Wasdroger kopen

Is je oude wasdroger kapot? Of ben je het gewoon zat om je wasgoed op te hangen? Voor meer informatie over het kopen van een nieuwe droger ben je hier aan het juiste adres!

Wasdrogercondensdroger hoofdpagina

Verschillende soorten wasdrogers

Vind de beste wasdroger door onze snelle keuzehulp te doen.

Luchtafvoerdroger, condensdroger of warmtepompdroger; welke type wasdroger past het beste bij jou? Het verschil tussen deze verschillende drogers is best groot. Denk hierbij aan het geluidsniveau en de waterafvoer, maar ook hoe energiezuinig ze je wasgoed drogen.

Als je een droger wilt die aansluit op de wensen van jouw huishouden, is het essentieel om je te verdiepen in de verschillende type wasdrogers.

Vind jouw perfecte wasdroger

Vind een goede wasdroger voor jouw huishouden door te kijken naar de beste van 2022 of doe de snelle keuzehulp.

Wasdrogers vergelijken

Het assortiment aan drogers is enorm, winkels en webshops staan er vol mee! Daarom doe je er goed aan om verschillende wasdrogers met elkaar te vergelijken voor je de knoop doorhakt en een specifieke wasdroger kiest. De prijzen van drogers lopen flink uiteen. Je koopt al een nieuwe wasdroger voor 250 euro, maar is dat dan wel een goede aankoop? En voldoet hij wel aan de eisen van jou en je huishouden?

De gemiddelde wasdroger heeft een tal van specificaties; energieklasse, vulgewicht, met slang of reservoir enzovoorts. Al deze kenmerken moet je met elkaar vergelijken om na te gaan of een bepaalde wasdroger het juiste apparaat is voor jou. Heb je moeite met inschatten wat je precies nodig hebt? Lees snel verder!

Wasdroger kopen; waar let je op

Wasdrogers gaan gemiddeld zo’n 12 jaar mee. Daarom wil je wel een apparaat kopen dat aansluit op jouw wensen. Omdat je niet zo vaak een nieuwe wasdroger koopt, en omdat de techniek van deze apparaten zich razendsnel ontwikkelt, weet je misschien niet zo goed waar je allemaal naar moet kijken. Daar helpen we je graag mee! Met de volgende tips weet je precies wat voor type wasdroger je in huis moet halen!

Type wasdroger

Er zijn 3 soorten drogers: de (lucht)afvoerdroger, condensdroger en de warmtepompdroger. Warmtepompdrogers worden tegenwoordig het meest verkocht omdat ze het meest energiezuinig drogen. Dit is goed voor het milieu, maar zo blijven ook je energiekosten laag. Warmtepompdrogers zijn duurder in aanschaf, maar omdat ze zo zuinig drogen is dit meestal alsnog de goedkoopste optie als je een nieuwe wasdroger nodig hebt. De condensdroger verbruikt meer energie, en de afvoerdroger verbruikt het meest. De condensdroger wordt nog best veel verkocht, maar de afvoerdroger nog maar weinig.

Condensafvoer

Bij het drogen van wasgoed komt vochtige lucht vrij. Dit vocht moet ergens naar worden afgevoerd. De afvoerdroger leidt de vochtige lucht met een afvoerslang naar buiten via een raam of een gat in de muur. Bij zowel de condensdroger als de warmtepompdroger kun je kiezen tussen condensafvoer via de waterafvoer of opslag in een reservoir (ook wel condensbak genoemd). Als je kiest voor het laatste, heb je geen afvoerslang nodig voor de condensafvoer. Je moet alleen wel na het drogen de condensbak legen in de wasbak. Als je een waterafvoer hebt in de ruimte waar je droger komt te staan, raden we je aan om het aan te sluiten aan de waterafvoer met een afvoerslang. Dan is het niet nodig om het reservoir te legen.

Energieklasse

Eerder legden we uit dat het type wasdroger invloed heeft op het energieverbruik van het apparaat. Maar ook tussen twee drogers van dezelfde soort, kan het energieverbruik uiteenlopen. Hiervoor kijk je naar het energielabel. Energiezuinige wasdrogers hebben energieklasse A++ of energieklasse A+++. Het laagste energielabel dat wasdrogers in Nederland mogen hebben in energieklasse B. Als je de meest energiezuinige wasdroger wilt, kies je voor een warmtepompdroger met energieklasse A+++. Dit is de beste keuze voor het milieu, maar uiteindelijk ook voor je eigen portemonnee. Energiezuinige warmtepompdrogers zijn is aanschaf wat duurder, maar omdat ze zo weinig energie verbruiken, bespaar je er uiteindelijk juist geld mee. Kies je voor een warmtepompdroger met energieklasse A+++ kun je tot wel 75 euro per jaar besparen op je energiekosten – in vergelijking met een condensdroger met energielabel B.

Vulgewicht

Het vulgewicht van een wasdroger geeft aan hoeveel wasgoed er in de trommel past tijdens het drogen. Het is belangrijk dat je een wasdroger kiest die qua grootte in verhouding staat tot de grootte van je wasmachine én de grootte van je huishouden. Heeft je wasdroger te weinig of te veel vulgewicht? Dan is dat minder prettig wassen en verbruik je meer energie dan nodig is. Daarom raden we je aan een wasdroger te kopen met hetzelfde vulgewicht als je wasmachine. Op die manier heb je altijd een volle trommel tijdens het drogen. Koop je een nieuwe wasdroger én wasmachine? Neem dan de volgende aanbevelingen ter indicatie:

  • Voor 1 of 2 personen een wasdroger met 6 of 7 kg. Wasdrogers hebben zelden 6 kg vulgewicht, maar 7 kg komt vaker voor.
  • Voor 3 of 4 personen: een wasdroger met 8 kg. De meeste wasdrogers hebben een vulgewicht van 8 kg.
  • Voor 5 personen of meer: een wasdroger met 9 kg of meer. Ook 9 kg vulgewicht komt vaak voor.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau van een wasdroger geeft in decibel (dB) aan hoe luid het apparaat is tijdens het drogen. Vrijwel alle drogers zijn een stuk stiller dan de gemiddelde wasmachine, maar het geluid kan alsnog als storend worden ervaren. Bijvoorbeeld omdat je huis dunne muren heeft of je van plan bent on ‘s nachts te drogen. Qua geluidsniveau worden wasdrogers onderverdeelt in 3 categorieën: luid (67 dB of meer), gemiddeld (65 dB of 66 dB) of stil (64 dB of minder). De meeste wasdrogers hebben geluidsniveau gemiddeld of stil. Warmtepompdrogers vallen het vaakst onder geluidsniveau stil.

Gebruiksgemak

Wasdrogers bieden allerlei functies en opties om het drogen voor jou zo makkelijk mogelijk te maken. Voor sommigen is dit ‘onnodig poespas’, maar voor anderen scheelt dit een hoop werk en tijd! Je kunt hierbij denken aan functies zoals een zelfreinigende condensor, bediening via een app en een verlichtte trommel. Denk jij hier baat bij te hebben? Kies dan voor een wasdroger die over deze functies beschikt.

Bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit van een droger zegt iets over de stevigheid en de verwachte levensduur van het apparaat. Kijkend naar de bouwkwaliteit, worden alle drogers onderverdeelt in basisklasse, middenklasse en topklasse. Indien de bouwkwaliteit van een droger niet vermeld staat, kunnen de prijs en het merk ook een indicatie vormen. Volgens de Consumentenbond zijn dit de beste merken voor wasdrogers: Miele, Bosch, Siemens, AEG en Samsung. Deze populaire merken zijn over het allegemeen wat duurder in aanschaf, daarom scoren ze minder goed in prijs-kwaliteitverhouding. Merken die wel goed scoren in deze categorie zijn Beko, Indesit en Zanussi.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een warmtepompdroger is erg energiezuinig, maar droogt iets trager. Een condensdroger is niet energiezuinig, maar droogt wel snel. Bij geen voorkeur kies je voor beide opties.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was drogen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Veelgestelde vragen

Drogers zijn ingewikkelde apparaten met een heleboel specificaties en kenmerken. Zit jij nog met vragen over drogers? Bijvoorbeeld of je beter voor een condensdroger of warmtepompdroger moet kiezen, of welke droger de beste is? Lees hier de antwoorden op al je vragen over drogers!

Afmetingen wasdroger

Afmetingen wasdroger De standaard afmetingen van een wasdroger zijn 60 centimeter breed en 85 centimeter hoog, met een diepte tussen de 57,5 en 68 centimeter. Voordat je overgaat tot de aanschaf van een nieuwe wasdroger, moet je goed kijken naar

Lees meer

AEG wasdroger

Ben je op zoek naar de beste AEG wasdroger, maar weet je niet zo goed waar je tijdens je zoektocht op moet letten? Geen probleem, op deze pagina vind je alle informatie over de verschillende wasdrogers van AEG en hoe

Lees meer

Wat is het verschil tussen een wasdroger en condensdroger

Verschil wasdroger of condensdroger Het verschil tussen een wasdroger en condensdroger is als volgt: Een condensdroger blaast tijdens het drogen de vochtige en warme lucht naar buiten. Een wasdroger gebruikt deze vochtige en warme lucht opnieuw, hierdoor droogt hij veel zuiniger.  Beste condensdroger Beste

Lees meer

Beste wasdroger

Beste wasdroger Het is geen eitje om de beste wasdroger te vinden. Er zijn namelijk oneindig veel verschillende wasdrogers en er zijn er geen twee hetzelfde. Met behulp van de informatie die je op deze pagina leest, vind je gemakkelijk

Lees meer

Inbouw wasdroger

Inbouw wasdroger Een inbouw droger wordt naadloos aangesloten op de rest van het interieur in jouw washok, keuken, bijkeuken of badkamer. In tegenstelling tot een vrijstaande wasdroger, geeft een inbouw model deze ruimte een strakkere en modernere uitstraling.  Aan het

Lees meer

Soorten wasdrogers

Soorten wasdrogers Er zijn verschillende soorten wasdrogers, namelijk: de luchtafvoerdroger, condensdroger en de warmtepompdroger. Het verschil tussen deze 3 soorten drogers is best groot, daarom is het belangrijk om te weten hoe je ze van elkaar kunt onderscheiden. Lees hier

Lees meer

Beste wasdrogers assortiment

1487628

Miele TSF 663 WP EcoSpeed

1.099,00
De Miele TSF 663 WP EcoSpeed staat op een buitengewoon goede plek in onze top 5 beste drogers van 2022. Ongeveer 23 experts beoordelen de wasdroger met een 9.2. De prijs van de droger is helaas een stukje duurder dan...
Gewaardeerd met 4.60 van 5
1675861

Hoover NDPEH9A3TCBEXS-S

699,00
De Hoover NDPEH9A3TCBEXS-S is een hele goede warmtepompdroger met interessante functies. Ten minste 2 kopers die je voorgingen beoordelen deze droger met een 7.4. Deze machine valt onder de categorie: Grote drogers. Dit komt door het vulgewicht van 9 kg. Hierdoor is...
Gewaardeerd met 3.70 van 5
1637183

Beko DR8534GX0

699,00
Zoek je een nieuwe warmtepompdroger? Wij hebben hem voor je gevonden. Deze droger van beko is dé droger die je zoekt! Bij het maken van onze top 5 beste warmtepompdrogers van 2022 hebben wij gekeken naar de cijfers van 2...
Gewaardeerd met 2.90 van 5
1629490

Beko DC7230BX1

349,00
De Beko DC7230BX1 wasdroger is een hoogwaardig apparaat die je kleren grondig droogt. Ongeveer 6 eerdere kopers beoordelen de wasdroger met een 8.6. Mocht je niet te veel willen besteden aan een nieuwe condensdroger? Dit is een droger met heel...
Gewaardeerd met 4.35 van 5
1575157

Candy Rapid’O ROE H8A2...

499,00
Aan het zoeken naar een nieuwe droger? Deze wasdroger van candy staat misschien binnekort jou! Ten minste 8 kopers die je voorgingen beoordelen de warmtepompdroger met een 7.8. Dit model is een normale warmtepompdroger door het vulgewicht van 8 kg....
Gewaardeerd met 3.90 van 5
1637183

Beko DR8534GX0 RapiDry

599,00
Bezig met een zoektocht naar een nieuwe wasdroger en heb je geen idee welke je moet kiezen? Deze wasdroger van beko is waarschijnlijk de ideale droger voor bij jou thuis. Deze wasdroger is beoordeeld door 5 eerdere kopers met een...
Gewaardeerd met 3.85 van 5
1637146

Beko DH7533RXW

599,00
De Beko DH7533RXW krijgt een voortreffelijke score toegerekend. Deze warmtepompdroger scoort erg goed op verscheidene onderdelen. Ook krijgt de Beko DH7533RXW hele goede recensies van de mensen die het model al thuis hebben staan. Bij het bepalen van onze top...
Gewaardeerd met 4.40 van 5
1553774

LG RH90V5AV6Q Auto Cleaning

749,00
De LG RH90V5AV6Q Auto Cleaning is een buitengewoon goede droger met interessante features. De wasdroger krijgt van 10 consumenten die de wasdroger al thuis hebben staan de beoordeling: 8.8. Dit model is een tamelijk grote droger door het laadvermogen van 9 kg....
Gewaardeerd met 4.40 van 5
1467171

Bosch WTXH8M00NL

1.099,00
De Bosch WTXH8M00NL wasdroger is een hoogwaardig model die je natte kleding perfect droogt. De warmtepompdroger krijgt van 28 consumenten die je voorgingen het cijfer: 9.1. Helaas is de wasdroger een stukje duurder dan andere modellen. Voor deze droger betaal...
Gewaardeerd met 4.55 van 5
1382404

Zanussi ZDP7200NW

399,00
De Zanussi ZDP7200NW komt binnen op een fantastische plek in onze top 5 beste drogers van 2022! De condensdroger krijgt de score: 8.9. De machine beschikt ondanks zijn lage prijs zelfs over veel verschillende eigenschappen! De droger is geschikt voor...
Gewaardeerd met 4.45 van 5
1637167

Beko DH9532GA01

679,99
De Beko DH9532GA01 krijgt een fantastische score toegerekend. Deze wasdroger scoort erg goed op verscheidene onderdelen. Ook krijgt de Beko DH9532GA01 geweldige reviews van de mensen die het toestel al thuis hebben staan! De wasdroger krijgt het cijfer: 8.4. Deze...
Gewaardeerd met 4.20 van 5
1637167

Beko DH9532GA01 HygieneShiel...

679,00
De Beko DH9532GA01 HygieneShield komt binnen op een uitstekende plek binnen onze top 5 beste drogers van 2022! Deze warmtepompdroger krijgt het cijfer: 8.5. Deze machine heeft een relatief groot laadvermogen, namelijk een laadvermogen van 9 kg. Dat maakt hem...
Gewaardeerd met 4.10 van 5
1389289

AEG T9DENS87 FiberPro

899,00
De AEG T9DENS87 FiberPro heeft veel handige eigenschappen waardoor het drogen van je wasgoed vergemakkelijkt wordt. Ben je opzoek naar een mooie wasdroger? Door zijn prachtige uiterlijk past deze machine in bijna elk interieur. De warmtepompdroger krijgt de reviewscore: 9.2....
Gewaardeerd met 4.60 van 5
1395007

Miele TWR 860 WP

1.999,00
De Miele TWR 860 WP is een droger met heel veel verschillende features. Deze warmtepompdroger is beoordeeld door 9 consumenten die je voorgingen met een 9.7. Helaas is de wasdroger een stukje duurder dan andere modellen. Voor deze warmtepompdroger betaal...
Gewaardeerd met 4.85 van 5
1675662

Beko DR8535TX01

709,00
Zoekende naar een nieuwe warmtepompdroger? Deze warmtepompdroger van beko staat misschien binnekort jou! Bij het produceren van onze top 5 beste drogers van 2022 hebben wij gekeken naar de beoordelingen van none consumenten die de wasdroger al thuis hebben staan....
1645374

AEG T6DBC482

519,00
De AEG T6DBC482 staat op een super goede plek in onze top 5 beste drogers van 2022! De wasdroger is beoordeeld door 179 kopers die je voorgingen met een 9.0. Dit apparaat heeft een normaal vulgewicht, namelijk een vulgewicht van...
Gewaardeerd met 4.50 van 5
1670443 1

AEG T6DB682CBW ProSense

549,00
De AEG T6DB682CBW ProSense is een droger met aanzienlijk veel verschillende functies! Bij het bepalen van onze top 5 beste drogers van 2022 hebben wij gekeken naar de cijfers van 5 consumenten die je voorgingen. De was droger krijgt de...
Gewaardeerd met 4.55 van 5
1518490

Samsung DV80TA220AE

649,00
De Samsung DV80TA220AE is een droger met heel veel verschillende eigenschappen. Bij het maken van onze top 5 beste drogers van 2022 hebben wij gekeken naar de cijfers van 153 eerdere kopers. De wasdroger krijgt de reviewscore: 9.3. Door het...
Gewaardeerd met 4.65 van 5
1391906

Siemens WT43N272NL

549,00
Aan het kijken naar een nieuwe condensdroger? Deze wasdroger van siemens staat misschien binnekort jou! Deze condensdroger krijgt de beoordeling: 8.4. Dit toestel is een gemiddelde wasdroger door het laadvermogen van 8 kg. Je kunt de wasdroger gebruiken in een...
Gewaardeerd met 4.20 van 5
1624143

AEG T9DENSP86C FiberPro

849,00
De AEG T9DENSP86C FiberPro belandt, met een super goed cijfer in onze top 5 beste drogers van 2022! Bij het maken van onze top 5 beste drogers van 2022 hebben wij gekeken naar de reviews van 5 experts. De was...
Gewaardeerd met 4.15 van 5
1368202

Haier HD 80-A636-DF

699,00
De Haier HD 80-A636-DF warmtepompdroger is een hoogwaardig model die je wasgoed helemaal droogt. Bij het bepalen van onze top 5 beste drogers van 2022 hebben wij gekeken naar de beoordelingen van 183 consumenten die je voorgingen. De droger krijgt...
Gewaardeerd met 4.50 van 5
1395033

Miele TSJ 663 WP Eco

1.399,00
De Miele TSJ 663 WP Eco belandt, met een heel goed cijfer in onze top 5 beste wasdrogers van 2022. De wasdroger is beoordeeld door 35 experts met een 9.2. Voor dit model moet je wel net iets meer neerleggen...
Gewaardeerd met 4.55 van 5
1649036

Whirlpool FFT M22 9X3BX BE

699,00
De Whirlpool FFT M22 9X3BX BE krijgt een voortreffelijke score toegerekend. Deze droger scoort erg goed op verscheidene onderdelen. Ook krijgt de Whirlpool FFT M22 9X3BX BE uitstekende reviews van de mensen die het toestel al thuis hebben staan! Bij...
Gewaardeerd met 4.65 van 5
1389289

AEG T9DENS87

899,00
Gewaardeerd met 4.60 van 5
1384233

AEG T8DE84ES

679,00
De AEG T8DE84ES belandt, met een voortreffelijk cijfer in onze top 5 beste wasdrogers van 2022. De droger krijgt van 384 mensen die de wasdroger al thuis hebben staan de reviewscore: 9.1. Deze warmtepompdroger is geschikt voor een door het...
Gewaardeerd met 4.55 van 5