Wasmachine kopen

Ga jij een nieuwe wasmachine kopen? Hier lees je alles wat je moet weten over de aankoop van een wasmachine. Ook leggen we je haarfijn hoe je een wasmachine vindt die bij jou past en nemen we een aantal veelgestelde vragen over wasmachines met je door.

Wasmachine hoofdpagina

Nieuwe wasmachine kopen

Vind de beste wasmachine voor jou door onze snelle keuzehulp te doen.

Er zijn veel punten waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een wasmachine, maar soms is een van die aspecten éxtra belangrijk. Omdat er zo ongelofelijk veel wasmachines te koop zijn, snappen we dat je graag gericht kijkt naar wasmachines die allemaal voldoen aan die ene belangrijke eis. Op die manier vind je gemakkelijk de beste wasmachine voor jou.

We hebben voor jou per soort wasmachine informatie op een rij gezet, waar je rekening mee kan houden bij het kopen van een nieuwe wasmachine. Dit alles zodat jij de wasmachine kunt kopen die het beste bij jou en je situatie past.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2022 of doe de snelle keuzehulp.

Vind je perfecte wasmachine

De beste geteste Wasmachines

Wasmachine kopen: waar let je op

Gemiddeld gaan wasmachines zo’n 10 jaar mee. Het gebeurt dus niet zo vaak dat je een nieuwe moet kopen. Als jouw oude wasmachine toe is aan vervanging, doe je er goed aan om na te gaan waar je precies op moeten letten. Ze ontwikkelen zich namelijk razend snel! Hieronder vind je stap voor stap waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een nieuwe wasmachine.

Type wasmachine

Afhankelijk van de indeling in jouw huis kan je een voorkeur hebben voor een bovenlader of een voorlader wasmachine. De meeste mensen gaan voor een voorlader omdat je dient stapelen met een ander apparaat, zoals een droger. In voorlader wasmachines heb je ook veel meer keuze.

Energieklasse

De energieklasse is wat voorheen bekend stond als energielabel. Hoe beter de klasse, hoe zuiniger de wasmachine omgaat met elektriciteit. Voor nieuwe wasmachines ligt dit tussen energieklasse A t/m G – energieklasse A is daarvan het zuinigst. In aankoop is een zuinige wasmachine vaak iets duurder, maar in gebruik kun je hier juist geld mee besparen. Op die manier is een energiezuinige wasmachine die niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Toerental

Het toerental van een wasmachine geeft aan hoeveel rondes de trommel maakt per minuut tijdens het centrifugeren. Hoe meer toeren hij maakt, hoe droger je was uit de machine komt. De meeste moderne wasmachines hebben een toerental vanaf 1100 rpm (rounds per minute) en dit kan oplopen tot 1600 rpm. 1600 toeren geeft je een zo droog mogelijke was. Het gros van de wasmachines draait met max 1400 rpm. Houd er wel rekening mee dat dit vaak alleen geldt voor de katoen-wasprogramma’s. Fijnere stoffen hebben een lager max toerental.

Geluidsniveau

Hoeveel herrie een wasmachine produceert tijdens het centrifugeren wordt aangegeven door ‘geluidsniveau centrifugeren’. Dit wordt uitdrukt in decibel (dB) en onderverdeeld in 4 categorieën:

Luid: 78 dB of luider

Deze wasmachine wordt niet aangeraden te gebruiken als je slaapt en kun je het beste plaatsen op de zolder of in de schuur.

Normaal: 74 dB – 77 dB

Ook deze wasmachines worden niet aangeraden te gebruiken terwijl je slaapt, maar je kunt hem bijvoorbeeld ook in een open keuken kwijt – vooral als je niet altijd wast als je thuis bent.

Stil: 72 dB – 73 dB

Deze wasmachine kun je in een open keuken plaatsen, of zelfs in de ruimte naast je slaapkamer. Het zou ook geen problemen op moeten leveren om hiermee te wassen terwijl je slaapt.

Extra stil: 71 dB of minder

Dit is een stille wasmachine die je gerust ook in je studio of de kamer naast je slaapkamer kan plaatsen. Je kunt gerust wassen wanneer je slaapt.

KG vulgewicht

Het vulgewicht van een wasmachine geeft aan hoeveel kilo wasgoed er in de trommel past. Dit begint bij 6 kg en loopt op tot 10 kg. Het kan lastig zijn om in te schatten hoeveel kg vulgewicht jouw huishouden nodig heeft. Om die reden maakten we dit overzicht voor je:

Vulgewicht 6 kg tot 7 kg

Dit is ideaal voor een gezin met 1 of 2 personen.

Vulgewicht 8 kg

Deze grootte is perfect voor een huishouden van 3 of 4 personen, bijvoorbeeld een jong gezin.

Vulgewicht 9 kg en 10 kg

Deze wasmachines zijn gemaakt voor een gezin met 3 of meer kinderen.

Extra gemakken

Hierboven noemden de de belangrijkste punten waar je op moet letten bij het kopen van een wasmachine – maar misschien vind je andere punten ook wel heel belangrijk! Zoals een specifiek wasprogramma of een bepaalde functie die niet iedere wasmachine heeft. Voor sommigen bepalen deze extra’s of een wasmachine goed bij hen past of niet. Denk hierbij aan een zelfreinigende wasmiddellade, automatische wasmiddeldosering en tussentijds was toevoegen.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Wasmachines vergelijken

Er zijn ongelofelijk veel verschillende wasmachines om uit de kiezen – de één nog beter dan de ander! Als je door de bomen het bos niet meer ziet en niet goed weet welke wasmachine de juiste is voor jou, kan het helpen om een aantal van de beste wasmachines met elkaar te vergelijken.

Kijk hierbij naar de punten die voor jou belangrijk zijn, denk hierbij onder andere aan het vulgewicht, geluidsniveau, energielabel en toerental.

Veelgestelde vragen kopen wasmachine

We doen niets liever dan anderen helpen bij het vinden van een wasmachine die past bij hun situatie en gezin. Daarom is het o-zo belangrijk dat jij geen onbeantwoorde vragen hebt over wasmachines. Uiteraard kunnen we niet alle vragen behandelen. Mocht die van jou er niet tussen zitten, neem dan een kijkje in het overzicht onder deze vragen. 

Welke wasmachine moet ik kopen?
Dit is een lastige vraag om te beantwoorden omdat dit afhankelijk is van veel verschillende factoren. Allereerst raden we je aan om te kijken naar het vulgewicht. Hoeveel gezinsleden gaan met dit apparaat wassen? Daarna doe je er goed aan om te kijken naar de energieklasse. Dit zegt iets over de milieuvriendelijkheid van de wasmachine, maar ook over hoeveel elektriciteit hij per wasbeurt gebruikt – en dus wat hij doet met je energierekening. En ten slotte; je hebt vast al bedacht waar je de wasmachine gaat plaatsen. Hoeveel lawaai mag de wasmachine maken op deze plek? Als je hem in de kamer naast een slaapkamer, kun je het beste kiezen voor een stille wasmachine. Maar als hij op zolder komt te staan, hoef je hier misschien niet zo op te letten. Kom je er toch nog niet helemaal uit? Neem dan een kijkje naar onze wasmachine keuzehulp. Hiermee kun je gemakkelijk een aantal vragen beantwoorden, en zoeken wij een aantal van de beste wasmachines voor je uit.
Hoe duur is een nieuwe wasmachine?
De prijzen voor wasmachines lopen erg uiteen. Je kunt een wasmachine op te kop tikken voor 300 euro, maar dit kan ook oplopen tot 2.000 euro. Het is allemaal afhankelijk van de eisen die je stelt. De gemiddelde wasmachine, van goede kwaliteit maar zonder poespas, zal je ongeveer 700 euro kosten. Houd er wel rekening mee dat je met een dure wasmachine juist geld kan besparen. Vaak hebben deze namelijk een betere energieklasse, waardoor hij minder elektriciteit verbruikt. Terwijl een goedkopere wasmachine je energiekosten juist laten stijgen.
Hoeveel toeren moet een wasmachine hebben?
Wasmachines hebben een max toerental, dat aangeeft hoeveel rondes de trommel maakt tijdens het centrifugeren. Wasmachines geproduceerd in 2020 of 2021 draaien meesten 1400 toeren en 1600 toeren per minuut. Hoe meer rondes de trommel maakt, hoe droger je wasgoed eruit komt. Het max toerental is vaak alleen van toepassing bij een wasprogramma voor katoen. Voor gevoeligere of fijnere stoffen is het toerental lager.
Wat is de levensduur van een wasmachine?
De levensduur van een wasmachine ligt rond de 10 jaar, maar sommige gaan minder lang of juist veel langer mee. Hoe lang je wasmachine precies meegaat is afhankelijk van verschillende aspecten. Denk hierbij aan het aantal wasbeurten per maand, of je je houdt aan het maximale vulgewicht en hoe goed je hem onderhoudt. Als voorbeeld: door nalatig onderhoud kan er kalkaanslag ontstaan, en dat kan de wasmachine beschadigen. Daarnaast is het belangrijk dat je wasmachine waterpas staat – als dit niet het geval is, kan hij onnodig veel trillen tijdens het centrifugeren en daarmee raken onderdelen beschadigt.
Wat is de zuinigste wasmachine?
Alle wasmachines worden onderverdeeld aan de hand van energieklasse. De energieklasse, voorheen bekend als energielabel, geeft aan hoe zuinig een apparaat omgaat met stroom. Hoe hoger de energieklasse, hoe zuiniger de wasmachine. Als je op zoek bent naar een energiezuinige wasmachine, moet je je ogen open houden voor energieklasse A – deze verbruikt de minste energie per wasbeurt. De meeste moderne wasmachines hebben een energieklasse tussen D en A.

Overige informatie

Beste condensdroger

Beste condensdroger Wil jij een nieuwe condensdroger kopen? Je leest hier alles wat je moet weten over condensdrogers en vindt hier ook een top 5 met de beste condensdrogers van het jaar! Maar weet wel: het energieverbruik van condensdrogers is

Lees meer

Lekbak wasmachine

Lekbak wasmachine Tijdens het wassen gebruikt een wasmachine veel water dat via de waterafvoer wordt weggeleid. Nu kan het natuurlijk wel eens voorkomen dat de buizen van je afvoer kapot gaan of dat je wasmachine intern een defect heeft. Een lekbak

Lees meer

Tweedehands wasmachine

Tweedehands wasmachine Ben je toe aan een nieuwe wasmachine, maar zie je het niet zitten om het volle pond te betalen? De prijs van een nieuwe wasmachine is niet mis, gelukkig is er ook een goedkope optie: een tweedehands wasmachine.

Lees meer

Miele wasdroogcombinatie

Beste Miele was-droogcombinatie Als je op zoek bent naar een apparaat dat zowel kan wassen als drogen, is een Miele was- droogcombinatie precies waar je naar op zoek bent. Dit merk staat erom bekend dat ze een van de beste

Lees meer

Waar plaats ik mijn vaatwasser

Waar plaats ik mijn vaatwasser Een vaatwasser is een redelijk groot apparaat dus je moet even goed nadenken over waar in de keuken je hem zal plaatsen. Daarbij is de plaatsing van een inbouw vaatwasser ook weer anders dan die

Lees meer

Vrijstaande vaatwasser

Vrijstaande vaatwasser Een vrijstaande vaatwasser is een apparaat die je los in je keuken kan neerzetten. Een vrijstaande vaatwasser heeft een afgewerkte buitenkant, meestal een witte of zilvere kleur. De meeste vrijstaande vaatwassers hebben geen verstelbare pootjes. Ben je op

Lees meer

Het assortiment wasmachines

1483440

Samsung WW80T554AAW AddWash

549,00
Op zoek naar een perfecte wasmachine? Stop maar met zoeken! De Samsung WW80T554AAW AddWash is namelijk de wasmachine die je zoekt. Bij het opstellen van onze top 5 maken we gebruik van consumenten cijfers. De was machine heeft gemiddeld gezien...
Gewaardeerd met 4.60 van 5
1633391

AEG L6FBN8600

599,00
Zoek je een goede wasmachine en weet je niet helemaal welke je moet kiezen? De AEG L6FBN8600 is waarschijnlijk de juiste wasmachine voor jou. De machine heeft de score: 10.0 gekregen van ten minste 1 consumenten die je voorgingen. De...
1645173

Hoover HWE 49AMBS/1-S

449,00
Op zoek naar een perfecte wasmachine? Stop maar met zoeken! De Hoover HWE 49AMBS/1-S is namelijk de wasmachine die je zoekt. De Hoover HWE 49AMBS/1-S heeft het cijfer: 9.1 mogen ontvangen van ongeveer 22 experts. De waskwaliteit van de Hoover...
Gewaardeerd met 4.55 van 5
1649880

Siemens WM14VGHCFG

1.179,00
Op zoek naar een perfecte wasmachine? Wij hebben hem voor je gevonden. De Siemens WM14VGHCFG is namelijk de wasmachine die je zoekt. Het apparaat is beoordeeld door 1 kopers die je voorgingen met het cijfer: 10.0. De waskwaliteit van de...
Gewaardeerd met 5.00 van 5
1618152

AEG L8FB786CBS ÖKOMix

1.159,00
De AEG L8FB786CBS ÖKOMix wasmachine wast je kleding perfect schoon. De AEG L8FB786CBS ÖKOMix heeft het cijfer: 8.7 ontvangen van tenminste 17 mensen. De waskwaliteit van de AEG L8FB786CBS ÖKOMix is topklasse. Het apparaat heeft energieklasse B en is behoorlijk...
Gewaardeerd met 4.35 van 5
1609643

Veripart VPWM301

699,00
De Veripart VPWM301 beschermt je kleding en zorgt dat het grondig schoon wordt. De wasmachine is beoordeeld door 13 kopers die je voorgingen met de reviewscore: 9.2. De waskwaliteit van deze machine is middenklasse. Met energieklasse B is de Veripart...
Gewaardeerd met 4.60 van 5
1453843

Siemens WM14N075NL

479,00
De Siemens WM14N075NL machine wast je kleding perfect schoon. De wasmachine heeft de score: 9.0 ontvangen van minstens 116 experts. De waskwaliteit van deze machine is basisklasse. Omdat de machine een laag vulgewicht heeft is het een kleine wasmachine.
Gewaardeerd met 4.50 van 5
1475933

Bosch WAJ28063FG

499,00
Gewaardeerd met 4.70 van 5
1453818

AEG L6TB62K

569,00
Gewaardeerd met 4.45 van 5
1588769

Zanussi ZWFN743CW

399,00
Zoek je een passende wasmachine en weet je nog niet welke je moet kopen? De Zanussi ZWFN743CW is misschien wel de juiste wasmachine voor jou. De machine heeft de reviewscore: 8.4 ontvangen van ten minste 3 kopers die je voorgingen....
Gewaardeerd met 4.20 van 5
1495437

Siemens WM6HXF71NL sensoFres...

1.299,00
De Siemens WM6HXF71NL sensoFresh machine wast je vuile was helemaal schoon. Bij het maken van onze top 5 maken we gebruik van consumenten cijfers. De wasmachine heeft gemiddeld genomen de beoordeling: 10.0 gekregen van minstens 2 kopers die de machine...
Gewaardeerd met 5.00 van 5
1460174

Siemens WM6HXE70NL intellige...

1.199,00
Zoek je een goede wasmachine en weet je nog niet welke je moet kopen? De Siemens WM6HXE70NL intelligentDosing is waarschijnlijk de juiste wasmachine voor jou. Het apparaat is beoordeeld door 6 eerdere kopers met de reviewscore: 8.9 Doordat hij beschikt...
1488725

Samsung WW90T754ABT QuickDri...

899,00
Zoek je een goede wasmachine en weet je niet welke je moet kiezen? De Samsung WW90T754ABT QuickDrive is waarschijnlijk de juiste wasmachine voor jou. Bij het bepalen van onze top 5 maken we gebruik van consumenten beoordelingen. De wasmachine heeft...
Gewaardeerd met 4.25 van 5
1456612

Bosch WAJ28001NL

489,00
Op zoek naar een ideale wasmachine? Stop maar met zoeken! Dan is de Bosch WAJ28001NL de wasmachine die je zoekt. De Bosch WAJ28001NL is beoordeeld door 19 kopers die je voorgingen met de score: 8.8 Doordat de Bosch WAJ28001NL beschikt...
1661313

Beko WTV9713XWPT1

469,00
De Beko WTV9713XWPT1 wasmachine wast je kleding grondig schoon. Bij het opzetten van onze top 5 maken we gebruik van consumenten cijfers. De Beko WTV9713XWPT1 heeft gemiddeld genomen de reviewscore: none ontvangen van minstens none mensen. De waskwaliteit van de...
1486291

Samsung WW90T534AAW Autodose

599,00
Op zoek naar een ideale wasmachine? Stop maar met zoeken! De Samsung WW90T534AAW Autodose is namelijk de wasmachine die je zoekt. De wasmachine is beoordeeld door 289 eerdere kopers met het cijfer: 9.1. De waskwaliteit van de Samsung WW90T534AAW Autodose...
Gewaardeerd met 4.55 van 5
1540371

Siemens WM14UU00NL

649,00
De Siemens WM14UU00NL machine wast je vuile was helemaal schoon. Bij het produceren van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De wasmachine heeft gemiddeld genomen de score: 9.1 ontvangen van minstens 14 consumenten. De waskwaliteit van de...
Gewaardeerd met 4.55 van 5
1628322

AEG L7TEN62E ProSteam

849,00
Zoek je een nieuwe wasmachine en weet je niet helemaal welke je moet kiezen? De AEG L7TEN62E ProSteam is misschien wel de juiste wasmachine voor jou. Het apparaat heeft de reviewscore: none gekregen van ongeveer none mensen. De AEG L7TEN62E...
1663151

Bosch WAXH2K71NL i-DOS

1.169,00
Zoek je een nieuwe wasmachine en weet je niet helemaal welke je moet kopen? De Bosch WAXH2K71NL i-DOS is waarschijnlijk de juiste wasmachine voor jou. Bij het opzetten van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De Bosch...
1375159

Miele WCI 330 PowerWash XL

1.299,00
De Miele WCI 330 PowerWash XL wasmachine wast je kleding volledig schoon. De machine is beoordeeld door 342 mensen met het cijfer: 9.4 Doordat de machine beschikt over energie besparende functies bespaar je jaarlijks zo'n 220 euro. De machine heeft...
1669887 1

Siemens WG44G2M5NL

899,00
Op zoek naar een ideale wasmachine? Stop maar met zoeken! De Siemens WG44G2M5NL is namelijk de wasmachine die je zoekt. De Siemens WG44G2M5NL heeft de reviewscore: 9.1 gekregen van minstens 3 experts. De waskwaliteit van deze wasmachine is middenklasse. Met...
Gewaardeerd met 4.55 van 5
1652186

AEG L8FE794CBV

829,00
De AEG L8FE794CBV beschermt je kleding en zorgt dat je was grondig schoon wordt. De machine heeft de beoordeling: 9.2 mogen ontvangen van minstens 1 mensen. De waskwaliteit van de AEG L8FE794CBV is topklasse. Met energielabel A is de wasmachine...
1646505

Whirlpool W6X W845WB EE

699,00
De Whirlpool W6X W845WB EE beschermt je kleding en zorgt dat je was grondig schoon wordt. Bij het produceren van onze top 5 maken we gebruik van consumenten cijfers. De was machine heeft gemiddeld genomen de reviewscore: 8.3 mogen ontvangen...
Gewaardeerd met 4.15 van 5
1501276

LG GC3V708S2 TurboWash 39

699,00
De LG GC3V708S2 TurboWash 39 wasmachine wast je kleding grondig schoon. Bij het opstellen van onze top 5 maken we gebruik van consumenten cijfers. De LG GC3V708S2 TurboWash 39 heeft gemiddeld genomen de beoordeling: 9.1 gekregen van tenminste 68 kopers...
Gewaardeerd met 4.55 van 5
1488740

Samsung WW90T986ASH QuickDri...

999,00
De Samsung WW90T986ASH QuickDrive beschermt je kleding en zorgt dat je wasgoed grondig schoon wordt. De wasmachine is beoordeeld door 32 kopers die je voorgingen met de score: 9.4. De waskwaliteit van de Samsung WW90T986ASH QuickDrive is topklasse. De Samsung...
Gewaardeerd met 4.65 van 5
1484886

Whirlpool FFBBE 8468 WBV F

479,00
Op zoek naar een ideale wasmachine? Wij hebben hem voor je gevonden. De Whirlpool FFBBE 8468 WBV F is namelijk de wasmachine die je zoekt. De Whirlpool FFBBE 8468 WBV F is beoordeeld door 33 experts met de reviewscore: 9.0....
Gewaardeerd met 4.50 van 5
1487999

Samsung WW80T854ABT QuickDri...

899,00
De Samsung WW80T854ABT QuickDrive beschermt je kleding en zorgt dat de was grondig schoon wordt. De Samsung WW80T854ABT QuickDrive heeft de beoordeling: 9.4 mogen ontvangen van ten minste 24 consumenten die je voorgingen. De waskwaliteit van deze machine is topklasse....
Gewaardeerd met 4.70 van 5
1558445

Haier HW80-B16636N

499,00
De Haier HW80-B16636N wasmachine wast je vuile was perfect schoon. Het apparaat heeft de reviewscore: 9.2 ontvangen van tenminste 134 experts. De waskwaliteit van deze wasmachine is middenklasse. Het apparaat heeft energielabel A. Energie label A betekend dat de wasmachine...
Gewaardeerd met 4.60 van 5
1709152

Beko WTV9716XBWST

539,99
Op zoek naar een geschikte wasmachine? Stop maar met zoeken! De Beko WTV9716XBWST is namelijk de wasmachine die je zoekt. De wasmachine is beoordeeld door none consumenten die je voorgingen met de beoordeling: none. De waskwaliteit van deze machine is...