Beste stille wasmachine

Kom jouw nieuwe wasmachines naast een kantoor of slaapkamer te staan? Of misschien in een open keuken? Dan heb je er baat bij dat je wasmachine niet te veel geluid maakt. Alles wat je moet weten over het kopen van een stille wasmachine, vind je hier!

Hero wasmachine mobiel

Wat is een stille wasmachine

Koop een stille wasmachine wanneer hij vlakbij je slaapkamer of keuken staat.

Een stille wasmachine is een type wasmachine die zo is ontworpen dat hij zo min mogelijk geluid produceert. Wasmachines maken van nature een hoop lawaai, vooral tijdens het centrifugeren. Hierbij draait de trommel van de wasmachine, waar het wasgoed in zet, op hoge snelheid om zo veel mogelijk water uit het wasgoed te persen. Hoe sneller de trommel draait tijdens het centrifugeren, hoe droger je wasgoed uit de machine komt. Dit snelle draaien veroorzaakt trillingen, en dat kan een hoop herrie maken. Een stille wasmachine is erop ontworpen dat er minder trillingen ontstaan tijdens het wassen. 

Hierdoor zijn deze wasmachines een stuk stiller dan andere wasmachines. Natuurlijk maken ook stille wasmachines wel geluid, maar de overlast is stukken minder.

Het geluidsniveau van een wasmachine wordt aangeduid in decibel (dB) onder de specificatie ‘geluidsniveau centrifugeren’. Dit geeft dus aan hoeveel geluid de wasmachine maakt wanneer hij de beste trillingen produceert – tijdens het centrifugeren.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2021 of doe de snelle keuzehulp.

Vind jouw Stille wasmachine

De beste Stille wasmachines

Beste stille wasmachines van 2021

De technologie achter stille wasmachines wordt steeds beter, en daardoor heb je steeds meer keuze in wasmachines met een laag geluidsniveau. Met dat enorme aanbod aan wasmachines, snappen wij dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Als je simpelweg op zoek bent naar de beste stille wasmachine van 2021, ben je hier aan het juiste adres!

In de volgende lijst vind je de beste wasmachines in de categorieën stil en zeer stil. Bij het maken van deze selectie hebben we een tal aan wasmachines met elkaar vergeleken, uiteraard kijkend naar het geluidsniveau centrifugeren – maar onder andere ook naar het vulgewicht, toerental, het aantal verschillende wasprogramma’s, de energieklasse en de beoordeling door klanten.

Verschillende geluidsniveaus wasmachines

Ben jij benieuwd wanneer een wasmachine ‘luid’, ‘normaal’ of ‘stil’ is? Het antwoord op die vraag beantwoorden we graag. Het geluidsniveau van wasmachines wordt aangeduid in decibel (afgekort dB). In het volgende overzicht lees je hoe de verschillende geluidsniveau’s van elkaar onderscheden worden en welk geluidsniveau geschikt is voor welke situatie.

Geluidsniveau 'luid'

Wasmachines die tijdens het centrifugeren 78 dB of meer geluid produceren, worden gezien als ‘luide’ wasmachines. Dit zijn prima wasmachines om in de schuur of op zolder te plaatsen, maar het wordt afgeraden om hiermee te wassen als ze in huis staan en iemand slaapt.

Geluidsniveau 'normaal'

De meeste wasmachines hebben dit geluidsniveau. Hierbij bereikt de centrifuge tussen 74 dB en 77 dB. Ook deze wasmachines wil je liever niet aanzetten als je wilt slapen. Idealiter zet je hem op zolder, maar in een gesloten keuken of badkamer kan ook.

Geluidsniveau 'stil'

Stille wasmachines produceren tijdens het centrifugeren tussen de 72 dB en 73 dB. Een stille wasmachine kan je daarom prima ‘s nachts aanzetten, zodat je de volgende ochtend je wasgoed uit de trommel kunt halen. Je zet een stille wasmachine gerust in een open keuken of in de ruimte naast een slaapkamer.

Geluidsniveau 'extra stil'

Deze wasmachines zijn stiller dan stil en produceren maximaal 71 dB! Deze wasmachines kun je daarom eventueel ook op een kantoor zetten, of in een studioappartement. Je kunt ze ook gerust aanzetten wanneer je gaat slapen.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Waar moet je op letten bij het kopen van een stille wasmachine

Het geluidsniveau kan heel belangrijk zijn als je een nieuwe wasmachine gaat kopen, maar uiteraard zijn er meer dingen waar je op moet letten. Dit zijn onze tips:

Vulgewicht

Het vulgewicht geeft de capaciteit van de wasmachine aan; hoeveel kilo wasgoed er in de trommel past. Als je op zoek bent naar een stille wasmachine, kun je het beste gaan voor een machine met de hoeveelheid vulgewicht dat past bij jouw huishouden. Als je met 1 of 2 personen bent, kun je het beste kiezen voor een stille wasmachine met 6 kg of 7 kg vulgewicht. Als je met 3 of 4 personen bent, is een vulgewicht van 8 kg beter. Als je met een huishouden van 5 personen of meer bent, kun je het beste kijken naar wasmachines met een vulgewicht van 9 kg of 10 kg.

Energieklasse

De energieklasse van een wasmachine stond voorheen bekend als energielabel, en geeft aan hoe energiezuinig een wasmachine is. Als je een energiezuinige wasmachine wilt, kun je het beste kiezen voor een model van energieklasse A, B of C. Een energiezuinige wasmachine is in aankoop vaak iets duurder, maar in gebruik bespaar je er juist geld mee omdat hij je energierekening laag houdt. Daarnaast is een wasmachine met energieklasse A ook de beste keuze voor het milieu.

Toerental

Het toerental van een wasmachine geeft aan hoeveel rondes de trommel draait tijdens het centrifugeren. Hoe meer rondes hij maakt, hoe droger je was uit de machine komt. Daarnaast kan het toerental ook een indicatie zijn voor het geluidsniveau, maar dit is niet per se met elkaar verbonden. Er zijn ook wasmachines met een heel hoog toerental (1400 toeren of meer) die óók stil zijn. Als je het belangrijk vindt dat de was zo droog mogelijk uit de trommel komt én zo min mogelijk geluid maakt, zoek je daarom naar een stille wasmachine met een toerental van 1400 rpm (rounds per minute) of meer. De meeste stille wasmachines draaien 1400 rpm, maar er zijn ook stille wasmachines die 1600 toeren per minuut maken.

Gebruiksgemak

Er is tegenwoordig een hoop technologie beschikbaar die het voor jou makkelijker maakt om te wassen. Denk hierbij aan een beladingssensor, startuitstel, tussentijds was toevoegen (addwash), een zelfreinigende wasmiddellade, automatische wasmiddeldosering en bediening via een app. Denk jij dat jij hier baat bij hebt tijdens het wassen? Zorg er dan voor dat jouw nieuwe stille wasmachine deze technologie bevat.

Wasprogramma's

Er zijn oneindig verschillende wasprogramma’s en iedere wasmachine biedt weer andere. Als jij, bijvoorbeeld door de samenstelling van jouw huishouden, behoefte hebt aan een specifiek wasprogramma, wees er dan alert op dat de wasmachine die je koopt ook daadwerkelijk dat wasprogramma biedt. Er zijn speciale wasprogramma’s voor onder andere delicate stoffen, vlekken, sportkleding, babykleding, extra hygiënisch wassen en overhemden. Welke programma’s moet jouw nieuwe wasmachine per se hebben?

Stille wasmachine assortiment

1509930

Haier HW80-BP14636N

449,00
De Haier HW80-BP14636N wasmachine wast je kleding perfect schoon.De wasmachine heeft de reviewscore: 9.1 gekregen van tenminste 165 kopers die je voorgingen. Met energie label A is de wasmachine enorm energiezuinig.Omdat hij beschikt over verschillende energie besparende functies bespaar je...
Gewaardeerd met 4.55 van 5
1503711

LG GC3V309N4

449,00
Zoek je een passende wasmachine en weet je nog niet welke je moet kiezen? De LG GC3V309N4 is misschien wel de juiste wasmachine voor jou.Het apparaat heeft de reviewscore: 8.9 gekregen van ten minste 44 consumenten die je voorgingen. Met...
Gewaardeerd met 4.45 van 5
1644820

Whirlpool FFBBE 9468 WV F

419,00
De Whirlpool FFBBE 9468 WV F beschermt je kleding en zorgt dat je wasgoed grondig schoon wordt.De machine is beoordeeld door 33 mensen met het cijfer: 9.0.Omdat de wasmachine beschikt over verschillende energie besparende eigenschappen bespaar je jaarlijks rond de...
Gewaardeerd met 4.50 van 5
1588769

Zanussi ZWFN743CW

429,00
Zoek je een passende wasmachine en weet je niet helemaal welke je moet kopen? De Zanussi ZWFN743CW is waarschijnlijk de juiste wasmachine voor jou.De Zanussi ZWFN743CW is beoordeeld door 3 kopers die je voorgingen met de score: 8.4.Omdat hij een...
Gewaardeerd met 4.20 van 5
1584759

Bosch WAU28P00NL i-DOS

749,00
Zoek je een nieuwe wasmachine en weet je niet helemaal welke je moet kiezen? De Bosch WAU28P00NL i-DOS is misschien wel de juiste wasmachine voor jou.Het apparaat heeft het cijfer: 9.0 mogen ontvangen van minstens 10 kopers die je voorgingen....
Gewaardeerd met 4.50 van 5
1487961

Samsung WW80T734ABH QuickDri...

799,00
De Samsung WW80T734ABH QuickDrive wasmachine wast je vuile was helemaal schoon.Het apparaat heeft het cijfer: 9.1 mogen ontvangen van ten minste 80 consumenten die je voorgingen. Deze machine is door Coolblue als best getest. Dit betekend dat hij erg goed...
Gewaardeerd met 4.55 van 5
1474582

AEG L6TB73G

699,00
De AEG L6TB73G wasmachine wast je kleding volledig schoon. De machine is beoordeeld door 60 consumenten die je voorgingen met het cijfer: 9.1 Doordat de machine een klein vulgewicht heeft is het een kleine wasmachine. De machine heeft een vulgewicht...
1584742

Bosch WAU28P70NL i-DOS

749,00
Zoek je een passende wasmachine en weet je nog niet welke je moet kiezen? De Bosch WAU28P70NL i-DOS is misschien wel de juiste wasmachine voor jou.Bij het maken van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De was...
Gewaardeerd met 4.60 van 5
1450062

Zanussi ZWFN8260

409,00
De Zanussi ZWFN8260 wasmachine wast je kleding volledig schoon. De machine is beoordeeld door 70 mensen met het cijfer: 9.0 Doordat de machine beschikt over energie besparende functies bespaar je jaarlijks zo'n 100 euro. De machine wast wasgoed voor een...
1483414

Samsung WW70TA049TE EcoBubbl...

449,00
De Samsung WW70TA049TE EcoBubble wasmachine wast je kleding volledig schoon.De wasmachine is beoordeeld door 215 consumenten met de reviewscore: 9.1.Met energie klasse B is de wasmachine redelijk energiebesparend.Doordat de machine beschikt over verschillende energiebesparende functies bespaar je elk jaar rond...
Gewaardeerd met 4.55 van 5
1592173

Siemens WM14VEH7NL intellige...

1.149,00
De Siemens WM14VEH7NL intelligentDosing beschermt je kleding en zorgt dat je was grondig schoon wordt.De machine is beoordeeld door 11 mensen met de score: 9.6.De Siemens WM14VEH7NL intelligentDosing heeft energielabel A. Energie klasse A betekend dat de Siemens WM14VEH7NL intelligentDosing...
Gewaardeerd met 4.80 van 5
1603147

Haier HW80-B14959U1 I-Pro Se...

629,00
De Haier HW80-B14959U1 I-Pro Series 5 wasmachine wast je kleding volledig schoon. De machine is beoordeeld door none mensen met het cijfer: none De machine heeft energielabel A en is heel erg energiezuinig. Doordat de machine beschikt over energie besparende...
1453818

AEG L6TB62K

569,00
Gewaardeerd met 4.45 van 5
1449570

AEG L9FENS96

999,00
De AEG L9FENS96 beschermt je kleding en zorgt dat de was grondig schoon wordt.Het apparaat heeft de beoordeling: 9.3 ontvangen van tenminste 46 kopers die je voorgingen. Het apparaat beschikt over energielabel A. Energie klasse A betekend dat de machine...
Gewaardeerd met 4.65 van 5
1516807

ASKO W4096P.W/2

1.199,00
Zoek je een goede wasmachine en weet je nog niet welke je moet kiezen? De ASKO W4096P.W/2 is misschien wel de juiste wasmachine voor jou.Bij het bepalen van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De was machine...
Gewaardeerd met 4.20 van 5
1493959

Haier HW80-B14636N

549,00
Zoek je een passende wasmachine en weet je niet welke je moet kiezen? De Haier HW80-B14636N is waarschijnlijk de juiste wasmachine voor jou.De wasmachine is beoordeeld door 357 experts met de score: 9.3.Deze machine is door Coolblue als beste wasmachine...
Gewaardeerd met 4.65 van 5
1622296

Siemens WM14VM0EFG

849,00
Zoek je een nieuwe wasmachine en weet je niet helemaal welke je moet kiezen? De Siemens WM14VM0EFG is misschien wel de juiste wasmachine voor jou. Het apparaat heeft de reviewscore: none ontvangen van ten minste none eerdere kopers. Met energie...
1486247

Samsung WW80TA049AE EcoBubbl...

499,00
Zoek je een passende wasmachine en weet je niet helemaal welke je moet kopen? De Samsung WW80TA049AE EcoBubble is waarschijnlijk de juiste wasmachine voor jou.De Samsung WW80TA049AE EcoBubble is beoordeeld door 426 kopers die je voorgingen met de beoordeling: 9.2.De...
Gewaardeerd met 4.60 van 5
1453814

AEG L7FE06ES

799,00
Gewaardeerd met 4.70 van 5
1450770

Bosch WAU28T70NL

649,00
Op zoek naar een geschikte wasmachine? Stop maar met zoeken! De Bosch WAU28T70NL is namelijk de wasmachine die je zoekt.De Bosch WAU28T70NL is beoordeeld door 17 consumenten met de reviewscore: 9.2.Omdat de machine beschikt over verschillende energiebesparende functies bespaar je...
Gewaardeerd met 4.60 van 5
1617697

AEG L6TBN6400

699,00
De AEG L6TBN6400 machine wast je vuile was helemaal schoon.Het apparaat heeft de score: 9.3 mogen ontvangen van ongeveer 5 experts. De AEG L6TBN6400 gaat aan de bovenkant open. Daardoor is het een bovenlader de machine. Dit is ideaal voor...
Gewaardeerd met 4.65 van 5
1488725

Samsung WW90T754ABT QuickDri...

899,00
Op zoek naar een geschikte wasmachine? Stop maar met zoeken! De Samsung WW90T754ABT QuickDrive is namelijk de wasmachine die je zoekt.De wasmachine is beoordeeld door 23 consumenten met de beoordeling: 8.3.Met energie klasse A is de wasmachine super energie besparend.Omdat...
Gewaardeerd met 4.15 van 5
1438463

Candy Rapid’O 1486DWME...

399,00
De Candy Rapid'O 1486DWME/1-S beschermt je kleding en zorgt dat je was grondig schoon wordt.Bij het bepalen van onze top 5 maken we gebruik van consumenten beoordelingen. De Candy Rapid'O 1486DWME/1-S heeft gemiddeld genomen een: 9.0 gekregen van tenminste 81...
Gewaardeerd met 4.50 van 5
1459271

Bosch WAN28275NL

499,00
Op zoek naar een perfecte wasmachine? Stop maar met zoeken! De Bosch WAN28275NL is namelijk de wasmachine die je zoekt.Bij het maken van onze top 5 maken we gebruik van consumenten beoordelingen. De was machine heeft gemiddeld gezien de score:...
Gewaardeerd met 4.55 van 5
1643643

Beko WTV8836XC01

499,00
Zoek je een goede wasmachine en weet je nog niet welke je moet kopen? De Beko WTV8836XC01 is waarschijnlijk de juiste wasmachine voor jou.De Beko WTV8836XC01 is beoordeeld door none eerdere kopers met het cijfer: none.Met energieklasse B is de...
1652292

Beko WTV9713XWPT1

419,00
Zoek je een goede wasmachine en weet je niet welke je moet kiezen? De Beko WTV9713XWPT1 is waarschijnlijk de juiste wasmachine voor jou.De Beko WTV9713XWPT1 is beoordeeld door none kopers die je voorgingen met de beoordeling: none.Met energie label B...
1566990

Zanussi ZWFN844TW

499,00
De Zanussi ZWFN844TW beschermt je kleding en zorgt dat je wasgoed grondig schoon wordt. De wasmachine is beoordeeld door none mensen met de beoordeling: none De wasmachine heeft een vulgewicht van 8 kg en is geschikt voor een gezin met...