Wasdroger voor groot gezin

Als je een groot huishouden hebt, heb je een wasdroger nodig met een groot vulgewicht. De meeste grote huishoudens hebben een wasdroger nodig met een vulgewicht van 9 kg

Hieronder zie je hier wat de beste wasdrogers zijn voor een groot gezin van 2024 zijn. Doe er je voordeel mee!

Wasdroger groot gezin

Wanneer is een wasdroger geschikt voor een groot gezin

Voor groot gezin is een wasdroger met minimaal 9 kg geschikt

Bij een groot gezin, hoort een grote wasmachine. Deze hebben meer vulgewicht, wat ook wel de capaciteit van de wasmachines genoemd wordt, waardoor je meer wasgoed tegelijkertijd wast – wat nodig is als je de kleren, handdoeken en het beddengoed van veel mensen gewassen moet hebben. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een kleine wasmachine, maar dan zul je vaker een wasje moeten draaien. Het energie- en waterverbruik per wasbeurt van een grote wasmachine is gemiddeld gezien meer dan een kleine wasmachine. Echter is een wasmachine met een grote trommel, minimaal 9 kg vulgewicht, wel de beste keuze voor grote gezinnen, omdat de wasmachine dan minder vaak gebruikt hoeft te worden. Op die manier ga je zuinig om met je tijd én je energie- en waterverbruik. Om die reden raden we grote gezinnen, met meer dan 2 kinderen, aan om zich te oriënteren op een wasmachine met een vulgewicht van 9 kilo of 10 kilo. Met een grote wasmachine past er meer wasgoed in de trommel, waardoor je slechts enkelere keren per week hoeft te wassen.

Qua vulgewicht voor wasdrogers raden we over het algemeen aan om minimaal dezelfde hoeveelheid vulgewicht aan te houden als dat van je wasmachine. Op die manier kun je altijd al je natte wasgoed kwijt in de droger. Koop je een nieuwe droger én een nieuwe wasmachine? Dan raden we de volgende hoeveelheden vulgewicht aan per huishouden:

 • Voor een huishouden met 1 of 2 personen: een wasdroger met 6 kg of 7 kg vulgewicht. Een vulgewicht van 7 kg zul je over het algemeen vaker vinden dan 6 kg. Hierbij wordt gesproken van een kleine droger.
 • Voor een gezin met 1 of 2 kinderen: een wasdroger met 8 kg vulgewicht. De meeste wasdrogers die hedendaags verkocht worden hebben 8 kg vulgewicht.
 • Grote gezinnen van 5 personen of meer: een wasdroger met 9 kg vulgewicht of meer. Wasdrogers met een trommelinhoud van 9 kg worden beschouwd als als grote drogers.

Vind jouw wasdroger voor een groot gezin

Vind een goede wasdroger voor een groot gezin door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

De beste Wasdroger groot gezin

Beste wasdrogers voor een groot gezin in 2024

Ben jij op zoek naar de beste nieuwe wasdroger voor een groot huishouden? In de onderstaande lijst vind je onze top 5 wasdrogers met een vulgewicht van 9 kg. Deze drogers zijn perfect voor gezinnen met meer dan 2 kinderen. Bij het maken van deze selectie hebben we uiteraard eerst gekeken naar de maximale trommelinhoud.

Vervolgens hebben we de grote wasdrogers met elkaar vergeleken op basis van het type droger (alle modellen zijn warmtepompdrogers), het energielabel, de verschillende programma’s, het geluidsniveau en de bouwkwaliteit. Zo kwamen op een lijst met de beste grote wasdrogers van 2024! We hopen dat de perfecte wasdroger voor jouw gezin hier tussen zit.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een warmtepompdroger is erg energiezuinig, maar droogt iets trager. Een condensdroger is niet energiezuinig, maar droogt wel snel. Bij geen voorkeur kies je voor beide opties.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was drogen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Vulgewicht kiezen voor een wasdroger voor een groot gezin

Het kiezen van de juiste vulgewicht van een wasdroger is van groot belang voor een groot gezin. Een wasdroger met een te kleine capaciteit kan betekenen dat je de was in meerdere ladingen moet drogen, wat tijd en energie kost en extra belasting veroorzaakt voor de wasdroger. Aan de andere kant kan een wasdroger met een te grote capaciteit onnodig veel energie verspillen. 

Daarom hebben we een handige tabel samengesteld waarmee je het optimale vulgewicht kunt afstemmen op de grootte van jouw huishouden. Zo kun je een wasdroger kiezen die perfect past bij een groot gezin. 

Huishouden
 • 1 persoon
 • 2 personen
 • 3-4 personen
 • 5+ personen
Vulgewicht
 • 6 of 7 kg
 • 7 kg
 • 8 á 9 kg
 • 9 kg of meer

Grote wasdroger kopen; waar let je op

Zoals we eerder noemden, is het vulgewicht een van de belangrijkste aspecten bij het kopen van een nieuwe wasdroger. Om energie te besparen, maar ook voor je eigen gebruiksgemak is het van belang een wasdroger aan te schaffen met een vulgewicht dat in verhouding staat tot de grootte van jouw gezin. Maar uiteraard zijn er meer aspecten waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een nieuwe wasdroger. Waar je precies allemaal op moet letten, lees je in de onderstaande tips.

Type droger

Er zijn verschillende soorten drogers; de luchtafvoerdroger, condensdroger en warmtepompdroger. Het energieverbruik van de luchtafvoerdroger is van deze het hoogst, en de warmtepompdroger is het meest energiezuinig. Warmtepompdrogers zijn vaak wat duurder in aanschaf, maar daartegenover staat wel dat ze in gebruik een stuk goedkoper zijn omdat ze veel minder energie gebruiken. Uiteindelijk ben je daarom het goedkoopst uit met een warmtepompdroger.

Condensafvoer

Alle wasdrogers moeten het vocht ook weer kwijt. Het verschilt per type droger waar hij het water naartoe leidt. De luchtafvoerdroger leidt het water naar buiten middels een slang door een raam of een gat in de muur. Voor zowel de condensdroger als de warmtepompdroger geldt dat je de keuze hebt tussen een reservoir waarin het water opgevangen wordt (een condensbak die je een paar keer per week het legen) of een slang die aangesloten wordt op de waterafvoer.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau van een wasdroger geeft aan hoeveel geluid het apparaat produceert tijdens het draaien van de programma’s. Alle wasdrogers zijn een stuk stiller dan de gemiddelde wasmachine, maar ze maken nog steeds geluid. Wasdrogers worden daarom onderverdeeld in 4 categorieën: luid, gemiddeld en stil. De meeste wasdrogers voor grote gezinnen produceren minder dan 65 dB en vallen daarom onder de geluidsniveau ‘stil’.

Energielabel

Eerder legden we uit dat het type droger grote invloed heeft op het energieverbruik, maar ook tussen twee warmtepompdrogers kan nog steeds een flink verschil zitten. Als je energiezuinig wilt drogen, kijk je daarom naar het energielabel. Drogers vallen altijd tussen energieklasse A+++ t/m energieklasse B. Voor een zo energiezuinig mogelijke wasdroger kies je voor een warmtepompdroger met energieklasse A+++. Een wasdroger met een goed energielabel is in aanschaf meestal iets duurder, maar in gebruik bespaar je er juist geld mee.

Gebruiksgemak

Een gemiddelde moderne wasdroger gebruikt technologie die het wassen en drogen voor jou een stuk makkelijker maakt. Hierbij kun je denken aan snufjes als een verlichte trommel, startuitstel, bediening via een app en een zelfreinigende condensor. Denk je dat jij en je huishouden baat hebben bij zulke technologie? Let er dan op dat jouw nieuwe wasdroger over deze functies beschikt.

Programma's

Net zoals je wasmachine, bieden ook wasdrogers allerlei verschillende programma’s voor verschillende soorten wasgoed, zoals wol, overhemden, zijde, babykleding en handdoeken. Deze programma’s zorgen ervoor dat je wasgoed perfect droogt en langer mee gaat. Ook hebben sommige wasdrogers korte programma’s die max 40 minuten duren – wat heel handig kan zijn voor een groot gezin dat het vaak druk heeft!

Bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit kan een indicatie zijn voor de stevigheid en levensduur van een wasdroger. Hiervoor worden wasdrogers onderverdeelt in 3 categorieën: basisklasse, middenklasse en topklasse. Indien dit niet vermeld staat, kun je ook kijken naar de prijsklasse en het merk. Natuurlijk is een dure wasdroger van een A-merk niet per definitie een goede keuze, maar het merk en de prijs kunnen wel een indicatie zijn dat het apparaat gemaakt is met zorg en van goede materialen. Volgens de Consumentenbond zijn dit de beste merken voor wasdrogers: Miele, Bosch, Siemens, AEG en Samsung. Over het algemeen betaal je wel meer voor deze merken, daarom scoren ze volgens de Consumentenbond minder goed als het gaat om prijs-kwaliteitverhouding. Merken die wel goed scoren in deze categorie zijn Beko, Indesit en Zanussi.