Beste Bosch wasmachine

Bosch is een van de grootste en populairste wasmachine merken. Dit komt mede omdat ze altijd een breed assortiment hebben met veel verschillende wasmachines, zodat ze voor ieder huishouden een geschikt model kunnen bieden. Meer weten over de wasmachines van Bosch? Lees snel verder!

Bosch wasmachine tekst

Informatie over Bosch wasmachines

Bosch is van oorsprong een Duits bedrijf dat inmiddels wereldwijd huishoudelijke apparaten verkoopt. Als je je aan het oriënteren bent op een nieuwe wasmachine, kom je bijna niet om Bosch heen. Dit merk heeft een breed aanbod met allemaal verschillende wasmachines. Op die manier kun je altijd wel een Bosch wasmachine vinden die aansluit op jouw wensen.

De naam Bosch wordt geassocieerd met degelijke en betrouwbare producten. 

Uit het jaarlijkse onderzoek van de Consumentenbond over wasmachine merken, komt Bosch daarom ook erg goed uit de bus. Gemiddeld ontving Bosch een score van 8,8 voor merktevredenheid! Gebruikers van Bosch wasmachines zijn vooral te spreken over de prestaties van hun wasautomaat.

Bosch wasmachines kunnen over een aantal merkspecifieke functies en specificaties beschikken. Wellicht ben je daar nog niet 100% mee bekend, daarom lichten we ze graag toe.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

Vind je perfecte wasmachine

Best geteste wasmachines

Beste Bosch wasmachines

Voor de beste Bosch wasmachine ben je hier aan het juiste adres! In de onderstaande lijst vind je onze selecties met de beste Bosch wasmachines van 2024. Bij het maken van deze selectie hebben we onder andere gekeken naar het:

Vulgewicht, toerental, geluidsniveau, de energieklasse en de beoordeling door klanten van alle Bosch wasmachines die op het moment verkrijgbaar zijn. Wissel jij binnenkort je oude wasmachine in voor een van deze nieuwe Bosch modellen?

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

De verschillende Bosch wasmachines

Bosch is een van de meest bekende en gerespecteerde merken als het gaat om huishoudelijke apparaten, waaronder wasmachines. Het assortiment van Bosch wasmachines is echter zo uitgebreid dat het moeilijk kan zijn om te bepalen welk model het beste bij jouw behoeften past. Gelukkig kan het onderstaande filmpje je helpen om de verschillende Bosch wasmachines te begrijpen. In dit filmpje worden de verschillende functies en specificaties van elk model uitgelegd, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken!

Bosch wasmachine technologie

Bosch SpeedPerfect

SpeedPerfect maak het mogelijk om extra snel wasjes te draaien. Wasprogramma’s worden met behulp van deze technologie 65% sneller, waardoor je lekker snel klaar bent met wassen. Dat kan erg goed uitkomen als je favoriete kleding gewassen moet worden en je haast hebt. Je gebruikt deze functie ook als je wasgoed niet echt vies is, maar alleen een beetje muf ruikt. Alle nieuwe Bosch wasmachines beschikken over SpeedPerfect. Goed om te weten; SpeedsPerfect werkt alleen bij een halve belading in de trommel.

Bosch AllergyPlus

Als je snel last hebt van huidirritatie door bijvoorbeeld dierenharen en pollen, is een Bosch wasmachine met AllergyPlus een echte redding! Dit wasprogramma wast langer en op een hoge temperatuur waardoor alle allergenen verdwijnen. En heb je een gevoeligheid voor wasmiddel? AllergyPlus spoelt je wasgoed een extra keer waardoor er minder wasmiddelresten aan het kleding blijven hangen. Niet alle Bosch modellen beschikken echter over deze functie, dus wees alert dat de wasmachine die je koopt hier ook daadwerkelijk over beschikt als je last hebt van allergieën.

Bosch 4D Wash

Het Bosch 4D wassysteem zorgt ervoor dat het wasmiddel gelijkmatig verdeeld wordt over je wasgoed, waardoor het extra schoon wordt. Vlekken krijg je er op die manier beter uit. Deze wasmachines doen dit door vooraf het wasmiddel en het water te mengen. De wasmachine sproeit het schuim met Direct Water Spray over je was, terwijl de trommel op een hoog toerental draait.

Bosch I-Dos

Bosch I-Dos wasmachines beschikken over automatische wasmiddeldosering. Dit houdt in dat je bij een I-Dos wasmachine niet langer hoeft na te denken over de hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter die je nodig hebt voor een wasbeurt. Dit kan het apparaat namelijk zelf berekenen en toevoegen. Het enige wat jij hoef te doen, is ervoor zorgen dat je I-Dos wasmachine altijd voldoende wasmiddel en wasverzachter heeft.

Bosch EcoSilence Drive

De Bosch modellen met een EcoSilence Drive motor beschikken over een koolborstelloze motor die, in tegenstelling tot wasmachines mét koolborstelmotor, een stuk stiller, zuiniger en duurzamer wassen. Bosch geeft overigens 10 jaar garantie op wasmachines met een EcoSilence Drive motor.

Bosch wasmachine kopen: waar let je op

Bosch wasmachines staan bekend om hun betrouwbaarheid en het leveren van kwaliteit. Dat kan als indicatie een goede reden zijn om een Bosch aan te schaffen als je een nieuwe wasmachine nodig hebt. Echter zegt het merk natuurlijk niet alles. Wasmachines zijn ingewikkelde producten met veel kenmerken en specificaties die je niet uit het oog moet verliezen. Daarom geven we je graag onze tips mee voor het kopen van een nieuwe Bosch wasmachine.

Type wasmachines

Bij wasmachines heb je de keuze tussen een voorlader en een bovenlader. De voorlader is met uitstek het meest populair en wordt het meest geproduceerd. Voorlader wasmachines hebben de deur aan de voorzijde zitten, waardoor je bijvoorbeeld je droger er bovenop kunt plaatsen. Bovenlader wasmachines hebben de deur aan de bovenkant zitten, wat fijn kan zijn als je snel last hebt van je rug. Op het moment biedt Bosch alleen voorlader wasmachines. Wil je toch graag een bovenlader? Dan zul je moeten kijken naar andere merken.

Vulgewicht

Het vulgewicht is een van de belangrijkste kenmerken van een wasmachine. Dit bepaalt namelijk hoeveel wasgoed er in de trommel pas – in andere woorden is dit de capaciteit van de wasmachine. Hoeveel vulgewicht je nodig hebt, is grotendeels afhankelijk van de grootte van de huishouden. Voor een indicatie raden we je aan naar het volgende overzicht te kijken:

  • 1 of 2 personen: vulgewicht 7 kg
  • 3 of 4 personen: vulgewicht 8 kg
  • 5 personen of meer: vulgewicht 9 kg of meer

 

Bosch wasmachines hebben een wascapaciteit tussen de 7 kg en 10 kg. Van 10 kg hebben ze echter slechts één model. De meeste Bosch wasmachines hebben een capaciteit van 9 kg.

Energieklasse

De energieklasse, ook wel bekend als energielabel, geeft aan hoe zuinig een wasmachine omgaat met elektriciteit. Een energiezuinige wasmachine heeft energieklasse A, B of C, waarvan energieklasse A het zuinigst is. Zuinige wasmachines zijn in aankoop vaak iets duurder, maar omdat ze je energierekening laag houden kun je er op den duur juist geld mee besparen. Daarnaast zijn ze ook een stuk beter voor het milieu! Bosch wasmachines hebben energieklasse A, C of D. Energielabel C komt het meeste voor, maar er zijn ook verschillende modellen met energieklasse A.

Toerental

Het toerental geeft de centrifugesnelheid aan – in andere woorden; hoeveel rondes de trommel van de wasmachines draait per minuut tijdens het centrifugeren. Hoe sneller de trommel draait, hoe droger je wasgoed uit de wasmachine komt. Voor een zo droog mogelijke was, kies je voor een wasmachine met max 1600 rpm (rounds per minute). Bosch heeft een aantal modellen die 1600 toeren halen tijdens het centrifugeren, maar je hebt meer keuze in Bosch wasmachines met 1400 rpm. 1400 toeren wordt ook gezien als een hoge centrifugesnelheid. Bij zowel 1400 toeren als 1600 toeren kun je na het wassen je wasgoed ophangen om het verder te laten drogen.

Geluidsniveau

Geluidsniveau centrifugeren geeft aan hoeveel geluid de wasmachine produceert tijdens het centrifugeren. Wasmachines worden onderverdeeld in 4 categorieën: luid (78 dB of meer), normaal (74 dB tot 77 dB), stil (72 dB of 73 dB) en zeer stil: (71 dB of minder). De meeste Bosch wasmachines zijn zeer stil, maar ze hebben ook modellen met geluidsniveau ‘stil’ en ‘normaal’, dus wees hier alert op als je het belangrijk vindt dat je wasmachine zo min mogelijk geluid maakt.