Vaatwasser voor een groot gezin

Wat maakt een vaatwasser geschikt voor een groot gezin? Een vaatwasser met 14 of 15 couverts is perfect voor een gezin van meer dan 4 personen. Een couvert is een setje bestek voor 1 persoon, dat betekent dat er dus 14/15 setjes bestek in de vaatwasser kunnen. 

Op deze pagina lees je alles over vaatwassers voor een huishouden van meer dan 4 personen. Ook zullen wij de beste vrijstaande, inbouw en onderbouw vaatwasser voor een groot gezin van 2022 aan jou laten zien.

Vaatwasser voor een gezin

Beste vaatwassers voor een groot gezin van 2022

Wanneer je op zoek bent naar een vaatwasser voor een groot huishouden, moet je over een aantal factoren nadenken. Bijvoorbeeld het aantal verschillende programma’s, het aantal couverts, het energielabel en eventuele extra functies waarbij bijvoorbeeld het glansspoelmiddel bijgevuld wordt als het op is. Het aanbod op de markt is groot en als consument heb je ontzettend veel keuze.

Met andere woorden, het uitzoeken van een nieuwe vaatwasser is zo gemakkelijk nog niet. Om je zoektocht alvast op gang te helpen, hebben we hier een overzicht van de beste vaatwassers voor een groot gezin voor je gemaakt.

Vind een nieuwe vaatwasser

Maak een keuze tussen de een van de beste vaatwassers van 2022 of doe de eenvoudige keuzehulp en vind je nieuwe vaatwasser.

Vind de perfecte vaatwasser

Alle best geteste vaatwassers

Beste vrijstaande vaatwassers voor een groot gezin van 2022

Het grootste voordeel van een vrijstaande vaatwasser is dat je geen keukenkastje hoeft op te offeren. Houd er wel rekening mee dat je een vrijstaande vaatwasser niet zomaar overal kunt neerzetten, je hebt altijd een aansluiting voor water en elektriciteit nodig. Een vrijstaand model is vaak een goede vaatwasser voor een groot gezin, omdat ze vaak net iets groter zin dan een inbouwvaatwasser.

Ben jij op zoek naar de vrijstaande vaatwasser die perfect schone vaat oplevert? Kijk dan eens naar de beste vrijstaande vaatwassers voor een groot gezin van 2022.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale vaatwasser

Klik en start keuzehulp
Vaatwasser keuzehulp hero
1
2
3
4
Jouw vaatwasser

Soort vaatwasser

Wat voor soort vaatwasser zoek je? Een inbouw vaatwasser, een vrijstaande vaatwasser of een onderbouw vaatwasser?
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Welk soort vaatwasser zoek je?

Geluidsniveau vaatwasser

Een stille vaatwasser maakt weinig geluid bij het wassen van de natte vaat. Staat je vaatwasser vlakbij je woonkamer? Overweeg dan een stille vaatwasser.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe stil moet de vaatwasser zijn?

Prijs vaatwasser

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je vaatwasser ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere vaatwasser heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere vaatwasser.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe duur mag de vaatwasser zijn?

Vaatwasser grootte

Een groot gezin vereist een grotere vaatwasser, en ook een hoger aantal couverts. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een vaatwasser met een kleiner aantal couverts.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Voor hoeveel mensen moet de vaat gedaan worden?

Energieverbruik vaatwasser

Een energiebesparende vaatwasser heeft energielabel A, B of C en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige vaatwasser verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe energiebesparend moet de vaatwasser zijn?

Vaatwasser keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte vaatwassers van Nederland. Of bekijk de vaatwasser die het best bij jou passen.
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Vaatwassers aan het zoeken...

Beste inbouw vaatwassers voor een groot gezin van 2022

Als je kiest voor een inbouw vaatwasser, moet je er rekening mee houden dat je een keukenkastje en dus opbergruimte moet opofferen. Daarbij moet je de keuze maken tussen een volledig geïntegreerd model en een vaatwasser waarbij je het bedieningspaneel aan de buitenkant kunt zien. Wat voor jou de beste keuze is, hangt volledig af van wat je mooi vindt. Een volledig geïntegreerd model gaat volledig op in het design van je keuken, terwijl je bij de andere optie altijd kunt zien dat er een vaatwasser in je keuken zit. Het bedieningspaneel aan de buitenkant heeft wel als voordeel dat je altijd kunt zien welk programma aan staat, hoe lang een programma nog duurt en op welke temperatuur je vuile vaat wordt gewassen. Houd er wel rekening mee dat een volledig geïntegreerd apparaat vaak een van de duurdere modellen is.

Hier onder vind je een lijstje van de beste inbouw vaatwassers voor een groot gezin van 2022, deze zijn bij ons als beste uit de test gekomen!

Beste onderbouw vaatwassers voor een groot gezin van 2022

Een onderbouw vaatwasser zit onder je keukenblok, maar de voorkant wordt niet bedekt door een frontpaneel van je keuken. Je kijkt dus altijd tegen de witte of grijze voorkant van de vaatwasser aan. In sommige keukens staat dit heel goed, bijvoorbeeld als je voor een meer industrieel design hebt gekozen. In een landelijke keuken kan het juist minder mooi zijn.

Om je een idee te geven van de verschillende soorten onderbouw vaatwassers die er op de markt beschikbaar zijn, hebben we hier een overzicht van de beste onderbouw vaatwassers voor een groot gezin van 2022 voor je gemaakt.

Wanneer is een vaatwasser geschikt voor een groot gezin

Een smalle vaatwasser is erg handig wanneer je weinig ruimte hebt in de keuken, maar voor een groot huishouden is dit niet de beste optie. Je zal namelijk niet genoeg plek hebben om al je vuile vaat in één keer af te wassen. Het gevolg daarvan is dat je alsnog een groot gedeelte van je vaat met de hand moet afwassen of een extra halve belading moet draaien. De reden dat je een vaatwasser hebt gekocht is vaak om tijd te besparen, waardoor dit niet echt handig is.

Aantal couverts

Welke vaatwasser geschikt is voor jouw gezin, hangt af van de vaat die je erin kwijt kan. Bij een kleine vaatwasser kan je ongeveer 8 couverts tegelijk afwassen. Een XL vaatwasser heeft ruimte voor ongeveer 12 couverts, terwijl een XXL vaatwasser tot wel 14 couverts kwijt kan. Een enkele couvert staat gelijk aan één bord, één glas en een setje bestek. XXL vaatwassers kunnen dus ten minste 14 borden kwijt, of de helft en grote pannen en potten.

Extra besteklade

Het is ook verstandig om na te denken over een aparte besteklade. Hierin kan je meestal veel meer bestek kwijt dan in een mandje in de onderste lade en daarbij neemt een lade ook minder ruimte in. Zo houd je voldoende ruimte over voor de rest van de vaat.

Energiezuinige vaatwasser

Ook een energiezuinige vaatwasser is een goede optie. De meeste vaatwassers die energiezuinig zijn, hebben namelijk een veel lager waterverbruik dan wanneer je veel vaat met de hand afwast. Een goede afwasmachine is dan niet alleen handiger, maar ook nog eens voordeliger.

Hoge vaatwasser

Tot slot is een hoge vaatwasser een optie. Deze kan worden geplaatst onder een hoger aanrechtblad of vrijstaand als los onderdeel. Het apparaat neemt minder ruimte in in de breedte, biedt meer ruimte in de hoogte. Dit is een handige oplossing voor als je niet te veel ruimte wil opofferen. De vaatwasser komt in sommige gevallen iets hoger uit dan het aanrechtblad, wat niet altijd mooi is. Denk dus goed na over waar de de vaatwasser wil neerzetten.

Vaatwassers voor een groot gezin assortiment

1639889

Siemens SE23HI36VE

689,00
De Siemens SE23HI36VE krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge score. Naast alle hoge ratings van de eerdere kopers die de vaatwasmachine al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op...
1569452

ATAG DW8114XB

1.199,00
De ATAG DW8114XB krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge rating. Naast alle hoge ratings van de eerdere kopers die de afwasmachine al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op...
Waardering 4.45 uit 5
1474238

Miele G 5222 SC BRWS

999,00
Doordat de Miele G 5222 SC BRWS erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de vaatwasmachine in onze top 5! De Miele G 5222 SC BRWS heeft de score: 9.4 ontvangen van tenminste 22 kopers die je voorgingen....
Waardering 4.70 uit 5
1609124

Bosch SPV4EKX60E

849,00
De Bosch SPV4EKX60E belandt op een erg hoge plek. Naast zijn prachtige uiterlijk die een goede kwaliteit uitstraalt is ook de binnenkant van de vaatwasser van goede kwaliteit. Niet alleen ons panel, maar ook de consumenten die hem al thuis...
Waardering 4.25 uit 5
1626407

Beko DFN05311X

369,00
De Beko DFN05311X afwasmachine maakt jouw afwas volledig schoon en droog! De Beko DFN05311X heeft het cijfer: 8.7 gekregen van ongeveer 8 consumenten die je voorgingen. Het is mogelijk om dit model overal neer te zetten in jouw keuken, dit...
Waardering 4.30 uit 5
1639654

Siemens SL63HX60CE

799,00
De Siemens SL63HX60CE belandt op een erg hoge plek. Naast zijn fraaie uiterlijk die een goede kwaliteit uitstraalt is ook de binnenkant van de afwasmachine van goede kwaliteit. Niet alleen ons panel, maar ook de consumenten die hem al thuis...
1511568

ETNA VW247M

409,00
De ETNA VW247M belandt op een erg hoge plek. Naast zijn prachtige uiterlijk die deugdelijkheid uitstraalt is ook de binnenkant van de afwasmachine van goede kwaliteit. Niet alleen ons panel, maar ook de mensen die hem al thuis hebben staan,...
Waardering 3.95 uit 5
1524263

Siemens SK26E222EU

429,00
De Siemens SK26E222EU beschermt al het servies en zorgt ervoor dat jouw afwas grondig schoon en droog wordt. De Siemens SK26E222EU is beoordeeld door 19 kopers die je voorgingen met de beoordeling: 8.7. Het model is een vrijstaande vaatwasser, hierdoor...
Waardering 4.35 uit 5
1630138

Bosch SHH4HCX48E

899,00
De Bosch SHH4HCX48E krijgt een hele hoge score. Deze vaatwasser scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede scores van de kopers die hem al thuis hebben staan! Bij het bepalen van...
1639768

Siemens SE23HW60CE

679,00
Opzoek naar een ideale vaatwasmachine? Stop maar met zoeken! De Siemens SE23HW60CE is namelijk de vaatwasser die je zoekt! Bij het maken van onze top 5 maken we gebruik van consumenten cijfers. De Siemens SE23HW60CE heeft gemiddeld de score: none...
1521756

Siemens SN65ZX49CE

999,00
De Siemens SN65ZX49CE heeft een heel goed cijfer gekregen door zijn sterke functies. Naast deze sterke features krijgt de vaatwasser ook erg goede beoordelingen van de mensen die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede ratings scoort hij...
Waardering 4.65 uit 5
1623315

Siemens SN27YI01CE

1.099,00
De Siemens SN27YI01CE krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge beoordeling. Naast alle hoge beoordelingen van de kopers die de vaatwasmachine al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op de...
Waardering 4.00 uit 5
1390301

AEG FSE63617P

899,00
Omdat de AEG FSE63617P erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de vaatwasmachine in onze top 5! Dat deze vaatwasmachine in onze top 5 staat is niet gek. Volgens Coolblue komt hij als beste uit de test. De...
Waardering 4.40 uit 5
1647826

Beko DIN26410

399,00
Zoek je een goede vaatwasmachine en weet je niet welke je moet kopen? De Beko DIN26410 is misschien wel de juiste vaatwasser voor jou! Bij het produceren van onze top 5 maken we gebruik van consumenten beoordelingen. De Beko DIN26410...
Waardering 4.20 uit 5
1387385

AEG FFB53900ZW

579,00
Opzoek naar een perfecte vaatwasser? Stop maar met zoeken! De AEG FFB53900ZW is namelijk de vaatwasmachine die je zoekt. De AEG FFB53900ZW heeft het cijfer: 9.1 gekregen van tenminste 25 consumenten. Het is mogelijk om deze machine overal neer te...
Waardering 4.55 uit 5
1602734

Bosch SMV2ITX48N

599,00
De Bosch SMV2ITX48N beschermt al jouw vieze vaat en zorgt ervoor dat de borden en glazen grondig schoon en droog wordt! De Bosch SMV2ITX48N heeft de beoordeling: 8.7 mogen ontvangen van ten minste 56 experts. Het toestel is een inbouw...
Waardering 4.35 uit 5
1626274

Beko DFN05311W

329,00
De Beko DFN05311W afwasmachine maakt al het vieze vaatwerk grondig schoon en droog. De Beko DFN05311W is beoordeeld door 11 mensen met het cijfer: 8.2. Wil je graag jouw vaatwasmachine overal kunnen neerzetten in jou keuken? Dat kan met dit...
Waardering 4.10 uit 5
1653838

Beko BDFN26430X

449,00
De Beko BDFN26430X heeft erg sterke features. De huidige gebruikers van de afwasmachine beoordelen hem zeer positief! Als je opzoek bent naar een mooi toestel, is dit er een die aan die eis kan voldoen. Door zijn mooie en strakke...
Waardering 4.55 uit 5
1634289

Bosch SGS2HVW72E

539,00
De Bosch SGS2HVW72E heeft erg sterke features. De huidige gebruikers van de vaatwasser beoordelen hem zeer positief! Als je opzoek bent naar een mooi apparaat, is dit er een die aan die eis kan voldoen. Door zijn mooie en strakke...
Waardering 3.40 uit 5
1674265

Bosch SRS2IKW04E

569,00
De Bosch SRS2IKW04E krijgt een hele hoge beoordeling. Deze vaatwasmachine scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede recensies van de consumenten die hem al thuis hebben staan! De Bosch SRS2IKW04E is...
Waardering 5.00 uit 5
1520645

Siemens SN67ZX01CN

1.299,00
Opzoek naar een geschikte vaatwasser? Wij hebben hem voor je gevonden. De Siemens SN67ZX01CN is namelijk de afwasmachine die je zoekt. De Siemens SN67ZX01CN heeft de beoordeling: 9.2 gekregen van ongeveer 2 consumenten. De machine is een inbouw vaatwasser, hierdoor...
Waardering 4.60 uit 5
1526441

ETNA VW844HM

599,00
De ETNA VW844HM vaatwasmachine maakt al het vieze vaatwerk volledig schoon en droog. De ETNA VW844HM heeft de score: 8.3 gekregen van minstens 25 mensen. Het toestel is een inbouw vaatwasser. Dit zijn de maten van de afwasmachine: Nishoogte: 87,5...
Waardering 4.15 uit 5
1521115

AEG FSE62417P

799,00
Opzoek naar een goede vaatwasser? Wij hebben hem voor je gevonden. De AEG FSE62417P is namelijk de vaatwasmachine die je zoekt. De AEG FSE62417P heeft de reviewscore: 9.2 mogen ontvangen van ten minste 3 eerdere kopers. De machine is een...
Waardering 4.60 uit 5
1639680

Siemens SE63HX60AE

1.189,00
De Siemens SE63HX60AE afwasmachine wordt erg hoog beoordeeld door consumenten die de hem al eerder gekocht hebben, daarnaast heeft hij ook een hele goede prijs- kwaliteit verhouding. De afwasmachine scoort op de belangrijkste gebieden erg goed ten opzichte van zijn...
1583268

Bosch SBV6ZCX00E

865,30
De Bosch SBV6ZCX00E beschermt jouw vieze borden en glazen en zorgt ervoor dat jouw afwas grondig schoon en droog wordt. Bij het produceren van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De Bosch SBV6ZCX00E heeft gemiddeld de score:...
1470446

Miele G 5077 SC Vi XXL

1.099,00
De Miele G 5077 SC Vi XXL vaatwasmachine wordt erg hoog beoordeeld door consumenten die de hem al eerder gekocht hebben, daarnaast heeft hij ook een hele goede prijs- kwaliteit verhouding. De vaatwasmachine scoort op de belangrijkste gebieden erg goed...
Waardering 4.40 uit 5
1565801

ETNA VWV242WIT

549,00
De ETNA VWV242WIT heeft een heel goed cijfer gekregen door zijn sterke eigenschappen. Naast deze sterke kenmerken krijgt de vaatwasmachine ook erg goede van de mensen die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede scoort hij ook nog...
Waardering 4.30 uit 5
1549608

Bosch SKS62E38EU

499,00
Omdat de Bosch SKS62E38EU erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de afwasmachine in onze top 5! De Bosch SKS62E38EU heeft de score: 8.7 mogen ontvangen van minstens 7 kopers die je voorgingen. Wil je graag de vaatwasmachine...
Waardering 4.35 uit 5
1620138

Siemens SN61HX08VE

649,00
Omdat de Siemens SN61HX08VE erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de afwasmachine in onze top 5! Bij het produceren van onze top 5 maken we gebruik van consumenten cijfers. De Siemens SN61HX08VE heeft gemiddeld de score: 9.2...
Waardering 4.60 uit 5
1663779

Siemens SL63HX60AE

849,00
De Siemens SL63HX60AE belandt op een erg hoge plek. Naast zijn mooie uiterlijk die deugdelijkheid uitstraalt is ook de binnenkant van de afwasmachine van goede kwaliteit. Niet alleen ons panel, maar ook de consumenten die hem al thuis hebben staan,...
Waardering 4.40 uit 5