Goedkope wasmachine

De prijs van een wasmachine varieert van €350,- tot wel €2000,- euro. We noemen een wasmachine goedkoop wanneer hij minder dan €500,- euro kost. Voor dit geld kun je er van uitgaan dat je een kwalitatief goede wasmachine koopt. 

Opzoek naar een goedkope wasmachine? Wij hebben een opsomming gemaakt van de beste goedkope wasmachines van 2024. Neem snel een kijkje!

Goedkope wasmachine

Goedkope wasmachine kopen

Een goedkope wasmachine heeft een goede prijs- kwaliteit.

Niemand vindt het een pretje om een nieuwe wasmachine te kopen. Zeker niet omdat de oude kapot is gegaan, dan kon je vrij onverwacht voor hoge kosten te staan. Wat voor jou ook de reden is om een nieuwe wasmachine te kopen, we zijn allemaal opzoek naar een goede deal.

Als je op zoek ben naar goedkope wasmachines kun je uiteraard naar acties kijken – ook al raden we dat niet altijd aan. Natuurlijk kan je op die manier tegen waanzinnige wasmachines aanlopen voor mooie prijzen, maar acties zijn vaak maar kort geldig, en met zo’n grote aankoop wil je niet halsoverkop een beslissing maken.

Wasmachines zijn namelijk best ingewikkelde apparaten, met een hoop verschillende kenmerken, functies en specificaties. Omdat wasmachines meestal toch zo’n 10 jaar mee gaan, wil je wel een wasmachine kopen die écht aansluit op jouw wensen en behoeften. Kies daarom niet te snel, maar denk zorgvuldig na over de wasmachine die je aanschaft.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

Vind jouw Goedkope wasmachine

De beste Goedkope wasmachines

Beste goedkope wasmachine van 2024

Voor de beste goedkope wasmachine van 2024 ben je hier aan het juiste adres! We hebben een tal aan goedkope wasmachines uitgebreid getest en met elkaar vergeleken.

Hierbij keken we onder andere naar het vulgewicht, energielabel, aantal toeren en de beoordeling door klanten. Hieronder zie je de wasmachines die het beste uit de test kwamen! Welke kies jij?

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Goedkope wasmachine merken

Grote merken associeren we al gauw met kwaliteit en een lange levensduur. In veel gevallen gaat dit ook op, maar het is geen garantie. Ervaring heeft ons geleerd dat er ook genoeg goedkope wasmachines zijn die op hoge kwaliteit wassen en met gemak 10 jaar mee gaan.

Voor grote merken, zoals Bosch, AEG, Miele, Siemens en Samsung, betaal je meer. Vaak kun je er dan ook iets meer van verwachten, de producten van A-merken zijn vaak geproduceerd met kwalitatievere materialen.

Toch zijn er ook een aantal goedkopere wasmachine merken met een uitstekende reputatie! Hierbij kun je denken aan Beko, Indesit, Zanussi, Haier en Proline. Heb je twijfel bij het aanschaffen van een wasmachine van een ‘onbekender’ merk? Dan raden we je aan te kijken naar de bouwkwaliteit en de waskwaliteit van de wasmachine. Dit geeft ook een indicatie van de kwaliteit van het product en hoeveel jaar hij mee gaat. Raadpleeg de tabel hieronder voor een overzicht van alle merken en de prijs van hun duurste & goedkoopste model.

Merk
 • Beko
 • Hoover
 • Whirlpool
 • Siemens
 • Haier
 • Bosch
 • Samsung
 • LG
 • AEG
 • Miele
Minimale prijs
 • 379
 • 449
 • 449
 • 499
 • 419
 • 549
 • 549
 • 549
 • 599
 • 929
Maximale prijs
 • 649
 • 599
 • 749
 • 1309
 • 799
 • 1099
 • 1299
 • 1199
 • 1349
 • 1999

Waar let je op bij het kopen van een goedkope wasmachine

Wil jij een goedkope wasmachine kopen? Het assortiment in winkels en online is enorm! En er zijn wasmachines verkrijgbaar in allerlei verschillende prijsklassen. Hoeveel een wasmachines kost, is afhankelijke van veel verschillende aspecten. Het liefst wil je natuurlijk een voordelige wasmachine vinden, zonder dat je in hoeft te leveren op kwaliteit. Maar wat bovenop staat, is dat de wasmachine wel moet voldoen aan de primaire eisen van jou en je huishouden. Waar je precies allemaal op moet letten bij het uitzoeken van een goedkope wasmachine, lees je in de volgende tips.

Type wasmachine

Een van de belangrijkste manieren om wasmachines van elkaar te onderscheiden is de plek van de deur. Je hebt hierbij de keuze tussen een bovenlader en een voorlader. De voorlader heeft de deur aan de voorkant zitten en is het meest populair. Veel mensen kiezen voor een voorlader wasmachine omdat je hierbij de mogelijkheid hebt om je droger er bovenop te zetten. De andere optie is de bovenlader. Dit type wasmachine heeft de vulopening aan de bovenkant zitten, waardoor je makkelijker bij de trommel kunt om je wasgoed te pakken. Beide type wasmachines zijn beschikbaar in verschillende prijsklassen. Wel worden er veel minder bovenladers geproduceerd, dus het kan lastiger zijn om dit type wasmachine te vinden.

Vulgewicht

Het vulgewicht is een van de aspecten van een wasmachine waar je niet op wilt compenseren. Het vulgewicht geeft aan hoeveel kg wasgoed er in de trommel past; in andere woorden de capaciteit van de wasmachine. Hoeveel vulgewicht je nodig hebt, is grotendeels afhankelijk van de grootte van je huishouden. Als je met 1 of 2 personen bent, kun je het kiezen voor een wasmachine met 6 kg of 7 kg vulgewicht. Als je met 3 of 4 personen bent, is een vulgewicht van 8 kg beter. Als je met een huishouden van 5 personen of meer bent, raden we wasmachines aan met een vulgewicht van 9 kg of 10 kg. Wasmachines met minder vulgewicht zijn vaak goedkoper. Echter zul je veel vaker moeten wassen als je kiest voor een wasmachine met te weinig vulgewicht voor de grootte van je gezin. Hierdoor verbruik je onnodig veel water en energie, wat ook in de kosten zal lopen.

Energieklasse

De energieklasse van een wasmachine geeft aan hoe energiezuinig een wasmachine is, dit staat ook wel bekend als energielabel. Energiezuinige wasmachines hebben energieklasse A, B of C. Over het algemeen zijn energiezuinige wasmachine in aankoop iets duurder, maar er zijn absoluut ook goedkopere wasmachines te vinden met energieklasse A, B en C. Daarnaast zijn deze wasmachines, omdat ze zo energiezuinig zijn, in gebruik een stuk goedkoper. Ze houden je energierekening namelijk lekker laag. En daarnaast zijn je voor het milieu natuurlijk ook de beste keuze!

Toerental

Het toerental geeft aan hoeveel rondes de trommel van je wasmachine maakt per minuut tijdens het centrifugeren. Hoe sneller hij draait, hoe droger de wasgoed wordt. Als je wilt dat je wasgoed zo droog mogelijk uit de wasmachine komt, heb je een wasmachine nodig die 1600 toeren per minuut draait. Er zijn relatief goedkope wasmachines te vinden met dit toerental, maar je zult er meer vinden die 1400 toeren draaien. 1400 toeren wordt nog steeds gezien als een hoog toerental. Er zijn ook wasmachines die 1200 toeren draaien. Maar deze zijn niet per se goedkoper dan de wasmachines met een toerental van 1400.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau geeft een indicatie hoe luid een wasmachine is wanneer hij op z’n luidst is – tijdens het centrifugeren. Hierin maakt men het onderscheid tussen wasmachines die ‘luid’ zijn, ‘normaal’, ‘stil’ en ‘extra stil’. Er zijn iets minder goedkope wasmachines te vinden die vallen onder de categorieën stil en extra stil, maar ze zijn er wel. Stille wasmachines produceren 72 dB of 73 dB, extra stille produceren 71 dB of 70 dB.

Gebruiksgemak

Nieuwe wasmachines bieden steeds meer opties om het wassen makkelijker te maken voor de gebruiker. Hierbij kun je denken aan functies als automatische wasmiddeldosering, een beladingssensor en besturing via een app. Zorg ervoor dat jouw nieuwe wasmachine beschikt over deze functies als jij denkt dat je hier profijt bij hebt. Maar houd er wel rekening mee dat dit soort ‘luxes’ de prijs van een wasmachine op kunnen drijven. Veel goedkope wasmachines zijn direct ook iets simpeler, dus maak je afweging nauwkeurig.

Wasprogramma's

Er zijn veel verschillende programma’s voor het wassen van allerlei soorten wasgoed. Afhankelijk van wat er in jouw kledingkast hangt, kun je behoefte hebben aan zulke wasprogramma’s. Hierbij kun je denken aan speciale programma’s voor sportkleding, babykleding, vlekken en kleurbehoud. Ook zijn er speciale programma’s die minder water en energie verbruiken – zodat het wassen zelf ook minder kost.