Bosch wasmachine en droger set

Ben jij op zoek naar een goede wasmachine en droger set van Bosch? Hier ben je aan het juiste adres! Je leest hier precies hoe je een geschikte wasmachine en droger set vindt, en we verklappen wat de beste wasmachine en droger set van Bosch van 2024 is. Lees snel verder!
Wasmachine en droger set

Dit zijn de beste Bosch wasmachine en droger sets van 2024

Het aanbod in wasmachine en droger sets wordt met het jaar groter. En dat is fijn, want hierdoor is er voor ieder type huishouden de perfecte wasmachine en droger set. Een wasmachine droger set beoordelen moeilijk? Dit zijn de best geteste wasmachine en droger sets van Bosch van 2024!

 1. Een Bosch wasmachine en droger set wast en droogt jouw wasgoed grondig schoon met de nieuwste technologieën
 2. Volgens de Consumentenbond scoren Bosch wasmachine en droger sets bijzonder goed op gebruiksgemak
 3. Waar let je op? Vulgewicht, energieklasse, geluidsniveau en extra functies & programma’s

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale set

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw set

Set keuzehulp

Een stille wasmachine en droger set maakt weinig geluid bij het centrifugeren en drogen van de natte was. Staat je wasmachine en droger set vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille set.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe stil moet de wasmachine en droger set zijn?

Set keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine en droger set ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine en droger set heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine en droger set.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasmachine en droger set zijn?

Set keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine en droger set, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine en droger set met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Set keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste sets
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachine droger set zoeken...

Over het merk Bosch

Bosch is van oorsprong een Duits merk dat inmiddels al ruim 135 jaar huishoudelijke apparatuur verkoopt over de hele wereld. Het A-merk produceert betrouwbare en degelijke apparaten, waaronder koelkasten, wasmachines, wasdrogers, vaatwassers, stofzuigers en veel meer.
Bosch is een uitstekend merk om een wasmachine en/of droger van te kopen. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat gebruikers van een Bosch wasmachine of wasdroger erg tevreden zijn met het merk en vooral te spreken zijn over de prestaties en het gebruiksgemak.

De unieke eigenschappen van een Bosch wasmachine en droger set

De wasmachine en droger sets van Bosch zijn uniek omdat ze zich onderscheiden aan de hand van merkspecifieke functies en technieken. Deze eigenschappen maken het wassen en drogen voor jou zo makkelijk, efficiënt en snel mogelijk. Hieronder staan de mogelijke merkspecifieke eigenschappen van Bosch wasmachine en droger set uitgebreid uitgelegd.

Bosch wasmachine - SpeedPerfect

Met Bosch SpeedPerfect was je je vuile was tot wel 65% sneller schoon. Dit is het ideale wasmachine programma als je haast hebt. Maar je kunt het ook heel goed inzetten als je kleding snel opgefrist moet worden, maar nog geen hele wasbeurt nodig heeft. Vrijwel iedere Bosch wasmachine beschikt tegenwoordig over SpeedPerfect.

Bosch wasmachine - Anti-vlekkensysteem

Je haalt de meestvoorkomende vlekken uit je wasgoed met het Bosch anti-vlekkensysteem. Hierbij hoef je niet langer te stressen als er modder, wijn, vet, bloed of grasvlekken op je kleding zitten. Je geeft op het led display aan wat voor vlek er verwijdert moet worden, en de wasmachine stelt hier de temperatuur trommelbeweging en inweektijd op af.

Bosch wasmachine - i-Dos

Een Bosch i-Dos wasmachine beschikt over sensoren die meten hoeveel wasgoed er in de trommel zit en hoe vies het is. Hij voegt automatische de perfecte hoeveelheid wasmiddel toe om je wasgoed grondig schoon te krijgen en om je wasgoed zo lang mogelijk mee te laten gaan.

Bosch wasmachine - 4D Wash

Bosch 4D Wash zorgt ervoor dat je wasgoed extra grondig schoon wordt gemaakt. Het wasmiddel wordt vooraf met het water gemengd waardoor het gelijkmatig over het wasgoed verspreidt. Het wasmiddel dringt hierdoor beter de vezels van het wasgoed door, waardoor je zelfs van de meest hardnekkige vlekken afkomt.

Bosch wasmachine en droger - HygienePlus of AllergyPlus

Bij wasmachines en wasdrogers met deze optie heb je vermindert last van huidirritaties of allergieën zoals die van pollen, huisstofmijt, wasmiddel of dierenharen. Door te wassen en drogen met een hoge temperatuur en een extra spoelbeurt toe te voegen aan het wasprogramma, rekent HygenePlus of AllergyPlus af met alle allergenen.

Bosch droger - AutoDry

Met Bosch AutoDry was je nooit langer dan nodig, waardoor je energie bespaart en je wasgoed langer meegaat omdat het zo min mogelijk aan hete lucht wordt blootgesteld. Sensoren meter continue hoe lang en hoe warm er gedroogd moet worden.

Bosch droger - Selfcleaning Condensor

De condensor van een wasdroger vangt condens water op, en moet normaliter eens in de zoveel tijd schoongemaakt worden. Drogers van Bosch beschikken steeds vaker over een zelfreinigende condensor, waardoor je zelf minder onderhoud hoeft te verrichten aan je wasdroger.

Waarom kiezen voor een wasmachine en droger set van Bosch

Bosch scoort gemiddeld een 8,8 voor merktevredenheid volgens het onderzoek van de Consumentenbond. Hiermee staat Bosch onder Miele op een gedeelde tweede plaats! Bosch is een betrouwbaar wasmachine en droger merk, dat veel kwaliteit, gebruiksgemak en een langere levensduur belooft. Maar waarom zou je kiesen voor een wasmachine droger set, en niet gewoon voor twee losse apparaten? Hiervoor geven we je graag twee redenen:

 1. Bij een wasmachine droger set zijn de wasmachine en droger perfect op elkaar afgestemd. Qua uiterlijk, functies, bediening, programma’s, grootte en vulgewicht passen deze apparaten perfect bij elkaar, wat het wassen en droger extra makkelijk maakt voor jou.
 2. En daarnaast is de aanschaf van een complete set in de meeste gevallen goedkoper dan de aanschaf van losse apparaten. Dit komt omdat je de wasmachine droger set koopt in een aanbieding. Hierdoor vindt je deze twee losse apparaten nooit voordeliger dan deze deal.

Waar let je op bij het kopen van een Bosch wasmachine en droger set

Het vinden van de ideale wasmachine droger set is geen eitje. Zowel wasmachines als drogers beschikken namelijk over heel veel specificaties. Zoveel, dat een droger of wasmachine beoordelen erg moeilijk is. Want waar moet je allemaal op letten? Hieronder hebben we de belangrijkste eigenschappen van een wasmachine droger set voor je op een rijtje gezet, zodat jij beter kan bepalen wat de juiste wasmachine droger set is voor jou.

Vulgewicht

Het vulgewicht van een wasmachine en droger set geeft aan hoeveel kg wasgoed er in de trommel past per wasbeurt of droogbeurt. Hoeveel vulgewicht je nodig hebt, is voornamelijk afhankelijk van de grootte van de huishouden. Hieronder lees je onder aanbevelingen voor een hoeveelheid vulgewicht per gezinsgrootte:

 1. 1 of 2 personen: ruimte voor 6 of 7 kg wasgoed
 2. 3 of 4 personen: ruimte voor 8 kg wasgoed
 3. 5 personen of meer: ruimte 10 kg vulgewicht of meer

Maximale geluidsniveau centrifugeren

Het geluidsniveau van een wasmachine en droger set wordt bepaald aan de hand van het geluidsniveau centrifugeren. Dit geeft in decibel (dB) aan hoeveel geluid de wasmachine maakt wanneer hij op zijn luidst is. Wasdrogers zijn over het algemeen veel stiller dan wasmachines, daarom wordt er bij een stille set enkel gekeken naar geluidsniveau centrifugeren. Als je een stille wasmachine en droger set wilt, kun je de wasmachine beoordelen op het maximale geluids niveau:

 1. geluidsniveau luid: 78 dB of meer
 2. geluidsniveau normaal: 74 – 77 dB
 3. geluidsniveau stil: 72 – 73 dB
 4. en geluidsniveau extra stil: 71 dB of minder

Energieklasse

Als je een energiezuinige Bosch wasmachine en droger set wilt, kijk je hiervoor naar de energieklasse. Aan de hand hiervan kun je een set beoordelen op het energieverbruik per was- en/of droogbeurt. Een energiezuinige wasmachine beschikt over minimaal energieklasse C en een energiezuinige droger beschikt over minimaal energieklasse A++. Het liefst kies je tevens voor een warmtepompdroger in plaats van een condensdroger of afvoerdroger, omdat een warmtepompdroger je natte wasgoed een stuk zuiniger droogt.

In aanschaf is een energiezuinige wasmachine en droger set over het algemeen duurder. Echter, omdat je energiezuinige bosch wasmachine en droger set beschikt over een koolborstelloze motor en andere technieken om het energieverbruik te verminderen, zijn deze apparaten in verbruik een stuk goedkoper. Je bespaart namelijk aanzienlijk op je energierekening met een energiezuinige wasmachine en droger set. Hierdoor ben je meestal op de lange termijn goedkoper uit met een duurdere, energiezuinige set.

Was- en droogprogramma's

Niet alle wasmachine en droger sets beschikken over dezelfde programma’s. Veel sets bieden een standaard aantal aan programma’s aan, maar daarbuiten zijn er nog veel meer specifieke programma’s, zoals voor allergieën, beddengoed, sportkleding, gordijnen, overhemden en babykleding. Steeds meer apparaten hebben ook een stoomfunctie of anti-kreuk fase aan het einde van het programma om het strijkwerk te verminderen.

Gebruiksgemak

Bosch wasmachine en droger sets hebben vele functies, opties en technologieën die zowel wassen als drogen makkelijker en sneller kunnen maken. Zo houd jij weer tijd en energie over voor andere dingen! Bij dit soort functies kun je onder andere denken aan een zelfreinigende wasmiddellade, led display, kledingbeschermende trommel, automatische wasmiddeldosering, bediening via een app en veel meer! Zorg ervoor dat jouw nieuwe wasmachine wasdroger set beschikt over de opties waar jij denkt baat bij te hebben.

Was- en bouw kwaliteit beoordelen

Je kunt ook een wasmachine en droger set op de was- en bouwkwaliteit beoordelen. De bouwkwaliteit zegt iets over de duurzaamheid en garandeert een langere levensduur, terwijl de waskwaliteit meer gaat over het wasresultaat.

 1. Je kunt de bouw kwaliteit beoordelen aan de hand van de volgende specificaties: een koolborstelloze motor, 3 soorten waterbeveiliging, RVS trommel, kuip en deurscharnier, een balanssysteem, zelfreinigende wasmiddellade, trommelreiniging en een behuizing van metaal met emaille. Sets met een bouw kwaliteit van topklasse beschikken over minimaal 70% van deze specificaties.
 2. De waskwaliteit wordt bepaald aan de hand van de volgende specificaties: automatische wasmiddeldosering, zelfreinigende wasmiddellade, trommelreiniging, stoomfunctie, een extra spoelfunctie, en wasmiddel gelijkmatig verspreiden. Bij 70% of meer van de bovenstaande specificaties heeft de wasmachine een topklasse waskwaliteit en wordt je was grondig schoon.

Bosch wasmachine en droger stapelen

Om ruimte te besparen, stapelen veel mensen hun wasmachine en droger. Als je dit wilt doen, moet je wel zeker weten dat het bovenblad van je nieuwe wasmachine groot genoeg is om je droger op te plaatsen. De meeste wasmachine en droger sets zijn zo op elkaar ingesteld dat je de droger zonder zorgen bovenop je wasmachine kunt plaatsen.
Wees je er echter wel van bewust dat je de droger bovenop de wasmachine plaatst, en niet andersom. En zorg ervoor dat je wasmachine waterpas staat voor je gaat stapelen.