatie die je nodig hebt.

Non stop-functie

Het grootste voordeel van een was- droogcombinatie is dat het een wasmachine en droger in één is. Sommige modellen bieden daarbij een non-stop functie aan, waarbij het wassen en drogen binnen dezelfde cyclus gebeurt. Je hoeft tussendoor dus niet handmatig een nieuw droogprogamma aan te zetten, wat je erg veel tijd kan besparen.

Je zet het non-stop programma van je was- droog combinatie in de ochtend aan voordat je naar je werk gaat en wanneer je thuis komt is alles schoon en droog. Het enige wat je nog hoeft te doen is alles opvouwen en opbergen.

Let hierbij wel op dat je voor wassen en drogen een verschillend vulgewicht kan hebben, waardoor het non stop programma alleen werkt voor het vulgewicht voor drogen, wat vaak maar tussen de 5 kg en 7 kg is.

Het geluidsniveau centrifugeren

De meeste goedkope was- droogcombinaties hebben een geluidsniveau tussen de 73 dB en 77 dB, wat wordt ervaren als tussen stil en normaal. Je moet er bij een geluidsniveau boven de 73 db altijd rekening mee houden dat je de was- droogcombinatie niet naast je slaapkamer kan plaatsen en dat hij ook in een kleine ruimte te luidruchtig zal zijn.

Het geluidsniveau van een was- droogcombinatie wordt altijd gemeten op het moment van centrifugeren. Tijdens het wassen en drogen kan het geluidsniveau dus veel lager liggen.