Stille wasdroger
We spreken van een stille wasdroger wanneer hij niet meer dan 64dB aan geluid produceert. Dit geluidsniveau kun je ongeveer vergelijken met het volume een normale conversatie.
Wil jij graag een stille wasdroger zodat jij geen last meer hebt van het geluid? Wij hebben voor jou de beste stille wasdrogers van 2024 voor jou opgesomd. Neem een kijkje hieronder om te weten te komen welke stille wasdroger op nummer 1 staat!
De beste stille wasdroger van 2024
De beste stille wasdroger van 2024
Wat is een stille wasdroger
Een wasdroger onder de 65 dB valt onder het geluidsniveau ‘stil’
Als je een gehorig huis hebt of graag s’nachts de droger aanzet, kan het vervelend zijn als je wasdroger te veel herrie maakt. Speciaal daarom zijn er ook stille wasdrogers te koop. Deze produceren minder geluid dan gemiddeld, waardoor jij zonder zorgen droogprogramma’s kunt draaien. Hoeveel herrie een wasdroger produceert, lees je af van het geluidsniveau.
Dit geeft in decibel (dB) aan hoeveel geluid de droger produceert. Hoe lager het aantal decibel, hoe stiller de wasdroger. Een wasdroger mag maximaal 65 dB produceren om te vallen onder geluidsniveau ‘stil’. Je vindt het geluidsniveau van wasdrogers op het energielabel.
Vind jouw stille wasdroger
Vind een goede stille wasdroger door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.
Beste stille wasdrogers van 2024
Voor de beste stille wasdrogers van 2024 ben je hier aan het juiste adres! De onderstaande lijst is onze top 5 voor stille wasdrogers. Elke wasdroger uit deze top 5 is een warmtepompdroger, omdat deze het meest zuinig en milieuvriendelijk drogen. Bij het maken van deze selectie hebben uiteraard allereerst gekeken naar het geluidsniveau van een tal aan wasdrogers.
8.9/10AEG T6DB72GP ProSense
De AEG T6DB72GP ProSense is de best geteste stille wasdroger van september 2024!
8.9/10AEG TR85CW84 AbsoluteCare
8.8/10AEG TR71CWZ84 SensiDry
Wasdroger keuzehulp
Beste stille warmtepompdroger van 2024
Een stille warmtepompdroger is een apparaat dat je kleding droogt met behulp van een warmtepomp in plaats van traditionele verwarmingselementen. Een warmtepompdroger wordt gezien als ‘stil’ wanneer hij minder dan 64 dB aan geluid produceert. Door deze technologie verbruikt het minder energie en maakt het minder lawaai tijdens het droogproces. Als je in een appartement woont of als je gevoelig bent voor geluid, is een stille warmtepompdroger een goede keuze. Je kunt rustig een gesprek voeren of tv-kijken zonder dat het apparaat je stoort. Bekijk de beste stille warmtepompdrogers van 2024 hier!
De beste stille wasdroger van 2024
Beste stille condensdroger van 2024
Een stille condensdroger is een droger die je kleding droogt door condensatie, zonder daarbij veel lawaai te maken. In plaats van het lucht naar buiten te blazen, zoals bij een afvoerdroger, wordt de vochtige lucht binnenin de machine gecondenseerd en vervolgens verzameld in een bak of direct afgevoerd naar de afvoer. Als je in een appartement of een huis woont waar je je buren of andere huisgenoten niet wilt storen, dan is een stille condensdroger een uitstekende keuze. Als richtlijn: drogers die minder dan 64 dB produceren, worden als stil beschouwd. De beste stille condensdrogers vind je hieronder.
De beste stille wasdroger van 2024
Verschillende geluidsniveau's wasdrogers
Afhankelijk van het aantal decibel geluid dat een wasdroger produceert tijdens het drogen, wordt het apparaat ingedeeld in één van drie categorieën; luid, normaal en stil. In het volgende overzicht leggen we de verschillen uit en vertellen we welk geluidsniveau geschikt is voor welk soort huishouden.
- Stil
- Normaal
- Luid
- <64 dB
- 65-66 dB
- 67> dB
Geluidsniveau 'stil'
We spreken van een stille wasdroger als hij 64 dB of minder produceert bij gebruik. Een stille wasdroger maakt dus nog wel geluid, maar het is alles behalve overheersend of storend. Je plaatst dit type wasdroger zonder zorgen in een open keuken of in een ruimte naast een slaapkamer. Je kunt hem zonder problemen voor het slapen aanzetten, zodat de volgende ochtend je wasgoed perfect droog is.
Geluidsniveau 'normaal'
Een wasdroger wordt bestempeld met geluidsniveau ‘normaal’ wanneer hij 65 dB of 66 dB geluid produceert. Ook dit is uiteraard een stuk stiller dan de gemiddelde wasmachine, daarom kun je ze zonder zorgen in dezelfde ruimte plaatsen. ‘s nachts je wasgoed drogen, zou zonder problemen kunnen, ook als je droger naar een slaapkamer staat.
Geluidsniveau 'luid'
Een wasdroger wordt gezien als ‘luid’ wanneer hij 67 dB of meer produceert tijdens het drogen. Dit is stiller dan een ‘extra stille’ wasmachine, daarom kun je deze twee apparaten gerust in dezelfde ruimte zetten. Bijvoorbeeld een washok, de badkamer of een gesloten keuken.
Stille wasdroger kopen; waar let je op
We begrijpen maar al te goed als iemand een wasdroger aan wilt schaffen die niet te veel herrie maakt. Of je nou jonge kinderen hebt, dunne muren of je wasdroger in een open keuken staat – het kan heel fijn zijn als hij niet te veel geluid maakt. Maar natuurlijk zijn er nog veel meer aspecten van groot belang bij het kopen van een nieuwe wasdroger. Waar je nog meer op moet letten, naast het geluidsniveau, lees je in de onderstaande tips.
Type wasdroger
Bij wasdrogers heb je de keuze tussen een (lucht)afvoerdroger, een condensdroger en een warmtepompdroger. Het energieverbruik van afvoerdrogers is het hoogst, en dat van een warmtepompdroger is het laagst. Om die reden droogt de warmtepompdroger het meest energiezuinig en milieuvriendelijk. De meeste stille wasmachines die op het moment verkocht worden zijn warmtepompdrogers.
Vulgewicht
Het vulgewicht van een wasdroger geeft aan hoeveel wasgoed er tegelijkertijd in de trommel past. Het liefst kies je een wasdroger met minimaal evenveel vulgewicht als je wasmachine. Anders kun je kijken naar de grootte van je huishouden.
- Als je met 1 of 2 personen bent, raden we een vulgewicht van 6 kg of 7 kg aan.
- Als je met 3 of 4 personen bent, kun je het beste kiezen voor een wasdroger met 8 kg vulgewicht.
- Heb je een huishouden van 5 personen of meer? Koop dan voor een droger met minstens 9 kg vulgewicht.
Energieklasse
De energieklasse van een wasdroger geeft aan hoe energiezuinig het apparaat is. Je kiest voor een wasdroger met een goed energielabel om te besparen op je energiekosten, maar ook omdat het een milieuvriendelijke keuze is. Om zo energiezuinig mogelijk je wasgoed te drogen, kies je voor een warmtepompdroger met energieklasse A+++. Deze zijn in aanschaf iets duurder dan bijvoorbeeld een condensdroger met energielabel B, maar in gebruik bespaar je er juist geld mee.
Afvoer condens
Het vocht dat uit je kleding wordt onttrokken tijdens de droogprogramma’s, moet natuurlijk ook ergens naartoe. Wasdrogers hebben hier verschillende methoden voor. Bij een lucthafvoerdroger wordt de vochtige lucht met een afvoerslang naar buiten geleidt – door een raam of een gat in de muur. Bij warmtepompdrogers en condensdrogers kan dit met behulp van een reservoir (condensbak die regelmatig gelegen moet worden) of via waterafvoer. De meeste warmtepompdrogers en condensdrogers bieden allebei deze opties.
Droogprogramma's
Door de samenstelling van je gezin of huishouden heb je wellicht behoefte aan specifieke droogprogramma’s. Wasdrogers bieden, net als wasmachines, allerlei verschillende programma’s die bedoeld zijn voor een bepaald soort lading. Denk hierbij aan wol, babykleding, overhemden, sportkleding, extra droog, zijde en speciale programma’s in verband met allergieën.
Bouwkwaliteit
De bouwkwaliteit kan een indicatie zijn voor de stevigheid en levensduur van een wasdroger. Hiervoor worden wasdrogers onderverdeelt in 3 categorieën: basisklasse, middenklasse en topklasse. De meeste stille wasdrogers vallen onder de topklasse. Niet alle producenten en leveranciers van drogers zijn echter even transparant over de bouwkwaliteit. Indien dit niet vermeld staat, kun je ook kijken naar de prijsklasse en het merk. Natuurlijk is een dure wasdroger van een A-merk niet per definitie een goede keuze, maar het merk en de prijs kunnen wel een indicatie zijn dat het apparaat gemaakt is met zorg en van goede materialen. Volgens de Consumentenbond zijn dit de beste merken voor wasdrogers: Miele, Bosch, Siemens, AEG en Samsung. Over het algemeen zijn deze merken ook aan de duurdere kant, daarom scoren ze volgens de Consumentenbond minder goed als het gaat om prijs-kwaliteitverhouding. Merken die wel goed scoren in deze categorie zijn: Beko, Indesit en Zanussi.