Wasdroger met slang
Een wasdroger met een afvoerslang voert het condenswater wat vrijkomt bij het drogen af naar de afvoer, dit stroomt dan naar het riool. Het voordeel van een wasdroger met afvoerslang is dat je geen waterreservoir hoeft te legen.
Opzoek naar een wasdroger met slang? Hieronder hebben wij de beste wasdrogers met afvoerslang van 2023 voor je opgesomd!
De beste wasdroger met afvoerslang van 2023
De beste wasdroger met afvoerslang van 2023
Beste wasdrogers met slang van 2023
Overweeg een wasdroger met een warmtepomp
Is het tijd voor de aanschaf van een nieuwe wasdroger? Een wasdroger met slang is beschikbaar van een tal aan verschillende merken. Het assortiment in wasdrogers met afvoerslang is hierdoor enorm! Wij helpen je graag een handje bij het maken van jouw keuze. In de volgende lijst vind je de beste wasdrogers met een afvoerslang die op dit moment besteld kunnen worden.
9.2/10Bosch WTU87675NL
De Bosch WTU87675NL is de best geteste wasdroger met slang van november 2023!
De Bosch wtu87675nl is een warmtepompdroger die uitblinkt in efficiëntie en veelzijdigheid. Met maar liefst 14 verschillende programma's kun je altijd wel een geschikt programma vinden voor jouw type wasgoed, van handdoeken tot overhemden en sportkleding. Energiezuinigheid is een groot pluspunt; de droger behoort tot energieklasse A+++, wat betekent dat je op de lange termijn flink kunt besparen. De droger heeft bovendien een kledingbeschermende trommel die slijtage aan kleding minimaliseert.
Gebruikers zijn zeer te spreken over het apparaat. Het snelle droogresultaat en de opties voor zowel korte als lange programma's vallen in goede aarde. Vooral het geluidsniveau is een sterk punt; met 64 decibel is de machine relatief stil en dus ook geschikt voor plaatsing in woonruimtes. Ook de levensduur wordt gewaardeerd, mede dankzij de topklasse bouwkwaliteit en de zelfreinigende condensor die ervoor zorgt dat de droger minder onderhoud nodig heeft.
Toch is het niet allemaal perfect; het grootste minpunt is het ontbreken van een Wi-Fi-functie, waardoor je de droger niet op afstand via je smartphone kunt bedienen. Maar als dat geen probleem voor je is, biedt deze Bosch wasdroger een uitstekende combinatie van efficiëntie, gebruiksgemak en duurzaamheid.
9.2/10Samsung DV80TA220AE
De Samsung DV80TA220AE wasdroger is een topkeuze als je veel waarde hecht aan energiezuinigheid en gebruiksgemak. Met een energielabel van A+++ en het gebruik van een warmtepompsysteem is dit een van de meest efficiënte apparaten op de markt. Daarnaast heeft de wasdroger een breed scala aan droogprogramma's, waaronder specifieke opties voor handdoeken, lingerie, en beddengoed. Dit zorgt ervoor dat je wasgoed niet alleen droog, maar ook in topconditie blijft.
Maar deze wasdroger schittert niet alleen op het gebied van energiezuinigheid en programma's. Hij heeft ook een behoorlijk vulgewicht van 8 kg, ideaal voor een gezin met twee kinderen. Bovendien is hij met een geluidsniveau van 63 dB relatief stil. Je kunt de droger dus gerust 's nachts laten draaien zonder je zorgen te maken over geluidsoverlast. Daarnaast heeft de machine een handig anti-kreukprogramma, waardoor je minder tijd kwijt bent aan het strijken van je kleding.
Toch zijn er ook een paar minpuntjes. Zo heeft de machine een basisklasse bouwkwaliteit, wat betekent dat hij mogelijk sneller slijt dan modellen met een hogere bouwkwaliteit. Daarnaast ontbreekt het aan moderne snufjes zoals Wi-Fi-connectiviteit en een stoomfunctie. Ook heeft de wasdroger geen zelfreinigende condensor, wat betekent dat je deze zelf regelmatig moet schoonmaken. Maar als je kunt leven met deze kleine tekortkomingen, dan is de Samsung DV80TA220AE zeker een wasdroger die je in overweging zou moeten nemen.
9/10AEG T6DBC482 ProSense
Deze wasdroger van AEG heeft een vulgewicht van 8 kilo, wat genoeg is voor zowel normale als grotere wasladingen. Je hebt de keuze uit 14 verschillende programma's, waaronder speciale opties voor beddengoed, sportkleding en jeans. Het vocht uit je wasgoed wordt opgevangen in het condensreservoir. Als je geen zin hebt om dit telkens te legen, kun je er een condensafvoerslang bij kopen. Zo wordt het vocht automatisch weggespoeld via de waterafvoer.
Er zijn een paar dingen die je in overweging moet nemen bij deze wasdroger. Ten eerste, de ProSense beladingssensor maakt het mogelijk om een kleine was sneller te drogen. Daarnaast heeft de wasdroger een maximale droogtijd van 139 minuten, wat betekent dat je relatief snel droogt. Met een bouwkwaliteit van middenklasse gaat de wasdroger langer mee dan een basisklasse droger. Hoewel de energieklasse B minder bespaart over de levensduur dan een A+++ warmtepompdroger, is het nog steeds een energiezuinige keuze. Het enige nadeel is dat de afvoerslang niet standaard wordt meegeleverd, dus je moet deze apart aanschaffen als je het condenswater direct wilt afvoeren.
Vind jouw wasdroger met afvoerslang
Vind een goede wasdroger met afvoerslang door te kijken naar de beste van 2023 of doe de snelle keuzehulp.
Beste warmtepompdroger met afvoerslang van 2023
Een warmtepompdroger is een type wasdroger dat gebruikmaakt van een warmtepomp om de warme lucht te recirculeren die wordt gebruikt om kleding te drogen. Dit maakt het een energiezuiniger alternatief voor traditionele condensdrogers. In een standaard warmtepompdroger wordt het water dat uit de kleding komt, opgevangen in een reservoir of waterbak, die handmatig moet worden geleegd.
Een warmtepompdroger met een afvoerslang heeft echter een extra functie: het heeft een slang die het water direct naar een afvoer leidt, zodat het reservoir niet handmatig hoeft te worden geleegd. Dit maakt het gebruik van de droger gemakkelijker en meer ‘set-and-forget’, omdat je niet hoeft te denken aan het legen van het reservoir. Bekijk hieronder de beste warmtepompdrogers met afvoerslang van 2023.
Wasdroger keuzehulp
Beste condensdroger met afvoerslang van 2023
Een condensdroger is een type wasdroger dat vocht uit de kleding haalt en dit vervolgens condenseert tot water. In de meeste gevallen wordt dit gecondenseerde water opgevangen in een reservoir dat regelmatig moet worden geleegd. Echter, sommige modellen komen met een afvoerslang die het mogelijk maakt om dit water direct af te voeren naar een waterafvoerputje of andere uitgang, waardoor je het reservoir niet handmatig hoeft te legen. Dit is vooral handig als de droger frequent wordt gebruikt of als je het apparaat liever ‘hands-off’ bedient. Bekijk hieronder de beste condensdrogers met afvoerslang van 2023.
De beste wasdroger met afvoerslang van 2023
Drogen met een afvoerslang
Als je toe bent aan een nieuwe wasdroger, raden wij een warmtepompdroger met afvoerslang naar de waterafvoer aan. Deze vragen om minder onderhoud en verbruiken een stuk minder energie dan de gemiddelde condensdroger of afvoerdroger. Hieronder lees je hoe deze drogers van elkaar verschillen.
Verschillende manier van condensafvoer
Drogers zijn erop ontworpen om het resterende vocht uit je wasgoed te onttrekken als het uit de wasmachine komt. De vochtige, warme lucht die hierbij vrijkomt (condens), moet natuurlijk ook ergens naartoe. Wasdrogers hebben verschillende manieren om die warme lucht af te voeren.
- Opvang in een reservoir: het vocht wordt afgevoerd naar een reservoir, ook wel een ‘condensbakje’ genoemd. Deze kun je na het drogen legen in de wasbak;
- Met slang via de waterafvoer: met behulp van een afvoerslang wordt de vochtige lucht naar de waterafvoer geleidt. Hierbij hoef je dus geen afvoerbakje te legen, maar de mogelijkheid tot waterafvoer in de ruimte van je droger is wel essentieel;
- Met slang naar buiten: het vocht wordt met een slang naar buiten afgevoerd. Hiervoor is het belangrijk dat je een raam in de buurt van je droger hebt staan – anders kun je hiervoor een speciaal gat in de muur aanbrengen.
Let op: bij zowel een condensdroger als bij een warmtepompdroger heb je de keuze tussen een condensbakje en afvoer via waterafvoer. Enkel bij de luchtafvoerdroger leidt de luchtafvoer naar buiten. Over het algemeen raden we het niet aan om een luchtafvoerdroger aan te schaffen. Deze specifieke wasdrogers verbruiken namelijk een stuk meer energie – wat slecht is voor je energierekening, maar ook voor het milieu. De gemiddelde luchtafvoerdroger verbruikt tot wel 3 keer zoveel energie per droogbeurt dan een warmtepompdroger.
Conclusie
Indien je in de buurt van je droger beschikt over een waterafvoer, raden we een warmtepompdroger aan die je op de waterafvoer aan kunt sluiten. Deze zijn beter voor het milieu, en je hebt er geen omkijken naar, wat jou ook weer moeite en tijd scheelt.
Heb je geen waterafvoer in de ruimte waar je droger komt te staan? Dan is een droger met een reservoir een mooi alternatief. Deze werkt in principe hetzelfde, alleen moet je eens in de zoveel tijd het condensbakje legen.