Beko wasmachine

Beko is een Turks bedrijf dat relatief goedkope, maar betrouwbare wasmachines verkoopt. De wasmachines zijn simpel en efficiënt waarbij het gebruiksgemak erg belangrijk is. Beko wasmachines hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding. Hier lees je alles over Beko wasmachines en laten we je de beste Beko wasmachines van 2024 zien!

Beko wasmachine

Informatie over Beko

Simpel. Betrouwbaar. Perfectie.

Beko is een Turks bedrijf dat huishoudelijke apparaten zoals wasmachines en consumentenelektronica verkoopt. De laatste jaren is Beko erg gegroeid en zijn onder andere de wasmachines populair geworden in heel Europa. De wasmachines van Beko zijn simpele, betrouwbare apparaten met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Beko vindt dat het hoge gebruiksgemak het belangrijkst is van een goede wasmachine en dit uiten ze door hun wasmachines zo makkelijk en efficiënt mogelijk te maken.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

Vind je perfecte wasmachine

Best geteste wasmachines

Beste Beko wasmachines van 2024

Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine maar heb je niet zo’n groot budget? Dan zijn Beko wasmachines de beste apparaten voor jou. We hebben verschillende wasmachines van Beko met elkaar vergeleken en een lijst gemaakt van de beste Beko wasmachines. Hierbij hebben we gekeken naar kenmerken zoals het vulgewicht, toerental, geluidsniveau centrifugeren, energieverbruik en andere handige opties zoals een stoomfunctie, beladingssensor en bediening op afstand. Dit zijn de beste Beko wasmachines van 2024.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Beko wasmachine technologieën

Elk merk wasmachine heeft zijn eigen technologieën en functies. Zo ook Beko. Dit zijn de merkspecifieke functies van Beko wasmachines.

Beko HomeWhiz

Een wasmachine met Beko HomeWhiz is een slimme wasmachine die je op afstand kan bedienen via een app. De wasmachine heeft wifi en Bluetooth waarmee je het apparaat aan je smartphone kunt koppelen. Via de app blijf je op de hoogte van de duur van het wasprogramma, sla je je favoriete wasprogramma’s op en kun je de was al aanzetten terwijl je nog op je werk bent. De meeste Beko wasmachines hebben Beko HomeWhiz, maar niet allemaal.

Beko SteamCure

Naast de bediening met de app heeft Beko ook een aantal wasmachines met SteamCure. SteamCure maakt gebruik van stoom om je wasgoed grondig te reinigen. De stoomfunctie wordt aan het begin en aan het eind van een wasprogramma gebruikt. Aan het begin om door te dringen in kleding en vlekken los te weken, aan het eind om kleding gladder te krijgen en kreukels te verwijderen.

Beko wasmachine kopen: waar let je op

Wanneer je een nieuwe wasmachine gaat kopen, dan zijn er een aantal zaken waar je naar moet kijken om de juiste keuze voor jou en jouw huishouden te maken. Dit zijn eigenschappen zoals het laadvermogen en de energiezuinigheid. Hier let je op als je een Beko wasmachine gaat kopen.

Vulgewicht

Een belangrijke eigenschap van wasmachines is het vulgewicht. Het vulgewicht geeft aan hoeveel wasgoed in de trommel past en je dus per wasbeurt kunt schoon wassen. Beko wasmachines hebben een vulgewicht van 7 t/m 10 kg. Welk laadvermogen je nodig hebt is afhankelijk van de grootte van je huishouden. Ben je met 1 of 2 personen? Dan is een wasmachine met 6 of 7 kg vulgewicht genoeg. Als je met 3 of 4 personen thuis bent, heb je een wasmachine nodig met 8 of 9 kg inhoud. Grote huishoudens met meer dan 4 mensen hebben baat bij een grote wasmachine met minimaal 9 kg vulgewicht.

Energieklasse

De energieklasse van een wasmachine geeft aan hoeveel water en stroom de wasmachine verbruikt. Wanneer je energielabel C of hoger hebt is je wasmachine energiezuinig. Beko heeft wasmachines met energieklasse A t/m D.

Toerental

Wanneer je een nieuwe wasmachine gaat kopen, is het ook handig om te kijken naar het toerental van een wasmachine. Het aantal toeren geeft aan hoe snel de wastrommel draait wanneer hij aan het centrifugeren is. Dit wordt aangegeven met rpm (rounds per minute). Hoe sneller de trommel draait, hoe droger je kleding is na een wasbeurt. De meeste wasmachines van Beko hebben 1400 rpm, dit is het standaard aantal toeren. Er zijn een aantal apparaten met 1600 rpm, dit is handig wanneer je bijvoorbeeld geen droger hebt. Zo hoeft je kleding minder lang aan de waslijn te drogen.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau wordt vastgesteld op het moment dat de wasmachine het meest geluid maakt, dit is tijdens het centrifugeren. Het assortiment van Beko bestaat uit wasmachine met een geluidsniveau van 72 dB t/m 76 dB. Wil je een stille wasmachine, dan moet deze maximaal 73 dB geluid produceren. Als je een wasmachine hebt tussen de 74 en 76 dB is het geluidsniveau normaal. Alles boven de 77 dB wordt gezien als luid.

Wasprogramma’s

Elke wasmachine heeft de standaard wasprogramma’s zoals fijne was, handwas en katoen. Sommige Beko wasmachine hebben ook uitgebreide wasprogramma’s zoals een allergieën wasprogramma, een stoomfunctie en programma’s voor sportkleding, babykleding of beddengoed en gordijnen. Als je graag deze speciale programma’s wilt hebben, zoek dan zeker een Beko wasmachine die dit aanbiedt.

Wat vinden andere mensen van een Beko wasmachine

Beko is nog een redelijk onbekend merk in Nederland, maar de wasmachines worden steeds populairder. De Consumentenbond heeft de wasmachines ook getest en de resultaten zijn positief. De meeste mensen vinden dat Beko uitstekend scoort op hun prijs-kwaliteitverhouding. De fijne aanschafprijs voor een nieuwe Beko wasmachine is een groot pluspunt.

Echter is men wel wat minder tevreden over de waskwaliteit van Beko ten opzichte van andere merken. De meeste Beko wasmachines hebben een waskwaliteit van basisklasse, er zijn enkele apparaten die van middenklasse zijn. Ze hebben geen wasmachines van topklasse. Over het algemeen scoort Beko een 8 volgens de Consumentenbond.

Hoe installeer je een Beko wasmachine

Heb je net een nieuwe Beko wasmachine aangeschaft en sta je op het punt om deze te installeren. In dit filmpje wordt duidelijk uitgelegd hoe je de wasmachine kunt installeren. Onder de video vind je ook een stappenplan waar we stap voor stap alles nog eens nalopen.
  1. Haal alle verpakking van de wasmachine en verwijder de transportbeveiliging. Wanneer je dit doet, kantel je de wasmachine voorzichtig achterover zodat je het piepschuimen blok aan de onderkant kunt weghalen.
  2. Verwijder daarna de transportbouten met een steek- of dopsleutel. Afhankelijk van je Beko wasmachine kunnen er 4 of 5 bouten in het apparaat zitten. Bewaar deze transportbouten goed.
  3. Nadat de bouten los zijn, open je de trommel waar je de afvoerslang vindt en de instructieboekjes. Haal de slang uit de verpakking en monteer de slanghouder aan de afvoerslang.
  4. De afvoerslang plaats je vervolgens in de afvoerleiding.
  5. Pak dan de watertoevoerslang erbij. Het uiteinde met waterslot moet je aan de kraan monteren, de haakse kant aan de wasmachine. Zet de haakse kant vast aan de wasmachine door met de klok mee te draaien. Nadat je beide uiteinden hebt gemonteerd open je de kraan en controleer je op eventuele lekkages.
  6. Vervolgens stop je de stekker in het stopcontact en plaats je de wasmachine op een stabiele plek met vlakke ondergrond.
  7. Voordat je gaat wassen, moet je je Beko wasmachine laten spoelen met een programma van 90 graden. Hierna is je wasmachine klaar voor gebruik en kun je beginnen met wassen.

Veelgestelde vragen bij het kopen van een Beko wasmachine

Is Beko een goed merk wasmachine?

Beko verkoopt simpele, maar goede wasmachines voor een aantrekkelijke prijs. De prijs-kwaliteitverhouding is super bij Beko. De wasmachines zijn eenvoudig en efficiënt in gebruik. De Consumentenbond heeft Beko wasmachines getest en ze krijgen maar liefst een 8!

Hoe lang gaat een Beko wasmachine mee?

Gemiddeld gaan wasmachines bij normaal gebruik zo’n 10 tot 15 jaar mee. Een Beko wasmachine is goedkoper in aanschaf, maar heeft ook een wat kortere levensduur. Beko wasmachines gaan ongeveer 9 à 10 jaar mee zonder problemen.

Waar komt het merk Beko vandaan?

Beko is een Turks bedrijf dat witgoed en andere huishoudelijke producten produceert. Beko apparaten zijn door heel Europa te koop.

Hoe kun je een Beko wasmachine resetten?

Je reset een Beko wasmachine door de stekker uit het stopcontact te halen. Wacht vervolgens een minuut en stop daarna de stekker er weer in. Zet de wasmachine weer aan en start het programma opnieuw.