Wasdroger voor klein gezin

Als je een klein huishouden hebt, dan heb je wasdroger nodig met een laag vulgewicht. Wasdrogers met een vulgewicht van 8 kg zijn perfect voor een klein gezin

Ben jij op zoek naar een wasdroger voor een klein gezin? Kijk hieronder voor een lijst met de beste wasdrogers voor een klein gezin van 2024.

Wasdroger groot gezin

Wanneer is een wasdroger geschikt voor een klein gezin

Gezinnen met 1 of 2 kinderen hebben een vulgewicht van minimaal 8 kg nodig

Een middelgroot huishouden, heeft een middelgrootte wasdroger nodig. Het vulgewicht van een wasdroger is erg belangrijk, omdat zowel een te grote als een te kleine wasdroger erg vervelend kan zijn. Het vulgewicht van een wasdroger geeft aan hoeveel kilo wasgoed er in de trommel past per droogbeurt. Dit wordt ook wel de ‘capaciteit’ van de droger genoemd.

Als je een wasdroger hebt die te groot is, zul je er tegenaan lopen dat je de trommel niet vol krijgt. En dat is zonde. Op die manier verbruik je per droogbeurt meer energie dan nodig is. Een te kleine wasdroger is ook erg vervelend. Dan past al het wasgoed van jouw huishouden namelijk niet in de trommel, en zul je je droger vaker aan moeten zetten – en ook daarbij verbruik je onnodig meer energie. Maar hoeveel vulgewicht heb je dan precies nodig? Dat is een goede vraag. Ons advies is om een wasdroger te kiezen met minimaal evenveel vulgewicht als je wasmachine. Een wasdroger voor een klein gezin met 1 of 2 kinderen heeft een vulgewicht van 8kg nodig

Zo kun je in ieder geval altijd al jouw wasgoed kwijt in de droger. Koop je een nieuwe droger én een nieuwe wasmachine? Dan raden we de volgende hoeveelheden vulgewicht aan per huishouden:

 1. Voor een huishouden met 1 of 2 personen: een wasdroger met 6 kg of 7 kg vulgewicht. Een vulgewicht van 7 kg zul je over het algemeen vaker vinden dan 6 kg. Hierbij wordt gesproken van een kleine wasdroger.
 2. Voor kleine gezinnen met 1 of 2 kinderen: een wasdroger met 8 kg vulgewicht. De meeste wasdrogers die hedendaags verkocht worden hebben 8 kg vulgewicht.
 3. Grote gezinnen van 5 personen of meer: een wasdroger met 9 kg vulgewicht of meer. Wasdrogers met een trommelinhoud van 9 kg worden beschouwd als grote wasdrogers.

Vind jouw wasdroger voor een klein gezin

Vind een goede wasdroger voor een klein gezin door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

De beste Wasdroger klein gezin

Beste wasdrogers voor een klein gezin in 2024

Ben jij op zoek naar de beste wasdroger waarmee je al het wasgoed van jouw middelgrote huishouden (3 tot 4 personen) kunt drogen? Dan is een wasdroger met een vulgewicht van 8 kg de juiste keuze voor jou! In de volgende lijst vind je onze top 5 met de beste 8 kg wasdrogers van dit moment. Bij het maken van deze selectie hebben we uiteraard allereerst gekeken naar de capaciteit (grootte van de trommel).

Daarna vergeleken we ze met elkaar op basis van onder andere de energieklasse, de verschillende programma’s, de bouwkwaliteit, verwachte levensduur en de beoordeling door klanten. Dit zijn de beste opties voor wasdrogers met een vulgewicht van 8 kg.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een warmtepompdroger is erg energiezuinig, maar droogt iets trager. Een condensdroger is niet energiezuinig, maar droogt wel snel. Bij geen voorkeur kies je voor beide opties.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was drogen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Vulgewicht kiezen voor een wasdroger voor een klein gezin

Het is essentieel om de juiste vulgewicht te kiezen voor een wasdroger, vooral als je in een klein gezin woont. Als je bijvoorbeeld kinderen hebt die regelmatig sporten en daardoor meer wasgoed produceren, kan het nodig zijn om een wasdroger te kiezen met een groter vulgewicht. Een wasdroger met een te kleine capaciteit kan namelijk leiden tot extra tijd en energieverbruik, en kan de droger overbelasten. 

Aan de andere kant kan een wasdroger met een te grote capaciteit onnodig energie verspillen. Om een wasdroger te kiezen die perfect past bij de grootte van jouw gezin, hebben we een handige tabel samengesteld waarmee je het optimale vulgewicht kunt afstemmen op de grootte van jouw huishouden.

Huishouden
 • 1 persoon
 • 2 personen
 • 3-4 personen
 • 5+ personen
Vulgewicht
 • 6 of 7 kg
 • 7 kg
 • 8 á 9 kg
 • 9 kg of meer

Een wasdroger voor 3 of 4 personen kopen; waar let je op

Zoals we eerder al zeiden; het vulgewicht is een van de belangrijkste aspecten van een wasdroger. Maar uiteraard zijn er nog veel meer dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe wasdroger. In de volgende tips lees je precies waar je allemaal op moet letten.

Soorten wasdrogers

Er zijn 3 verschillende soorten drogers; de luchtafvoerdroger, de condensdroger en de warmtepompdroger. De luchtafvoerdroger verbruikt van deze 3 de meeste energie en de warmtepompdroger is het meest energiezuinig. Warmtepompdrogers zijn vaak wat duurder in aanschaf, maar omdat ze zo energiezuinig zijn ben je hiermee vaak toch nog goedkoper uit.

Condensafvoer

Het vocht dat een wasdroger uit jouw wasgoed onttrekt, moet natuurlijk ook ergens naartoe. Het verschilt per soort droger wat hij met het water doet. De luchtafvoerdroger leidt het water naar buiten middels een slang door een raam of een gat in de muur. Voor zowel condensdrogers als warmtepompdrogers geldt dat je de keuze hebt tussen een reservoir waarin het water opgevangen wordt (een condensbak die je een paar keer per week moet legen) of een slang die aangesloten wordt op de waterafvoer.

Energielabel

Het energielabel van een wasdroger geeft aan hoe energiezuinig het apparaat is. Warmptepompdrogers verbruiken minder energie dan afvoerdrogers en condensdrogers, maar dan kan er alsnog een verschil tussen zitten. Drogers vallen altijd tussen energieklasse A+++ t/m energieklasse B. Voor een zo energiezuinig mogelijke wasdroger kies je voor een warmtepompdroger met energieklasse A+++, ook al wordt energieklasse A++ ook al als energiezuinig beschouwd.

Programma's

Net zoals je wasmachine, bieden ook wasdrogers allerlei verschillende programma’s voor verschillende soorten wasgoed, zoals wol, overhemden, zijde, babykleding en handdoeken. Deze programma’s zorgen ervoor dat jouw wasgoed perfect droogt en langer mee gaat. Vrijwel iedere nieuwe wasdroger heeft een eco-programma waarmee je wasgoed energiezuinig wordt gedroogd, en veel wasdrogers hebben ook speciale anti-allergie programma’s.

Bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit van een wasdroger zegt iets over de stevigheid en de verwachte levensduur van het apparaat. Wasdrogers worden onderverdeelt in 3 categorieën: basisklasse, middenklasse en topklasse. Indien dit niet vermeld staat bij de wasdroger die jij op het oog hebt, kun je ook kijken naar de prijsklasse en het merk. Volgens de Consumentenbond zijn dit de beste merken voor wasdrogers: Miele, Bosch, Siemens, AEG en Samsung. Over het algemeen betaal je iets meer voor deze merken, daarom scoren ze volgens de Consumentenbond minder goed als het gaat om prijs-kwaliteitverhouding. Merken die wel goed scoren in deze categorie zijn Beko, Indesit en Zanussi.