Wasmachine met stoomfunctie

Een wasmachine met stoomfunctie is erg handig als je veel kleding hebt die snel kreukt, niet met een heel wasprogramma gewassen hoeft te worden of als je allergieën hebt. Daarbij kun je met een wasmachine met stoomfunctie ook water, energie en wasmiddel besparen.

Onderaan deze pagina vind je de beste wasmachine met een stoomfunctie van 2024.

Wasmachine met stoomfunctie

Wasmachines met stoomfunctie kopen

Minder gekreukte kleding.

Wil je een wasmachine met stoomfunctie kopen? Dan zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten. In de eerste plaats is het belangrijk dat je goed naar de soort stoomfunctie kijkt. Sommige stoomfuncties zijn namelijk alleen geschikt voor het verminderen van kreukels, terwijl anderen juist geschikt zijn voor het opfrissen van je wasgoed of het extra hygiënisch wassen.
Daarbij moet je ook goed kijken naar het soort wasgoed waarvoor je de stoomfunctie zal willen gebruiken. Sommige kledingstukken kunnen namelijk niet met een stoomfunctie worden gereinigd. Voor kleding die gemaakt is van wol, is de stoom te heet, waardoor je het risico loopt dat je kleding zal krimpen.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

Vind jouw Wasmachine met stoomfunctie

De beste Wasmachine met stoomfuncties

Beste Wasmachine met stoomfunctie van 2024

Lijkt zo’n zuinige wasmachine met stoomfunctie je wel wat? Dan zijn er een aantal andere eigenschappen waar je nog op moet letten. Kijk bijvoorbeeld altijd of de wasmachine beschikt over het juiste vulgewicht voor jouw huishouden, zo voorkom je dat je niet altijd al je wasgoed schoon krijgt.

Let ook op de verschillende wasprogramma’s die geen stoomfunctie gebruiken, zo weet je dat je al je wasgoed zonder problemen kunt wassen. Hier vind je de beste wasmachines met stoomfunctie van 2024:

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Voordelen van een wasmachine met stoomfunctie

Zit je na te denken over de aanschaf van een wasmachine met stoomfunctie? In het onderstaande filmpje & tekst worden de voordelen van een wasmachine met stoomfunctie behandeld!

Je hebt minder strijkwerk

Als je kleding al in de trommel wordt gestoomd, hoef je veel minder te strijken. De kreukels in je kleding worden door de stoom glad gemaakt, waardoor je sommige stoffen helemaal niet meer hoeft te strijken. Andere kledingstukken, zoals overhemden, hoeven veel minder lang en vaak gestreken te worden. Dat scheelt veel werk én het zorgt ervoor dat je kleding een langere levensduur heeft!

Je kunt kleding gemakkelijk opfrissen

Sommige kledingstukken kunnen niet goed tegen wassen. Ze verliezen snel hun kleur, vorm of kwaliteit. Toch worden deze kledingstukken soms vies, bijvoorbeeld wanneer je dat satijnen topje een avond in de kroeg hebt gedragen. Een kort stoomprogramma in de wasmachine kan ervoor zorgen dat je top weer fris ruikt, zonder dat hij wordt blootgesteld aan water.

Je kunt je kleding extra hygiënisch reinigen

Door tijdens het wassen stoom toe te voegen, was je veel hygiënischer dan met een reguliere wasmachine. De stoom dringt door tot in de vezels van de stoffen, waardoor je een schoner resultaat krijgt. Dit is zeer geschikt voor het wassen van babykleertjes of voor mensen die last hebben van allergenen.

Je kunt wasgoed heel snel reinigen

Met een stoomprogramma is het heel gemakkelijk om een paar kledingstukken even snel op te frissen. Gemiddeld duurt het tussen de 10 en 20 minuten om een trommel te stomen. Dat is even lang als de korte wasprogramma’s van de meeste wasmachines, maar hierbij komt je kleding nat uit de trommel, waardoor je ook nog wat tijd kwijt bent aan het drogen. Als je kleding uit de trommel komt, ruikt het weer fris en zou je het meteen kunnen dragen. Dit is heel handig als je een shirt wil dragen dat al heel lang in de kast ligt en een beetje muf ruikt.

Je kunt besparen op wasmiddel

Voor een stoomprogramma heb je geen wasmiddel nodig om je wasgoed schoon te krijgen. Als je meer kleding met de stoomfunctie reinigt, kun je dus aanzienlijk besparen op de hoeveelheid wasmiddel die je verbruikt.

Het stoomprogramma is veel stiller

Ben je op zoek naar een stille wasmachine? Dan is een wasmachine met stoomfunctie zeker geschikt. Het geluidsniveau centrifugeren van een nieuwe wasmachine met stoomfunctie is aanzienlijk lager dan bij verschillende wasmachines die de functie niet hebben. Als je de stoomfunctie als apart wasprogramma gebruikt, wordt je wasgoed helemaal niet gecentrifugeerd.

Wat doet de stoomfunctie in een wasmachine

Een wasmachine met stoomfunctie heeft een stoomaggregaat. Deze gebruikt water uit het reservoir en maakt het zo heet dat het stoom wordt. De wasmachine geeft tijdens het wassen steeds een beetje stoom af, waardoor jouw wasgoed schoner wordt.

Hierdoor denk je misschien dat een wasmachine met stoomfunctie geen energiezuinige wasmachine is, maar niets is minder waar. De geavanceerde technieken zijn zo ontwikkeld dat ze een minimaal stroomverbruik hebben. Door kleding te stomen verbruik je ook veel minder water dan bij een wasprogramma.

Is de stoom schadelijk voor mijn kleding?

Nee. Integendeel, stoom is veel minder schadelijk dan water. Stoom is veel fijner dan water, waardoor je kleding veel minder snel slijt. Door de stoomfunctie te gebruiken kun je de levensduur van je kleding dus aanzienlijk verlengen.

Voordat je de stoomfunctie van je wasmachine gebruikt, moet je altijd goed controleren wat er op het waslabel van je kleding staat. Kleding die niet geschikt is voor de droger, zal ook krimpen als je de stoomfunctie gebruikt.