Wasmachine trillingsdempers

Wasmachine trillingsdempers dempen het geluid wanneer de wasmachine aan het centrifugeren is. Dit doet men om te voorkomen dat de wasmachine heel veel geluid maakt. 

Wasmachine trillingsdempers

Wat zijn trillingsdempers

Trillingsdempers zijn rubberen of kunststof doppen die je onder de poten van de wasmachine plaatst. Dit vermindert de trillingen, waardoor de wasmachine minder snel van zijn plaats komt en minder lawaai maakt. Je koopt trillingsdempers altijd in een set van 4 stuks, zodat je onder iedere poot een trillingsdemper kan plaatsen. Ze zijn universeel, dus je hoeft geen speciale dempers te kopen voor jou specifieke wasmachine. Je kunt trillingsdempers gebruiken voor je wasmachine, vaatwasser en droger.

Voor je trillingsdempers aanschaft, is het goed om te weten dat ze niet geschikt zijn voor iedere vloer. Heeft je wasmachine op een harde ondergrond, zoals een stortvloer, tegels of een betonnen vloer? Dan kun je gerust trillingsdempers plaatsen.

Maar voor een houten vloeren, parket, laminaat of vloerbedekking zijn trillingsdempers niet geschikt. Deze ondergrond zorgt namelijk voor genoeg demping om het geluid te verminderen. Ook als de pootjes onder jouw wasmachine van rubber zijn of je wasmachine in een lekbak staat, zijn trillingsdempers niet geschikt.

De beste trillingsdempers

Ben jij op zoek naar trillingsdempers? De dempers die je hieronder vindt verminderen het lawaai dat je wasmachine veroorzaakt, en houden hem op zijn plek. Let op: ze komen allemaal in een set van 4 stuks, dus je hoeft maar één product in je winkelwagen te doen.

Waarom wasmachines trillen

Een wasmachine die hard trilt kan erg vervelend zijn. Niemand houd van die herrie, maar het is ook geen pretje om het apparaat iedere keer weer terug te moeten schuiven – het zal je vloer ook niet veel goeds doen. Wasmachines trillen voornamelijk tijdens het centrifugeren. Dit komt omdat de trommel op een hoge snelheid draait. Het wasgoed dat hierin zit, hoopt op en zorgt ervoor dat het gewicht in de machine ongelijk verdeelt is. Hierdoor zal de wasmachine harder gaan trillen en meer geluid produceren.

Een trillende wasmachine is hartstikke normaal, tot op zekere hoogte. Heb je het idee dat jouw wasmachine dit te heftig doet? Lees dan snel verder.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Hoe zorgt je ervoor dat je wasmachine minder geluid maakt

Er zijn verschillende manieren om het geluid en de trillingen van je wasmachine te dempen. Neem ze allemaal eens door en ga na welke oplossing mogelijk is voor jou.

Zet je wasmachine waterpas

De meest voorkomende oorzaak van een trillende wasmachine, is het feit dat hij niet goed waterpas staat. Je kunt eenvoudig met een waterpas nagaan of jouw wasmachine horizontaal staat of niet. Is dit niet het geval? Dan kun je aan de pootjes van je wasmachine draaien om hem gelijk te zetten.

Ongelijke belading van de wasmachine

Het lijkt geen kwaad te kunnen om de ene keer een klein wasje te draaien en de volgende keer de machine helemaal vol te proppen – maar niks is minder waar. Een lege wasmachine kan het apparaat is onbalans brengen, terwijl een overvolle trommel schadelijk kan zijn voor de wasmachine – en dat kan op den duur trillingen veroorzaken. Probeer je daarom te houden aan het vulgewicht (de capaciteit) van je wasmachine.

Zet de wasmachine klem

Als de wasmachine geen bewegingsruimte heeft, kan hij ook niet trillen. Je kunt de wasmachine klem zetten door je droger er bovenop te plaatsen of de wasmachine in een nis of kast te zetten.

Plaats trillingsdempers

Tenslotte kun je trillingsdempers onder de wasmachine plaatsen. Deze vangen de trillingen op en reduceren het lawaai aanzienlijk. Hogerop in dit artikel lees je alles over trillingsdempers.