Zwarte wasmachine

Ben je die witte wasmachine zat en wil je eens wat anders? Een zwarte wasmachine geeft je interieur een moderne, luxe uitstraling en is een stuk minder saai dan zo’n wit apparaat. Zeker wanneer je een zwarte badkamer hebt, past een zwarte wasmachine helemaal in het plaatje. Welke zwarte wasmachines er zijn en wat de beste zwarte wasmachine van 2024 is lees je hieronder.

Zwarte wasmachine

Wat is een zwarte wasmachine

Stijlvol schone was

Een zwarte wasmachine is precies zoals elk andere type wasmachine met één groot verschil: in plaats van de standaard kleur wit heeft deze wasmachine een zwarte kleur. Je krijgt daarmee gelijk een andere look en een zwarte machine creëert een luxe, stoere uitstraling.

Deze wasmachine beschikt verder over dezelfde kenmerken en mogelijkheden als een witte wasmachine, je hebt alleen een andere kleur. Een zwarte wasmachine kan met deze kleur echt een eyecatcher in je interieur worden.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

Vind je perfecte wasmachine

Best geteste wasmachines

Beste zwarte wasmachines van 2024

Wil je een nieuwe zwarte wasmachine kopen? We hebben het internet voor je afgestruind en daarbij een lijst gemaakt voor de beste zwarte wasmachines. Hierbij hebben we niet alleen gekeken naar de kleur zwart, maar ook naar andere eigenschappen zoals het vulgewicht, aantal toeren, energieverbruik en verschillende wasprogramma’s. Dit zijn de beste zwarte wasmachines van 2024.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Waarom kiezen voor een zwarte wasmachine

De kleur zwart in het interieur is al tijden een populaire kleur. Zwart staat voor stijlvol, luxe en het geeft een unieke uitstraling. Er komen steeds meer zwarte huishoudelijke apparaten, denk maar aan zwarte koelkasten, zwarte ovens en ook zwarte wasmachines. Wanneer je een zwarte of donkere badkamer hebt, dan past een zwarte wasmachine daar uitstekend bij. Ook in je washok kun je een zwarte wasmachine neerzetten om een moderne look te creëeren, helemaal wanneer je ook een zwarte droger koopt. Een zwarte wasmachine wordt ook minder snel vies vergeleken met witte wasmachines en vlekken en beschadigingen zullen minder snel opvallen.

De volgende merken verkopen zwarte wasmachines

Zwarte wasmachines zijn steeds meer in opkomst en de vraag ernaar groeit. Er zijn al een aantal merken die zwarte wasmachines verkopen, dit zal de komende jaren alleen maar groeien. Onderstaande merken hebben een zwarte wasmachine in hun aanbod:

  1. Samsung
  2. LG
  3. Beko
  4. Inventum
  5. Everglades
  6. Hoover

Waar moet je op letten bij het kopen van een zwarte wasmachine

Wanneer je een nieuwe wasmachine gaat kopen, moet je op een aantal zaken letten. Het maakt hierbij niet uit of de wasmachine zwart of wit is. Voor de juiste wasmachine moet je rekening houden met de volgende aspecten:

Vulgewicht

Het kiezen van het juiste vulgewicht is een van de eerste keuzes die je moet maken. Hoe groot jouw wasmachine moet zijn, is afhankelijk van jou, je huishouden en de hoeveelheid wasgoed die je hebt. Wanneer je alleen of met z’n tweeën woont, is een wasmachine met 6 à 7 kg vulgewicht voldoende. Ben je met 3 tot 4 personen thuis, dan is een grotere wasmachine waar 8 of 9 kg wasgoed in kan aan te raden. Wanneer je een huishouden hebt bestaande uit 5 personen of meer, is een wasmachine met minimaal 9kg vulgewicht de juiste keus. Wil je een extra grote wasmachine, dan kun je ook kiezen voor 10 of 11 kg trommelinhoud.

Toerental

Het toerental geeft aan wat de centrifuge snelheid is en hoe vaak de trommel per minuut ronddraait. Dit wordt aangeduid met rpm. Het aantal toeren bepaalt het droogresultaat van je wasgoed. Hoe meer toeren, hoe droger je kleding uit de wasmachine komt. De meeste wasmachines hebben een toerental van 1400 of 1600 rpm. 1600 rpm is handig wanneer je geen droger hebt, je wasgoed hoeft dan minder lang aan de lijn te drogen.

Energieverbruik

Je wilt natuurlijk een nieuwe wasmachine kopen die ook laag in energieverbruik is. Let hier daarom goed op tijdens de zoektocht. Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig de wasmachine is. Dit gaat van energieklasse A t/m G, waarbij A het minste energie verbruikt. Bij het energielabel kun je ook het waterverbruik van de wasmachine zien. Een zwarte wasmachine met hoog energielabel is duurder in aanschaf, maar goedkoper in gebruik waardoor het in de loop van de jaren uiteindelijk ook voordeliger is.

Verschillende wasprogramma's

Wanneer je een nieuwe machine gaat kopen, is het ook verstandig om te kijken welke verschillende wasprogramma’s de wasmachine heeft. Loop voor jezelf en je huishouden na welke programma’s jij vaak gebruikt. Heb je veel babykleding, sportkleding of juist overhemden? Hier zijn tegenwoordig allemaal speciale programma’s voor.

Veelgestelde vragen bij het kopen van een zwarte wasmachine

Zijn zwarte wasmachines duurder dan reguliere wasmachines?

Nee, zwarte wasmachines zijn niet duurder dan een normale wasmachine. Zwarte wasmachines beschikken over dezelfde kenmerken en functies als witte wasmachines waardoor enkel het uiterlijk van elkaar verschilt. Er is wel minder aanbod in zwarte wasmachines waardoor je minder opties hebt om met elkaar te vergelijken.