Wasdroger kopen

Is je oude wasdroger kapot? Of ben je het gewoon zat om je wasgoed op te hangen? Voor meer informatie over het kopen van een nieuwe droger ben je hier aan het juiste adres!

Wasdrogercondensdroger hoofdpagina

Verschillende soorten wasdrogers

Vind de beste wasdroger door onze snelle keuzehulp te doen.

Luchtafvoerdroger, condensdroger of warmtepompdroger; welke type wasdroger past het beste bij jou? Het verschil tussen deze verschillende drogers is best groot. Denk hierbij aan het geluidsniveau en de waterafvoer, maar ook hoe energiezuinig ze je wasgoed drogen.

Als je een droger wilt die aansluit op de wensen van jouw huishouden, is het essentieel om je te verdiepen in de verschillende type wasdrogers.

Vind jouw perfecte wasdroger

Vind een goede wasdroger voor jouw huishouden door te kijken naar de beste van 2022 of doe de snelle keuzehulp.

Wasdrogers vergelijken

Het assortiment aan drogers is enorm, winkels en webshops staan er vol mee! Daarom doe je er goed aan om verschillende wasdrogers met elkaar te vergelijken voor je de knoop doorhakt en een specifieke wasdroger kiest. De prijzen van drogers lopen flink uiteen. Je koopt al een nieuwe wasdroger voor 250 euro, maar is dat dan wel een goede aankoop? En voldoet hij wel aan de eisen van jou en je huishouden?

De gemiddelde wasdroger heeft een tal van specificaties; energieklasse, vulgewicht, met slang of reservoir enzovoorts. Al deze kenmerken moet je met elkaar vergelijken om na te gaan of een bepaalde wasdroger het juiste apparaat is voor jou. Heb je moeite met inschatten wat je precies nodig hebt? Lees snel verder!

Wasdroger kopen; waar let je op

Wasdrogers gaan gemiddeld zo’n 12 jaar mee. Daarom wil je wel een apparaat kopen dat aansluit op jouw wensen. Omdat je niet zo vaak een nieuwe wasdroger koopt, en omdat de techniek van deze apparaten zich razendsnel ontwikkelt, weet je misschien niet zo goed waar je allemaal naar moet kijken. Daar helpen we je graag mee! Met de volgende tips weet je precies wat voor type wasdroger je in huis moet halen!

Type wasdroger

Er zijn 3 soorten drogers: de (lucht)afvoerdroger, condensdroger en de warmtepompdroger. Warmtepompdrogers worden tegenwoordig het meest verkocht omdat ze het meest energiezuinig drogen. Dit is goed voor het milieu, maar zo blijven ook je energiekosten laag. Warmtepompdrogers zijn duurder in aanschaf, maar omdat ze zo zuinig drogen is dit meestal alsnog de goedkoopste optie als je een nieuwe wasdroger nodig hebt. De condensdroger verbruikt meer energie, en de afvoerdroger verbruikt het meest. De condensdroger wordt nog best veel verkocht, maar de afvoerdroger nog maar weinig.

Condensafvoer

Bij het drogen van wasgoed komt vochtige lucht vrij. Dit vocht moet ergens naar worden afgevoerd. De afvoerdroger leidt de vochtige lucht met een afvoerslang naar buiten via een raam of een gat in de muur. Bij zowel de condensdroger als de warmtepompdroger kun je kiezen tussen condensafvoer via de waterafvoer of opslag in een reservoir (ook wel condensbak genoemd). Als je kiest voor het laatste, heb je geen afvoerslang nodig voor de condensafvoer. Je moet alleen wel na het drogen de condensbak legen in de wasbak. Als je een waterafvoer hebt in de ruimte waar je droger komt te staan, raden we je aan om het aan te sluiten aan de waterafvoer met een afvoerslang. Dan is het niet nodig om het reservoir te legen.

Energieklasse

Eerder legden we uit dat het type wasdroger invloed heeft op het energieverbruik van het apparaat. Maar ook tussen twee drogers van dezelfde soort, kan het energieverbruik uiteenlopen. Hiervoor kijk je naar het energielabel. Energiezuinige wasdrogers hebben energieklasse A++ of energieklasse A+++. Het laagste energielabel dat wasdrogers in Nederland mogen hebben in energieklasse B. Als je de meest energiezuinige wasdroger wilt, kies je voor een warmtepompdroger met energieklasse A+++. Dit is de beste keuze voor het milieu, maar uiteindelijk ook voor je eigen portemonnee. Energiezuinige warmtepompdrogers zijn is aanschaf wat duurder, maar omdat ze zo weinig energie verbruiken, bespaar je er uiteindelijk juist geld mee. Kies je voor een warmtepompdroger met energieklasse A+++ kun je tot wel 75 euro per jaar besparen op je energiekosten – in vergelijking met een condensdroger met energielabel B.

Vulgewicht

Het vulgewicht van een wasdroger geeft aan hoeveel wasgoed er in de trommel past tijdens het drogen. Het is belangrijk dat je een wasdroger kiest die qua grootte in verhouding staat tot de grootte van je wasmachine én de grootte van je huishouden. Heeft je wasdroger te weinig of te veel vulgewicht? Dan is dat minder prettig wassen en verbruik je meer energie dan nodig is. Daarom raden we je aan een wasdroger te kopen met hetzelfde vulgewicht als je wasmachine. Op die manier heb je altijd een volle trommel tijdens het drogen. Koop je een nieuwe wasdroger én wasmachine? Neem dan de volgende aanbevelingen ter indicatie:

  • Voor 1 of 2 personen een wasdroger met 6 of 7 kg. Wasdrogers hebben zelden 6 kg vulgewicht, maar 7 kg komt vaker voor.
  • Voor 3 of 4 personen: een wasdroger met 8 kg. De meeste wasdrogers hebben een vulgewicht van 8 kg.
  • Voor 5 personen of meer: een wasdroger met 9 kg of meer. Ook 9 kg vulgewicht komt vaak voor.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau van een wasdroger geeft in decibel (dB) aan hoe luid het apparaat is tijdens het drogen. Vrijwel alle drogers zijn een stuk stiller dan de gemiddelde wasmachine, maar het geluid kan alsnog als storend worden ervaren. Bijvoorbeeld omdat je huis dunne muren heeft of je van plan bent on ‘s nachts te drogen. Qua geluidsniveau worden wasdrogers onderverdeelt in 3 categorieën: luid (67 dB of meer), gemiddeld (65 dB of 66 dB) of stil (64 dB of minder). De meeste wasdrogers hebben geluidsniveau gemiddeld of stil. Warmtepompdrogers vallen het vaakst onder geluidsniveau stil.

Gebruiksgemak

Wasdrogers bieden allerlei functies en opties om het drogen voor jou zo makkelijk mogelijk te maken. Voor sommigen is dit ‘onnodig poespas’, maar voor anderen scheelt dit een hoop werk en tijd! Je kunt hierbij denken aan functies zoals een zelfreinigende condensor, bediening via een app en een verlichtte trommel. Denk jij hier baat bij te hebben? Kies dan voor een wasdroger die over deze functies beschikt.

Bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit van een droger zegt iets over de stevigheid en de verwachte levensduur van het apparaat. Kijkend naar de bouwkwaliteit, worden alle drogers onderverdeelt in basisklasse, middenklasse en topklasse. Indien de bouwkwaliteit van een droger niet vermeld staat, kunnen de prijs en het merk ook een indicatie vormen. Volgens de Consumentenbond zijn dit de beste merken voor wasdrogers: Miele, Bosch, Siemens, AEG en Samsung. Deze populaire merken zijn over het allegemeen wat duurder in aanschaf, daarom scoren ze minder goed in prijs-kwaliteitverhouding. Merken die wel goed scoren in deze categorie zijn Beko, Indesit en Zanussi.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een warmtepompdroger is erg energiezuinig, maar droogt iets trager. Een condensdroger is niet energiezuinig, maar droogt wel snel. Bij geen voorkeur kies je voor beide opties.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was drogen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Veelgestelde vragen

Drogers zijn ingewikkelde apparaten met een heleboel specificaties en kenmerken. Zit jij nog met vragen over drogers? Bijvoorbeeld of je beter voor een condensdroger of warmtepompdroger moet kiezen, of welke droger de beste is? Lees hier de antwoorden op al je vragen over drogers!

Inbouw wasdroger

Inbouw wasdroger Een inbouw droger wordt naadloos aangesloten op de rest van het interieur in jouw washok, keuken, bijkeuken of badkamer. In tegenstelling tot een vrijstaande wasdroger, geeft een inbouw model deze ruimte een strakkere en modernere uitstraling.  Aan het

Lees meer

Energieverbruik wasdroger

Energieverbruik wasdroger Het gemiddelde verbruik van een wasdroger in wattage is ongeveer 2400 watt. Als je je dan afvraagt wat een enkele droog beurt kost, dan kun je ongeveer uitgaan van een bedrag tussen de 15 en 50 cent.  Bekijk

Lees meer

Soorten wasdrogers

Soorten wasdrogers Er zijn verschillende soorten wasdrogers, namelijk: de luchtafvoerdroger, condensdroger en de warmtepompdroger. Het verschil tussen deze 3 soorten drogers is best groot, daarom is het belangrijk om te weten hoe je ze van elkaar kunt onderscheiden. Lees hier

Lees meer

Wat is het verschil tussen een wasdroger of warmtepompdroger

Verschil wasdroger of warmtepompdroger Het grootste verschil tussen een wasdroger en warmtepompdroger is als volgt: Een standaard wasdroger blaast tijdens het drogen van het wasgoed de warme en vochtige lucht naar buiten. Een warmtepompdroger hergebruikt juist deze warme lucht, om de temperatuur

Lees meer

Wasdroger met wifi

Wasdroger met wifi Een wasdroger met wifi kun je aansturen op afstand. Dit is dé oplossing voor mensen die het druk hebben of veel de deur uit zijn. Hiermee zet je je wasdroger op afstand aan met bediening via een app

Lees meer

Wasdroger 2 personen of stel

Wasdroger 2 personen of stel Als je slechts met 2 personen bent, heb je geen grote wasdroger nodig. Drogen met en half lege trommel is namelijk niet erg energiezuinig. Een wasdroger met een vulgewicht van 7 kg is perfect voor

Lees meer

Beste wasdrogers assortiment

1645375

AEG T6DB72GP

439,00
De AEG T6DB72GP komt binnen op een hele goede plek binnen onze top 5 beste wasdrogers van 2022. Deze wasdroger krijgt van 161 consumenten die je voorgingen het cijfer: 8.9. Met een prijs van 439.0 kunnen we zeggen dat de...
Waardering 4.45 uit 5
1431553

Miele PDR 300 HP SmartBiz

1.779,00
De Miele PDR 300 HP SmartBiz krijgt een hele goede score toegerekend. Deze warmtepompdroger scoort erg goed op verscheidene onderdelen. Ook krijgt de Miele PDR 300 HP SmartBiz uitstekende reviews van de mensen die het model al in huis hebben...
Waardering 4.40 uit 5
1553774

LG RH90V5AV6Q Auto Cleaning

749,00
De LG RH90V5AV6Q Auto Cleaning is een buitengewoon goede droger met interessante features. De wasdroger krijgt van 10 consumenten die de wasdroger al thuis hebben staan de beoordeling: 8.8. Dit model is een tamelijk grote droger door het laadvermogen van 9 kg....
Waardering 4.40 uit 5
1676965

Beko DF7332TX0

469,00
De Beko DF7332TX0 is een warmtepompdroger met een legio aan verschillende features. Bij het opstellen van onze top 5 beste warmtepompdrogers van 2022 hebben wij gekeken naar de beoordelingen van none consumenten die je voorgingen. De Beko DF7332TX0 krijgt een:...
1493129

Samsung DV90TA240AE

679,00
Aan het zoeken naar een nieuwe warmtepompdroger? Wij hebben hem voor je gevonden. Deze droger van samsung is dé warmtepompdroger die je zoekt! Bij het produceren van onze top 5 beste warmtepompdrogers van 2022 hebben wij gekeken naar de cijfers...
Waardering 4.50 uit 5
1655445

Whirlpool FFT M11 82 BE

579,00
Opzoek naar een goede droger en heb je geen idee welke je moet kopen? Deze wasdroger van whirlpool is misschien wel de juiste droger voor jou. Tenminste 2 experts beoordelen deze droger met een 8.6. Dit apparaat heeft een gemiddeld...
Waardering 4.30 uit 5
1670443 1

AEG T6DB682CBW ProSense

549,00
De AEG T6DB682CBW ProSense is een droger met aanzienlijk veel verschillende functies! Bij het bepalen van onze top 5 beste drogers van 2022 hebben wij gekeken naar de cijfers van 5 consumenten die je voorgingen. De was droger krijgt de...
Waardering 4.55 uit 5
1391906

Siemens WT43N272NL

549,00
Aan het kijken naar een nieuwe condensdroger? Deze wasdroger van siemens staat misschien binnekort jou! Deze condensdroger krijgt de beoordeling: 8.4. Dit toestel is een gemiddelde wasdroger door het laadvermogen van 8 kg. Je kunt de wasdroger gebruiken in een...
Waardering 4.20 uit 5
1467219

Bosch WTXH8M70NL

999,00
De Bosch WTXH8M70NL komt binnen op een uitstekende plek binnen onze top 5 door zijn sterke eigenschappen. Deze droger krijgt het cijfer: 9.2. Deze wasdroger heeft een laadvermogen van 9 kg en is geschikt voor een gezin met 3 of...
Waardering 4.60 uit 5
1456214

ASKO T208H.W

949,00
Waardering 4.25 uit 5
1467121

Siemens WT8HXE70NL

1.319,00
De Siemens WT8HXE70NL staat op een fantastische plek binnen onze top 5 door zijn sterke functies! Bij het produceren van onze top 5 beste warmtepompdrogers van 2022 hebben wij gekeken naar de cijfers van 9 mensen die de wasdroger al...
Waardering 4.55 uit 5
1379494

Siemens WT47W5E7NL

799,00
Waardering 4.55 uit 5
1675967

AEG T9DEN98BC FiberPro

1.099,00
De AEG T9DEN98BC FiberPro staat op een super goede plek in onze top 5 beste wasdrogers van 2022. Ten minste 1 mensen die de wasdroger al thuis hebben staan beoordelen deze warmtepompdroger met een 10.0. Voor dit model moet je...
Waardering 5.00 uit 5
1575157

Candy Rapid’O ROE H8A2...

499,00
Aan het zoeken naar een nieuwe droger? Deze wasdroger van candy staat misschien binnekort jou! Ten minste 8 kopers die je voorgingen beoordelen de warmtepompdroger met een 7.8. Dit model is een normale warmtepompdroger door het vulgewicht van 8 kg....
Waardering 3.90 uit 5
1662101

Beko DC72301BX1

369,00
De droger van beko is een buitengewoon goede wasdroger! Minstens 13 kopers die je voorgingen beoordelen de droger met een 9.1. Het voordeel van deze droger is dat je er ook niet heel veel geld voor kwijt bent. Dit apparaat...
Waardering 4.55 uit 5
1584750

Bosch WTU87600NL

899,00
Deze warmtepompdroger van bosch beschermt tijdens het drogen je was zodat het minder snel slijt. Het is een uitstekende wasdroger van hoogwaardige kwaliteit! De wasdroger krijgt van 12 eerdere kopers het cijfer: 8.9. Dit apparaat heeft een normaal vulgewicht, namelijk...
Waardering 4.45 uit 5
1467171

Bosch WTXH8M00NL

1.099,00
De Bosch WTXH8M00NL wasdroger is een hoogwaardig model die je natte kleding perfect droogt. De warmtepompdroger krijgt van 28 consumenten die je voorgingen het cijfer: 9.1. Helaas is de wasdroger een stukje duurder dan andere modellen. Voor deze droger betaal...
Waardering 4.55 uit 5
1467199

Siemens WT7HXM00NL

1.049,00
De Siemens WT7HXM00NL wasdroger is een hoogwaardig apparaat die je kleren perfect droogt! Bij het opstellen van onze top 5 beste wasdrogers van 2022 hebben wij gekeken naar de reviews van 14 experts. De Siemens WT7HXM00NL krijgt de reviewscore: 8.8....
Waardering 4.40 uit 5
1485445

Samsung DV80T7220BT

899,00
Zoekende naar een nieuwe droger? Stop maar met zoeken! Deze wasdroger van samsung is dé wasdroger die je zoekt! Tenminste 13 consumenten die je voorgingen beoordelen de warmtepompdroger met een 9.4. Deze warmtepompdroger heeft een laadvermogen van 8 kg en...
Waardering 4.70 uit 5
1485429

Samsung DV80T7220BH

829,00
Bezig met een zoektocht naar een nieuwe warmtepompdroger? Stop maar met zoeken! Deze warmtepompdroger van samsung is dé wasdroger die je zoekt. De warmtepompdroger krijgt van 29 mensen die de warmtepompdroger al thuis hebben staan het cijfer: 9.1. Deze wasdroger...
Waardering 4.55 uit 5
1386382

Bosch WTG846C0NL

549,00
De Bosch WTG846C0NL belandt, met een fantastisch cijfer in onze top 5 beste drogers van 2022. Tenminste 328 mensen die de condensdroger al thuis hebben staan beoordelen de wasdroger met een 9.1. Deze condensdroger is geschikt voor een gezin met...
Waardering 4.55 uit 5
1560382

Veripart VPWD101

449,00
Ben je opzoek naar een wasdroger met genoeg vulgewicht voor gezin met 1 of 2 kinderen? Dan is de Veripart VPWD101 misschien wel wat voor jou. De Veripart VPWD101 ontvangt een 9.2 en komt daardoor op een erg hoge plek...
Waardering 4.60 uit 5
1645357

AEG T7DBTRIPLE SensiDry

699,00
De AEG T7DBTRIPLE SensiDry is een buitengewoon goede warmtepompdroger met interessante eigenschappen! Deze wasdroger krijgt de score: 8.8. De warmtepompdroger is geschikt voor een gezin met 1 of 2 kinderen door het laadvermogen van 8 kg. Wasdrogers kunnen stil (64dB of lager),...
Waardering 4.40 uit 5
1449935

AEG T7DBNP400

549,00
Waardering 4.45 uit 5
1656074

Miele TSL 783 WP EcoSpeed...

1.699,00
De Miele TSL 783 WP EcoSpeed & Steam is een wasdroger met heel veel verschillende functies. Bij het opstellen van onze top 5 beste wasdrogers van 2022 hebben wij gekeken naar de reviews van none consumenten die de wasdroger al...
1384233

AEG T8DE84ES

679,00
De AEG T8DE84ES belandt, met een voortreffelijk cijfer in onze top 5 beste wasdrogers van 2022. De droger krijgt van 384 mensen die de wasdroger al thuis hebben staan de reviewscore: 9.1. Deze warmtepompdroger is geschikt voor een door het...
Waardering 4.55 uit 5