Beste LG wasmachine

Heb jij een nieuwe wasmachine nodig en is LG jouw merk? Dan ben je hier aan het juiste adres. We vertellen je alles over de LG wasmachine modellen en laten je zien wat de beste LG wasmachines zijn van 2024. Lees snel verder!

LG wasmachine tekst

Informatie over LG wasmachines

LG is een Zuid-Koreaans bedrijf dat onder andere huishoudelijke producten verkoopt. LG staat wellicht niet heel bekend als wasmachinefabrikant, maar produceert wel al jaren degelijke en betaalbare wasmachines.

Gebruikers van een LG wasmachine zijn vooral te spreken over de prijs-kwaliteitverhouding. Ze bieden namelijk goede wasmachines voor relatief lage prijzen. Uit onafhankelijk onderzoek van de Consumentenbond wordt het merk LG dan ook beoordeeld met een 8,0 voor merktevredenheid op basis van hun wasmachines.

LG onderscheidt zich door gebruik te maken van nieuwe technologieën, slimme ontwerpen en een tal aan functies om het wassen zo makkelijk en snel mogelijk te maken voor de gebruiker. Wellicht ben je nog niet bekend met al de functies en technologieën van een wasmachine van LG. Daarom lichten we ze graag toe.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

Vind je perfecte wasmachine

Best geteste wasmachines

Beste LG wasmachines

Nu je iets meer weet over de wasmachines van LG, ben je waarschijnlijk benieuwd naar de beste LG wasmachine. Op basis van uitgebreid onderzoek hebben we speciaal voor jou een top 5 gemaakt met de beste LG wasmachine modellen van 2024.

Bij het maken van de selectie hebben we onder andere gekeken naar het vulgewicht, toerental, geluidsniveau, de energieklasse en de beoordeling door klanten van het gehele wasmachine assortiment van LG. Deze LG modellen kwamen het beste uit de test:

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Hoe kies ik een LG wasmachine

LG is een gerenommeerd merk dat bekend staat om zijn betrouwbare en geavanceerde wasmachines met een breed scala aan functies en specificaties. Maar met zo’n groot aanbod van LG wasmachines, kan het moeilijk zijn om de juiste keuze te maken. Gelukkig kan het onderstaande filmpje je helpen bij jouw keuze. In dit filmpje worden belangrijke kenmerken en specificaties van LG wasmachines besproken!

LG wasmachine technologie

LG Direct Drive

LG wasmachines die beschikken over een Direct Drive motor opereren over het algemeen extra stil, zuinig en duurzaam. Dit is een koolborstelloze motor die onnodige frictie voorkomt. Op die manier heb je met een Direct Drive motor minder last van lawaai en slijtage, en was je energiezuinig. Alle nieuwe LG wasmachines beschikken over een Direct Drive motor. LG geeft 10 jaar garantie op deze motor.

LG TwinWash

Bij deze wasmachines heb je de mogelijkheid voor een voorlader en een bovenlader in één. Het is in feite in combinatie van twee wasmachines. Je hebt de reguliere wasmachine (Main Washer) met een grote trommel, en je kunt een kleine wasmachine (Mini Washer) erbij kopen en koppelen aan je LG wasmachine. De kleine wasmachine is onder andere geschikt voor handdoeken, babykleding en delicaat wasgoed. Je gebruikt beide wastrommels tegelijkertijd of los van elkaar.

LG TurboWash

Met LG TurboWash was je een half-volle belading binnen no-time hygiënisch schoon. TurboWash geeft je de mogelijkheid om wasprogramma’s binnen 39 of 59 minuten af te ronden. Dit kan heel fijn zijn als je favoriete outfit snel gewassen moet worden, of als je wasgoed niet echt vies is maar wel muf ruikt. Denk jij hier baat bij te hebben? Kies dan voor een wasmachine van LG met Turbowash. Aan de naam van de nieuwe LG wasmachine kun je herkennen of hij over TurboWash beschikt of niet.

LG Steam

LG Steam wasmachines beschikken over een stoomfunctie die perfect is voor het verwijderen van bacteriën, dierenharen en pollen uit je wasgoed. Door het gebruik van stoom slijt je kleding minder snel, heb je minder kreukels en verbruik je minder energie tijdens het wassen. Last van ongewenste geurtjes? Je nieuwe LG Steam wasmachine rekent ermee af!

LG wasmachine kopen: waar let je op

Een merk kan een fijne en betrouwbare indicatie zijn om te bepalen welke wasmachine bij jou past. Wellicht heb je goede ervaringen met het merk LG of heb je veelbelovende verhalen gehoord. Maar uiteraard zijn er meer dingen waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe wasmachine. Wasmachines zijn namelijk ingewikkelde apparaten met verschillende specificaties en kenmerken. Hieronder zie je precies waar je allemaal rekening mee moet houden bij het kopen van een LG wasmachine.

Type wasmachines

Bij wasmachines heb je vaak de keuze tussen een voorlader en een bovenlader. De voorlader is het meest populair en ook beter verkrijgbaar. Deze hebben de deur aan de voorzijde zitten, waardoor je gemakkelijk een droger bovenop je wasmachine zet. Bovenladers hebben de deur aan de voorzijde zitten, want handig kan zijn omdat je minder hoeft te bukken. LG heeft geen bovenlader wasmachines. Wel kun je een kleine LG Mini Washer toevoegen aan je Main Washer (bovenlader) met behulp van LG TwinWash. Zoek je een reguliere bovenlader? Dan zul je naar andere merken moeten kijken. Miele en AEG bieden bijvoorbeeld wel bovenladers.

Vulgewicht

Het vulgewicht is een van de belangrijkste kenmerken van een wasmachine. Dit bepaalt namelijk hoeveel kg wasgoed er in de trommel past. Hoeveel vulgewicht je nodig hebt, is grotendeels afhankelijk van de grootte van de huishouden. Ben je met 1 of 2 personen, kies dan voor een wasmachine met 6 kg of 7 kg vulgewicht. Als je met 3 of 4 personen bent, raden we 8 kg aan. Ben je met 5 personen of meer? Dan kun je het beste kijken naar een wasmachine met 9 kg vulgewicht of meer. LG produceert wasmachines met een vulgewicht van 8kg, 9 kg en 10 kg. Ook hebben ze een model met 17 kg vulgewicht.

Energieklasse

De energieklasse van een wasmachine wordt ook wel eens energielabel genoemd. Dit geeft aan hoe energiezuinig het apparaat is. Energiezuinige wasmachines hebben energieklasse A, B of C en zijn over het algemeen iets duurder. Goed om te weten: in gebruik zijn ze wel een stuk goedkoper, ze houden je energierekening laag. Hierdoor kun je dus juist geld besparen door een energiezuinige wasmachine te kopen. De wasmachines van LG zitten altijd ergens tussen energieklasse A en E.

Toerental

Het toerental geeft een indicatie van hoe droog je wasgoed uit de wasmachine komt na het centrifugeren. Hoe hoger het toerental is, hoe sneller de trommel draait en hoe droger je wasgoed wordt. Voor een zo droog mogelijke was kies je voor een wasmachine met 1600 toeren per minuut. Er is echter slechts één LG wasmachine die 1600 toeren haalt. De meeste maken max 1400 toeren per minuut tijdens het centrifugeren. 1400 rpm (rounds per minute) wordt ook gezien als een hoog toerental.

Geluidsniveau

Niet alle wasmachines maken evenveel lawaai. Als je een stille wasmachine wilt, kijk je hiervoor naar ‘geluidsniveau centrifugeren. Dit geeft een indicatie van hoeveel geluid de wasmachine produceert tijdens het centrifugeren in decibel. Wasmachines worden onderverdeeld in 4 categorieën: luid (78 dB of meer), normaal (74 dB tot 77 dB), stil (72 dB of 73 dB) en zeer stil: (71 dB of minder). De meeste LG wasmachines zijn stil, maar er zijn ook verschillende modellen die vallen onder de categorie ‘normaal’ of ‘extra stil’.