Wasdroger met slang

Een wasdroger met een afvoerslang voert het condenswater wat vrijkomt bij het drogen af naar de afvoer, dit stroomt dan naar het riool. Het voordeel van een wasdroger met afvoerslang is dat je geen waterreservoir hoeft te legen. 

Opzoek naar een wasdroger met slang? Hieronder hebben wij de beste wasdrogers met afvoerslang van 2024 voor je opgesomd!

Wasdroger met afvoerslang

Beste wasdrogers met slang van 2024

Overweeg een wasdroger met een warmtepomp

Is het tijd voor de aanschaf van een nieuwe wasdroger? Een wasdroger met slang is beschikbaar van een tal aan verschillende merken. Het assortiment in wasdrogers met afvoerslang is hierdoor enorm! Wij helpen je graag een handje bij het maken van jouw keuze. In de volgende lijst vind je de beste wasdrogers met een afvoerslang die op dit moment besteld kunnen worden.

Bij het maken van deze selectie hebben we in het bijzonder gekeken naar het energielabel (energieklasse), vulgewicht, de verschillende droogprogramma’s, het geluidsniveau en de beoordeling door klanten van een tal aan drogers met een afvoerslang. Welke wasdroger staat binnenkort bij jou in huis?

Vind jouw wasdroger met afvoerslang

Vind een goede wasdroger met afvoerslang door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

De beste Wasdroger met afvoerslang

Beste warmtepompdroger met afvoerslang van 2024

Een warmtepompdroger is een type wasdroger dat gebruikmaakt van een warmtepomp om de warme lucht te recirculeren die wordt gebruikt om kleding te drogen. Dit maakt het een energiezuiniger alternatief voor traditionele condensdrogers. In een standaard warmtepompdroger wordt het water dat uit de kleding komt, opgevangen in een reservoir of waterbak, die handmatig moet worden geleegd.

Een warmtepompdroger met een afvoerslang heeft echter een extra functie: het heeft een slang die het water direct naar een afvoer leidt, zodat het reservoir niet handmatig hoeft te worden geleegd. Dit maakt het gebruik van de droger gemakkelijker en meer ‘set-and-forget’, omdat je niet hoeft te denken aan het legen van het reservoir. Bekijk hieronder de beste warmtepompdrogers met afvoerslang van 2024.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een warmtepompdroger is erg energiezuinig, maar droogt iets trager. Een condensdroger is niet energiezuinig, maar droogt wel snel. Bij geen voorkeur kies je voor beide opties.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was drogen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Beste condensdroger met afvoerslang van 2024

Een condensdroger is een type wasdroger dat vocht uit de kleding haalt en dit vervolgens condenseert tot water. In de meeste gevallen wordt dit gecondenseerde water opgevangen in een reservoir dat regelmatig moet worden geleegd. Echter, sommige modellen komen met een afvoerslang die het mogelijk maakt om dit water direct af te voeren naar een waterafvoerputje of andere uitgang, waardoor je het reservoir niet handmatig hoeft te legen. Dit is vooral handig als de droger frequent wordt gebruikt of als je het apparaat liever ‘hands-off’ bedient. Bekijk hieronder de beste condensdrogers met afvoerslang van 2024.

Drogen met een afvoerslang

Als je toe bent aan een nieuwe wasdroger, raden wij een warmtepompdroger met afvoerslang naar de waterafvoer aan. Deze vragen om minder onderhoud en verbruiken een stuk minder energie dan de gemiddelde condensdroger of afvoerdroger. Hieronder lees je hoe deze drogers van elkaar verschillen.

Verschillende manier van condensafvoer

Drogers zijn erop ontworpen om het resterende vocht uit je wasgoed te onttrekken als het uit de wasmachine komt. De vochtige, warme lucht die hierbij vrijkomt (condens), moet natuurlijk ook ergens naartoe. Wasdrogers hebben verschillende manieren om die warme lucht af te voeren.

  • Opvang in een reservoir: het vocht wordt afgevoerd naar een reservoir, ook wel een ‘condensbakje’ genoemd. Deze kun je na het drogen legen in de wasbak;
  • Met slang via de waterafvoer: met behulp van een afvoerslang wordt de vochtige lucht naar de waterafvoer geleidt. Hierbij hoef je dus geen afvoerbakje te legen, maar de mogelijkheid tot waterafvoer in de ruimte van je droger is wel essentieel;
  • Met slang naar buiten: het vocht wordt met een slang naar buiten afgevoerd. Hiervoor is het belangrijk dat je een raam in de buurt van je droger hebt staan – anders kun je hiervoor een speciaal gat in de muur aanbrengen.

Let op: bij zowel een condensdroger als bij een warmtepompdroger heb je de keuze tussen een condensbakje en afvoer via waterafvoer. Enkel bij de luchtafvoerdroger leidt de luchtafvoer naar buiten. Over het algemeen raden we het niet aan om een luchtafvoerdroger aan te schaffen. Deze specifieke wasdrogers verbruiken namelijk een stuk meer energie – wat slecht is voor je energierekening, maar ook voor het milieu. De gemiddelde luchtafvoerdroger verbruikt tot wel 3 keer zoveel energie per droogbeurt dan een warmtepompdroger.

Conclusie

Indien je in de buurt van je droger beschikt over een waterafvoer, raden we een warmtepompdroger aan die je op de waterafvoer aan kunt sluiten. Deze zijn beter voor het milieu, en je hebt er geen omkijken naar, wat jou ook weer moeite en tijd scheelt.

Heb je geen waterafvoer in de ruimte waar je droger komt te staan? Dan is een droger met een reservoir een mooi alternatief. Deze werkt in principe hetzelfde, alleen moet je eens in de zoveel tijd het condensbakje legen.