Soorten wasdroogcombinaties

Een was- droogcombinatie is veel meer dan een wasmachine en droger in Ă©Ă©n. Er zijn verschillende soorten, die allemaal weer hun eigen kenmerken hebben. Om het voor jou allemaal wat overzichtelijker te maken, hebben we hier een overzicht van de meest voorkomende soorten was- droogcombinaties gemaakt.

Soorten wasdroogcombinaties

Verschillende soorten was- droogcombinaties

Met een was-droogcombinatie kan je zowel wassen als drogen, maar er zijn modellen die met extra opties zijn uitgerust. Wil je graag een was- droogcombinatie kopen?
Dan is het verstandig om eens te kijken of sommige van deze soorten goed bij jou passen.

Soorten wasdroogcombinaties

Wassen en drogen met een laag energieverbruik

Was- droogcombinaties staan erom bekend dat ze niet altijd heel energiezuinig zijn. Het apparaat kan meer energie verbruiken dan een wasmachine en wasdroger samen. Sommige modellen hebben wel een energieklasse a, wat vaak wordt veroorzaakt door een ingebouwd systeem dat precies uitrekent hoeveel water en energie je nodig hebt om je wasgoed schoon en droog te krijgen.

Het is ook een optie om voor een was- droogcombinatie met een warmtepomp te kiezen. Dit is een verwarmingselement dat het droogproces veel energiezuiniger maakt, waardoor je tot wel 40% meer energie bespaart en het apparaat een energieklasse a heeft. Daarbij moet je er wel rekening mee houden dat deze techniek ook veel duurder is, waardoor een was- droogcombinatie met warmtepomp wel een paar honderd euro duurder kan zijn dan een normaal model. In sommige gevallen is het zelfs goedkoper om een energiezuinige wasmachine en droger aan te schaffen.

Een slimme wasmachine en droger in Ă©Ă©n

Een slimme was- droogcombinatie weet wat jij en je wasgoed nodig hebben. Nieuwere modellen was- droogcombinaties kunnen worden gekoppeld aan je smartphone of tablet, waardoor jij bijvoorbeeld van tevoren kan instellen wanneer het apparaat moet beginnen. Zo kan je ervoor zorgen dat je wasgoed schoon en droog is op het moment dat jij ‘s ochtends wakker wordt. Het enige wat je dan nog zelf hoeft te doen is je wasgoed opvouwen en in de kast leggen.

Er zijn ook was- droogcombinaties die kunnen herkennen wat voor wasprogramma je wasgoed nodig heeft. Aan de hand van het gewicht wordt bepaald hoe veel water er nodig is en sommige was- en droogcombinaties kunnen zelfs bepalen wat de beste temperatuur voor de stof is. Zo weet je zeker dat je nooit een trui uit de was zal halen die ineens twee maten gekrompen is.

Tot slot zijn er ook was- droogcombinaties die bijvoorbeeld niet beginnen met wassen als je te veel wasmiddel hebt toegevoegd. Dit voorkomt dat de kleur van je kleding snel vervaagt en je zal ook minder vaak nieuw wasmiddel moeten kopen.

Droog- en wasprogramma's met extra aandacht voor jouw kleding

Je investeert natuurlijk in een wasmachine en wasdroger omdat je veel waarde hecht aan je kleding. Het kan daarom best een goed idee zijn om eens te kijken naar de modellen die wat extra aandacht aan het verzorgen van jouw kleding besteden.

Zo zijn er bijvoorbeeld was- droogcombinaties waarbij de trommel zo is gebouwd dat je wasgoed tijdens het centrifugeren zo min mogelijk beschadigd. Er zijn ook modellen die ervoor zorgen dat jouw kleding zo goed als kreukvrij uit de droger komt. Je hoeft dan na het wassen niet meer te strijken, wat beter is voor je kleding. Zelfs bij een hoog toerental van 1400 toeren of 1600 toeren zal je kleding droog en ongekreukt zijn.

Ook het drogen van je kleding kan op verschillende manieren gebeuren. De meeste modellen zullen drie opties hebben: kastdroog, strijkdroog en extra droog. Wanneer dat voor jou niet voldoende is, zijn er ook was- droogcombinaties die de mogelijkheid hebben om zelf de temperatuur in te stellen. Dat is erg handig wanneer je kleding met speciale instructies hebt.

Stille was- droogcombinatie

Als je een kleine woning hebt kan het een goed idee zijn om een wasmachine en wasdroger in Ă©Ă©n apparaat aan te schaffen, maar het heeft dan geen zin als het geluidsniveau tijdens het centrifugeren zo hoog is dat je niet aan het geluid kan ontsnappen.

Voor een luidruchtige was- droogcombinatie heb je de ruimte nodig, anders kan je maar beter op zoek gaan naar een stil model. Wanneer is een was- droogcombinatie stil? Over het algemeen wanneer het aangegeven geluidsniveau onder de 73 dB ligt. Tussen de 74 en 77 dB is het geluidsniveau normaal en boven de 78 dB is het geluidsniveau hoog.

Let daarbij op dat het geluidsniveau aangeeft hoeveel geluid het apparaat maakt tijdens het centrifugeren, tijdens het wassen en drogen ligt het geluidsniveau vaak nog lager.

Snelle was- droogcombinatie

De meeste mensen zullen voor een was- droogcombinatie kiezen omdat het gemakkelijker is om alles in Ă©Ă©n machine te doen. Wanneer je was- droogcombinatie ook een non stop programma heeft, kan je je wasgoed gewoon laten zitten en haal je het er gewassen en gedroogd uit. Met een non stop functie hoef je dus tussendoor niet in te grijpen en een nieuw droogprogramma in te stellen, alles gaat lekker snel in Ă©Ă©n keer door.

Je kan je was- droogcombinatie aanzetten voordat je de deur uitgaat en bij thuiskomst is alles klaar. Let daarbij wel op dat deze non stop functie vaak verbonden is aan een maximaal vulgewicht. Bij bijvoorbeeld meer dan 8 kilo wasgoed kan het apparaat wel wassen, maar niet non stop doorgaan naar de droogfunctie. Daarvoor moet je eerst een aantal kilo wasgoed verwijderen om het maximale vulgewicht van de droger niet te overschrijden.

Was- droogcombinatie voor specifieke situaties

Net als bij gewone wasmachines kan een was- droogcombinatie ook speciale functies hebben. Denk daarbij aan een wasprogramma speciaal voor allergieën of een programma dat ontwikkeld is voor het wassen en drogen van babykleding.

Niet iedereen wast hetzelfde en het is per persoon afhankelijk wat voor programma’s je nodig hebt. Denk daar voor het aanschaffen van een was- droogcombinatie dus altijd goed na over je wensen op het gebied van wassen en drogen.

Compacte was- droogcombinaties

Een van de grootste voordelen van een wasmachine en droger in Ă©Ă©n is natuurlijk dat je minder ruimte nodig hebt dan wanneer je twee losse apparaten aanschaft. Voor kleine huishoudens zijn er ook kleine modellen beschikbaar, die je gemakkelijk in de badkamer of op de gang kwijt kan.

Let daarbij wel altijd op dat het maximale vulgewicht een stuk lager zal zijn. Voor wassen kan je tussen de 6 kg en 7 kg wasgoed kwijt en voor het drogen is dat nog minder, vaak maar 4 kg of 5 kg. Je kan dus niet te veel wasgoed in Ă©Ă©n keer wassen en drogen, waardoor je vaker zal moeten wassen dan wanneer je een grote was- droogcombinatie met een capaciteit van 8 kg, 9 kg of 10 kg hebt.

Ingebouwde was-droogcombinaties

Net als bij een losse wasmachine en droger kan ook een was- droogcombinatie speciaal zijn gemaakt om te worden ingebouwd. Het grootste voordeel aan een ingebouwde was- droogcombinatie is dat hij speciaal op jouw keuken of badkamer wordt aangepast, waardoor hij niet opvalt in de rest van je interieur.

Het nadeel is dat niet alle modellen geschikt zijn om te worden ingebouwd, waardoor je minder keuze hebt. Ook is het maximale vulgewicht vaak een stuk lager, omdat de was- droogcombinatie niet zo groot is. De meeste inbouw modellen hebben een vulgewicht van 8 kg voor wassen en 6 kg voor drogen.

Daarbij worden was- droogcombinaties ook niet gemaakt met een klep aan de bovenkant, wat bij een losse wasmachine en droger wel het geval kan zijn. Het voordeel van een klep aan de bovenkant is dat het apparaat nog gemakkelijker weggewerkt kan worden.

Tot slot zijn de inbouwmodellen vaak ook iets duurder en is het moeilijk om een model van energieklasse A te vinden.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroogcombinatie

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasdroogcombinatie

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een energiebesparende wasdroogcombinatie heeft energielabel C of hoger en verbruikt minder energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasdroogcombinatie verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een stille wasdroogcombinatie maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasdroogcombinatie vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasdroogcombinatie.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroogcombinatie ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroogcombinatie heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroogcombinatie.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroogcombinatie, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was wassen en drogen?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdroogcombinaties van Nederland. Of bekijk de wasdroogcombinaties die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdroogcombinaties
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdroogcombinaties aan het zoeken...

Een combinatie van verschillende soorten was- droogcombinaties

De ene was- droogcombinatie hoeft een andere natuurlijk niet uit te sluiten. Het kan best dat je een compact, slim en energiezuinig model vindt. Het aanbod is groot, dus het is niet nodig om op bepaalde aspecten in te leveren. 

Als jij op zoek bent naar een was- droogcombinatie waarbij 10 kg wasgoed in de trommel kan, die energiezuinig is en een speciaal droogprogramma voor allergieĂ«n heeft, zijn er altijd verschillende merken die zo’n model zullen aanbieden. Je moet alleen even goed zoeken.

Is een was-droogcombinatie iets voor mij

Een wasmachine en droger in Ă©Ă©n is gemakkelijk als je wilt wassen en drogen terwijl je weinig ruimte hebt. De meeste modellen zijn uitgerust met functies die je ook bij een losse wasmachine of droger kan vinden.

Je moet alleen rekening houden met een aantal nadelen, zoals een lagere capaciteit voor het drogen dan voor het wassen en een hoger energieverbruik.

Daar staat wel tegenover dat je met een was- droogcombinatie maar Ă©Ă©n machine hoeft aan te schaffen, wat veel minder ruimte inneemt.