Wasmachine 10kg

Als je een groot huishouden van 5 personen of meer hebt, heb je ook een extra grote wasmachine nodig. We raden je daarom aan te kijken naar wasmachines met 10 kg vulgewicht of meer. Meer weten over dit type wasmachine? Hier ben je aan het juiste adres!

Wasmachine 10kg

Wasmachines met 10kg vulgewicht

In deze wasmachine voorlader modellen kun je per wasbeurt 10 kg wasgoed wassen. Ze hebben een trommel die groot genoeg is voor een huishouden van 5 personen of meer. Het is belangrijk dat de wasmachine van een groot huishouden een vulgewicht van 10 kg heeft.

Maar zo zijn er natuurlijk nog meer punten waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een nieuwe wasmachine. Waar je precies op moet letten, zie je hieronder.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

De beste Wasmachine 10kgs

Beste wasmachine met 10 kilo vulgewicht

Wasmachines zijn complexe apparaten met veel verschillende opties en kenmerken. Daarom raden we aan om ook altijd naar de verschillende wasprogramma’s, het type motor (koolborstel, koolborstelloze motor of drive motor) en de beoordeling door klanten te kijken.

Zo vind jij de 10 kg wasmachine die bij jou past! Hieronder zie je de beste 10 kg wasmachines van 2024. Staat jouw nieuwe wasmachine hier tussen?

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Is 10 kg vulgewicht voldoende voor mijn wasmachine

Het is van groot belang om het juiste vulgewicht te kiezen voor je wasmachine. Een wasmachine met een te klein vulgewicht kan namelijk leiden tot extra wasbeurten, dit kost je meer tijd en energie. Daarnaast kan een wasmachine met een te groot vulgewicht onnodig water en energie verspillen omdat de trommel niet volledig gevuld wordt. 

Om ervoor te zorgen dat je de juiste wasmachine kiest die past bij de grootte van jouw huishouden, is het handig om het optimale vulgewicht te bepalen op basis van de grootte van je huishouden. Raadpleeg daarvoor de onderstaande tabel. Let op: als jijzelf of je kinderen veel sporten is het handig om een hoger vulgewicht te kiezen, omdat je wekelijks meer wasgoed zult hebben.

Huishouden
  • 1 persoon
  • 2 personen
  • 3-4 personen
  • 5+ personen
Vulgewicht
  • 6 of 7 kg
  • 7 kg
  • 8 á 9 kg
  • 9 kg of meer

Waar let je op het kopen van een 10kg wasmachine

Energieklasse

En energiezuinige wasmachine is in aanschaf vaak iets duurder, maar in verbruik kun je er juist geld mee besparen, omdat ze zoveel minder elektriciteit gebruiken. En energiezuinige wasmachine heeft minimaal energieklasse C, maar energieklasse A is het meest zuinig. De meeste wasmachines met 10 kg vulgewicht hebben energieklasse A of C.

Toerental

Hoe sneller de trommel van een wasmachine draait tijdens het centrifugeren, hoe droger je wasgoed uit de wasmachine komt. Bij 1600 toeren per minuut wordt je wasgoed zo droog mogelijk. Er zijn verschillende 10 kg wasmachines met toerental 1600, maar 1400 toeren komt vaker voor. Zowel 1400 rpm (rounds per minute) als 1600 rpm worden gezien als een hoog toerental.

Geluidsniveau centrifugeren

Het geluidsniveau van een wasmachine geeft aan hoeveel lawaai hij maakt tijdens het centrifugeren. De meeste wasmachines met vulgewicht 10 kg vallen onder de categorie ‘normaal’ en hebben geluidsniveau 74 dB tot 77 dB. Stille wasmachines produceren 73 dB of minder. Wil je een extra stille wasmachine? Kijk dan naar modellen die 71 dB of minder produceren.