Wasmachine kopen

Ga jij een nieuwe wasmachine kopen? Hier lees je alles wat je moet weten over de aankoop van een wasmachine. Ook leggen we je haarfijn hoe je een wasmachine vindt die bij jou past en nemen we een aantal veelgestelde vragen over wasmachines met je door.

Wasmachine hoofdpagina

Nieuwe wasmachine kopen

Vind de beste wasmachine voor jou door onze snelle keuzehulp te doen.

Er zijn veel punten waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een wasmachine, maar soms is een van die aspecten éxtra belangrijk. Omdat er zo ongelofelijk veel wasmachines te koop zijn, snappen we dat je graag gericht kijkt naar wasmachines die allemaal voldoen aan die ene belangrijke eis. Op die manier vind je gemakkelijk de beste wasmachine voor jou.

We hebben voor jou per soort wasmachine informatie op een rij gezet, waar je rekening mee kan houden bij het kopen van een nieuwe wasmachine. Dit alles zodat jij de wasmachine kunt kopen die het beste bij jou en je situatie past.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2022 of doe de snelle keuzehulp.

Vind je perfecte wasmachine

De beste geteste Wasmachines

Wasmachine kopen: waar let je op

Gemiddeld gaan wasmachines zo’n 10 jaar mee. Het gebeurt dus niet zo vaak dat je een nieuwe moet kopen. Als jouw oude wasmachine toe is aan vervanging, doe je er goed aan om na te gaan waar je precies op moeten letten. Ze ontwikkelen zich namelijk razend snel! Hieronder vind je stap voor stap waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een nieuwe wasmachine.

Type wasmachine

Afhankelijk van de indeling in jouw huis kan je een voorkeur hebben voor een bovenlader of een voorlader wasmachine. De meeste mensen gaan voor een voorlader omdat je dient stapelen met een ander apparaat, zoals een droger. In voorlader wasmachines heb je ook veel meer keuze.

Energieklasse

De energieklasse is wat voorheen bekend stond als energielabel. Hoe beter de klasse, hoe zuiniger de wasmachine omgaat met elektriciteit. Voor nieuwe wasmachines ligt dit tussen energieklasse A t/m G – energieklasse A is daarvan het zuinigst. In aankoop is een zuinige wasmachine vaak iets duurder, maar in gebruik kun je hier juist geld mee besparen. Op die manier is een energiezuinige wasmachine die niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Toerental

Het toerental van een wasmachine geeft aan hoeveel rondes de trommel maakt per minuut tijdens het centrifugeren. Hoe meer toeren hij maakt, hoe droger je was uit de machine komt. De meeste moderne wasmachines hebben een toerental vanaf 1100 rpm (rounds per minute) en dit kan oplopen tot 1600 rpm. 1600 toeren geeft je een zo droog mogelijke was. Het gros van de wasmachines draait met max 1400 rpm. Houd er wel rekening mee dat dit vaak alleen geldt voor de katoen-wasprogramma’s. Fijnere stoffen hebben een lager max toerental.

Geluidsniveau

Hoeveel herrie een wasmachine produceert tijdens het centrifugeren wordt aangegeven door ‘geluidsniveau centrifugeren’. Dit wordt uitdrukt in decibel (dB) en onderverdeeld in 4 categorieën:

Luid: 78 dB of luider

Deze wasmachine wordt niet aangeraden te gebruiken als je slaapt en kun je het beste plaatsen op de zolder of in de schuur.

Normaal: 74 dB – 77 dB

Ook deze wasmachines worden niet aangeraden te gebruiken terwijl je slaapt, maar je kunt hem bijvoorbeeld ook in een open keuken kwijt – vooral als je niet altijd wast als je thuis bent.

Stil: 72 dB – 73 dB

Deze wasmachine kun je in een open keuken plaatsen, of zelfs in de ruimte naast je slaapkamer. Het zou ook geen problemen op moeten leveren om hiermee te wassen terwijl je slaapt.

Extra stil: 71 dB of minder

Dit is een stille wasmachine die je gerust ook in je studio of de kamer naast je slaapkamer kan plaatsen. Je kunt gerust wassen wanneer je slaapt.

KG vulgewicht

Het vulgewicht van een wasmachine geeft aan hoeveel kilo wasgoed er in de trommel past. Dit begint bij 6 kg en loopt op tot 10 kg. Het kan lastig zijn om in te schatten hoeveel kg vulgewicht jouw huishouden nodig heeft. Om die reden maakten we dit overzicht voor je:

Vulgewicht 6 kg tot 7 kg

Dit is ideaal voor een gezin met 1 of 2 personen.

Vulgewicht 8 kg

Deze grootte is perfect voor een huishouden van 3 of 4 personen, bijvoorbeeld een jong gezin.

Vulgewicht 9 kg en 10 kg

Deze wasmachines zijn gemaakt voor een gezin met 3 of meer kinderen.

Extra gemakken

Hierboven noemden de de belangrijkste punten waar je op moet letten bij het kopen van een wasmachine – maar misschien vind je andere punten ook wel heel belangrijk! Zoals een specifiek wasprogramma of een bepaalde functie die niet iedere wasmachine heeft. Voor sommigen bepalen deze extra’s of een wasmachine goed bij hen past of niet. Denk hierbij aan een zelfreinigende wasmiddellade, automatische wasmiddeldosering en tussentijds was toevoegen.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Wasmachines vergelijken

Er zijn ongelofelijk veel verschillende wasmachines om uit de kiezen – de één nog beter dan de ander! Als je door de bomen het bos niet meer ziet en niet goed weet welke wasmachine de juiste is voor jou, kan het helpen om een aantal van de beste wasmachines met elkaar te vergelijken.

Kijk hierbij naar de punten die voor jou belangrijk zijn, denk hierbij onder andere aan het vulgewicht, geluidsniveau, energielabel en toerental.

Veelgestelde vragen kopen wasmachine

We doen niets liever dan anderen helpen bij het vinden van een wasmachine die past bij hun situatie en gezin. Daarom is het o-zo belangrijk dat jij geen onbeantwoorde vragen hebt over wasmachines. Uiteraard kunnen we niet alle vragen behandelen. Mocht die van jou er niet tussen zitten, neem dan een kijkje in het overzicht onder deze vragen. 

Welke wasmachine moet ik kopen?
Dit is een lastige vraag om te beantwoorden omdat dit afhankelijk is van veel verschillende factoren. Allereerst raden we je aan om te kijken naar het vulgewicht. Hoeveel gezinsleden gaan met dit apparaat wassen? Daarna doe je er goed aan om te kijken naar de energieklasse. Dit zegt iets over de milieuvriendelijkheid van de wasmachine, maar ook over hoeveel elektriciteit hij per wasbeurt gebruikt – en dus wat hij doet met je energierekening. En ten slotte; je hebt vast al bedacht waar je de wasmachine gaat plaatsen. Hoeveel lawaai mag de wasmachine maken op deze plek? Als je hem in de kamer naast een slaapkamer, kun je het beste kiezen voor een stille wasmachine. Maar als hij op zolder komt te staan, hoef je hier misschien niet zo op te letten. Kom je er toch nog niet helemaal uit? Neem dan een kijkje naar onze wasmachine keuzehulp. Hiermee kun je gemakkelijk een aantal vragen beantwoorden, en zoeken wij een aantal van de beste wasmachines voor je uit.
Hoe duur is een nieuwe wasmachine?
De prijzen voor wasmachines lopen erg uiteen. Je kunt een wasmachine op te kop tikken voor 300 euro, maar dit kan ook oplopen tot 2.000 euro. Het is allemaal afhankelijk van de eisen die je stelt. De gemiddelde wasmachine, van goede kwaliteit maar zonder poespas, zal je ongeveer 700 euro kosten. Houd er wel rekening mee dat je met een dure wasmachine juist geld kan besparen. Vaak hebben deze namelijk een betere energieklasse, waardoor hij minder elektriciteit verbruikt. Terwijl een goedkopere wasmachine je energiekosten juist laten stijgen.
Hoeveel toeren moet een wasmachine hebben?
Wasmachines hebben een max toerental, dat aangeeft hoeveel rondes de trommel maakt tijdens het centrifugeren. Wasmachines geproduceerd in 2020 of 2021 draaien meesten 1400 toeren en 1600 toeren per minuut. Hoe meer rondes de trommel maakt, hoe droger je wasgoed eruit komt. Het max toerental is vaak alleen van toepassing bij een wasprogramma voor katoen. Voor gevoeligere of fijnere stoffen is het toerental lager.
Wat is de levensduur van een wasmachine?
De levensduur van een wasmachine ligt rond de 10 jaar, maar sommige gaan minder lang of juist veel langer mee. Hoe lang je wasmachine precies meegaat is afhankelijk van verschillende aspecten. Denk hierbij aan het aantal wasbeurten per maand, of je je houdt aan het maximale vulgewicht en hoe goed je hem onderhoudt. Als voorbeeld: door nalatig onderhoud kan er kalkaanslag ontstaan, en dat kan de wasmachine beschadigen. Daarnaast is het belangrijk dat je wasmachine waterpas staat – als dit niet het geval is, kan hij onnodig veel trillen tijdens het centrifugeren en daarmee raken onderdelen beschadigt.
Wat is de zuinigste wasmachine?
Alle wasmachines worden onderverdeeld aan de hand van energieklasse. De energieklasse, voorheen bekend als energielabel, geeft aan hoe zuinig een apparaat omgaat met stroom. Hoe hoger de energieklasse, hoe zuiniger de wasmachine. Als je op zoek bent naar een energiezuinige wasmachine, moet je je ogen open houden voor energieklasse A – deze verbruikt de minste energie per wasbeurt. De meeste moderne wasmachines hebben een energieklasse tussen D en A.

Overige informatie

Wanneer kan ik mijn vaatwasser openen

Wanneer kan ik mijn vaatwasser openen Je vaatwasser geeft vanzelf aan wanneer hij klaar is. In het ene geval met een pieptoon, een lichtje en soms allebei. Als dit het geval is kan je de vaatwasser openen.  Er zijn mensen die

Lees meer

Wasdroger droogt niet goed

Wasdroger droogt niet goed Help mijn wasdroger droogt niet goed, dit kan een aantal oorzaken hebben namelijk: Het is belangrijk dat je de droger niet te vol doet, vul hem voor maximaal 90%. Daarnaast moet je ook het juiste droog

Lees meer

Wasmachine in keuken

Wasmachine in keuken Er zijn verschillende plekken in huis waar je je wasmachine kan plaatsen. De meeste huishoudens kiezen voor de badkamer, de bijkeuken of de garage. Maar wat nou als er in de badkamer niet genoeg plek is en

Lees meer

Wasdroger zonder slang

Wasdroger zonder slang Een wasdroger zonder afvoerslang voert het condenswater wat vrijkomt bij het drogen af naar het waterreservoir in de droger. Deze condensbak zul je na elke droog beurt moeten legen. Dit kan erg voordelig zijn wanneer de droger op een plek staat waar

Lees meer

Samsung WW70TA049TE EcoBubble

De Samsung WW70TA049TE EcoBubble wasmachine wast je kleding grondig schoon. Hij heeft van 276 mensen een 9.1 gekregen.

De grootste pluspunten van deze Samsung WW70TA049TE EcoBubble zijn als volgt:

1. Deze wasmachine heeft energielabel B. Het is dus een redelijk energiezuinig model.

2. De wasmachine is door het vulgewicht van 7 kg geschikt voor een gezin met 1 of 2 kinderen.

3. De wasmachine heeft een geluidsniveau van 72 dB. Hierdoor wordt hij bestempeld als een stille wasmachine.

4. Je kunt een stoomfunctie gebruiken om je kleding kunt wassen.

Nadelen van de Samsung WW70TA049TE EcoBubble

1. Het model beschikt niet over WI-FI.

2. Er zit geen verlichting in de trommel.

Lees meer

Afvoer wasmachine

Afvoer wasmachine Bij het plaatsen en de installatie van een wasmachine, is de afvoer een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten. Het is essentieel voor je droger en wasmachine dat de afvoer goed werkt en ze hun

Lees meer

Het assortiment wasmachines

1663082

Bosch WAXH2M71NL

1.129,00
Zoek je een goede wasmachine en weet je niet helemaal welke je moet kiezen? De Bosch WAXH2M71NL is waarschijnlijk de juiste wasmachine voor jou. De wasmachine is beoordeeld door none consumenten die je voorgingen met de beoordeling: none. De waskwaliteit...
1661312

Haier HW70-B14636N

399,00
Zoek je een nieuwe wasmachine en weet je niet welke je moet kiezen? De Haier HW70-B14636N is misschien wel de juiste wasmachine voor jou. Bij het produceren van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De was machine...
Waardering 4.60 uit 5
1474582

AEG L6TB73G

699,00
De AEG L6TB73G wasmachine wast je kleding volledig schoon. De machine is beoordeeld door 60 consumenten die je voorgingen met het cijfer: 9.1 Doordat de machine een klein vulgewicht heeft is het een kleine wasmachine. De machine heeft een vulgewicht...
1450770

Bosch WAU28T70NL

629,00
Zoek je een goede wasmachine en weet je nog niet welke je moet kopen? De Bosch WAU28T70NL is waarschijnlijk de juiste wasmachine voor jou. De wasmachine heeft de beoordeling: 9.1 mogen ontvangen van minstens 19 consumenten. De waskwaliteit van deze...
Waardering 4.55 uit 5
1673805

Siemens WM14VK0CFG

1.089,00
Zoek je een nieuwe wasmachine en weet je niet welke je moet kopen? De Siemens WM14VK0CFG is misschien wel de juiste wasmachine voor jou. De Siemens WM14VK0CFG heeft de reviewscore: 8.4 mogen ontvangen van ongeveer 2 mensen. De waskwaliteit van...
Waardering 4.20 uit 5
1597190

Siemens WM16XME1FG

829,00
Waardering 4.40 uit 5
1643643

Beko WTV8836XC01 Steamcure

499,00
De Beko WTV8836XC01 Steamcure beschermt je kleding en zorgt dat je vuile was grondig schoon wordt. Bij het produceren van onze top 5 maken we gebruik van consumenten beoordelingen. De was machine heeft gemiddeld genomen een: 8.8 gekregen van minstens...
Waardering 4.40 uit 5
1369608

Bosch WAWH2643NL i-DOS

1.199,00
De Bosch WAWH2643NL i-DOS machine wast je vuile was grondig schoon.De Bosch WAWH2643NL i-DOS heeft de reviewscore: 9.3 ontvangen van ongeveer 119 mensen. De wasmachine heeft energielabel A en is enorm energiebesparend. -30%Doordat de Bosch WAWH2643NL i-DOS beschikt over verschillende...
Waardering 4.65 uit 5
1617697

AEG L6TBN6400

699,00
De AEG L6TBN6400 beschermt je kleding en zorgt dat je vuile was grondig schoon wordt. Het apparaat heeft de score: 9.3 gekregen van tenminste 5 mensen. De wasmachine gaat aan de bovenkant open. Daardoor is het een bovenlader de wasmachine....
Waardering 4.70 uit 5
1618115

AEG L7FE794CBS ProSteam

749,00
Zoek je een goede wasmachine en weet je niet helemaal welke je moet kiezen? De AEG L7FE794CBS ProSteam is waarschijnlijk de juiste wasmachine voor jou. De machine is beoordeeld door 63 experts met de reviewscore: 8.9. De waskwaliteit van de...
Waardering 4.45 uit 5
1570730

Whirlpool BI WMWG 71483E EU...

799,00
Op zoek naar een ideale wasmachine? Wij hebben hem voor je gevonden. Dan is de Whirlpool BI WMWG 71483E EU N (inbouw) de wasmachine die je zoekt. De Whirlpool BI WMWG 71483E EU N (inbouw) heeft de score: 9.8 ontvangen...
1530270

Zanussi ZWFN8240

549,00
Waardering 4.45 uit 5
1633391

AEG L6FBN8600

599,00
Zoek je een goede wasmachine en weet je niet helemaal welke je moet kiezen? De AEG L6FBN8600 is waarschijnlijk de juiste wasmachine voor jou. De machine heeft de score: 10.0 gekregen van ten minste 1 consumenten die je voorgingen. De...
1643655

Beko WTV8745XDOSW1 AutoDose

531,00
De Beko WTV8745XDOSW1 AutoDose machine wast je kleding grondig schoon. De machine heeft de beoordeling: 8.7 mogen ontvangen van tenminste 5 mensen. De waskwaliteit van deze machine is topklasse. Met energieklasse A is de Beko WTV8745XDOSW1 AutoDose wasmachine enorm energie...
Waardering 4.35 uit 5
1483393

Samsung WW70T554ATT AddWash

549,00
Zoek je een nieuwe wasmachine en weet je niet welke je moet kiezen? De Samsung WW70T554ATT AddWash is misschien wel de juiste wasmachine voor jou. Bij het produceren van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De machine...
Waardering 4.60 uit 5
1588769

Zanussi ZWFN743CW

399,00
Zoek je een passende wasmachine en weet je nog niet welke je moet kopen? De Zanussi ZWFN743CW is misschien wel de juiste wasmachine voor jou. De machine heeft de reviewscore: 8.4 ontvangen van ten minste 3 kopers die je voorgingen....
Waardering 4.20 uit 5
1501276

LG GC3V708S2 TurboWash 39

699,00
De LG GC3V708S2 TurboWash 39 wasmachine wast je kleding grondig schoon. Bij het opstellen van onze top 5 maken we gebruik van consumenten cijfers. De LG GC3V708S2 TurboWash 39 heeft gemiddeld genomen de beoordeling: 9.1 gekregen van tenminste 68 kopers...
Waardering 4.55 uit 5
1667014

AEG L6FBN9ECO

699,00
Zoek je een nieuwe wasmachine en weet je niet helemaal welke je moet kopen? De AEG L6FBN9ECO is waarschijnlijk de juiste wasmachine voor jou. Bij het opzetten van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De was machine...
Waardering 4.60 uit 5
1453860

Siemens WM14N205NL

559,00
Op zoek naar een ideale wasmachine? Wij hebben hem voor je gevonden. Dan is de Siemens WM14N205NL de wasmachine die je zoekt. De Siemens WM14N205NL heeft de score: 9.0 ontvangen van ongeveer 37 experts. Omdat de Siemens WM14N205NL deze energiebesparende...
1487999

Samsung WW80T854ABT QuickDri...

899,00
De Samsung WW80T854ABT QuickDrive beschermt je kleding en zorgt dat de was grondig schoon wordt. De Samsung WW80T854ABT QuickDrive heeft de beoordeling: 9.4 mogen ontvangen van ten minste 24 consumenten die je voorgingen. De waskwaliteit van deze machine is topklasse....
Waardering 4.70 uit 5
1669821 1

Siemens WG56G2M7NL

1.079,00
De Siemens WG56G2M7NL wasmachine wast je vuile was grondig schoon. De wasmachine is beoordeeld door none kopers die je voorgingen met de score: none. De waskwaliteit van de Siemens WG56G2M7NL is middenklasse. De machine heeft energie klasse B en is...
1483414

Samsung WW70TA049TE EcoBubbl...

449,00
Op zoek naar een perfecte wasmachine? Stop maar met zoeken! De Samsung WW70TA049TE EcoBubble is namelijk de wasmachine die je zoekt. Bij het maken van onze top 5 maken we gebruik van consumenten beoordelingen. De wasmachine heeft gemiddeld genomen de...
Waardering 4.55 uit 5
1649880

Siemens WM14VGHCFG

1.179,00
Op zoek naar een perfecte wasmachine? Wij hebben hem voor je gevonden. De Siemens WM14VGHCFG is namelijk de wasmachine die je zoekt. Het apparaat is beoordeeld door 1 kopers die je voorgingen met het cijfer: 10.0. De waskwaliteit van de...
Waardering 5.00 uit 5
1701729

LG GC3V409N5

599,00
De LG GC3V409N5 beschermt je kleding en zorgt dat je vuile was grondig schoon wordt. De LG GC3V409N5 heeft de reviewscore: none mogen ontvangen van minstens none mensen. De waskwaliteit van de LG GC3V409N5 is basisklasse. Met energielabel A is...
1450062

Zanussi ZWFN8260

409,00
De Zanussi ZWFN8260 wasmachine wast je kleding volledig schoon. De machine is beoordeeld door 70 mensen met het cijfer: 9.0 Doordat de machine beschikt over energie besparende functies bespaar je jaarlijks zo'n 100 euro. De machine wast wasgoed voor een...
1482763

Miele WSD 663 WCS TwinDos

1.159,00
Zoek je een nieuwe wasmachine en weet je niet welke je moet kiezen? De Miele WSD 663 WCS TwinDos is misschien wel de juiste wasmachine voor jou. Het apparaat is beoordeeld door 15 mensen met de beoordeling: 8.9. De waskwaliteit...
Waardering 4.45 uit 5
1671364 1

AEG L6FBXXL ProSense

749,00
Op zoek naar een geschikte wasmachine? Wij hebben hem voor je gevonden. De AEG L6FBXXL ProSense is namelijk de wasmachine die je zoekt. De machine heeft de score: none ontvangen van ongeveer none consumenten die je voorgingen. De waskwaliteit van...
1466989

Siemens WM14UP70NL intellige...

749,00
Zoek je een goede wasmachine en weet je nog niet welke je moet kopen? De Siemens WM14UP70NL intelligentDosing is waarschijnlijk de juiste wasmachine voor jou. Bij het produceren van onze top 5 maken we gebruik van consumenten cijfers. De machine...
Waardering 4.50 uit 5
1661313

Beko WTV9713XWPT1

469,00
De Beko WTV9713XWPT1 wasmachine wast je kleding grondig schoon. Bij het opzetten van onze top 5 maken we gebruik van consumenten cijfers. De Beko WTV9713XWPT1 heeft gemiddeld genomen de reviewscore: none ontvangen van minstens none mensen. De waskwaliteit van de...