Smalle wasdroogcombinatie

Een smalle was- droogcombinatie is ongeveer 55 cm breed. Dit is 5 á 10 cm kleiner dan een normale was- droogcombinatie, die zijn namelijk tussen de 60 en 65 cm breed. 

Opzoek naar een smalle was- droogcombinatie? Wij hebben hieronder een opsomming gemaakt van de beste smalle was- droogcombinaties van 2024

Smalle wasdroogcombinatie

Waar moet je op letten bij het kopen van een smalle was- droogcombinatie

Een wasdroogcombinatie perfect voor een kleine ruimte.

Een smalle was- droogcombinatie is in principe hetzelfde als een normaal model, maar dan iets smaller. Je kiest vaak voor een smal model omdat je hem in een kleine ruimte wil plaatsen en daarbij moet je wel op een aantal extra eigenschappen letten. Bereid jezelf goed voor en let op de volgende eigenschappen:

De afmetingen

Een gemiddelde was- droogcombinatie is tussen de 60 cm en 65 cm breed en een smal model is ongeveer 55 centimeter breed. Je moet daarbij niet vergeten dat je extra ruimte aan de voor- en achterkant van de was- droogcombinatie nodig hebt. Aan de voorkant heb je ten minste 15 cm nodig om het deurtje fatsoenlijk open en dicht te kunnen doen en aan de achterkant moet je 20 cm overhouden om alle snoeren en andere aansluitingen fatsoenlijk kwijt te kunnen.

De aansluiting

Niet ieder klein hoekje is geschikt om zomaar een smalle was- droogcombinatie neer te zetten. Je moet er altijd rekening mee houden dat je ten minste elektriciteit nodig hebt om het apparaat aan te sluiten en daarbij moet ook het water ergens heen kunnen. Sommige was- droogcombinaties hebben de optie om het water op te vangen in een reservoir, dat je vervolgens zelf moet legen, maar het water kan ook via een afvoerslang worden weggevoerd. In het laatste geval moet je dus de optie hebben om het water naar buiten te leiden.

Het maximale vulgewicht van een smalle wasdroogcombinatie

Een normale was- droogcombinatie heeft over het algemeen al een veel kleiner vulgewicht dan een losse wasmachine en droger en bij een smal model is dat nog kleiner. Je moet er rekening mee houden dat een smalle was- droogcombinatie van 60 cm ongeveer 8 kg wasgoed zal kunnen wassen en maar 6 kg of 5 kg zal kunnen drogen. Voor nog kleinere modellen zal je maar 4 kg van je wasgoed kunnen drogen. Houd er bij een smalle was- droogcombinatie dus rekening mee dat je een deel van je wasgoed altijd op een alternatieve manier zal moeten drogen of dat je altijd twee keer een droogbeurt moet draaien.

Het geluidsniveau

Wanneer je een smalle was- droogcombinatie in een kleine ruimte wil plaatsen is het niet prettig als deze veel geluid maakt. Houd er daarom rekening mee dat een geluidsniveau onder de 73 dB als stil wordt ervaren en dat een was- droogcombinatie met een geluidsniveau boven de 75 dB waarschijnlijk voor te veel geluidsoverlast zal zorgen.

Vind de beste smalle wasdroogcombinatie

Vind een smalle wasdroogcombinatie door onze top 5 van 2024 te bekijken of doe de eenvoudige keuzehulp.

Beste smalle was- droogcombinatie van 2024

Een smalle was- droogcombinatie kan precies zijn waar je naar op zoek bent, maar het is niet altijd gemakkelijk om een geschikt model te vinden. Soms heeft een was- droogcombinatie niet het juiste vulgewicht, geluidsniveau of is het energielabel niet naar wens.

Om je zoektocht wat gemakkelijker te maken, hebben we hier alvast de beste smalle was-droogcombinaties van 2024 voor je op een rijtje gezet.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroogcombinatie

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasdroogcombinatie

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een energiebesparende wasdroogcombinatie heeft energielabel C of hoger en verbruikt minder energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasdroogcombinatie verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een stille wasdroogcombinatie maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasdroogcombinatie vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasdroogcombinatie.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroogcombinatie ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroogcombinatie heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroogcombinatie.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroogcombinatie, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was wassen en drogen?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdroogcombinaties van Nederland. Of bekijk de wasdroogcombinaties die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdroogcombinaties
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdroogcombinaties aan het zoeken...

Het verschil tussen een normale en smalle wasdroogcombinatie

Wasdroogcombinaties zijn een uitstekende optie voor mensen die ruimte willen besparen in hun huis. Deze machines combineren een wasmachine en een droger in één enkele unit, waardoor je geen aparte apparaten hoeft te kopen en ruimte kunt besparen. Als je nog meer ruimte wil besparen dan kun je kiezen voor een smalle wasdroogcombinatie. In de onderstaande tabel worden de afmetingen van normale en smalle wasdroogcombinaties vergeleken, zodat je een beter beeld krijgt van welke optie het beste bij jou past.

Dimensie
 • Lengte
 • Breedte
 • Diepte
Smal
 • 85cm
 • 55cm
 • 60cm
Normaal
 • 85cm
 • 60cm
 • 60cm

Smalle en ondiepe wasdroogcombinaties

Naast normale en smalle wasdroogcombinaties, zijn er ook ondiepe wasdroogcombinaties beschikbaar op de markt. De diepte van een wasdroogcombinatie wordt meestal bepaald door het vulgewicht van het apparaat. Hoe hoger het vulgewicht hoe dieper de machine zal zijn om, aan de andere kant zal een machine met een lager vulgewicht ondieper zijn.

De diepte van een wasdroogcombinatie varieert doorgaans tussen de 45 en 75 centimeter, afhankelijk van het model. Dit betekent dat er voor elke ruimte en elke behoefte een geschikte diepte te vinden is. Een ondiepe wasdroogcombinatie heeft dus een diepte van maximaal 45 cm.

Overweeg een ondiepe wasdroogcombinatie als je weinig ruimte hebt

Ondiepe wasdroogcombinaties zijn populair voor mensen die beperkte ruimte hebben in hun wasruimte of keuken. Deze machines zijn ideaal voor kleinere huishoudens waarbij niet veel kleding tegelijkertijd moet worden gewassen en gedroogd. Een ondiepe wasdroogcombinatie is ook handig als je de machine in een kleine kast wilt plaatsen of als je beperkte vloerruimte hebt.

Een smalle was- droogcombinatie van ongeveer 55 cm breed past erg goed in een kleine ruimte, maar een ondiepe was- droogcombinatie van 45 cm diep past gemakkelijk onder een aanrecht of plank.

Als je niet veel ruimte hebt in je woning is het verstandig om goed over al je opties na te denken. Kan je geen smalle was- droogcombinatie vinden die in dat hoekje past? Dan is er misschien een ondiep model dat net onder dat kastje in je badkamer past.

De voor- en nadelen van een smalle was- droogcombinatie

Voordelen

Denk voor je aanschaf altijd goed na over de voor- en nadelen die een smalle was- droogcombinatie kan hebben. Een enkel nadeel kan namelijk veel zwaarder wegen dan drie voordelen. Hier hebben we alvast de meest genoemde voordelen van een smalle was- droogcombinatie voor je op een rijtje gezet:
 1. Wasmachine en droger in één: Het grootste voordeel van een smalle was- droogcombinatie is dat je een wasmachine en droger in één hebt, waardoor je geen losse apparaten hoeft aan te schaffen.
 2. Je bespaart ruimte met een smalle wasdroogcombinatie: Een smalle was- droogcombinatie past misschien wel net in dat hoekje waar je op dit moment niks hebt staan. Zo benut je alle ruimte in je huis optimaal en kan je meer spullen kwijt of juist meer ruimte creëren.
 3. Je draait geen halve wassen: Zeker voor een klein huishouden is een smalle was- droogcombinatie een goed idee. Omdat het vulgewicht erg laag is, soms maar 4 kg, komt het nooit voor dat je een halflege trommel hebt. Hierdoor bespaar je veel water.

Nadelen

De nadelen van een smalle was- droogcombinatie kunnen een echte dealbreaker zijn. Als je op zoek bent naar een was- droogcombinatie met een groot vulgewicht of juist een snelle cyclustijd, is een smalle was- droogcombinatie niet de juiste keuze voor jou. Kijk daarom eerst goed naar de volgende nadelen:
 1. 8 kg wassen en 6 kg/5 kg drogen: Een smalle was- droogcombinatie heeft vanzelfsprekend ook een klein vulgewicht. Daarbij heeft een was- droogcombinatie altijd een ander vulgewicht voor wassen en drogen. Zo kan het voorkomen dat je 8 kg wasgoed kan wassen en maar 6kg/5kg kan drogen, waardoor je een gedeelte van je wasgoed op een alternatieve manier moet drogen. Je kan ervoor kiezen om de machine nog een keer aan te zetten om alleen je resterende wasgoed te drogen, maar je kan het overgebleven deel ook aan een rek drogen. Wat je ook kiest, het zal altijd iets meer tijd kosten. Voor een groot huishouden heb je ten minste 10 kg vulgewicht nodig om al je wasgoed schoon te krijgen, een huishouden met 4 personen heeft ten minste 8 kg nodig en voor 3 personen is 7 kg á 6 kg genoeg. Houd daarbij ook rekening met je hoeveelheid was, in een huishouden waar veel wordt gesport, heb je ook automatisch meer was. Wat je het beste kan doen om te achterhalen hoeveel kg je nodig hebt is simpelweg je wasgoed een keer wegen.
 2. Minder keuze: Niet alle merken maken smalle was- droogcombinaties, waardoor je niet altijd kan kiezen uit het hele assortiment. Je zal dus niet altijd alle functies kunnen krijgen waar je naar op zoek bent. Let daarbij op dat een kleine was- droogcombinatie van bijvoorbeeld 8 kg/4 kg niet per se smal is. Kijk voor je aankoop altijd goed naar de afmetingen.
 3. Langere droogtijd: Omdat de trommel van een smalle was- droogcombinatie aanzienlijk kleiner is, heeft het apparaat ook meer tijd nodig om je wasgoed volledig droog te krijgen. In een kleine ruimte kan namelijk niet zo veel warme lucht worden geblazen, waardoor het soms wel 2,5 uur kan duren voordat 6 kg wasgoed helemaal droog is.