Wasdroger kopen

Is je oude wasdroger kapot? Of ben je het gewoon zat om je wasgoed op te hangen? Voor meer informatie over het kopen van een nieuwe droger ben je hier aan het juiste adres!

Wasdrogercondensdroger hoofdpagina

Verschillende soorten wasdrogers

Vind de beste wasdroger door onze snelle keuzehulp te doen.

Luchtafvoerdroger, condensdroger of warmtepompdroger; welke type wasdroger past het beste bij jou? Het verschil tussen deze verschillende drogers is best groot. Denk hierbij aan het geluidsniveau en de waterafvoer, maar ook hoe energiezuinig ze je wasgoed drogen.

Als je een droger wilt die aansluit op de wensen van jouw huishouden, is het essentieel om je te verdiepen in de verschillende type wasdrogers.

Vind jouw perfecte wasdroger

Vind een goede wasdroger voor jouw huishouden door te kijken naar de beste van 2022 of doe de snelle keuzehulp.

Wasdrogers vergelijken

Het assortiment aan drogers is enorm, winkels en webshops staan er vol mee! Daarom doe je er goed aan om verschillende wasdrogers met elkaar te vergelijken voor je de knoop doorhakt en een specifieke wasdroger kiest. De prijzen van drogers lopen flink uiteen. Je koopt al een nieuwe wasdroger voor 250 euro, maar is dat dan wel een goede aankoop? En voldoet hij wel aan de eisen van jou en je huishouden?

De gemiddelde wasdroger heeft een tal van specificaties; energieklasse, vulgewicht, met slang of reservoir enzovoorts. Al deze kenmerken moet je met elkaar vergelijken om na te gaan of een bepaalde wasdroger het juiste apparaat is voor jou. Heb je moeite met inschatten wat je precies nodig hebt? Lees snel verder!

Wasdroger kopen; waar let je op

Wasdrogers gaan gemiddeld zo’n 12 jaar mee. Daarom wil je wel een apparaat kopen dat aansluit op jouw wensen. Omdat je niet zo vaak een nieuwe wasdroger koopt, en omdat de techniek van deze apparaten zich razendsnel ontwikkelt, weet je misschien niet zo goed waar je allemaal naar moet kijken. Daar helpen we je graag mee! Met de volgende tips weet je precies wat voor type wasdroger je in huis moet halen!

Type wasdroger

Er zijn 3 soorten drogers: de (lucht)afvoerdroger, condensdroger en de warmtepompdroger. Warmtepompdrogers worden tegenwoordig het meest verkocht omdat ze het meest energiezuinig drogen. Dit is goed voor het milieu, maar zo blijven ook je energiekosten laag. Warmtepompdrogers zijn duurder in aanschaf, maar omdat ze zo zuinig drogen is dit meestal alsnog de goedkoopste optie als je een nieuwe wasdroger nodig hebt. De condensdroger verbruikt meer energie, en de afvoerdroger verbruikt het meest. De condensdroger wordt nog best veel verkocht, maar de afvoerdroger nog maar weinig.

Condensafvoer

Bij het drogen van wasgoed komt vochtige lucht vrij. Dit vocht moet ergens naar worden afgevoerd. De afvoerdroger leidt de vochtige lucht met een afvoerslang naar buiten via een raam of een gat in de muur. Bij zowel de condensdroger als de warmtepompdroger kun je kiezen tussen condensafvoer via de waterafvoer of opslag in een reservoir (ook wel condensbak genoemd). Als je kiest voor het laatste, heb je geen afvoerslang nodig voor de condensafvoer. Je moet alleen wel na het drogen de condensbak legen in de wasbak. Als je een waterafvoer hebt in de ruimte waar je droger komt te staan, raden we je aan om het aan te sluiten aan de waterafvoer met een afvoerslang. Dan is het niet nodig om het reservoir te legen.

Energieklasse

Eerder legden we uit dat het type wasdroger invloed heeft op het energieverbruik van het apparaat. Maar ook tussen twee drogers van dezelfde soort, kan het energieverbruik uiteenlopen. Hiervoor kijk je naar het energielabel. Energiezuinige wasdrogers hebben energieklasse A++ of energieklasse A+++. Het laagste energielabel dat wasdrogers in Nederland mogen hebben in energieklasse B. Als je de meest energiezuinige wasdroger wilt, kies je voor een warmtepompdroger met energieklasse A+++. Dit is de beste keuze voor het milieu, maar uiteindelijk ook voor je eigen portemonnee. Energiezuinige warmtepompdrogers zijn is aanschaf wat duurder, maar omdat ze zo weinig energie verbruiken, bespaar je er uiteindelijk juist geld mee. Kies je voor een warmtepompdroger met energieklasse A+++ kun je tot wel 75 euro per jaar besparen op je energiekosten – in vergelijking met een condensdroger met energielabel B.

Vulgewicht

Het vulgewicht van een wasdroger geeft aan hoeveel wasgoed er in de trommel past tijdens het drogen. Het is belangrijk dat je een wasdroger kiest die qua grootte in verhouding staat tot de grootte van je wasmachine én de grootte van je huishouden. Heeft je wasdroger te weinig of te veel vulgewicht? Dan is dat minder prettig wassen en verbruik je meer energie dan nodig is. Daarom raden we je aan een wasdroger te kopen met hetzelfde vulgewicht als je wasmachine. Op die manier heb je altijd een volle trommel tijdens het drogen. Koop je een nieuwe wasdroger én wasmachine? Neem dan de volgende aanbevelingen ter indicatie:

  • Voor 1 of 2 personen een wasdroger met 6 of 7 kg. Wasdrogers hebben zelden 6 kg vulgewicht, maar 7 kg komt vaker voor.
  • Voor 3 of 4 personen: een wasdroger met 8 kg. De meeste wasdrogers hebben een vulgewicht van 8 kg.
  • Voor 5 personen of meer: een wasdroger met 9 kg of meer. Ook 9 kg vulgewicht komt vaak voor.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau van een wasdroger geeft in decibel (dB) aan hoe luid het apparaat is tijdens het drogen. Vrijwel alle drogers zijn een stuk stiller dan de gemiddelde wasmachine, maar het geluid kan alsnog als storend worden ervaren. Bijvoorbeeld omdat je huis dunne muren heeft of je van plan bent on ‘s nachts te drogen. Qua geluidsniveau worden wasdrogers onderverdeelt in 3 categorieën: luid (67 dB of meer), gemiddeld (65 dB of 66 dB) of stil (64 dB of minder). De meeste wasdrogers hebben geluidsniveau gemiddeld of stil. Warmtepompdrogers vallen het vaakst onder geluidsniveau stil.

Gebruiksgemak

Wasdrogers bieden allerlei functies en opties om het drogen voor jou zo makkelijk mogelijk te maken. Voor sommigen is dit ‘onnodig poespas’, maar voor anderen scheelt dit een hoop werk en tijd! Je kunt hierbij denken aan functies zoals een zelfreinigende condensor, bediening via een app en een verlichtte trommel. Denk jij hier baat bij te hebben? Kies dan voor een wasdroger die over deze functies beschikt.

Bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit van een droger zegt iets over de stevigheid en de verwachte levensduur van het apparaat. Kijkend naar de bouwkwaliteit, worden alle drogers onderverdeelt in basisklasse, middenklasse en topklasse. Indien de bouwkwaliteit van een droger niet vermeld staat, kunnen de prijs en het merk ook een indicatie vormen. Volgens de Consumentenbond zijn dit de beste merken voor wasdrogers: Miele, Bosch, Siemens, AEG en Samsung. Deze populaire merken zijn over het allegemeen wat duurder in aanschaf, daarom scoren ze minder goed in prijs-kwaliteitverhouding. Merken die wel goed scoren in deze categorie zijn Beko, Indesit en Zanussi.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een warmtepompdroger is erg energiezuinig, maar droogt iets trager. Een condensdroger is niet energiezuinig, maar droogt wel snel. Bij geen voorkeur kies je voor beide opties.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was drogen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Veelgestelde vragen

Drogers zijn ingewikkelde apparaten met een heleboel specificaties en kenmerken. Zit jij nog met vragen over drogers? Bijvoorbeeld of je beter voor een condensdroger of warmtepompdroger moet kiezen, of welke droger de beste is? Lees hier de antwoorden op al je vragen over drogers!

Waar let je op bij het kopen van een wasdroger

Waar let je op bij het kopen van een wasdroger Bij het kopen van een nieuwe wasdroger moet je letten op een aantal aspecten, de belangrijkste zijn als volgt: Kijk altijd naar het vulgewicht, geluidsniveau, energieverbruik en bouwkwaliteit. Kies deze

Lees meer

Wasdroger met afvoerslang

Wasdroger met slang Een wasdroger met een afvoerslang voert het condenswater wat vrijkomt bij het drogen af naar de afvoer, dit stroomt dan naar het riool. Het voordeel van een wasdroger met afvoerslang is dat je geen waterreservoir hoeft te

Lees meer

Beko wasdroger

Beko wasdrogers zijn over het algemeen iets goedkoper dan die van grotere merken zoals Miele, AEG en Bosch, maar ze staan erom bekend dat ze dezelfde kwaliteit leveren. Als jij op zoek bent naar een Beko droger, kun je op

Lees meer

Wasdroger 1 persoon

Wasdroger 1 persoon Als je een nieuwe wasdroger wilt kopen, is het vulgewicht een van de belangrijkste specificaties om in te gaten te houden. Een wasdroger met 6 of 7 kg vulgewicht is perfect voor een eenpersoons-huishouden.  Ben je opzoek naar een

Lees meer

Energieverbruik wasdroger

Energieverbruik wasdroger Het gemiddelde verbruik van een wasdroger in wattage is ongeveer 2400 watt. Als je je dan afvraagt wat een enkele droog beurt kost, dan kun je ongeveer uitgaan van een bedrag tussen de 15 en 50 cent.  Bekijk

Lees meer

Kleine wasdroger

Kleine wasdroger Een kleine wasdroger kan worden neergezet in een kleine ruimte en heeft vaak niet meer dan 6 of 7 kg vulgewicht.  Kijkende naar een nieuwe kleine wasdroger? Hieronder hebben we voor jou de beste kleine wasdrogers van opgesomd. Neem

Lees meer

Beste wasdrogers assortiment

1467199

Siemens WT7HXM00NL

1.049,00
De Siemens WT7HXM00NL wasdroger is een hoogwaardig apparaat die je kleren perfect droogt! Bij het opstellen van onze top 5 beste wasdrogers van 2022 hebben wij gekeken naar de reviews van 14 experts. De Siemens WT7HXM00NL krijgt de reviewscore: 8.8....
Waardering 4.40 uit 5
1596875

Samsung DV80T5220TW/S2

799,00
De Samsung DV80T5220TW/S2 komt binnen op een geweldige plek binnen onze top 5 door zijn sterke eigenschappen! Deze warmtepompdroger krijgt het cijfer: none. Deze droger is geschikt voor een gezin met 1 of 2 kinderen door het laadvermogen van 8...
1386382

Bosch WTG846C0NL

549,00
De Bosch WTG846C0NL belandt, met een fantastisch cijfer in onze top 5 beste drogers van 2022. Tenminste 328 mensen die de condensdroger al thuis hebben staan beoordelen de wasdroger met een 9.1. Deze condensdroger is geschikt voor een gezin met...
Waardering 4.55 uit 5
1678385

Beko DS8432TX0

499,00
Zoek je een nieuwe warmtepompdroger? Deze warmtepompdroger van beko staat misschien binnekort jou! De wasdroger is beoordeeld door none mensen die de warmtepompdroger al thuis hebben staan met een none. Door het normale vulgewicht van 8 kg is deze wasdroger...
1560382

Veripart VPWD101

449,00
Ben je opzoek naar een wasdroger met genoeg vulgewicht voor gezin met 1 of 2 kinderen? Dan is de Veripart VPWD101 misschien wel wat voor jou. De Veripart VPWD101 ontvangt een 9.2 en komt daardoor op een erg hoge plek...
Waardering 4.60 uit 5
1655575

Zanussi ZDPN722SW

489,00
De Zanussi ZDPN722SW is een wasdroger met een legio aan verschillende features! De wasdroger is beoordeeld door none eerdere kopers met een none. Deze machine valt onder de categorie: Kleine condensdrogers. Dit komt door het vulgewicht van 7 kg. Hierdoor...
1485429

Samsung DV80T7220BH

829,00
Bezig met een zoektocht naar een nieuwe warmtepompdroger? Stop maar met zoeken! Deze warmtepompdroger van samsung is dé wasdroger die je zoekt. De warmtepompdroger krijgt van 29 mensen die de warmtepompdroger al thuis hebben staan het cijfer: 9.1. Deze wasdroger...
Waardering 4.55 uit 5
1467121

Siemens WT8HXE70NL

1.319,00
De Siemens WT8HXE70NL staat op een fantastische plek binnen onze top 5 door zijn sterke functies! Bij het produceren van onze top 5 beste warmtepompdrogers van 2022 hebben wij gekeken naar de cijfers van 9 mensen die de wasdroger al...
Waardering 4.55 uit 5
1553774

LG RH90V5AV6Q Auto Cleaning

749,00
De LG RH90V5AV6Q Auto Cleaning is een buitengewoon goede droger met interessante features. De wasdroger krijgt van 10 consumenten die de wasdroger al thuis hebben staan de beoordeling: 8.8. Dit model is een tamelijk grote droger door het laadvermogen van 9 kg....
Waardering 4.40 uit 5
1380043

Miele TDB 220 WP Eco

829,00
Zoek je een passende droger en weet je niet welke je moet kiezen? De Miele TDB 220 WP Eco is misschien wel de juiste droger voor jou. Bij het bepalen van onze top 5 maken we gebruik van consumenten cijfers....
1497293

Haier HD80-A3979 I-Pro Serie...

749,00
Aan het kijken naar een goede warmtepompdroger en heb je geen idee welke je moet kopen? Deze warmtepompdroger van haier is waarschijnlijk de perfecte wasdroger voor bij jou thuis. Deze wasdroger krijgt van 70 consumenten die je voorgingen het cijfer:...
Waardering 4.55 uit 5
1511134

Samsung DV90T6240LH

799,00
De Samsung DV90T6240LH staat op een hele goede plek binnen onze top 5 beste drogers van 2022! Deze droger krijgt van 49 eerdere kopers de score: 9.2. De warmtepompdroger is geschikt voor een gezin met 3 of meer kinderen door...
Waardering 4.60 uit 5
1637183

Beko DR8534GX0

699,00
Zoek je een nieuwe warmtepompdroger? Wij hebben hem voor je gevonden. Deze droger van beko is dé droger die je zoekt! Bij het maken van onze top 5 beste warmtepompdrogers van 2022 hebben wij gekeken naar de cijfers van 2...
Waardering 2.90 uit 5
1395033

Miele TSJ 663 WP Eco

1.399,00
De Miele TSJ 663 WP Eco belandt, met een heel goed cijfer in onze top 5 beste wasdrogers van 2022. De wasdroger is beoordeeld door 35 experts met een 9.2. Voor dit model moet je wel net iets meer neerleggen...
Waardering 4.55 uit 5
1655465

Whirlpool FFT M10 72 BE

549,00
De Whirlpool FFT M10 72 BE is een super goede droger met interessante features. Deze droger is beoordeeld door 60 mensen die de warmtepompdroger al thuis hebben staan met een 8.8. De droger heeft een vulgewicht van 7 kg en is geschikt...
Waardering 4.40 uit 5
1389289

AEG T9DENS87

899,00
Waardering 4.60 uit 5
1656039

Miele TWR 780 WP Eco &...

2.349,00
De Miele TWR 780 WP Eco & Steam belandt, met een heel goed cijfer in onze top 5 beste drogers van 2022. Deze wasdroger is beoordeeld door none consumenten die de warmtepompdroger al thuis hebben staan met een none. In...
1518490

Samsung DV80TA220AE

649,00
De Samsung DV80TA220AE is een droger met heel veel verschillende eigenschappen. Bij het maken van onze top 5 beste drogers van 2022 hebben wij gekeken naar de cijfers van 153 eerdere kopers. De wasdroger krijgt de reviewscore: 9.3. Door het...
Waardering 4.65 uit 5
1612218

Bosch WTR88T40NL

749,00
De Bosch WTR88T40NL staat op een voortreffelijke plek binnen onze top 5 door zijn sterke eigenschappen! Bij het opzetten van onze top 5 beste drogers van 2022 hebben wij gekeken naar de reviews van 5 eerdere kopers. De droger krijgt...
Waardering 4.55 uit 5
1391324

LG RC90V9AV3Q

829,00
De LG RC90V9AV3Q krijgt een uitstekende score toegerekend. Deze warmtepompdroger scoort erg goed op verscheidene onderdelen. Ook krijgt de LG RC90V9AV3Q hele goede reviews van de mensen die het apparaat al thuis hebben staan. De wasdroger krijgt de reviewscore: 9.6....
Waardering 4.80 uit 5
1368202

Haier HD 80-A636-DF

699,00
De Haier HD 80-A636-DF warmtepompdroger is een hoogwaardig model die je wasgoed helemaal droogt. Bij het bepalen van onze top 5 beste drogers van 2022 hebben wij gekeken naar de beoordelingen van 183 consumenten die je voorgingen. De droger krijgt...
Waardering 4.50 uit 5
1645374

AEG T6DBC482

519,00
De AEG T6DBC482 staat op een super goede plek in onze top 5 beste drogers van 2022! De wasdroger is beoordeeld door 179 kopers die je voorgingen met een 9.0. Dit apparaat heeft een normaal vulgewicht, namelijk een vulgewicht van...
Waardering 4.50 uit 5
1645355

AEG T8DBE86W

749,00
De AEG T8DBE86W komt binnen op een uitstekende plek in onze top 5 door zijn sterke functies. De wasdroger is beoordeeld door 330 kopers die je voorgingen met een 9.0. Dit model is een gemiddelde droger door het vulgewicht van...
Waardering 4.50 uit 5
1675662

Beko DR8535TX01

709,00
Zoekende naar een nieuwe warmtepompdroger? Deze warmtepompdroger van beko staat misschien binnekort jou! Bij het produceren van onze top 5 beste drogers van 2022 hebben wij gekeken naar de beoordelingen van none consumenten die de wasdroger al thuis hebben staan....
1389289

AEG T9DENS87 FiberPro

899,00
De AEG T9DENS87 FiberPro heeft veel handige eigenschappen waardoor het drogen van je wasgoed vergemakkelijkt wordt. Ben je opzoek naar een mooie wasdroger? Door zijn prachtige uiterlijk past deze machine in bijna elk interieur. De warmtepompdroger krijgt de reviewscore: 9.2....
Waardering 4.60 uit 5
1376698

Haier HD80-B636W

439,00
De Haier HD80-B636W krijgt een super goede score toegerekend. Deze wasdroger scoort erg goed op verscheidene onderdelen. Ook krijgt de Haier HD80-B636W geweldige reviews van de mensen die de machine al thuis hebben staan. Bij het maken van onze top...
Waardering 4.45 uit 5
1467176

Siemens WT8HXM75NL

999,00
De Siemens WT8HXM75NL belandt, met een voortreffelijk cijfer in onze top 5 beste drogers van 2022! Bij het maken van onze top 5 beste drogers van 2022 hebben wij gekeken naar de reviews van 9 experts. De droger krijgt de...
Waardering 4.85 uit 5
1656074

Miele TSL 783 WP EcoSpeed...

1.699,00
De Miele TSL 783 WP EcoSpeed & Steam is een wasdroger met heel veel verschillende functies. Bij het opstellen van onze top 5 beste wasdrogers van 2022 hebben wij gekeken naar de reviews van none consumenten die de wasdroger al...