Beste inbouw vaatwasser

Ben jij op zoek naar de beste inbouw vaatwasser? Wij hebben ze allemaal getest en met elkaar vergeleken. Hier vind je alles wat je moet weten over de beste inbouw vaatwassers van 2024.

Beste vaatwasser

De beste inbouw vaatwasser van 2024

Ben je opzoek naar een nieuwe inbouw vaatwasser? Dan ben je hier aan het juiste adres! Ons team van vaatwasser experts heeft namelijk een groot aantal vaatwassers getest en beoordeeld. Hieruit hebben zij een selectie gemaakt van de beste inbouw vaatwassers van 2024! Voordat wij jou deze top 5 laten zien is het handig om eerst een keuze te maken tussen de drie verschillende categorieën inbouw vaatwasser, namelijk:

Een volledig geïntegreerde vaatwasser: deze vaatwasser gaat volledig op in je keuken en verdwijnt geheel achter het keukenkastje. Een half geïntegreerde vaatwasser: deze is geheel geïnstalleerd in je keuken alleen zit er aan de bovenkant van de deur een bedieningspaneel die je nog zult zien. Een onderbouw vaatwasser: dit is een vaatwasser die alleen onder het keukenblad is geïnstalleerd, hierdoor zul je nog wel de voorkant van de vaatwasser zien.

Vind een nieuwe vaatwasser

Maak een keuze tussen de een van de beste vaatwassers van 2024 of doe de eenvoudige keuzehulp en vind je nieuwe vaatwasser.

Vind de perfecte vaatwasser

Alle best geteste inbouw vaatwassers

Beste inbouw vaatwasser van 2024

Vaatwassers gaan gemiddeld 6 tot 12 jaar mee. Dat betekent dat het niet vaak voorkomt dat je een nieuwe vaatwasser moet kopen. Om die reden snappen we maar al te goed dat je hulp kunt gebruiken bij het vinden van een vaatwasser die bij jouw huishouden past. Voor de beste inbouw vaatwassers ben je hier aan het juiste adres. Hieronder vind je namelijk de 3 beste inbouw vaatwassers van het moment.

Bij het maken van deze selectie keken we onder andere naar recensies, het water – en energieverbruik, het geluidsniveau, de bouw- en waskwaliteit, het gebruiksgemak, de verschillende programma’s, hoe goed hij vaat schoon krijgt en de hoeveelheid vaat die erin past. Dit zijn de beste vaatwassers van 2024.

1. AEG FSB52617Z
AEG FSB52617Z
whirlpool wkic 3c26 goed
Whirlpool WKIC 3C26
Whirlpool wio 3t141 pes goed 1
Whirlpool WIO 3T141 PES
Best getest
Goedkoop
Populair
Volledig geïntegreerd
Volledig geïntegreerd
Volledig geïntegreerd
Energielabel E
Energielabel E
Energielabel C
13 couverts
14 couverts
14 couverts
Gemiddeld gezin
Groot gezin
Groot gezin
44 dB geluid
46 dB geluid
41 dB geluid
Bekijk prijs
Bekijk prijs
Bekijk prijs

De best geteste inbouw vaatwasser

In jouw zoektocht naar de beste vaatwasser, staan jouw wensen centraal. Wil je een volledig geïntegreerde vaatwasser (met keukenpaneel op de deur), of juist een half geïntegreerde vaatwasser (zonder paneel op de deur)? Hoe groot mag hij zijn en welke functies en programma’s wil je? Inbouw afwasmachines beschikken over veel verschillende specificaties die handig zijn, maar het maken van een keuze moeilijk maken. Denk aan een verstelbare bovenkorf, intensieve reiniging en uitgestelde start.

En ten slotte: een energiezuinige vaatwasser is vaak duurder in aanschaf. Echter, omdat ze minder stroom verbruiken ben je er toch goedkoper mee uit. Daarom raden wij altijd aan om voor een zuinige vaatwasser te kiezen.

De best geteste inbouw vaatwasser van 2024 zijn:

  • Best geteste inbouw vaatwasser: AEG FSB52617Z
  • Beste goedkope inbouw vaatwasser: Whirlpool WKIC 3C26
  • Populaire inbouw vaatwasser: Whirlpool WIO 3T141 PES
1. AEG FSB52617Z

AEG FSB52617Z is de best geteste inbouw vaatwasser van 2024

Deze volledig geïntegreerde vaatwasser beschikt over 13 couverts en 4 verschillende programma’s, waaronder machinereiniging om onderhoud uit jouw handen te nemen. Dit is een van de beste inbouw vaatwassers vanwege de digitale QuickSelect schuiver, daarmee stel je gemakkelijk de duur en en het energieverbruik van de wasbeurt is.

Deze inbouw vaatwasser beschikt over energieklasse E, wat het een relatief energiezuinige vaatwasser maakt. En met het eco vaatwasprogramma was je je vuile vaat schoon met nóg minder energieverbruik. Na afloop opent de deur automatisch zodat je schone vaat op een natuurlijke manier kan drogen.

whirlpool wkic 3c26 goed

Whirlpool WKIC 3C26

Deze volledig geïntegreerde vaatwasser beschikt over energieklasse E en is daarmee een relatief energiezuinige vaatwasser. Wil je je vuile vaat schoon krijgen met nog minder energieverbruik? Daarvoor gebruik je het eco programma.

Daarnaast heeft deze inbouw vaatwasser nog 7 verschillende programma’s, onder andere een intensieve stand, kort en een stil nachtprogramma. Dat maakt dit een van de beste inbouw vaatwassers voor grote gezinnen. De vieze vaat van het hele huishouden past er namelijk in. Niet genoeg plek? Door de flexibele inrichting kun je altijd extra ruimte creëren voor bijvoorbeeld grote borden of pannen.

Verkrijgbaar bij

2. Whirlpool WIO 3T141 PES

Whirlpool WIO 3T141 PES

Deze inbouw vaatwasser is volledig geïntegreerd waardoor hij in vrijwel iedere keuken past. Dit is tevens een zeer energiezuinige vaatwasser; hij heeft energielabel C en is daarom goed voor het milieu en je energierekening.

Deze vrijstaande vaatwasser beschikt over 10 verschillende programma’s, waardoor ieder type vuile vaat schoon wordt. Onder andere voor intensieve reiniging, antibacterieel, kort en een extra stil nachtprogramma.

De zuinige vaatwasser verbruikt tevens vrijwel geen extra energie aan het drogen van je schone vaat, aangezien hij zijn deur opent aan het einde van het programma. Zo droogt je vaat op een natuurlijk manier.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale vaatwasser

Klik en start keuzehulp
Vaatwasser keuzehulp hero
1
2
3
4
Jouw vaatwasser

Vaatwasser keuzehulp

Wat voor soort vaatwasser zoek je? Een inbouw vaatwasser, een vrijstaande vaatwasser of een onderbouw vaatwasser?
Terug
1
2
3
4
Terug

Welk soort vaatwasser zoek je?

Geluidsniveau vaatwasser

Een stille vaatwasser maakt weinig geluid bij het wassen van de natte vaat. Staat je vaatwasser vlakbij je woonkamer? Overweeg dan een stille vaatwasser.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de vaatwasser zijn?

Vaatwasser grootte

Een groot gezin vereist een grotere vaatwasser, en ook een hoger aantal couverts. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een vaatwasser met een kleiner aantal couverts.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen moet de vaat gedaan worden?

Energieverbruik vaatwasser

Een energiebesparende vaatwasser heeft energielabel A, B of C en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige vaatwasser verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de vaatwasser zijn?

Vaatwasser keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte vaatwassers van Nederland. Of bekijk de vaatwasser die het best bij jou passen.
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Vaatwassers aan het zoeken...

De beste volledig geïntegreerde vaatwassers van 2024

Een volledig geïntegreerde vaatwasser gaat volledig op in je keuken waardoor hij helemaal verdwijnt en je hem dus niet zult zien, het bedieningspaneel van deze vaatwasser zit dan ook aan de binnenkant. Om jou te helpen bij jouw zoektocht laten wij hier de 5 beste volledig geïntegreerde vaatwassers van 2024 zien. De beste volledig geïntegreerde vaatwasser heeft een goede bouwkwaliteit, een energie- en waterzuinig verbruik, genoeg plek voor al je vieze vaat en genoeg extra functies die het gebruiksgemak vergroten.

Om ervoor te zorgen dat niet alleen de duurste vaatwassers in onze selectie terecht komen, hebben we natuurlijk ook gekeken naar de beste prijs kwaliteitverhouding. Onze top 5 wordt regelmatig bijgewerkt, waardoor je altijd zeker weet dat je de beste vaatwassers bekijkt.

De beste half geïntegreerde vaatwassers van 2024

Een half geïntegreerde vaatwasser heeft net als een volledig geïntegreerde vaatwasser een frontpaneel nodig. Het enige verschil tussen deze twee modellen is dat een half geïntegreerd model een bedieningspaneel aan de buitenzijde heeft, waar een volledig geïntegreerd model het bedieningspaneel aan de binnenkant heeft. Wanneer deze in je keuken is geïnstalleerd zul je dus altijd het bedieningspaneel zien, het voordeel is echter wel dat je de vaatwasser ook dicht kunt bedienen.

Ons testpanel heeft een groot aantal vaatwassers getest en beoordeeld op hun: bouwkwaliteit, waskwaliteit, gebruiksgemak, prijs-kwaliteitverhouding en nog vele andere onderdelen. De top 5 is gekozen uit de modellen die het best zijn scoren op ieder onderdeel! Benieuwd naar het model die op nummer 1 staat? Kijk dan snel naar de beste half geïntegreerde vaatwassers van 2024!

De beste onderbouw vaatwassers van 2024

Waar een volledig en half geïntegreerde vaatwasser beide een forntpaneel nodig hebben, is dat bij een onderbouw vaatwasser niet zo. Een onderbouw vaatwasser wordt alleen geplaatst onder je keukenblad. Op deze manier is het model verwerkt in je keuken maar zul je nog ten alle tijden de voorkant van de vaatwasser zien. Je kunt deze vaatwassers wel vanaf de buitenkant bedienen.

Benieuwd naar de beste onderbouw vaatwasser van 2024? Neem dan snel een kijkje hieronder. Deze onderbouw vaatwassers komen als best uit de test en scoren het hoogst op alle onderdelen.

Hoe kies ik de juiste inbouw vaatwasser

Als je op zoek bent naar een nieuwe inbouw vaatwasser, dan wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. Maar waar moet je allemaal op letten bij het kiezen van een inbouw vaatwasser en hoe weet je zeker dat je de juiste keuze maakt? In het volgende YouTube-filmpje krijg je handige tips en informatie over hoe je de juiste inbouw vaatwasser kiest. Zo wordt er onder andere ingegaan op de afmetingen van de vaatwasser en de beschikbare ruimte in de keuken. Ook worden er tips gegeven over de indeling van de vaatwasser en welke programma’s en functies belangrijk zijn voor jouw specifieke behoeften. Door deze tips en informatie te gebruiken, kun je een weloverwogen keuze maken en heb je straks de juiste inbouw vaatwasser in jouw keuken staan.

Waar let je op bij het kopen van een vaatwasser

Integreerbare vaatwassers zijn er in alle soorten en maten en daarom is het verstandig om goed na te denken over een aantal eigenschappen voordat je een nieuwe inbouw vaatwasser koopt. Wij hebben de belangrijkste eigenschappen alvast voor je op een rijtje gezet:

Afmetingen

Het is heel belangrijk dat de vaatwasser ook echt in de nis van je keuken past. De meeste vaatwasser zijn 60 centimeter breed, dat is een standaard vaatwasser. Als een grote vaatwasser niet past, kan je ook voor en smalle vaatwasser van 45 cm kiezen.

Geluidsniveau

Een inbouw vaatwasser produceert tijdens het wassen natuurlijk ook geluid en dat is niet altijd prettig. Bij een open keuken is het aan te raden om eens te kijken naar een vaatwasser met een geluidsniveau van 43 db of stiller, dan weet je zeker dat je er geen last van zult hebben.

Energielabel

Een zuinige vaatwasser bespaart zowel water als energie, wat voor jou op jaarbasis aanzienlijk in de kosten kan schelen. Lees voor je aankoop altijd het energielabel om te controleren wat een vaatwasser per beurt precies verbruikt.

Plaatsing van je bestek

Je bestek kan in een bestek korf in de onderste lade zitten, maar ook in een aparte besteklade in de bovenste korf. Bij de laatste optie hoef je minder te bukken en houd je meer ruimte in de onderste korf over, maar bij een uitneembare bestek korf is het weer gemakkelijker om je schone bestek op te bergen.

Extra gebruiksgemak

Een goede vaatwasser beschikt over allerlei extra functies die het gebruiksgemak vergroten. Denk daarbij aan een uitgestelde start optie, een speciaal programma voor halve belading en een intensief programma voor extreem vuile vaat.

Droogtechniek

De meeste inbouw vaatwassers maken gebruik van de condensdroogtechniek, waarbij er na afloop van het programma koud water over de vaat wordt gespoeld. Dit duurt vrij lang, en niet alle vaat wordt even droog. Plastic bakjes moet je vaak na afloop nog even nadrogen met een doek. Vaatwassers met ventilatiedroogtechniek gaan na de afwasbeurt open om koude lucht binnen te laten en met zeolietkorrels die vocht omzetten in warme lucht wordt je vaat het snelst en meest droog.

Veelgestelde vragen bij het kopen van een inbouw vaatwasser

Om er zeker van te zijn dat je alles te weten komt over de beste inbouw vaatwasser, hebben we hier de meest gestelde vragen voor je verzameld.

Wat is een goede inbouw vaatwasser?

Een goede vaatwasser heeft een aantal karakteristieken. In de eerste plaats past hij precies in je keuken. De meeste vaatwassers hebben een breedte van 60 cm, wat overeenkomt met de standaard maat voor een keukenkastje. Als de vaatwasser smaller is, houd je aan de zijkanten ruimte over, wat niet mooi staat. Een vaatwasser die breder is dan je nis zal niet passen.

Welk type inbouw vaatwasser moet ik kiezen?

Het type vaatwasser dat je moet kiezen is afhankelijk van wat je mooi en handig vindt. Half geïntegreerde vaatwassers zijn nog zichtbaar in je keuken, omdat het bedieningspaneel aan de buitenkant zit. Het handige daaraan is dat je altijd kan zien hoe lang een wasprogramma nog duurt en op welke temperatuur je vaat wordt gewassen.

Een volledig geïntegreerde vaatwasser gaat helemaal op in het design van je keuken. Het bedieningspaneel zit aan de binnenkant, waardoor je een frontpaneel op de voorkant kunt monteren. Dit zorgt voor een strak design, maar je moet wel altijd de deur van de vaatwasser open doen als je wil weten wat de resterende tijd is.

Wat is de beste inbouw vaatwasser?

De beste inbouw vaatwasser voor jou past bij je behoeftes. Als je een vaatwasser gebruikt om bijvoorbeeld ook wijnglazen in af te wassen, is het goed om te kijken naar speciale wasprogramma’s. Ook als je vaak extra vuile vaat hebt, zoals aangekoekte pannen, kan je kiezen voor een vaatwasser met een speciaal programma.

Is een vrijstaande vaatwasser beter dan een inbouw vaatwasser?

Er is geen type vaatwasser dat beter is dan de ander. Wat voor jou het beste is, hangt af van je soort keuken. Een vrijstaande vaatwasser neemt meer ruimte in, maar daar staat wel tegenover dat je geen keukenkastje hoeft op te offeren. Vrijstaande vaatwassers kunnen bijvoorbeeld ook in een andere ruimte zoals de bijkeuken worden geplaatst om ruimte in de keuken te besparen. Inbouw afwasmachines vallen ook minder op, omdat ze helemaal opgaan in het design van je keuken.

Wat is het verschil tussen een inbouw vaatwasser en onderbouw vaatwasser?

Een inbouw vaatwasser is altijd deels of volledig geïntegreerd in je keuken. Het frontpaneel is hetzelfde als bij de keukenkastjes, waardoor het apparaat bijna niet opvalt. Bij een half geïntegreerde vaatwasser zie je alleen het bedieningspaneel, bij een volledig geïntegreerde vaatwasser zie je niks.

Overige informatie

Wanneer kan ik mijn vaatwasser openen

Wanneer kan ik mijn vaatwasser openen Je vaatwasser geeft vanzelf aan wanneer hij klaar is. In het ene geval met een pieptoon, een lichtje en soms allebei. Als dit het geval is kan je de vaatwasser openen.  Er zijn mensen die

Lees meer

Hoe kan ik mijn vaatwasser ontkalken

Hoe kan ik mijn vaatwasser ontkalken Een vaatwasser ontkalk je op de volgende manier: Maak de vaatwasser helemaal leeg. Zet voor 30 minuten een wasprogramma aan waar het water minimaal 60° graden Celcius bereikt. Voeg na deze 30 minuten ontkalkingsmiddel

Lees meer

Vaatwasser zout

Vaatwasser zout Wat is vaatwasser zout? Behalve een blokje en eventueel glansspoelmiddel heb je voor een vaatwasser ook zout nodig. Dit zit in een reservoir en moet je regelmatig nakijken en eventueel bijvullen. Vaatwasser zout is zout wat extra gezuiverd

Lees meer

Beste inbouw vaatwasser

Beste inbouw vaatwasser Ben jij op zoek naar de beste inbouw vaatwasser? Wij hebben ze allemaal getest en met elkaar vergeleken. Hier vind je alles wat je moet weten over de beste inbouw vaatwassers van . Beste inbouw vaatwassers De

Lees meer

Waarom pompt mijn vaatwasser niet af

Waarom pompt mijn vaatwasser niet af Wanneer je vaatwasser geen water meer afpompt heeft dit meestal 3 redenen, namelijk: De filters van de wasmachine zijn verstopt. De water pomp is defect. Of de spoelbak van de vaatwasser is verstopt. Deze

Lees meer

Bosch vaatwassers

Bosch vaatwassers Vaatwassers van Bosch komen bij de Consumentenbond vaak als beste uit de test. Ze worden niet alleen geprezen om hun goede droog resultaat, maar ook de lage levensduur is een populaire eigenschap. Heb jij interesse in een Bosch

Lees meer