Wasdroogcombinatie ervaringen

Het grote voordeel van een was droogcombinatie: Je hebt maar één apparaat nodig om te wassen en te drogen – wat veel mensen heel erg handig vinden! Hierdoor bespaar je geld, ruimte en wordt het doen van de was weer nét iets makkelijker. Jij bent vast benieuwd wat anderen vinden van de moderne wasdroogcombinatie: Lees hier alle wasdroogcombinatie ervaringen die je nodig hebt!
Wasdroogcombinatie ervaringen

Wat is een was-droogcombinatie

Wassen en drogen in één.

Een was-droogcombinatie is een innovatief huishoudelijk apparaat dat de functies van een wasmachine en droger combineert in één toestel. Hierdoor kun je met één apparaat wassen én drogen, wat een uitkomst biedt voor mensen met beperkte ruimte. Door zijn compacte ontwerp is de was-droogcombinatie een ideale oplossing voor kleinere woningen, zoals appartementen of studio’s. De technologie achter deze apparaten heeft de laatste jaren een flinke ontwikkeling doorgemaakt, waardoor ze nu efficiënter en gebruiksvriendelijker zijn dan ooit tevoren.

Om die reden worden er langzaamaan ook steeds meer modellen van op de markt gebracht en hoor je steeds meer positieve verhalen! Over het algemeen zijn gebruikers van een wasdroogcombinatie namelijk erg tevreden over hun machine. Als je geïnteresseerd bent in de aanschaf van een nieuwe wasdroogcombinatie, ben je hier op de juiste plek! We vertellen je namelijk eerlijk over de wasdroogcombinatie ervaringen van anderen – positief en negatief.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroogcombinatie

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasdroogcombinatie

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een energiebesparende wasdroogcombinatie heeft energielabel C of hoger en verbruikt minder energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasdroogcombinatie verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een stille wasdroogcombinatie maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasdroogcombinatie vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasdroogcombinatie.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroogcombinatie ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroogcombinatie heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroogcombinatie.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroogcombinatie, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was wassen en drogen?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdroogcombinaties van Nederland. Of bekijk de wasdroogcombinaties die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdroogcombinaties
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdroogcombinaties aan het zoeken...

Positieve wasdroogcombinatie ervaringen

Voor sommige mensen is een was- droogcombinatie ideaal. Zij hebben vooral positieve ervaringen

Non stop wassen en drogen

Voor veel consumenten is het een groot voordeel dat je met de non-stop functie al je wasgoed in één keer kunt wassen en drogen. Dat scheelt niet alleen een heleboel handelingen, maar ook veel tijd. In de ochtend stop je al je wasgoed in de machine en wanneer je ‘s avonds thuiskomt is alles gewassen en gedroogd. Je hoeft het alleen nog op te bergen.

Daarbij moet je wel opletten dat niet iedere was- droogcombinatie de optie voor een non stop-programma heeft en dat ook niet ieder programma non stop kan doordraaien. Vaak kan alleen het katoenprogramma deze functie gebruiken.

Ruimte besparen

Een andere positieve ervaring die veel mensen noemen is dat je met een was- droogcombinatie veel ruimte kan besparen. Twee losse apparaten nemen uiteraard veel meer ruimte in dan een enkel apparaat, waardoor je ruimte overhoudt.

Dit is vooral erg handig als je niet veel ruimte hebt en toch graag wil kunnen wassen en drogen.

Aansluitingen

Wanneer je twee losse apparaten hebt, heb je ook twee keer zo veel aansluitingen nodig. Zowel de wasmachine als de droger moet worden aangesloten op een stroomtoevoer en daarbij heb je voor een droger ook vaak een afvoerslang naar buiten nodig om het water af te voeren.

Bij een was- droogcombinatie heb je slechts één stroomtoevoer nodig en het water wordt afgevoerd in een opvangbak, waardoor je je ook geen zorgen hoeft te maken over een afvoerslang die naar buiten kan.

Geavanceerde technologie

Deze apparaten zijn vaak uitgerust met de nieuwste technologieën, zoals automatische dosering van wasmiddel, stoomfuncties en zelfs wifi-connectiviteit voor bediening via smartphones. Uiteraard beschikt niet iedere was-droogcombinatie over dit soort functies – dit is veelal afhankelijk van het merk en de prijs – maar was droogcombinaties worden wel steeds innovatiever.

Negatieve wasdroogcombinatie ervaringen

Natuurlijk zijn er ook consumenten die een was- droogcombinatie hebben aangeschaft en achteraf negatieve ervaringen hebben. Hieronder vind je een samenvatting van de negatieve eigenschappen die het vaakst worden genoemd:

Het maximale vulgewicht voor wassen is groter dan voor drogen

Bij een was- droogcombinatie moet je er altijd rekening mee houden dat je meer wasgoed kan wassen dan drogen. Het maximale vulgewicht voor wassen kan bijvoorbeeld 8 kg zijn en voor drogen maar 5 kg. Dat betekent dat je altijd een gedeelte van je wasgoed op een andere manier moet drogen.

Je kan ervoor kiezen om een gedeelte op een rek te drogen, maar je kan de was- droogcombinatie ook een extra droogprogramma laten draaien. Het is ook mogelijk om maar 5 kg wasgoed te wassen, zodat alles ook meteen gedroogd kan worden, maar dan gebruik je niet de volle capaciteit, waardoor je veel water en elektriciteit verspilt.

Een losse wasmachine en wasdroger is energiezuiniger

Was- droogcombinaties staan er niet om bekend dat ze erg energiezuinig zijn. De meeste modellen hebben een energielabel C of D, omdat het proces om te drogen veel energie verbruikt.

In sommige gevallen kan het daardoor goedkoper zijn om een losse wasmachine en droger aan te schaffen. Een losse wasmachine met energielabel A en een wasdroger met een warmtepomp kunnen jaarlijks honderden euro’s goedkoper zijn dan een was- droogcombinatie.

Ga voor de aanschaf dus altijd goed na hoe vaak je de was- droogcombinatie zal gebruiken en welke energiekosten daaraan verbonden zullen zijn. Wanneer je de functie om te drogen niet zo vaak gebruikt, bijvoorbeeld alleen voor beddengoed en handdoeken, kan een was- droogcombinatie namelijk wel voordeliger zijn.

Niet zo schoon en droog

Sommige consumenten noemen in hun ervaringen dat de kwaliteit van het wassen en drogen niet hetzelfde is als bij een losse wasmachine en droger. Het wassen wordt over het algemeen als prima ervaren, maar het drogen laat soms nog te wensen over.

Volgens deze ervaringen moet een was- droogcombinatie worden gezien als een compromis. Je kan genieten van de voordelen, maar je moet wel voor lief nemen dat bepaalde functies minder goed werken.

Houd er hierbij rekening mee dat sommige van deze consumenten misschien meer wasgoed in de trommel doen dan het maximale vulgewicht aankan. Er is dan niet genoeg ruimte om de hete lucht door de trommel te blazen, waardoor het wasgoed niet volledig droog wordt.

Geen pluizenfilter

Een normale droger is uitgerust met een pluizenfilter die tijdens het drogen al het stof uit je wasgoed opvangt. Aan het einde van een cyclus haal je de filter uit het apparaat en verwijder je gemakkelijk alle pluizen.

Een was-droogcombinatie heeft geen filter, waardoor alle pluizen in het rubber tussen het deurtje en de trommel blijven hangen. Deze moet je met de hand verwijderen, anders loop je het risico dat het wordt meegewassen tijdens je volgende wasbeurt. Dat is een kleine moeite, maar als je het vergeet kan het vervelende gevolgen hebben.

Je kan niet tegelijk wassen en drogen

Zeker als je een groot huishouden hebt, is het fijn als je tegelijkertijd kan wassen en drogen. Zodra je eerste lading gewassen is, stop je deze in de droger en vervolgens stop je een nieuwe lading in je wasmachine. Bij een was- droogcombinatie moet je altijd wachten tot de cyclus is afgelopen.

De lange duur van programma's

Wanneer je een losse wasmachine en droger hebt, kost het je ongeveer 1, 5 uur om te wassen en hooguit nog 2 uur om je wasgoed te drogen. Een was- droogcombinatie doet daar veel langer over. Gemiddeld duurt een programma ongeveer 4 uur, maar als je non stop wil wassen en drogen kan het tot wel 10 uur duren.

Gelimiteerde keuze

Als je een losse wasmachine en wasdroger koopt, heb je alle keuze van de wereld! Hierdoor zul je altijd een set kunnen vinden die past bij jouw budget, eisen en behoeften. Wasdroogcombi’s worden veel minder geproduceerd en verkocht, waardoor je een kleiner assortiment hebt om uit te kiezen.

Wanneer je beter een losse wasmachine en droger kan aanschaffen

Of je een wasmachine, droger of een was-droogcombinatie aanschaffen hangt af van jouw behoeftes op het gebied van wassen en drogen. Twee losse apparaten zijn een betere keuze als je veel wasgoed hebt en meer dan 5 kg wil kunnen drogen.

Energieverbruik

Ook wanneer je op zoek bent naar een energiezuinige optie, kan je in sommige gevallen beter een losse wasmachine en een losse droger met warmtepomp aanschaffen. Deze twee aparte apparaten verbruiken samen minder energie dan een enkele was- droogcombinatie.

Ruimte besparen

Als je daarentegen meer waarde hecht aan het besparen van ruimte, kan een was- droogcombinatie juist een goede uitkomst zijn. Je kunt wassen en je kunt drogen met één apparaat, zonder dat je daarvoor extra ruimte vrij hoeft te maken.

Één cyclus

Vind je het niet erg dat het wat langer duurt om al je wasgoed schoon en droog te krijgen, maar vind je het juist fijn dat je alles in één cyclus kan doen? Ook dan is een was- droogcombinatie de juiste keuze voor jou.