Wasmachine kopen

Ga jij een nieuwe wasmachine kopen? Hier lees je alles wat je moet weten over de aankoop van een wasmachine. Ook leggen we je haarfijn hoe je een wasmachine vindt die bij jou past en nemen we een aantal veelgestelde vragen over wasmachines met je door.

Wasmachine hoofdpagina

Nieuwe wasmachine kopen

Vind de beste wasmachine voor jou door onze snelle keuzehulp te doen.

Er zijn veel punten waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een wasmachine, maar soms is een van die aspecten éxtra belangrijk. Omdat er zo ongelofelijk veel wasmachines te koop zijn, snappen we dat je graag gericht kijkt naar wasmachines die allemaal voldoen aan die ene belangrijke eis. Op die manier vind je gemakkelijk de beste wasmachine voor jou.

We hebben voor jou per soort wasmachine informatie op een rij gezet, waar je rekening mee kan houden bij het kopen van een nieuwe wasmachine. Dit alles zodat jij de wasmachine kunt kopen die het beste bij jou en je situatie past.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2022 of doe de snelle keuzehulp.

Vind je perfecte wasmachine

De beste geteste Wasmachines

Wasmachine kopen: waar let je op

Gemiddeld gaan wasmachines zo’n 10 jaar mee. Het gebeurt dus niet zo vaak dat je een nieuwe moet kopen. Als jouw oude wasmachine toe is aan vervanging, doe je er goed aan om na te gaan waar je precies op moeten letten. Ze ontwikkelen zich namelijk razend snel! Hieronder vind je stap voor stap waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een nieuwe wasmachine.

Type wasmachine

Afhankelijk van de indeling in jouw huis kan je een voorkeur hebben voor een bovenlader of een voorlader wasmachine. De meeste mensen gaan voor een voorlader omdat je dient stapelen met een ander apparaat, zoals een droger. In voorlader wasmachines heb je ook veel meer keuze.

Energieklasse

De energieklasse is wat voorheen bekend stond als energielabel. Hoe beter de klasse, hoe zuiniger de wasmachine omgaat met elektriciteit. Voor nieuwe wasmachines ligt dit tussen energieklasse A t/m G – energieklasse A is daarvan het zuinigst. In aankoop is een zuinige wasmachine vaak iets duurder, maar in gebruik kun je hier juist geld mee besparen. Op die manier is een energiezuinige wasmachine die niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Toerental

Het toerental van een wasmachine geeft aan hoeveel rondes de trommel maakt per minuut tijdens het centrifugeren. Hoe meer toeren hij maakt, hoe droger je was uit de machine komt. De meeste moderne wasmachines hebben een toerental vanaf 1100 rpm (rounds per minute) en dit kan oplopen tot 1600 rpm. 1600 toeren geeft je een zo droog mogelijke was. Het gros van de wasmachines draait met max 1400 rpm. Houd er wel rekening mee dat dit vaak alleen geldt voor de katoen-wasprogramma’s. Fijnere stoffen hebben een lager max toerental.

Geluidsniveau

Hoeveel herrie een wasmachine produceert tijdens het centrifugeren wordt aangegeven door ‘geluidsniveau centrifugeren’. Dit wordt uitdrukt in decibel (dB) en onderverdeeld in 4 categorieën:

Luid: 78 dB of luider

Deze wasmachine wordt niet aangeraden te gebruiken als je slaapt en kun je het beste plaatsen op de zolder of in de schuur.

Normaal: 74 dB – 77 dB

Ook deze wasmachines worden niet aangeraden te gebruiken terwijl je slaapt, maar je kunt hem bijvoorbeeld ook in een open keuken kwijt – vooral als je niet altijd wast als je thuis bent.

Stil: 72 dB – 73 dB

Deze wasmachine kun je in een open keuken plaatsen, of zelfs in de ruimte naast je slaapkamer. Het zou ook geen problemen op moeten leveren om hiermee te wassen terwijl je slaapt.

Extra stil: 71 dB of minder

Dit is een stille wasmachine die je gerust ook in je studio of de kamer naast je slaapkamer kan plaatsen. Je kunt gerust wassen wanneer je slaapt.

KG vulgewicht

Het vulgewicht van een wasmachine geeft aan hoeveel kilo wasgoed er in de trommel past. Dit begint bij 6 kg en loopt op tot 10 kg. Het kan lastig zijn om in te schatten hoeveel kg vulgewicht jouw huishouden nodig heeft. Om die reden maakten we dit overzicht voor je:

Vulgewicht 6 kg tot 7 kg

Dit is ideaal voor een gezin met 1 of 2 personen.

Vulgewicht 8 kg

Deze grootte is perfect voor een huishouden van 3 of 4 personen, bijvoorbeeld een jong gezin.

Vulgewicht 9 kg en 10 kg

Deze wasmachines zijn gemaakt voor een gezin met 3 of meer kinderen.

Extra gemakken

Hierboven noemden de de belangrijkste punten waar je op moet letten bij het kopen van een wasmachine – maar misschien vind je andere punten ook wel heel belangrijk! Zoals een specifiek wasprogramma of een bepaalde functie die niet iedere wasmachine heeft. Voor sommigen bepalen deze extra’s of een wasmachine goed bij hen past of niet. Denk hierbij aan een zelfreinigende wasmiddellade, automatische wasmiddeldosering en tussentijds was toevoegen.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Wasmachines vergelijken

Er zijn ongelofelijk veel verschillende wasmachines om uit de kiezen – de één nog beter dan de ander! Als je door de bomen het bos niet meer ziet en niet goed weet welke wasmachine de juiste is voor jou, kan het helpen om een aantal van de beste wasmachines met elkaar te vergelijken.

Kijk hierbij naar de punten die voor jou belangrijk zijn, denk hierbij onder andere aan het vulgewicht, geluidsniveau, energielabel en toerental.

Veelgestelde vragen kopen wasmachine

We doen niets liever dan anderen helpen bij het vinden van een wasmachine die past bij hun situatie en gezin. Daarom is het o-zo belangrijk dat jij geen onbeantwoorde vragen hebt over wasmachines. Uiteraard kunnen we niet alle vragen behandelen. Mocht die van jou er niet tussen zitten, neem dan een kijkje in het overzicht onder deze vragen. 

Welke wasmachine moet ik kopen?
Dit is een lastige vraag om te beantwoorden omdat dit afhankelijk is van veel verschillende factoren. Allereerst raden we je aan om te kijken naar het vulgewicht. Hoeveel gezinsleden gaan met dit apparaat wassen? Daarna doe je er goed aan om te kijken naar de energieklasse. Dit zegt iets over de milieuvriendelijkheid van de wasmachine, maar ook over hoeveel elektriciteit hij per wasbeurt gebruikt – en dus wat hij doet met je energierekening. En ten slotte; je hebt vast al bedacht waar je de wasmachine gaat plaatsen. Hoeveel lawaai mag de wasmachine maken op deze plek? Als je hem in de kamer naast een slaapkamer, kun je het beste kiezen voor een stille wasmachine. Maar als hij op zolder komt te staan, hoef je hier misschien niet zo op te letten. Kom je er toch nog niet helemaal uit? Neem dan een kijkje naar onze wasmachine keuzehulp. Hiermee kun je gemakkelijk een aantal vragen beantwoorden, en zoeken wij een aantal van de beste wasmachines voor je uit.
Hoe duur is een nieuwe wasmachine?
De prijzen voor wasmachines lopen erg uiteen. Je kunt een wasmachine op te kop tikken voor 300 euro, maar dit kan ook oplopen tot 2.000 euro. Het is allemaal afhankelijk van de eisen die je stelt. De gemiddelde wasmachine, van goede kwaliteit maar zonder poespas, zal je ongeveer 700 euro kosten. Houd er wel rekening mee dat je met een dure wasmachine juist geld kan besparen. Vaak hebben deze namelijk een betere energieklasse, waardoor hij minder elektriciteit verbruikt. Terwijl een goedkopere wasmachine je energiekosten juist laten stijgen.
Hoeveel toeren moet een wasmachine hebben?
Wasmachines hebben een max toerental, dat aangeeft hoeveel rondes de trommel maakt tijdens het centrifugeren. Wasmachines geproduceerd in 2020 of 2021 draaien meesten 1400 toeren en 1600 toeren per minuut. Hoe meer rondes de trommel maakt, hoe droger je wasgoed eruit komt. Het max toerental is vaak alleen van toepassing bij een wasprogramma voor katoen. Voor gevoeligere of fijnere stoffen is het toerental lager.
Wat is de levensduur van een wasmachine?
De levensduur van een wasmachine ligt rond de 10 jaar, maar sommige gaan minder lang of juist veel langer mee. Hoe lang je wasmachine precies meegaat is afhankelijk van verschillende aspecten. Denk hierbij aan het aantal wasbeurten per maand, of je je houdt aan het maximale vulgewicht en hoe goed je hem onderhoudt. Als voorbeeld: door nalatig onderhoud kan er kalkaanslag ontstaan, en dat kan de wasmachine beschadigen. Daarnaast is het belangrijk dat je wasmachine waterpas staat – als dit niet het geval is, kan hij onnodig veel trillen tijdens het centrifugeren en daarmee raken onderdelen beschadigt.
Wat is de zuinigste wasmachine?
Alle wasmachines worden onderverdeeld aan de hand van energieklasse. De energieklasse, voorheen bekend als energielabel, geeft aan hoe zuinig een apparaat omgaat met stroom. Hoe hoger de energieklasse, hoe zuiniger de wasmachine. Als je op zoek bent naar een energiezuinige wasmachine, moet je je ogen open houden voor energieklasse A – deze verbruikt de minste energie per wasbeurt. De meeste moderne wasmachines hebben een energieklasse tussen D en A.

Overige informatie

Zelfreinigende condensor

Zelfreinigende condensor Een wasdroger met een zelfreinigende condensor spoelt tijdens iedere droog beurt zichzelf schoon. Het voordeel hiervan is dat je minder onderhoud hoeft te plegen en dat je heel energiezuinig kunt drogen.   Aan het zoeken naar een warmtepompdroger met

Lees meer

Indesit wasdroogcombinatie

Beste Indesit wasdroogcombinatie Met een was- droogcombinatie van Indesit kan je je wasgoed zowel wassen als drogen met hetzelfde apparaat en dat kan erg handig zijn als je thuis niet zo veel ruimte hebt. Ben je nog niet zo bekend

Lees meer

Warmtepompdroger of condensdroger

Warmtepompdroger of condensdroger Het voornaamste verschil tussen een warmtepomp- en condensdroger is als volgt: Een condensdroger blaast tijdens het drogen de warme en vochtige lucht naar buiten. Een warmtepompdroger gebruikt deze warme en vochtige lucht opnieuw, waardoor hij veel zuiniger

Lees meer

Wasmachine stinkt

Wasmachine stinkt Je kunt een stinkende wasmachine op de volgende manier oplossen: Zet twee keer een kookwas aan van minimaal 90 º graden met een paar oude theedoeken. Gooi bij de theedoeken een aantal vaatwastabletten, handje soda of waspoeder voor

Lees meer

Afvoerdroger

Afvoerdroger Bij een afvoerdroger, ook wel een luchtafvoerdroger genoemd, wordt de vochtige lucht uit je kleding via een slang naar buiten afgevoerd. Je hebt voor dit type droger dus een opening naar buiten nodig, vaak is dat een open raam

Lees meer

Beste wasdroogcombinatie

Beste wasdroogcombinatie Met een was-droogcombinatie haal je eigenlijk twee apparaten in huis; een nieuwe wasmachine en droger. Een was-droogcombinatie neemt veel minder plek in beslag dan twee aparte apparaten, en je hoef ook je natte wasgoed niet over te plaatsen.

Lees meer

Het assortiment wasmachines

1674911

Beko WTV71483CSB1

449,00
De Beko WTV71483CSB1 wasmachine wast je vuile was grondig schoon. Het apparaat heeft de beoordeling: none mogen ontvangen van tenminste none experts. De waskwaliteit van de Beko WTV71483CSB1 is middenklasse. Omdat hij een laag vulgewicht heeft is het een kleine...
1458998

Bosch WAXH2M70NL

999,00
De Bosch WAXH2M70NL beschermt je kleding en zorgt dat de was grondig schoon wordt. Bij het opstellen van onze top 5 maken we gebruik van consumenten cijfers. De Bosch WAXH2M70NL heeft gemiddeld genomen de beoordeling: 9.4 ontvangen van ongeveer 30...
Waardering 4.70 uit 5
1431564

Miele PWM 300

1.999,00
De Miele PWM 300 beschermt je kleding en zorgt dat je wasgoed grondig schoon wordt. Het apparaat is beoordeeld door none mensen met de reviewscore: none. De waskwaliteit van de Miele PWM 300 is middenklasse. Het apparaat beschikt over energie...
1514019

Siemens WM16XMM0FG

849,00
Waardering 4.50 uit 5
1497319

Haier HW100-B14636N

749,00
Zoek je een passende wasmachine en weet je niet welke je moet kopen? De Haier HW100-B14636N is misschien wel de juiste wasmachine voor jou. Bij het maken van onze top 5 maken we gebruik van consumenten beoordelingen. De was machine...
Waardering 4.70 uit 5
1671393 1

AEG L6FBNAUTO Autodose

899,00
De AEG L6FBNAUTO Autodose beschermt je kleding en zorgt dat je wasgoed grondig schoon wordt. De machine is beoordeeld door 1 eerdere kopers met de score: 8.4. De waskwaliteit van deze machine is middenklasse. De machine heeft energie klasse A....
Waardering 4.20 uit 5
1459262

Bosch WAU28U00NL

599,00
De Bosch WAU28U00NL wasmachine wast je kleding volledig schoon. De machine is beoordeeld door 16 consumenten met het cijfer: 8.6 Doordat de machine beschikt over energie besparende functies bespaar je jaarlijks zo'n 150 euro. De machine heeft een vulgewicht van...
1630050

LG GC3M309N4

499,00
Op zoek naar een perfecte wasmachine? Stop maar met zoeken! De LG GC3M309N4 is namelijk de wasmachine die je zoekt. De LG GC3M309N4 is beoordeeld door none consumenten met de beoordeling: none. De waskwaliteit van deze wasmachine is basisklasse. Omdat...
1530270

Zanussi ZWFN8240

549,00
Waardering 4.45 uit 5
1516852

ASKO W4096R.W/2

1.349,00
Op zoek naar een geschikte wasmachine? Stop maar met zoeken! De ASKO W4096R.W/2 is namelijk de wasmachine die je zoekt. De machine is beoordeeld door 4 mensen met het cijfer: 9.4. De waskwaliteit van deze wasmachine is topklasse. Het apparaat...
Waardering 4.70 uit 5
1483414

Samsung WW70TA049TE EcoBubbl...

449,00
Op zoek naar een perfecte wasmachine? Stop maar met zoeken! De Samsung WW70TA049TE EcoBubble is namelijk de wasmachine die je zoekt. Bij het maken van onze top 5 maken we gebruik van consumenten beoordelingen. De wasmachine heeft gemiddeld genomen de...
Waardering 4.55 uit 5
1643618

Beko WTE10744XDOS1 AutoDose

629,00
De Beko WTE10744XDOS1 AutoDose wasmachine wast je kleding helemaal schoon. De machine is beoordeeld door 2 experts met de score: 8.2. De waskwaliteit van deze machine is topklasse. De wasmachine heeft energieklasse B. Energielabel B betekend dat de machine behoorlijk...
Waardering 4.10 uit 5
1633391

AEG L6FBN8600

599,00
Zoek je een goede wasmachine en weet je niet helemaal welke je moet kiezen? De AEG L6FBN8600 is waarschijnlijk de juiste wasmachine voor jou. De machine heeft de score: 10.0 gekregen van ten minste 1 consumenten die je voorgingen. De...
1570730

Whirlpool BI WMWG 71483E EU...

799,00
Op zoek naar een ideale wasmachine? Wij hebben hem voor je gevonden. Dan is de Whirlpool BI WMWG 71483E EU N (inbouw) de wasmachine die je zoekt. De Whirlpool BI WMWG 71483E EU N (inbouw) heeft de score: 9.8 ontvangen...
1449570

AEG L9FENS96

1.359,00
Zoek je een passende wasmachine en weet je nog niet welke je moet kopen? De AEG L9FENS96 is misschien wel de juiste wasmachine voor jou. Bij het maken van onze top 5 maken we gebruik van consumenten beoordelingen. De was...
Waardering 4.65 uit 5
1487852

Samsung WW90T636ALH Autodose

699,00
De Samsung WW90T636ALH Autodose machine wast je kleding perfect schoon. De wasmachine is beoordeeld door 118 kopers die je voorgingen met het cijfer: 9.1. De waskwaliteit van deze machine is middenklasse. Deze wasmachine is door Coolblue als beste wasmachine getest....
Waardering 4.55 uit 5
1558445

Haier HW80-B16636N

499,00
De Haier HW80-B16636N wasmachine wast je vuile was perfect schoon. Het apparaat heeft de reviewscore: 9.2 ontvangen van tenminste 134 experts. De waskwaliteit van deze wasmachine is middenklasse. Het apparaat heeft energielabel A. Energie label A betekend dat de wasmachine...
Waardering 4.60 uit 5
1493933

Haier HW90-B14636N

599,00
De Haier HW90-B14636N wasmachine wast je kleding perfect schoon. De wasmachine is beoordeeld door 89 kopers die je voorgingen met de score: 9.3. De waskwaliteit van deze machine is middenklasse. Met energielabel A is de Haier HW90-B14636N super energiebesparend. Het...
Waardering 4.65 uit 5
1369608

Bosch WAWH2643NL i-DOS

1.199,00
De Bosch WAWH2643NL i-DOS machine wast je vuile was grondig schoon.De Bosch WAWH2643NL i-DOS heeft de reviewscore: 9.3 ontvangen van ongeveer 119 mensen. De wasmachine heeft energielabel A en is enorm energiebesparend. -30%Doordat de Bosch WAWH2643NL i-DOS beschikt over verschillende...
Waardering 4.65 uit 5
1592183

Siemens WM14VKH7NL intellige...

1.089,00
Zoek je een goede wasmachine en weet je nog niet welke je moet kiezen? De Siemens WM14VKH7NL intelligentDosing is misschien wel de juiste wasmachine voor jou. De Siemens WM14VKH7NL intelligentDosing is beoordeeld door 19 experts met het cijfer: 9.0. De...
Waardering 4.50 uit 5
1676670

Whirlpool FFS 7458 W EE

399,00
De Whirlpool FFS 7458 W EE machine wast je kleding helemaal schoon. De wasmachine is beoordeeld door 3 experts met de beoordeling: 8.8. De waskwaliteit van deze wasmachine is basisklasse. De machine heeft energielabel B en is behoorlijk energie besparend....
Waardering 4.40 uit 5
1652174

AEG L7FE96EVS ProSteam Unive...

799,00
Op zoek naar een perfecte wasmachine? Wij hebben hem voor je gevonden. De AEG L7FE96EVS ProSteam UniversalDose is namelijk de wasmachine die je zoekt. Bij het maken van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De wasmachine heeft...
Waardering 4.30 uit 5
1608497

Siemens WM6HXK75NL intellige...

1.079,00
Waardering 4.80 uit 5
1659204

AEG L7FE706CBV ProSteam Univ...

849,00
Zoek je een goede wasmachine en weet je nog niet welke je moet kiezen? De AEG L7FE706CBV ProSteam UniversalDose is misschien wel de juiste wasmachine voor jou. Bij het maken van onze top 5 maken we gebruik van consumenten beoordelingen....
Waardering 4.55 uit 5
1645063

Hoover HWP 48AMBC/1-S

399,00
Op zoek naar een goede wasmachine? Wij hebben hem voor je gevonden. De Hoover HWP 48AMBC/1-S is namelijk de wasmachine die je zoekt. De wasmachine is beoordeeld door 6 eerdere kopers met de reviewscore: 9.1. De waskwaliteit van de Hoover...
Waardering 4.45 uit 5
1383841

Miele WWF 120 WCS

1.029,00
Op zoek naar een ideale wasmachine? Wij hebben hem voor je gevonden. Dan is de Miele WWF 120 WCS de wasmachine die je zoekt. De Miele WWF 120 WCS heeft de score: 9.1 mogen ontvangen van ongeveer 119 consumenten. Omdat...
1517699

LG GC3V508S1 TurboWash 59

549,00
De LG GC3V508S1 TurboWash 59 beschermt je kleding en zorgt dat je vuile was grondig schoon wordt. Bij het opzetten van onze top 5 maken we gebruik van consumenten cijfers. De wasmachine heeft gemiddeld gezien een: 9.1 gekregen van minstens...
Waardering 4.55 uit 5
1509930

Haier HW80-BP14636N

449,00
De Haier HW80-BP14636N wasmachine wast je kleding helemaal schoon. Het apparaat heeft de score: 9.0 mogen ontvangen van minstens 169 experts. De waskwaliteit van de Haier HW80-BP14636N is middenklasse. De machine heeft energielabel A en is erg energie besparend. Omdat...
Waardering 4.50 uit 5
1474681

Whirlpool FFDBE 9638 BCEV F

549,00
Zoek je een passende wasmachine en weet je niet welke je moet kiezen? De Whirlpool FFDBE 9638 BCEV F is misschien wel de juiste wasmachine voor jou. Het apparaat heeft de reviewscore: 8.1 mogen ontvangen van ten minste 3 mensen....
1606729

Bosch WAV28KH0NL i-DOS

1.069,00
Zoek je een passende wasmachine en weet je nog niet welke je moet kopen? De Bosch WAV28KH0NL i-DOS is misschien wel de juiste wasmachine voor jou. De machine heeft de reviewscore: 9.1 ontvangen van ten minste 6 eerdere kopers. De...
Waardering 4.55 uit 5