Beste wasmachine merken

Er lijken steeds meer merken wasmachines bij te komen, en daardoor vraag je je misschien af ‘maar wat is nou het merk met de beste wasmachines?Miele is volgens de Consumentenbond het beste wasmachine merk. Na Miele volgen Zanussi en Siemens als beste merken. Andere merken die goed beoordeeld werden zijn AEG, Bosch en Samsung. Bij de beoordeling kijkt de Consumentenbond naar onder andere wasresultaten, energieverbruik en levensduur.

Wasmachine merken

Wat is het beste wasmachine merk

Om direct met de deur in huis te vallen, de Consumentenbond onderzoekt jaarlijks wat de beste merken wasmachines zijn. Dit jaar kwam werden Miele wasmachines als beste getest, met een merktevredenheid van 9,4!

Miele is een Duits merk dat al sinds de jaren ’60 wasmachines maakt, en staat bekend om het leveren van kwaliteit. Uit het onderzoek van de Consumentenbond bleek dat eigenaren van een Miele-wasmachine ook de volgende keer het liefst een Miele kopen. Qua tevredenheid over de prestaties en het gebruiksgemak, valt niet te twisten – Miele is het beste wasmachine merk. Gemiddeld genomen is ook de levensduur van Miele-wasmachines het langst. Ze gaan gemiddeld namelijk 16,6 jaar mee! Voor alle andere grote wasmachine merken lag de levensduur tussen de 10 en 13 jaar.

Welke merken waren nog meer goed

Uiteraard zijn er verschillende merken die goede prestaties leverden volgens de Consumentenbond. Met name AEG, Bosch, Siemens en Samsung zijn ook zeer noemenswaardige merken als het gaat om wasmachines. Ook Zanussi werd als een van de beste getest, wat opvallend is omdat ze onder een lagere prijsklasse vallen.

De Consumentenbond test ieder jaar welke merken de beste wasmachines bieden. Dit is de top 10 met de beste wasmachine merken.

Merken die nét niet de top 10 haalden zijn Whirlpool en Indesit. Kies jij voor een van de top 10 merken? Dan ben je er van verzekerd dat je nieuwe wasmachine járen meegaat en op hoge kwaliteit wast.

 1. Miele wasmachine
 2. Zanussi wasmachine
 3. Siemens wasmachine
 4. Bosch wasmachine
 5. AEG wasmachine
 6. Samsung wasmachine
 7. Bauknecht wasmachine
 8. Electrolux wasmachine
 9. LG wasmachine
 10. Beko wasmachine

Merken voor een goedkope wasmachine

Aan grote merken, hangen vaak ook flinke prijskaartjes. Om die reden scoort Miele ook lager als het gaat om de prijs-kwaliteit verhouding. Omdat we weten dat niet iedereen altijd het budget heeft voor de beste wasmachine van het jaar, willen we het ook graag hebben over de andere wasmachine merken. Deze worden niet gezien als A-merk als het gaat om wasmachines, maar dat betekent niet dat ze per definitie minder goed wassen of een kortere levensduur hebben.

Prijs en merk kunnen indicaties zijn voor kwaliteit omdat de kans groter is dat het product gemaakt is van betere materialen en dat er meer aandacht in het design en de technologie zit. Dit is echter geen garantie. Net zoals dat het geen garantie is dat goedkopere wasmachines van slechte kwaliteit zijn.

Er zijn meerdere wasmachine merken die goed kunnen wassen, en tegelijkertijd een mooie prijs-kwaliteit verhouding hebben. Welke merken dat zijn, lees je hieronder. Uit het onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat consumenten vinden dat Zanussi en Beko de beste prijs-kwaliteit verhouding hebben.

 1. LG wasmachine
 2. Haier wasmachine
 3. Beko wasmachine
 4. Indesit wasmachine
 5. Zanussi wasmachine
 6. Whirlpool wasmachine
 7. Samsung wasmachine

Klopt! Samsung staat zowel in de top beste merken, als in de lijst met goedkope wasmachine merken. Dat komt omdat Samsung goede wasmachines levert met een eerlijke prijs- kwaliteit verhouding. Zowel voor Samsung, als voor de andere bovengenoemde merken geldt dat hun wasmachines in aankoop een stuk voordeliger zijn dan van de merken Miele, Bosch en Siemens.

De beste wasmachine van 2024

Nu je weet wat het beste wasmachine merk is – Miele – en onze tips hebt gelezen voor het vinden van een wasmachine die bij jouw huishouden past, ben je waarschijnlijk benieuwd naar de beste wasmachine van 2021. Hieronder vind je de top 5 beste wasmachines die nu op de markt zijn. Bij het maken van deze selectie hebben we aan tal aan wasmachines van meerdere merken met elkaar vergeleken. Hierbij keken we onder andere naar het vulgewicht, het toerental, geluidsniveau centrifugeren, functies voor gebruiksgemak, energieverbruik en de beoordeling door klanten. Deze kwamen het beste uit de test! Voor welke wasmachine ga jij?

Wasmachine beste koop

Ben jij op zoek naar de beste koop? Als je een nieuwe wasmachine wilt met een goede prijs-kwaliteit verhouding, ben je hier aan het juiste adres! De producten uit de volgende top 5 zijn wasmachines die niet te duur zijn, maar met hoge kwaliteit wassen en een lange tijd mee gaan. Bij het maken van deze top 5 hebben we onder andere gekeken naar de prijs-kwaliteit verhouding, het energieverbruik, vulgewicht, toerental en opties voor gebruiksgemak. Deze goedkope wasmachines kwamen het beste uit de test.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Wat kosten verschillende wasmachine merken

Op de markt zijn er veel verschillende wasmachine merken verkrijgbaar, elk met een uniek prijskaartje en kenmerken. Hieronder hebben wij een tabel opgesteld die de minimale en maximale prijzen van de meest populaire wasmachine merken toont. Deze merken zijn gerangschikt op basis van zowel prijs, de merken met de laagst geprijsde modellen worden bovenaan de tabel weergegeven. 

Merk
 • Beko
 • Hoover
 • Whirlpool
 • Siemens
 • Haier
 • Bosch
 • Samsung
 • LG
 • AEG
 • Miele
Minimale prijs
 • 379
 • 449
 • 449
 • 499
 • 419
 • 549
 • 549
 • 549
 • 599
 • 929
Maximale prijs
 • 649
 • 599
 • 749
 • 1309
 • 799
 • 1099
 • 1299
 • 1199
 • 1349
 • 1999

Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe wasmachine

Het merk kan een goede leidraad zijn bij het kopen van een nieuwe wasmachine. Grote merken zijn in aankoop vaak net iets duurder, maar je krijgt er ook wat voor terug. A-merken staan namelijk bekend om het gebruik van goede materialen, een duurzaam design en de nieuwste technologie. Maar natuurlijk zegt het merk niet alles. Met de onderstaande tips weet jij precies waar je nog meer op moet letten bij het kopen van een wasmachine, of je nou gaat voor een Miele, Siemens of Indesit.

Vulgewicht

Het vulgewicht van een wasmachine is een van de belangrijkste aspecten. Dit geeft namelijk aan hoeveel wasgoed er in de trommel past. Afhankelijk van de grootte van je huishouden, heb je een bepaalde hoeveelheid vulgewicht nodig. Wij raden het volgende aan: ben je met 1 of 2 personen, kies dan voor een wasmachine met 6 of 7 kg vulgewicht. Heb je een huishouden van 3 of 4 personen, ga dan voor een wasmachine van 8 kg. En ben je met 5 personen of meer? Dan kun je het beste kijken naar wasmachines met een vulgewicht van 9 kg of meer.

Energielabel

Wasmachines zijn dure producten, vooral als je voor een A-merk gaat. Let daarom goed op de energieklasse. Dit geeft namelijk aan hoeveel de wasmachine je in gebruik zal gaan kosten. Hoe hoger het energielabel, hoe minder energie hij verbruikt. Dat is goed voor het milieu, maar het houdt ook je energierekening laag. Energiezuinige wasmachine hebben energielade A, B of C.

Toerental

Het toerental geeft aan hoeveel toeren de trommel van een wasmachine maakt per minuut tijdens het centrifugeren. Als je wilt dat je wasgoed zo droog mogelijk uit de wasmachine komt, bijvoorbeeld omdat je droger dan minder lang hoeft te draaien, kies je voor een wasmachine met 1600 toeren. 1400 toeren komt vaker voor, en is meestal ook voldoende. In beide gevallen kun je je wasgoed ophangen en aan de lucht laten drogen, alleen zal dit bij 1400 toeren iets langer duren.

Geluidsniveau centrifugeren

Van het geluidsniveau kun je aflezen hoe stil een wasmachine is. Als je een stille wasmachine wilt, moet hij niet luider zijn dan 73 dB. Wil je een extra stille wasmachine? Dan mag hij niet meer dan 71 dB produceren tijdens het centrifugeren.

Gebruiksgemak

Een moderne wasmachine zit tegenwoordig boordevol technologie om het wassen gemakkelijker te maken voor consumenten. Hierbij kun je denken aan een beladingssensor, startuitstel, besturing via een app, automatische wasmiddel dosering, tussentijds was toevoegen en trommelverlichting. Denk jij hier baat bij te hebben? Zorg er dan voor dat jouw nieuwe wasmachine over deze functies beschikt.