Wasmachine 7kg

Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine, maar hoeft hij niet zo groot te zijn? Als je maar met 1 of 2 personen bent, is een wasmachine met 7 kg vulgewicht de juiste keuze voor jou. Meer weten over wasmachines met een wascapaciteit van 7 kilo? Hier lees je er meer over.

Wasmachine 7kg

Wasmachines met 7kg vulgewicht

Wasmachines met 7 kg vulgewicht zijn een goede keuze voor een kleiner huishouden. Met dit type wasmachine kun je meerdere keren per week wassen, zonder dat je je wasgoed op hoef te sparen voor een volle trommel.

Uiteraard zijn er nog meer dingen van groot belang bij het kopen van een nieuwe wasmachine. Welke punten dat zijn, leggen we graag uit.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

De beste Wasmachine 7kgs

Beste wasmachine met 7 kilo vulgewicht

Andere punten waar je naar wilt kijken bij het kopen van een 7 kg wasautomaat zijn de verschillende wasprogramma’s, opties om gebruiksgemak te verbeteren en de beoordeling door klanten.

Hieronder vind je een aantal van de beste wasmachines met 7 kg vulgewicht van 2024. Staat jouw nieuwe wasmachine hier tussen?

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Is 7 kg vulgewicht voldoende voor mijn wasmachine

Het is essentieel om het juiste vulgewicht te kiezen voor je wasmachine. Een wasmachine met een te klein vulgewicht kan ervoor zorgen dat je de wasmachine vaker moet aan zetten, terwijl een te groot vulgewicht kan leiden tot onnodige verspilling van water en energie. Om de ideale wasmachine te kiezen voor jouw huishouden, is het handig om het vulgewicht te kiezen op basis van de grootte van je huishouden. 

Hieronder vind je een tabel die je daarbij kan helpen. Houd er rekening mee dat het raadzaam is om een wasmachine met een hoger vulgewicht te kiezen als jij of je kinderen regelmatig sporten, je hebt dan namelijk iedere week meer wasgoed te wassen.

Huishouden
  • 1 persoon
  • 2 personen
  • 3-4 personen
  • 5+ personen
Vulgewicht
  • 6 of 7 kg
  • 7 kg
  • 8 á 9 kg
  • 9 kg of meer

Waar let je op het kopen van een 7kg wasmachine

Energieklasse

Wasmachines met een vulgewicht van 7 kg hebben in de meeste gevallen een koolborstelloze motor en energielabel D. Als je graag een energiezuinige wasmachine wilt van 7 kg, zijn er ook modellen beschikbaar met energieklasse A, B en C. Een zuinige wasmachine is in aankoop vaak iets duurder, maar ze houden je energierekening goed laag – waardoor je uiteindelijk juist geld bespaart.

Toerental

Het toerental van een 7 kg wasmachine is in de meeste gevallen 1400 toeren per minuut. Hoe hoger het toerental is, hoe droger de wasgoed uit de trommel komt. Voor een zo droog mogelijke was zijn er ook 7 kg modellen te koop met een centrifugesnelheid van 1600 toeren.

Geluidsniveau centrifugeren

Het geluidsniveau geeft aan hoeveel lawaai een wasmachine maakt tijdens het centrifugeren. 7 kg wasmachines vallen meestal onder geluidsniveau ‘normaal’, met 74 dB tot 77 dB. Voor een stillere wasmachine kies je voor een exemplaar met geluidsniveau 74 dB of lager. Een extra stille wasmachine produceert minder dan 72 dB geluid.