Kleine wasdroogcombinatie

Een kleine was- droogcombinatie kan geplaatst worden op een plek waar weinig ruimte is. Deze was- droogcombinaties hebben niet meer dan 7 kg vulgewicht voor wassen 4 kg vulgewicht voor drogen. 

Aan het zoeken naar een kleine was- droogcombinatie? Hieronder hebben wij een opsomming gemaakt waar de beste kleine was- droogcombinaties van 2024 in staan!

Kleine wasdroogcombinatie

Een kleine was- droogcombinatie kopen

Een was- droogcombinatie voor een kleine ruimte.

Wil je een was- droogcombinatie kopen? Dan is het verstandig om jezelf een aantal vragen te stellen. Denk bijvoorbeeld goed na over de afmetingen waar je naar op zoek bent en of er andere ruimtebesparende mogelijkheden zijn. Hier vind je alvast antwoord op de twee belangrijkste vragen.

Wanneer is een was- droogcombinatie klein

Een was- droogcombinatie is klein wanneer hij ongeveer 55 centimeter breed is (inclusief behuizing). Je hebt daarbij meestal een vulgewicht tussen de 6 kg en 8 kg voor wassen en tussen de 4 kg en 5 kg voor drogen.

Dit is ongeveer 10 centimeter kleiner dan een was-droogcombinatie met een vulgewicht van 10 kg voor wassen en 8 kg voor drogen, die vaak ongeveer 65 centimeter breed zijn.

Houd er ook bij een kleine was- droogcombinatie rekening mee dat je ten minste 50 centimeter aan de voorkant nodig hebt om het deurtje fatsoenlijk open en dicht te kunnen doen. Wanneer het deurtje niet goed open kan, wordt het lastig om je wasgoed in- en uit te laden.

Ook aan de achterkant moet je er rekening mee houden dat je ongeveer 15 centimeter nodig zal hebben om alle stekkers en slangen kwijt te kunnen.

Inbouw was- droogcombinatie

Als je op zoek bent naar een was- droogcombinatie van een klein formaat omdat je niet zo veel ruimte hebt, kan het ook een idee zijn om eens naar een inbouwmodel te kijken. Je werkt het apparaat dan netjes weg in je keuken of badkamer, waardoor je geen extra ruimte vrij hoeft te maken.

Daarbij moet je er wel rekening mee houden dat je voor een inbouwmodel veel minder keuze hebt uit verschillende modellen. Niet iedere was- droogcombinatie kan worden ingebouwd, waardoor het bijvoorbeeld veel moeilijker wordt om een model met energieklasse a te vinden. Je zal je wensen moeten aanpassen aan het aanbod.

Vind de beste kleine wasdroogcombinatie

Vind een kleine wasdroogcombinatie door onze top 5 van 2024 te bekijken of doe de eenvoudige keuzehulp.

Beste kleine wasdroogcombinatie van 2024

Bekijk hieronder de top 5 beste kleine wasdroogcombinaties van 2024. Deze wasdroogcombinaties zijn uitgebreid getest op factoren zoals energiezuinigheid, droog- en wasresultaat, gebruiksgemak en prijs-kwaliteitverhouding.

Door deze criteria mee te nemen hebben we een lijst samengesteld van de vijf beste kleine wasdroogcombinaties op de markt. Zo kun je gemakkelijk een weloverwogen keuze maken en genieten van een apparaat dat perfect past bij jouw huishoudelijke behoeften.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroogcombinatie

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasdroogcombinatie

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een energiebesparende wasdroogcombinatie heeft energielabel C of hoger en verbruikt minder energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasdroogcombinatie verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een stille wasdroogcombinatie maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasdroogcombinatie vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasdroogcombinatie.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroogcombinatie ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroogcombinatie heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroogcombinatie.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroogcombinatie, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was wassen en drogen?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdroogcombinaties van Nederland. Of bekijk de wasdroogcombinaties die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdroogcombinaties
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdroogcombinaties aan het zoeken...

Het vulgewicht van je kleine wasdroogcombinatie kiezen

Het kiezen van het juiste vulgewicht voor je wasdroogcombinatie is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat je kleding optimaal gereinigd en gedroogd wordt. Het is echter niet altijd eenvoudig om het juiste vulgewicht te kiezen, omdat het afhankelijk is van verschillende factoren, zoals het aantal personen in je huishouden en de hoeveelheid wasgoed die je doorgaans per week hebt. Om je te helpen bij het kiezen van het juiste vulgewicht, vind je hieronder een tabel met de aanbevolen vulgewichten voor verschillende huishoudens.
Huishouden
 • 1 persoon
 • 2 personen
 • 3-4 personen
 • 5+ personen
Vulgewicht
 • 6 of 7 kg
 • 7 kg
 • 8 á 9 kg
 • 9 kg of meer

Waar let je op bij het kopen van een kleine wasdroogcombinatie

Wil je in plaats van een losse wasmachine en droger graag een kleine was- droogcombinatie? Dan is het verstandig om naast de afmetingen ook na te denken over een aantal andere eigenschappen.

Vulgewicht

In de eerste plaats moet je er rekening mee houden dat het vulgewicht van een kleine was- droogcombinatie veel lager is dan van een normaal model. Weeg dus eerst eens hoeveel wasgoed je eigenlijk hebt. Over het algemeen heeft een huishouden van 1 persoon 5 kg á 6 kg wasgoed en bij een gezin van 3 personen is dat al 8 kg per wasbeurt, raadpleeg de bovenste paragraaf voor een duidelijk overzicht van het vulgewicht afgezet tegen het aantal personen. Vergeet daarbij niet om rekening te houden met het aantal keer dat je wast. Ook alleen kan je al snel aan 10 kg wasgoed komen als je maar eens per week een wasje draait.

Geluidsniveau

Daarbij staat een kleine was- droogcombinatie ook vaak in een kleine ruimte, waardoor ook het geluidsniveau een belangrijke factor wordt. Probeer dus altijd om voor een model te kiezen dat minder dan 73 dB aan geluid produceert. Zo weet je zeker dat je geen last zal hebben van het geluid. Dit niveau wordt altijd gemeten op het meest luide moment: wanneer het apparaat aan het centrifugeren is, tijdens het wassen en drogen zal het geluidsniveau dus nog lager liggen.

Wasprogramma's

Ook de verschillende opties van de was- droogcombinatie moeten een belangrijke rol spelen in je keuze. Als je bijvoorbeeld veel waarde hecht aan het correct wassen van je wasgoed moet je goed kijken naar de verschillende programma’s die de was- droogcombinatie heeft. Sommige kledingstukken mogen bijvoorbeeld alleen drogen op een bepaalde temperatuur of hebben een speciaal wasprogramma voor een specifieke stof nodig.

Energieklasse

Tot slot is het ook de moeite waard om eens te kijken welke energieklasse de was- droogcombinatie heeft. Bij een wasmachine en droger in één is het energieverbruik namelijk vaak iets hoger dan je gewend bent. Energieklasse A is het meest zuinig en energieklasse F het minst. Op jaarbasis kan dit een heel groot verschil maken op je energiekosten, dus het is verstandig om per model eens voor jezelf uit te rekenen wat het je kan gaan kosten.

De voor- en nadelen van een kleine was- droogcombinatie

Veel merken bieden kleine was- droogcombinaties aan, van siemens, miele en whirpool tot aan aeg. Allemaal hebben ze verschillende voor- en nadelen, maar er er ook een aantal die van toepassing zijn op iedere was- droogcombinatie.

Voordelen

Er zijn een aantal voordelen van de was-droogcombinatie die overduidelijk zijn, maar misschien weet je nog niet alles. Hier hebben we de meest genoemde voordelen van een was- droogcombinatie voor je op een rijtje gezet.
 1. Een kleine was- droogcombinatie vervangt twee apparaten: Het grootste voordeel is dat een was- droogcombinatie een wasmachine en droger in één is, waardoor je niet twee losse apparaten aan hoeft te schaffen. Dat is vooral erg handig als je thuis weinig ruimte hebt. Let er daarbij wel op dat een kleine was-droogcombinatie niet altijd hetzelfde kan als een losse wasmachine en droger. Een losse wasmachine kan bijvoorbeeld veel meer verschillende programma’s hebben, die beter aansluiten bij de manier waarop je je wasgoed wil wassen. Ook bij een losse droger heb je vaak meer verschillende opties als het om programma’s gaat.
 2. In één beurt wassen en drogen: De meeste was- droogcombinaties zijn uitgerust met een non stop functie waarbij je je wasgoed kan wassen en drogen in één beurt. Dat is bijvoorbeeld erg handig wanneer je niet zo veel tijd hebt. Je zet het apparaat in de ochtend aan, je gaat naar je werk en wanneer je thuis komt hoef je je wasgoed er alleen nog uit te halen en op te bergen. De was- droogcombinatie gaat non stop door, het is dus niet nodig om na het wassen zelf een droogprogramma in te stellen. Let wel op dat de non stop functie niet bij alle wasprogramma’s beschikbaar is. Als je een volle lading van 8 kg, 9 kg of 10 kg hebt, bestaat de kans dat je maar tussen de 4 kg en 6 kg kan drogen. Je kan dan niet non stop wassen en drogen, maar je moet eerst het gewicht van je wasgoed terugbrengen tot het maximale vulgewicht voor drogen.
 3. De was- droogcombinatie is gemakkelijk weg te werken: Een klein model was- droogcombinatie is gemakkelijk weg te werken in de rest van je interieur. Als je ergens op de gang, in de bijkeuken of je badkamer nog een hoekje over hebt, kan een was- droogcombinatie die ruimte nuttig invullen. In plaats van dat je een losse wasmachine en droger op een andere plek moet installeren, kan je nu al die functies kwijt op één plek. Kan je met die andere ruimte mooi iets anders doen. Let wel op dat je voor een was- droogcombinatie altijd een aansluiting nodig hebt. Het apparaat moet kunnen worden voorzien van water en elektriciteit. Vergeet ook niet dat het water ook moet worden afgevoerd.

Nadelen

De fout die veel mensen maken bij het kopen was een was- droogcombinatie is dat ze zich te veel concentreren op de voordelen. Het klinkt namelijk erg aantrekkelijk om één apparaat te hebben dat de taken van twee apparaten kan vervullen en daardoor vergeten ze dat een was- droogcombinatie niet hetzelfde is als een losse wasmachine en droger.
 1. Je hebt minder keuze: Niet alle merken bieden kleine was- droogcombinaties aan, waardoor het niet altijd mogelijk is om het model van jouw keuze in een kleine uitvoering te krijgen. Dat betekent dat je waarschijnlijk uitkomt bij een model dat niet alle eigenschappen heeft waar je naar op zoek bent. In plaats van energieklasse A kom je misschien uit op energieklasse C en misschien heeft de kleine was- droogcombinatie ook niet alle wasprogramma’s waar je naar op zoek bent. Sommige merken spelen wel slim in op de vraag naar kleine was- droogcombinaties. De aeg l7wb86gw is bijvoorbeeld verkrijgbaar in meerdere maten. Het model wordt gemaakt met een vulgewicht van 8 kg voor wassen en 6 kg voor drogen, maar ook met 6 kg voor wassen en 4 kg voor drogen. Let daarbij wel op dat het kleine model met energieklasse D een stuk minder zuinig is dan de grotere variant met energieklasse C.
 2. Een ander vulgewicht voor de wasmachine en droger: De trommel van een was- droogcombinatie heeft een apart maximaal vulgewicht voor wassen en drogen. Dat komt omdat je in de trommel meer ruimte nodig hebt om wasgoed te kunnen drogen. Gemiddeld is het verschil tussen de 2 kg en 4 kg. Als je in je was- droogcombinatie 8 kg kunt wassen, kan je dus maar 6 kg drogen. Een kleine was- droogcombinatie heeft al een kleiner vulgewicht dan een normale wasmachine en droger, waardoor je er rekening mee moet houden dat je soms maar 5 kg of 4 kg in één keer kan drogen. Dat is voor een groot huishouden niet altijd even handig, omdat het kan betekenen dat je een aantal kilo wasgoed op een andere manier moet drogen. Als je je afvraagt hoe veel een vulgewicht van 6 kg precies inhoudt, moet je je bedenken dat je in een huishouden van één persoon ongeveer 6 kg wasgoed zal hebben. Voor 2 personen moet je rekening houden met 8 kg en een gezin van meer dan 4 personen zal ongeveer 9 kg wassen.
 3. Het is moeilijk om een kleine was-droogcombinatie met energieklasse A te vinden: De technologie van was- droogcombinaties is nog niet zo goed ontwikkeld als die van de wasmachine en droger apart. Het is al best lastig om een normale was- droogcombinatie te vinden met energieklasse a en met als je een compact model zoekt wordt het niet gemakkelijker.De combinatie van het kleine vulgewicht van de trommel en het verwarmingselement dat wordt gebruikt om je was te drogen is een echte energieslurper. Met dezelfde hoeveelheid energie kan je namelijk ook een was van 10 kg in plaats van 5 kg drogen. In plaats van energieklasse A hebben de meeste was- droogcombinaties energieklasse C of D. Daar hoef je niet te veel van te schrikken, want de regels wat betreft energielabels zijn de laatste jaren flink aangescherpt. Een was-droogcombinatie in energieklasse C werd voor deze verandering waarschijnlijk ingedeeld in energieklasse A of hoger.