Vaatwasser voor een groot gezin

Wat maakt een vaatwasser geschikt voor een groot gezin? Een vaatwasser met 14 of 15 couverts is perfect voor een gezin van meer dan 4 personen. Een couvert is een setje bestek voor 1 persoon, dat betekent dat er dus 14/15 setjes bestek in de vaatwasser kunnen. 

Op deze pagina lees je alles over vaatwassers voor een huishouden van meer dan 4 personen. Ook zullen wij de beste vrijstaande, inbouw en onderbouw vaatwasser voor een groot gezin van 2022 aan jou laten zien.

Vaatwasser voor een gezin

Beste vaatwassers voor een groot gezin van 2022

Wanneer je op zoek bent naar een vaatwasser voor een groot huishouden, moet je over een aantal factoren nadenken. Bijvoorbeeld het aantal verschillende programma’s, het aantal couverts, het energielabel en eventuele extra functies waarbij bijvoorbeeld het glansspoelmiddel bijgevuld wordt als het op is. Het aanbod op de markt is groot en als consument heb je ontzettend veel keuze.

Met andere woorden, het uitzoeken van een nieuwe vaatwasser is zo gemakkelijk nog niet. Om je zoektocht alvast op gang te helpen, hebben we hier een overzicht van de beste vaatwassers voor een groot gezin voor je gemaakt.

Vind een nieuwe vaatwasser

Maak een keuze tussen de een van de beste vaatwassers van 2022 of doe de eenvoudige keuzehulp en vind je nieuwe vaatwasser.

Vind de perfecte vaatwasser

Alle best geteste vaatwassers

Beste vrijstaande vaatwassers voor een groot gezin van 2022

Het grootste voordeel van een vrijstaande vaatwasser is dat je geen keukenkastje hoeft op te offeren. Houd er wel rekening mee dat je een vrijstaande vaatwasser niet zomaar overal kunt neerzetten, je hebt altijd een aansluiting voor water en elektriciteit nodig. Een vrijstaand model is vaak een goede vaatwasser voor een groot gezin, omdat ze vaak net iets groter zin dan een inbouwvaatwasser.

Ben jij op zoek naar de vrijstaande vaatwasser die perfect schone vaat oplevert? Kijk dan eens naar de beste vrijstaande vaatwassers voor een groot gezin van 2022.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale vaatwasser

Klik en start keuzehulp
Vaatwasser keuzehulp hero
1
2
3
4
Jouw vaatwasser

Soort vaatwasser

Wat voor soort vaatwasser zoek je? Een inbouw vaatwasser, een vrijstaande vaatwasser of een onderbouw vaatwasser?
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Welk soort vaatwasser zoek je?

Geluidsniveau vaatwasser

Een stille vaatwasser maakt weinig geluid bij het wassen van de natte vaat. Staat je vaatwasser vlakbij je woonkamer? Overweeg dan een stille vaatwasser.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe stil moet de vaatwasser zijn?

Prijs vaatwasser

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je vaatwasser ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere vaatwasser heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere vaatwasser.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe duur mag de vaatwasser zijn?

Vaatwasser grootte

Een groot gezin vereist een grotere vaatwasser, en ook een hoger aantal couverts. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een vaatwasser met een kleiner aantal couverts.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Voor hoeveel mensen moet de vaat gedaan worden?

Energieverbruik vaatwasser

Een energiebesparende vaatwasser heeft energielabel A, B of C en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige vaatwasser verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe energiebesparend moet de vaatwasser zijn?

Vaatwasser keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte vaatwassers van Nederland. Of bekijk de vaatwasser die het best bij jou passen.
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Vaatwassers aan het zoeken...

Beste inbouw vaatwassers voor een groot gezin van 2022

Als je kiest voor een inbouw vaatwasser, moet je er rekening mee houden dat je een keukenkastje en dus opbergruimte moet opofferen. Daarbij moet je de keuze maken tussen een volledig geïntegreerd model en een vaatwasser waarbij je het bedieningspaneel aan de buitenkant kunt zien. Wat voor jou de beste keuze is, hangt volledig af van wat je mooi vindt. Een volledig geïntegreerd model gaat volledig op in het design van je keuken, terwijl je bij de andere optie altijd kunt zien dat er een vaatwasser in je keuken zit. Het bedieningspaneel aan de buitenkant heeft wel als voordeel dat je altijd kunt zien welk programma aan staat, hoe lang een programma nog duurt en op welke temperatuur je vuile vaat wordt gewassen. Houd er wel rekening mee dat een volledig geïntegreerd apparaat vaak een van de duurdere modellen is.

Hier onder vind je een lijstje van de beste inbouw vaatwassers voor een groot gezin van 2022, deze zijn bij ons als beste uit de test gekomen!

Beste onderbouw vaatwassers voor een groot gezin van 2022

Een onderbouw vaatwasser zit onder je keukenblok, maar de voorkant wordt niet bedekt door een frontpaneel van je keuken. Je kijkt dus altijd tegen de witte of grijze voorkant van de vaatwasser aan. In sommige keukens staat dit heel goed, bijvoorbeeld als je voor een meer industrieel design hebt gekozen. In een landelijke keuken kan het juist minder mooi zijn.

Om je een idee te geven van de verschillende soorten onderbouw vaatwassers die er op de markt beschikbaar zijn, hebben we hier een overzicht van de beste onderbouw vaatwassers voor een groot gezin van 2022 voor je gemaakt.

Wanneer is een vaatwasser geschikt voor een groot gezin

Een smalle vaatwasser is erg handig wanneer je weinig ruimte hebt in de keuken, maar voor een groot huishouden is dit niet de beste optie. Je zal namelijk niet genoeg plek hebben om al je vuile vaat in één keer af te wassen. Het gevolg daarvan is dat je alsnog een groot gedeelte van je vaat met de hand moet afwassen of een extra halve belading moet draaien. De reden dat je een vaatwasser hebt gekocht is vaak om tijd te besparen, waardoor dit niet echt handig is.

Aantal couverts

Welke vaatwasser geschikt is voor jouw gezin, hangt af van de vaat die je erin kwijt kan. Bij een kleine vaatwasser kan je ongeveer 8 couverts tegelijk afwassen. Een XL vaatwasser heeft ruimte voor ongeveer 12 couverts, terwijl een XXL vaatwasser tot wel 14 couverts kwijt kan. Een enkele couvert staat gelijk aan één bord, één glas en een setje bestek. XXL vaatwassers kunnen dus ten minste 14 borden kwijt, of de helft en grote pannen en potten.

Extra besteklade

Het is ook verstandig om na te denken over een aparte besteklade. Hierin kan je meestal veel meer bestek kwijt dan in een mandje in de onderste lade en daarbij neemt een lade ook minder ruimte in. Zo houd je voldoende ruimte over voor de rest van de vaat.

Energiezuinige vaatwasser

Ook een energiezuinige vaatwasser is een goede optie. De meeste vaatwassers die energiezuinig zijn, hebben namelijk een veel lager waterverbruik dan wanneer je veel vaat met de hand afwast. Een goede afwasmachine is dan niet alleen handiger, maar ook nog eens voordeliger.

Hoge vaatwasser

Tot slot is een hoge vaatwasser een optie. Deze kan worden geplaatst onder een hoger aanrechtblad of vrijstaand als los onderdeel. Het apparaat neemt minder ruimte in in de breedte, biedt meer ruimte in de hoogte. Dit is een handige oplossing voor als je niet te veel ruimte wil opofferen. De vaatwasser komt in sommige gevallen iets hoger uit dan het aanrechtblad, wat niet altijd mooi is. Denk dus goed na over waar de de vaatwasser wil neerzetten.

Vaatwassers voor een groot gezin assortiment

1635627

Bosch SRI4HKS53E

889,00
De Bosch SRI4HKS53E krijgt een hele hoge score. Deze afwasmachine scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede recensies van de kopers die hem al thuis hebben staan! De Bosch SRI4HKS53E heeft...
1684299

Hoover HDIN 4S613PS

749,00
De Hoover HDIN 4S613PS belandt op een erg hoge plek. Naast zijn fraaie uiterlijk die een goede kwaliteit uitstraalt is ook de binnenkant van de afwasmachine van goede kwaliteit. Niet alleen ons panel, maar ook de consumenten die hem al...
1639680

Siemens SE63HX60AE

1.189,00
De Siemens SE63HX60AE afwasmachine wordt erg hoog beoordeeld door consumenten die de hem al eerder gekocht hebben, daarnaast heeft hij ook een hele goede prijs- kwaliteit verhouding. De afwasmachine scoort op de belangrijkste gebieden erg goed ten opzichte van zijn...
1672908

Beko BDFN26520XQ

489,00
Omdat de Beko BDFN26520XQ erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de afwasmachine in onze top 5! Bij het maken van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De Beko BDFN26520XQ heeft gemiddeld de reviewscore: none...
1537423

Bosch SMS6ZCW08E

979,00
Zoek je een nieuwe vaatwasmachine en weet je nog niet welke je moet kopen? De Bosch SMS6ZCW08E is misschien wel de juiste afwasmachine voor jou! Bij het opstellen van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De Bosch...
Waardering 5.00 uit 5
1565840

ETNA VWV240RVS

699,00
De ETNA VWV240RVS heeft een heel goed cijfer gekregen door zijn sterke features. Naast deze sterke functies krijgt de afwasmachine ook erg goede ratings van de eerdere kopers die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede ratings scoort...
Waardering 4.30 uit 5
1674265

Bosch SRS2IKW04E

569,00
De Bosch SRS2IKW04E krijgt een hele hoge beoordeling. Deze vaatwasmachine scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede recensies van de consumenten die hem al thuis hebben staan! De Bosch SRS2IKW04E is...
Waardering 5.00 uit 5
1472052

Miele G 5022 SCU CLST

879,00
Omdat de Miele G 5022 SCU CLST erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de afwasmachine in onze top 5! De Miele G 5022 SCU CLST is beoordeeld door 18 consumenten met het cijfer: 9.3. Het model is...
Waardering 4.65 uit 5
1549608

Bosch SKS62E38EU

499,00
Omdat de Bosch SKS62E38EU erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de afwasmachine in onze top 5! De Bosch SKS62E38EU heeft de score: 8.7 mogen ontvangen van minstens 7 kopers die je voorgingen. Wil je graag de vaatwasmachine...
Waardering 4.35 uit 5
1635127

Siemens SL63HX36TE

799,00
Zoek je een goede afwasmachine en weet je niet welke je moet kiezen? De Siemens SL63HX36TE is waarschijnlijk de juiste afwasmachine voor jou. De Siemens SL63HX36TE heeft de beoordeling: 9.4 ontvangen van ten minste 2 kopers die je voorgingen. Het...
Waardering 4.70 uit 5
1635599

Bosch SRV2IKX10E

699,00
De Bosch SRV2IKX10E krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge beoordeling. Naast alle hoge beoordelingen van de kopers die de vaatwasmachine al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op de...
1630148

Bosch SGH4HCX48E

899,00
De Bosch SGH4HCX48E heeft een hele goede score gekregen door zijn sterke functies. Naast deze sterke functies krijgt de afwasmachine ook erg goede beoordelingen van de mensen die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede scores scoort hij...
Waardering 4.20 uit 5
1684247

Haier XIB 5C1S3FS

949,00
Omdat de Haier XIB 5C1S3FS erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de vaatwasser in onze top 5! De Haier XIB 5C1S3FS heeft de score: none gekregen van ongeveer none experts. De machine is een inbouw vaatwasmachine, hierdoor...
1524263

Siemens SK26E222EU

429,00
De Siemens SK26E222EU beschermt al het servies en zorgt ervoor dat jouw afwas grondig schoon en droog wordt. De Siemens SK26E222EU is beoordeeld door 19 kopers die je voorgingen met de beoordeling: 8.7. Het model is een vrijstaande vaatwasser, hierdoor...
Waardering 4.35 uit 5
1626509

AEG FFB83816PM

999,00
De AEG FFB83816PM heeft erg goede functies. De huidige gebruikers van de vaatwasser beoordelen hem zeer positief! Als je opzoek bent naar een mooi apparaat, is dit er een die aan die eis kan voldoen. Door zijn mooie en strakke...
1508763

Siemens SR25ZW11ME

879,00
De Siemens SR25ZW11ME beschermt de vieze vaat en zorgt ervoor dat al jouw vieze servies grondig schoon en droog wordt! Bij het bepalen van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De Siemens SR25ZW11ME heeft gemiddeld de score:...
Waardering 4.75 uit 5
1684375

Haier XIB 6B2D3FB

899,00
De Haier XIB 6B2D3FB vaatwasmachine wordt erg hoog beoordeeld door consumenten die de hem al eerder gekocht hebben, daarnaast heeft hij ook een hele goede prijs- kwaliteit verhouding. De vaatwasser scoort op de belangrijkste gebieden erg goed ten opzichte van...
1634136

Siemens SE63HX36TE

628,00
De Siemens SE63HX36TE belandt op een erg hoge plek. Naast zijn mooie uiterlijk die veel kwaliteit uitstraalt is ook de binnenkant van de afwasmachine van goede kwaliteit. Niet alleen ons panel, maar ook de kopers die hem al thuis hebben...
1639896

Siemens SE23IW08TE

499,00
De Siemens SE23IW08TE heeft erg sterke features. De huidige gebruikers van de vaatwasser beoordelen hem zeer positief! Als je opzoek bent naar een mooi model, is dit er een die aan die eis kan voldoen. Door zijn mooie en strakke...
Waardering 4.40 uit 5
1667037

Beko DVN05320X

359,00
De Beko DVN05320X krijgt een hele hoge beoordeling. Deze afwasmachine scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede ratings van de mensen die hem al thuis hebben staan. De Beko DVN05320X is...
Waardering 3.35 uit 5
1520622

Whirlpool WSFO 3T223 P

499,00
De Whirlpool WSFO 3T223 P vaatwasmachine maakt al jouw vaat volledig schoon en droog. Bij het opzetten van onze top 5 maken we gebruik van consumenten beoordelingen. De Whirlpool WSFO 3T223 P heeft gemiddeld een: 7.3 gekregen van ongeveer 3...
Waardering 3.65 uit 5
1567078

Bosch SMS6EDW06E

859,00
De Bosch SMS6EDW06E beschermt het vieze servies en zorgt ervoor dat jouw vieze afwas grondig schoon en droog wordt. De Bosch SMS6EDW06E heeft de reviewscore: 9.2 gekregen van ongeveer 10 eerdere kopers. Het toestel is een vrijstaande vaatwasmachine, hierdoor kun...
Waardering 4.60 uit 5
1607832

Miele G 7110 SC BRWS AutoDos

1.099,00
De Miele G 7110 SC BRWS AutoDos krijgt een hele hoge score. Deze vaatwasser scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede beoordelingen van de kopers die hem al thuis hebben staan!...
Waardering 4.60 uit 5
1390271

AEG FSB52907Z

599,00
De AEG FSB52907Z heeft een hele goede score gekregen door zijn sterke features. Naast deze sterke features krijgt de vaatwasser ook erg goede scores van de mensen die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede ratings scoort hij...
Waardering 4.40 uit 5
1381698

AEG FFB63700PM

729,00
De AEG FFB63700PM krijgt een hele hoge rating. Deze afwasmachine scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede ratings van de kopers die hem al thuis hebben staan! Coolblue raadt deze vaatwasser...
Waardering 4.50 uit 5
1370862

Whirlpool OWFC 3C26 X

529,00
De Whirlpool OWFC 3C26 X heeft een hele goede score gekregen door zijn sterke features. Naast deze sterke kenmerken krijgt de afwasmachine ook erg goede van de eerdere kopers die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede ratings...
Waardering 4.45 uit 5
1409240

AEG FSB53607Z

699,00
De AEG FSB53607Z heeft een hele goede score gekregen door zijn sterke eigenschappen. Naast deze sterke kenmerken krijgt de vaatwasser ook erg goede ratings van de consumenten die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede scoort hij ook...
Waardering 4.10 uit 5
1647824

Beko DIN28426

449,00
Waardering 4.30 uit 5
1390301

AEG FSE63617P

699,00
Waardering 4.40 uit 5
1656294

Beko DFN26220X2

439,00
De Beko DFN26220X2 krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge rating. Naast alle hoge van de mensen die de afwasmachine al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op de belangrijkste...
Waardering 4.55 uit 5