Camping wasmachine

Met een camping wasmachine kun je waar en wanneer je maar wilt een wasje draaien. Deze wasmachines zijn klein en compact waardoor ze maar weinig ruimte innemen. Je kunt per wasbeurt ongeveer 2 tot 5 kg wasgoed wassen, afhankelijk van de afmetingen van je wasmachine. In dit artikel lees je alles over de camping wasmachine en welke soorten er zijn. Ook vertellen we je wat de beste camping wasmachines van 2024 zijn.

Camping wasmachine

Wat is een camping wasmachine

2 tot 5 kg vulgewicht

Een camping wasmachine is een draagbare en compacte wasmachine die speciaal is ontworpen voor gebruik op campings. Je kunt een camping wasmachine ook gebruiken op andere locaties waar geen gewone wasmachine beschikbaar is, bijvoorbeeld in je camper of in een huisje in de natuur.

Een mini camping wasmachine is licht van gewicht, klein van formaat en heeft geen aansluiting nodig op een waterleiding. Ze werken op batterijen, handkracht of met een stekker aangesloten op elektriciteit. Dit type wasmachine is ideaal voor kleine wasjes. De meeste wasmachines hebben een vulgewicht van 2 kg tot 5 kg.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

Vind je perfecte wasmachine

Best geteste wasmachines

Beste camping wasmachines van 2024

Ben je op zoek naar een mini wasmachine waarmee je kleine wasjes kunt draaien op de camping? We hebben alle camping wasmachines voor je uitgezocht en hieronder de beste keuzes op een rijtje gezet. We hebben daarbij gekeken naar het vulgewicht van de mini wasmachines, de optie tot centrifugeren, of er een dubbele trommel aanwezig is en uiteraard de prijs-kwaliteitverhouding. Dit zijn de beste camping wasmachines van 2024.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Verschillende soorten camping wasmachines

Er zijn verschillende modellen van camping wasmachines beschikbaar, van een elektrische wasmachine met centrifuge tot aan een simpele emmer. We hebben de meest voorkomende type wasmachines hieronder voor je uitgelicht.

Elektrische campingwasmachines

Een elektrische wasmachine is ontworpen voor gebruik op campings waarbij je ook toegang hebt tot elektriciteit. Deze mini wasmachines werken op 230 of 220 volt, je kunt ze niet bedienen via een auto. Deze camping wasmachine werkt hetzelfde als een normale wasmachine, alleen heeft deze een kleiner formaat.

Camping wasmachine met centrifuge

Je hebt ook een camping wasmachine met centrifuge. Deze werken ook op elektrische aandrijving waardoor je ze alleen kunt gebruiken wanneer je toegang hebt tot elektriciteit. De centrifuge functie is handig wanneer je je kleding sneller droog wilt hebben. Dit type wasmachine is ook een stuk kleiner.

Mini wasmachines op batterij

Wanneer je geen elektriciteit hebt op de camping (of elke andere standplaats) dan zijn mini wasmachines op batterij een goed idee. Een wasmachine op batterij is vaak compact, klein en heeft alleen de basisfuncties, maar je kunt er wel makkelijk en snel een aantal kledingstukken in schoon krijgen.

Handwasmachine

Als je geen aansluiting hebt op elektriciteit dan is een handwasmachine ook nog een optie. Deze soort wasmachines werken op handkracht. Je drijft ze aan met je hand of via een pedaal en ze hebben geen elektriciteit nodig om schone kleren te krijgen. Er zijn verschillende soorten zoals een rubberen waszak of een emmer met handvat waaraan je moet draaien.

Voor- en nadelen van een camping wasmachine

Voordeel: Makkelijk en snel in gebruik

Een camping wasmachine heeft vaak een kort wasprogramma van zo’n 15 tot maximaal 30 minuten. Je kunt daarom erg snel een klein wasje draaien en in de tussentijd lekker van de omgeving genieten. Omdat een camping wasmachine ook weinig extra’s functies heeft is deze ook erg makkelijk in gebruik.

Voordeel: Draagbaar en compact

Camping wasmachines zijn klein van formaat, de grootste zal een vulgewicht hebben van 5 kg. Ze zijn daarom makkelijk te verplaatsen en nemen erg weinig ruimte in beslag. Sommige wasmachines zijn zelfs opvouwbaar!

Voordeel: Je bespaart kosten

Door je eigen mini wasmachine mee te nemen, hoef je niet de wasmachine van de camping te gebruiken. En dit kost al gauw €4 – €8 per wasbeurt. Je bespaart zo een hoop kosten.

Voordeel: Voor sommige camping wasmachines heb je zelfs geen elektriciteit nodig

Er zijn camping wasmachines die op handkracht of batterijen werken waardoor je helemaal geen elektriciteit nodig hebt. Zelfs wanneer je ver van de bewoonde wereld zit, kun je je kleding nog schoon krijgen met zo’n wasmachine.

Nadeel: Maar enkele kledingstukken per keer wassen

Camping wasmachines zijn klein en hebben maar een beperkte trommelinhoud, tussen de 2 en 5 kg. Dit betekent in de praktijk dat je maar een paar kledingstukken per keer kunt wassen, zoals twee broeken en wat shirts of vijf handdoeken.

Nadeel: Minder grondige reiniging

Een camping wasmachine maakt je kleding schoon en fris, maar wanneer je echt hardnekkige vlekken op je kleren hebt, dan zal deze wasmachine dit er niet uit krijgen. Hiervoor heb je echt de wasmachine van thuis nodig om kleding grondig te reinigen.

Waar let je op bij het kopen van een camping wasmachine

Ben je van plan om een camping wasmachine aan te schaffen? Houd dan rekening met de volgende aspecten en je maakt de juiste keuze.

Type wasmachine

Voordat je een nieuwe camping wasmachine aanschaft moet je eerst kijken naar welk type je wilt. Ga je rondtrekken met een rugzak, dan is een opvouwbare waszak handig. Maar ga je op pad met de caravan of camper, dan heb je wel plek voor een elektrische wasmachine.

Gewicht en afmetingen

In een caravan, camper of tent heb je al beperkte ruimte dus een camping wasmachine moet daar wel bij passen. Bekijk van tevoren de plek waar je de wasmachine wilt neerzetten en of je genoeg ruimte hebt om hem op te bergen. Wanneer je een nieuwe camping wasmachine zijn het gewicht en de afmetingen erg belangrijk.

Vulgewicht

Camping wasmachine heb je in verschillende formaten. Wil je veel per wasbeurt kunnen wassen, dan kun je het beste het grootste formaat van 5 kg nemen. Heb je niet zo veel ruimte of hoef je maar enkele kleine wasjes te draaien, dan kun je een wat kleiner formaat nemen. Over het algemeen geldt: hoe kleiner het vulgewicht, hoe kleiner, lichter en compacter het apparaat, maar ook hoe minder je kunt wassen.

Energieklasse

Kijk ook goed naar de energieklasse van je camping wasmachine. Heb je een wasmachine op elektriciteit dan kan deze flink wat stroom verbruiken. Een zuinig apparaat is beter, want dan slaan niet gelijk alle stoppen door.

Veelgestelde vragen bij het kopen van een camping wasmachine

Hoe moet je de was wassen op de camping?

Er zijn verschillende manieren om je wasgoed te wassen op de camping. Dit kan uiteraard met de gedeelde wasmachine van de camping zelf, maar deze is vaak prijzig en bezet. Daarom is een camping wasmachine een ideale uitkomst. Je hebt je eigen wasmachine en kunt kleding wassen wanneer je maar wilt. Er zijn verschillende soorten camping wasmachines, van waszakken en -emmers tot aan elektrische wasmachines met centrifuge.

Wat kost een camping wasmachine?

Gemiddeld kost een mini wasmachine voor op de camping tussen de €150 en €200. Ga je voor een handwasmachine, dan zal deze een stuk goedkoper zijn dan een mini wasmachine met centrifuge.

Wat is een mini wasmachine?

Een mini wasmachine is een kleine wasmachine die je mee kunt nemen naar de camping om enkele kledingstukken schoon te wassen. Maar een mini wasmachine is ook de moeite waard wanneer je bijvoorbeeld in een kleine studio of studentenkamer woont. Deze wasmachines hebben een wastrommel van 2,5 tot 5 kg inhoud.