Wasdroger kopen

Is je oude wasdroger kapot? Of ben je het gewoon zat om je wasgoed op te hangen? Voor meer informatie over het kopen van een nieuwe droger ben je hier aan het juiste adres!

Wasdrogercondensdroger hoofdpagina

Verschillende soorten wasdrogers

Vind de beste wasdroger door onze snelle keuzehulp te doen.

Luchtafvoerdroger, condensdroger of warmtepompdroger; welke type wasdroger past het beste bij jou? Het verschil tussen deze verschillende drogers is best groot. Denk hierbij aan het geluidsniveau en de waterafvoer, maar ook hoe energiezuinig ze je wasgoed drogen.

Als je een droger wilt die aansluit op de wensen van jouw huishouden, is het essentieel om je te verdiepen in de verschillende type wasdrogers.

Vind jouw perfecte wasdroger

Vind een goede wasdroger voor jouw huishouden door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

Wasdrogers vergelijken

Het assortiment aan drogers is enorm, winkels en webshops staan er vol mee! Daarom doe je er goed aan om verschillende wasdrogers met elkaar te vergelijken voor je de knoop doorhakt en een specifieke wasdroger kiest. De prijzen van drogers lopen flink uiteen. Je koopt al een nieuwe wasdroger voor 250 euro, maar is dat dan wel een goede aankoop? En voldoet hij wel aan de eisen van jou en je huishouden?

De gemiddelde wasdroger heeft een tal van specificaties; energieklasse, vulgewicht, met slang of reservoir enzovoorts. Al deze kenmerken moet je met elkaar vergelijken om na te gaan of een bepaalde wasdroger het juiste apparaat is voor jou. Heb je moeite met inschatten wat je precies nodig hebt? Lees snel verder!

Wasdroger kopen; waar let je op

Wasdrogers gaan gemiddeld zo’n 12 jaar mee. Daarom wil je wel een apparaat kopen dat aansluit op jouw wensen. Omdat je niet zo vaak een nieuwe wasdroger koopt, en omdat de techniek van deze apparaten zich razendsnel ontwikkelt, weet je misschien niet zo goed waar je allemaal naar moet kijken. Daar helpen we je graag mee! Met de volgende tips weet je precies wat voor type wasdroger je in huis moet halen!

Type wasdroger

Er zijn 3 soorten drogers: de (lucht)afvoerdroger, condensdroger en de warmtepompdroger. Warmtepompdrogers worden tegenwoordig het meest verkocht omdat ze het meest energiezuinig drogen. Dit is goed voor het milieu, maar zo blijven ook je energiekosten laag. Warmtepompdrogers zijn duurder in aanschaf, maar omdat ze zo zuinig drogen is dit meestal alsnog de goedkoopste optie als je een nieuwe wasdroger nodig hebt. De condensdroger verbruikt meer energie, en de afvoerdroger verbruikt het meest. De condensdroger wordt nog best veel verkocht, maar de afvoerdroger nog maar weinig.

Condensafvoer

Bij het drogen van wasgoed komt vochtige lucht vrij. Dit vocht moet ergens naar worden afgevoerd. De afvoerdroger leidt de vochtige lucht met een afvoerslang naar buiten via een raam of een gat in de muur. Bij zowel de condensdroger als de warmtepompdroger kun je kiezen tussen condensafvoer via de waterafvoer of opslag in een reservoir (ook wel condensbak genoemd). Als je kiest voor het laatste, heb je geen afvoerslang nodig voor de condensafvoer. Je moet alleen wel na het drogen de condensbak legen in de wasbak. Als je een waterafvoer hebt in de ruimte waar je droger komt te staan, raden we je aan om het aan te sluiten aan de waterafvoer met een afvoerslang. Dan is het niet nodig om het reservoir te legen.

Energieklasse

Eerder legden we uit dat het type wasdroger invloed heeft op het energieverbruik van het apparaat. Maar ook tussen twee drogers van dezelfde soort, kan het energieverbruik uiteenlopen. Hiervoor kijk je naar het energielabel. Energiezuinige wasdrogers hebben energieklasse A++ of energieklasse A+++. Het laagste energielabel dat wasdrogers in Nederland mogen hebben in energieklasse B. Als je de meest energiezuinige wasdroger wilt, kies je voor een warmtepompdroger met energieklasse A+++. Dit is de beste keuze voor het milieu, maar uiteindelijk ook voor je eigen portemonnee. Energiezuinige warmtepompdrogers zijn is aanschaf wat duurder, maar omdat ze zo weinig energie verbruiken, bespaar je er uiteindelijk juist geld mee. Kies je voor een warmtepompdroger met energieklasse A+++ kun je tot wel 75 euro per jaar besparen op je energiekosten – in vergelijking met een condensdroger met energielabel B.

Vulgewicht

Het vulgewicht van een wasdroger geeft aan hoeveel wasgoed er in de trommel past tijdens het drogen. Het is belangrijk dat je een wasdroger kiest die qua grootte in verhouding staat tot de grootte van je wasmachine én de grootte van je huishouden. Heeft je wasdroger te weinig of te veel vulgewicht? Dan is dat minder prettig wassen en verbruik je meer energie dan nodig is. Daarom raden we je aan een wasdroger te kopen met hetzelfde vulgewicht als je wasmachine. Op die manier heb je altijd een volle trommel tijdens het drogen. Koop je een nieuwe wasdroger én wasmachine? Neem dan de volgende aanbevelingen ter indicatie:

  • Voor 1 of 2 personen een wasdroger met 6 of 7 kg. Wasdrogers hebben zelden 6 kg vulgewicht, maar 7 kg komt vaker voor.
  • Voor 3 of 4 personen: een wasdroger met 8 kg. De meeste wasdrogers hebben een vulgewicht van 8 kg.
  • Voor 5 personen of meer: een wasdroger met 9 kg of meer. Ook 9 kg vulgewicht komt vaak voor.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau van een wasdroger geeft in decibel (dB) aan hoe luid het apparaat is tijdens het drogen. Vrijwel alle drogers zijn een stuk stiller dan de gemiddelde wasmachine, maar het geluid kan alsnog als storend worden ervaren. Bijvoorbeeld omdat je huis dunne muren heeft of je van plan bent on ‘s nachts te drogen. Qua geluidsniveau worden wasdrogers onderverdeelt in 3 categorieën: luid (67 dB of meer), gemiddeld (65 dB of 66 dB) of stil (64 dB of minder). De meeste wasdrogers hebben geluidsniveau gemiddeld of stil. Warmtepompdrogers vallen het vaakst onder geluidsniveau stil.

Gebruiksgemak

Wasdrogers bieden allerlei functies en opties om het drogen voor jou zo makkelijk mogelijk te maken. Voor sommigen is dit ‘onnodig poespas’, maar voor anderen scheelt dit een hoop werk en tijd! Je kunt hierbij denken aan functies zoals een zelfreinigende condensor, bediening via een app en een verlichtte trommel. Denk jij hier baat bij te hebben? Kies dan voor een wasdroger die over deze functies beschikt.

Bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit van een droger zegt iets over de stevigheid en de verwachte levensduur van het apparaat. Kijkend naar de bouwkwaliteit, worden alle drogers onderverdeelt in basisklasse, middenklasse en topklasse. Indien de bouwkwaliteit van een droger niet vermeld staat, kunnen de prijs en het merk ook een indicatie vormen. Volgens de Consumentenbond zijn dit de beste merken voor wasdrogers: Miele, Bosch, Siemens, AEG en Samsung. Deze populaire merken zijn over het allegemeen wat duurder in aanschaf, daarom scoren ze minder goed in prijs-kwaliteitverhouding. Merken die wel goed scoren in deze categorie zijn Beko, Indesit en Zanussi.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een warmtepompdroger is erg energiezuinig, maar droogt iets trager. Een condensdroger is niet energiezuinig, maar droogt wel snel. Bij geen voorkeur kies je voor beide opties.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was drogen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Veelgestelde vragen

Drogers zijn ingewikkelde apparaten met een heleboel specificaties en kenmerken. Zit jij nog met vragen over drogers? Bijvoorbeeld of je beter voor een condensdroger of warmtepompdroger moet kiezen, of welke droger de beste is? Lees hier de antwoorden op al je vragen over drogers!

Geschiedenis van de wasdroger

Geschiedenis van de wasdroger Droogtrommel, droogautomaat, droogkast of droger… De gewone wasdroger staat bekend onder vele namen! Wil jij meer weten over de wasdroger en wanneer hij is uitgevonden? Hier lees je alles wat je moet weten! Beste wasdroger Wanneer

Lees meer

Wasdroger 9 kg

Wasdroger 9 kg Een 9 kg wasdroger is een type droger waarbij je per droogbeurt 9 kilogram wasgoed kunt drogen. De trommelinhoud van deze 9 kg wasdrogers zijn dus erg groot, wat ze ook geschikt maken voor grote ladingen zoals

Lees meer

Stille wasdroger

Stille wasdroger We spreken van een stille wasdroger wanneer hij niet meer dan 64dB aan geluid produceert. Dit geluidsniveau kun je ongeveer vergelijken met het volume een normale conversatie. Wil jij graag een stille wasdroger zodat jij geen last meer

Lees meer

Wasdroger schoonmaken en reinigen

Wasdroger schoonmaken en reinigen Je kunt een wasdroger op de volgende manier schoonmaken en reinigen: Reinig de pluizenfilter, dit doe je door de pluizenfilter uit de wasdroger te halen en de stof te verwijderen met een stofzuiger of met de

Lees meer

Wasdroger brandgevaar

Wasdroger brandgevaar Een wasdroger is een van de elektrische apparaten die helaas het vaakst in brand vliegt. Dit kan onder andere komen door een te heet verwarmingselement, een kapotte motor, oververhitting, een verstopte afvoer of filter of metalen onderdelen van

Lees meer

Wasdroger 2 personen of stel

Wasdroger 2 personen of stel Als je slechts met 2 personen bent, heb je geen grote wasdroger nodig. Drogen met en half lege trommel is namelijk niet erg energiezuinig. Een wasdroger met een vulgewicht van 7 kg is perfect voor

Lees meer