Zwarte wasmachine en droger set

In een stijlvol en strak huis, kunnen de wasmachine en wasdroger een doorn in het oog zijn. Door te kiezen voor een zwarte wasmachine droger set behoudt je wasruimte de stijl waar jij van houdt. Hier vind je de beste zwarte wasmachine droger sets van 2024!

Dit zijn de beste zwarte wasmachine en droger sets van 2024

Zwarte wasmachines en drogers zijn nog enigzins zeldzaam, maar ook absoluut in opkomst. Hierdoor wordt het assortiment aan zwarte wasmachine droger sets steeds groter, maar wordt het ook steeds moeilijker de beste keuze te maken. Om je op weg te helpen, hebben we hieronder de beste zwarte wasmachine droger sets op een rij gezet.
 1. Zwarte wasmachine droger sets hebben meer stijl dan een witte wasmachine en droger.
 2. Sets zijn in aanschaf meestal goedkoper dan losse wasmachines en wasdrogers.
 3. Merken voor zwarte wasmachine droger sets zijn: Samsung, Bosch, Beko, LG, Inventum en Hoover.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale set

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw set

Set keuzehulp

Een stille wasmachine en droger set maakt weinig geluid bij het centrifugeren en drogen van de natte was. Staat je wasmachine en droger set vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille set.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe stil moet de wasmachine en droger set zijn?

Set keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine en droger set ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine en droger set heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine en droger set.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasmachine en droger set zijn?

Set keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine en droger set, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine en droger set met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Set keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste sets
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachine droger set zoeken...

Wat is een zwarte wasmachine en droger set

De meeste wasmachines en drogers zijn wit, dit is een heel neutrale kleur die in bijna ieder huishouden past. Maar het is niet voor iedereen, en daarom zijn er ook steeds meer zwarte wasmachines en drogers. Of je nou gewoon niet van wit houdt, het niet in je interieur past of je houdt van een andere look – tegenwoordig zijn er genoeg witgoed apparaten die zwart van kleur zijn.
Wanneer je een wasmachine droger in een set koopt, zijn beide apparaten perfect op elkaar afgestemd. Dat betekent dat de wasmachine en droger perfect bij elkaar passen qua uiterlijk, functies, programma’s en nog veel meer.

Waarom kiezen voor een zwarte wasmachine en droger

Er zijn verschillende redenen waarom iemand zou kiezen voor een zwarte wasmachine en droger set. Soms past het gewoon beter bij je interieur, bijvoorbeeld omdat de stijl in je huis industrieel is of omdat je voornamelijk donkere kleuren in huis hebt. Of misschien vind je de uitstraling van een zwarte machine en droger gewoon mooier. Een zwarte wasmachine en droger set geeft namelijk een heel stijlvolle en strakke look.

De kleur kan een duidelijke voorkeur zijn. Maar waarom zou je een set kopen, en niet gewoon een losse wasmachine en droger? Hier zijn twee grote redenen voor.

 1. Allereerst sluiten de wasmachine en droger uit een set perfect bij elkaar. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua functies, programma’s, vulgewicht en de kwaliteit van het wassen en drogen.
 2. En daarnaast is een set in aanschaf vaak goedkoper dan een losse wasmachine en wasdroger.

Deze merken verkopen zwarte wasmachines en drogers

Ieder merk verkoopt witte wasmachines en drogers, maar ook steeds meer merken zien in dat zwarte wasmachine en droger sets erg populair en gewild zijn. Als jij op zoek bent naar een zwarte wasmachine en droger set, is het fijn om te weten welke merken ze bieden. Dit zijn de beste merken als je op zoek bent naar een zwarte wasmachine droger set:

 1. Samsung
 2. Bosch
 3. Beko
 4. LG
 5. Inventum
 6. Hoover

Zwarte wasmachine en droger set kopen: hier moet je op letten

Het oog wil wat, maar uiteindelijk koop je een wasmachine droger set om praktische redenen. Zowel een wasmachine als een droger beschikt over ongelofelijk veel specificaties. En door al die verschillende kenmerken, is het lastig te filteren wat van belang is. Vooral omdat je niet zo vaak een nieuwe wasmachine of droger koopt.

Om jou te helpen in jouw zoektocht naar een wasmachine droger set die perfect aansluit op jouw wensen, hebben we hieronder op een rijtje gezet wat allemaal van belang is.

Vulgewicht wassen

Het vulgewicht geeft aan hoeveel kg wasgoed er in de trommel past per was- 0f droogbeurt. Hoeveel vulgewicht je nodig hebt, is voornamelijk afhankelijk van de grootte van je huishouden. Dit zijn onze aanbevelingen:

 1. 1 of 2 personen: 6 of 7 kg vulgewicht
 2. 3 of 4 personen: 8 kg vulgewicht
 3. 5 personen of meer: 9 kg meer

Geluidsniveau

Als je een stille wasmachine en droger set wilt, kijk je hiervoor naar ‘geluidsniveau centrifugeren. Dit geeft in decibel (dB) aan hoeveel geluid de wasmachine maakt tijdens het centrifugeren. Dit is wanneer de wasmachine op z’n luidst is, wasdrogers zijn over het algemeen veel stiller dan dat. Je hebt keuze uit:

 1. geluidsniveau luid (78 dB of meer)
 2. geluidsniveau normaal (74 – 77 dB)
 3. geluidsniveau stil (72 – 73 dB)
 4. geluidsniveau extra stil (71 dB of minder)

Energieklasse

Als je een energiezuinige wasmachine droger set wilt, kies je voor een set waarvan de wasmachine minimaal energieklasse C heeft (energieklasse A is het beste) en qua wasdroger het liefst een warmtepompdroger met energieklasse A++.

In aanschaf zijn energiezuinige sets vaak duurder, maar omdat ze veel goedkoper zijn in gebruik, bespaar je er flink mee op je energierekening. Om die reden is een energiezuinige wasmachine en droger set op de lange termijn meestal toch goedkoper dan een ‘normale’ wasmachine droger set.

Was- en droog programma's

Niet alle wasmachines en wasdroger beschikken over dezelfde programma’s. Ze hebben altijd een aantal standaard programma’s, maar tegenwoordig beschikken ze ook over steeds meer specifieke programma’s zoals voor beddengoed, sportkleding, gordijnen of in verband met hardnekkige vlekken.

Gebruiksgemak

Wasmachines en wasdrogers beschikken ook over steeds meer technologieën en functies die het wassen en drogen voor jou zo makkelijk, snel, efficient en zuinig mogelijk maken. Denk hierbij aan AddWash deur waarbij je nog een kledingstuk kan toevoegen wanneer de wasmachine al draait, een zelfreinigende condensor, een zelfreinigende wasmiddellade, startuitstel of de mogelijkheid om de wasmachine of droger te bedienen via een app op je smartphone.