Goedkope wasdroger

Wasdrogers onder de €500,- euro worden bestempeld als een “goedkope wasdroger“.  Indesit, Zanussi en Beko verkopen over het algemeen goedkopere wasdrogers

Wordt het tijd voor een nieuwe wasdroger, maar moet je het even zuinig aan doen? Hieronder hebben wij een lijst gemaakt van de beste goedkope wasdrogers van 2024. Doe er je voordeel mee!

Goedkope wasdroger

Beste goedkope wasdroger van 2024

Wil je een goedkope wasdroger kopen, maar moet hij wel kwaliteit leveren? In de volgende lijst vind je onze top 5 met goedkope drogers. Bij het maken van deze selectie hebben we een tal een goedkope wasdrogers met elkaar vergeleken op basis van onder andere het vulgewicht (capaciteit van de trommel),

energielabel, geluidsniveau en de beoordeling door klanten. Dit zijn de beste wasdrogers van 2024 met een goede prijs-kwaliteitverhouding!

Vind jouw goedkope wasdroger

Vind een goedkope wasdroger door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

De beste Goedkope wasdroger

Beste goedkope warmtepompdrogers van 2024

Een warmtepompdroger wordt gezien als ‘goedkoop‘ als deze minder kost dan €600,-. Warmtepompdrogers zijn energiezuinige wasdrogers die werken op basis van een warmtepomp. In plaats van de lucht te verwarmen met een elektrisch verwarmingselement, wordt de warmte gerecycled, wat leidt tot een aanzienlijke energiebesparing. “Goedkope” warmtepompdrogers zijn modellen die deze technologie bieden tegen een lagere prijs, maar nog steeds goede prestaties en betrouwbaarheid garanderen. Bekijk hier de beste goedkope warmtepompdrogers van 2024.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een warmtepompdroger is erg energiezuinig, maar droogt iets trager. Een condensdroger is niet energiezuinig, maar droogt wel snel. Bij geen voorkeur kies je voor beide opties.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was drogen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Beste goedkope condensdrogers van 2024

Een condensdroger wordt gezien als ‘goedkoop‘ als deze minder kost dan €500,-. Een condensdroger werkt door vocht uit de lucht te halen, waarna dit in een condensbak terechtkomt. Dit water kan handmatig worden geleegd of via een afvoerpijp worden afgevoerd. Het grote voordeel van een condensdroger is de flexibiliteit in plaatsing; er is geen luchtafvoer naar buiten nodig. Hoewel ze qua aanschafprijs vaak aantrekkelijk zijn, kunnen ze op de lange termijn duurder uitvallen door het energieverbruik. Bekijk hier de beste goedkope condensdrogers van 2024.

Goedkope wasdroger merken

Er zijn talloze wasdroger merken op de markt die verschillen in prijs, kwaliteit en functies. Om een overzicht te krijgen van de verschillende opties, is er een handige tabel samengesteld met de gemiddelde prijzen van de populairste wasdroger merken. Zo krijg je een goed beeld van wat het duurste en goedkoopste merk is. Bovenaan de tabel staan de merken met de goedkoopste beschikbare modellen, zodat je gemakkelijk kunt zien welke merken het meest betaalbaar zijn.

Merk
 • Beko
 • Hoover
 • AEG
 • Bosch
 • Siemens
 • Whirlpool
 • Samsung
 • LG
 • Haier
 • Miele
Minimale prijs
 • 399
 • 429
 • 459
 • 499
 • 509
 • 479
 • 649
 • 649
 • 779
 • 1049
Maximale prijs
 • 799
 • 549
 • 1099
 • 1259
 • 979
 • 849
 • 1299
 • 999
 • 899
 • 2519

Goedkope wasdroger kopen

De prijzen van drogers lopen erg uit een. Je kunt al voor 250 euro een wasdroger op de kop tikken, maar sommigen leggen er 2000 euro voor neer. Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor een duurdere wasdroger. Hieronder vind je alle mogelijke redenen, en in hoeverre ze relevant zijn.

Kwaliteit en merk

Sommige mensen zijn erg aan bepaalde merken gehecht. En voor een groter merk, betaal je vaak eenmaal meer. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat gebruikers van een Miele wasdroger het meest tevreden zijn over hun aankoop. Miele wasdrogers leveren goede prestaties en doen veel om het gebruiksgemak te verbeteren. Daartegenover staat wel dat Miele het duurste merk is voor wasdrogers. Andere merken die hoog scoren volgens de Consumentenbond zijn Bosch, Siemens en AEG.

Maar natuurlijk zijn het merk en de prijsklasse geen garantie van een goed apparaat. Het merk en de prijs kunnen een indicatie zijn voor een goed design en goede materialen, maar het is geen garantie. En het betekent al helemaal niet dat goedkopere wasdrogers per definitie slecht zijn. Beko is een mooi voorbeeld van een merk dat een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft. Volgens de Consumentenbond scoren zij het hoogst in deze categorie. Beko wasdrogers zijn zowel goed als goedkoop! Daarnaast zijn gebruikers van Indesit en Zanussi wasdrogers ook erg te spreken over de prijs-kwaliteitverhouding.

Meer functies en betere specificaties

Over het algemeen biedt een goedkope wasdroger minder opties en mogelijkheden. Maar je kunt je natuurlijk afvragen of je al die ‘poespas’ wel nodig hebt. Wasdrogers bieden tegenwoordig verschillende extra functies om het wassen en drogen makkelijker te maken voor jou en de rest van je huishouden. Bijvoorbeeld door middel van een kortere droogtijd, meer droogprogramma’s, een zelfreinigende condensor of bediening via een app. Denk jij hier ook baat bij te hebben? Dan kan het de moeite waard zijn om wat extra budget vrij te maken. Maar je het alleen maar belangrijk vindt dat je droger je wasgoed droog krijgt, kies dan vooral voor een simpele, goedkope wasdroger.

Lagere energiekosten

In de regel gebruikt een goedkope wasdroger meer energie per droogbeurt dan een duurdere wasdroger. Dit heel vooral te maken met het type wasdroger, maar ook met het energielabel. Er zijn drie soorten wasdrogers, we leggen graag uit wat de verschillen zijn:

 1. Luchtafvoerdrogers zijn vaak het meest voordelig in aanschaf maar verbruiken de meeste energie. Op het moment van aankoop is hij dus voordelig, maar voor je energierekening en het milieu is het geen goede keuze. Om die reden wordt de luchtafvoerdroger tegenwoordig ook minder verkocht. Ook goed om te weten over de luchtafvoerdroger: deze wasdroger kan de vochtige lucht enkel afvoeren via een raam of een gat in de muur.

 2. Het energieverbruik van de condensdroger is lager, hier tegenover staat wel dat de aanschaf van een condensdroger iets duurder is. Bij condensdrogers wordt het vocht afgevoerd naar een condensbak (reservoir dat je handmatig moet legen), of je kan ervoor kiezen om je condensdroger aan te sluiten op de waterafvoer.
 3. De warmtepompdroger is het meest energiezuinig van de drie. De aanschaf van een warmtepompdroger zal daarom ook duurder uitvallen, maar omdat ze zo zuinig zijn kun je er alsnog geld mee besparen. Met een warmtepompdroger met energieklasse A+++ bespaar je jaarlijks tot wel € 75,- op je energierekening. Tevens kun je je warmtepompdroger zowel aansluiten op de waterafvoer, als gebruikmaken van een condensbak.

Meer over de energieklasse. Dit staat ook wel bekend als energielabel en bepaalt hoe zuinig een wasdroger je wasgoed droogt. Een warmtepompdroger met energieklasse A+++ zal over het algemeen een stuk duurder zijn in aanschaf dan bijvoorbeeld een luchtafvoerdroger of condensdroger met energieklasse B, maar in gebruik zal het je juist geld besparen. Uiteraard is dat een keuze die je zelf moet maken.

Waar let je op bij het kopen van een goedkope wasdroger

Een wasdroger gaat gemiddeld zo’n 2500 droogbeurten mee, daarom is het wel belangrijk dat je een wasdroger koopt die past bij jou en je huishouden. Echter, omdat je niet zo vaak een nieuwe droger aan hoeft te schaffen, vergeet je misschien waar je allemaal rekening mee moet houden. In de volgende tips lees je precies waar je allemaal op moet letten bij het kopen van een goedkope droger.

Type wasdroger

Eerder legden we het verschil uit tussen de verschillende soorten wasdrogers: luchtafvoerdroger, condensdroger en warmptepompdroger. Luchtafvoerdrogers zijn hiervan het meest goedkoop en verbruiken de meeste energie. Warmtepompdrogers zijn het duurst, maar ook het meest energiezuinig. Om die reden zijn warmptepompdrogers in het gebruik vaak wel het goedkoopst, en in the long run het meest voordelig.

Energieklasse

Het energieverbruik gaat voor een groot deel samen op met het type wasdroger, maar er kan alsnog een verschil inzetten. Er zijn namelijk ook warmtepompdrogers met energieklasse B en condensdroger met energielabel A+++. Om je energiekosten laag te houden, kies je voor een wasdroger die energiezuinig is.

Condensafvoer

Het vocht dat je droger uit de wasgoed onttrekt, moet natuurlijk wel ergens naartoe. Wasdrogers hebben 3 manieren om het water af te voeren. Luchtafvoerdrogers voeren het vocht via een slang af naar buiten, door een raam of een gat in de muur. Bij zowel de warmtepompdroger en de condensdroger heb je de keuze. Ze beschikken vrijwel allemaal over een slang die aangesloten kan worden op de waterafvoer, maar hebben ook een condensbak. Dit is een reservoir die regelmatig geleegd moet worden. Kies voor deze optie als je geen waterafvoer hebt in de buurt van je droger.

Vulgewicht

Het vulgewicht geeft de capaciteit van de droger aan. In andere woorden: hoeveel kilo wasgoed er in de trommel past. We raden aan om een wasdroger te kopen met een vulgewicht dat minimaal even groot is als dat van je wasmachine. Op die manier weet je altijd zeker dat al je natte wasgoed in de droger past. Twijfel je nog over het vulgewicht? Dan raden we het volgende aan: voor een huishouden met 1 of 2 personen, 6 of 7 kg. Voor een gezin met 3 of 4 personen, 8 kg. En voor een huishouden met 5 personen of meer een vulgewicht van 9 kg of meer.