Wasdroger met stoomfunctie

Een wasdroger met stoomfunctie stoomt je kleding tijdens het drogen. Het voordeel hiervan is dat het wasgoed met minder kreukels uit de droger komt, dat is ideaal als je niet van strijken houdt. 

Aan het kijken naar een nieuwe wasdroger met stoomfunctie? We hebben hieronder de beste wasdrogers met stoomfunctie van 2024 voor jou opgesomd!

Wasdroger met stoomfunctie

Wat is een wasdroger met stoomfunctie

Minder gekreukte & schonere kleding

Huishoudelijke apparaten bieden steeds meer nieuwe functies en opties om het leven van mensen zo gemakkelijk mogelijk te maken. Zo ook de stoomfunctie bij wasdrogers. Wasdrogers met een stoomfunctie zijn perfect voor mensen die niet van strijken houden maar ook voor grote huishoudens waarbij het strijken simpelweg te veel tijd in beslag neemt.

Door het gebruik van stoom komen je kleding, beddengoed en overhemden namelijk heerlijk fris en vrijwel kreukvrij uit de trommel.

Vind jouw wasdroger met stoomfunctie

Vind een goede wasdroger met stoomfunctie door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

De beste Wasdroger met stoomfunctie

Beste wasdroger met stoomfunctie van 2024

Denk jij baat te hebben bij een wasdroger met stoomfunctie? Als je niet van strijken houdt of een groot gezin hebt, kan het gebruik van stoom bij het drogen van je wasgoed je enorm veel tijd schelen. Het assortiment aan wasdrogers met een stoomfunctie lijkt alleen maar te groeien, daardoor kan het lastig zijn een keuze te maken. Ben je op zoek naar een goede wasdroger met stoomfunctie? Hieronder vind je onze top 5 wasdrogers van dit moment! Bij het maken van deze selectie hebben we gekeken naar verschillende specificaties zoals het aantal kilo vulgewicht (grootte van de trommel),

 de verschillende programma’s, het geluidsniveau, energielabel en de beoordeling door klanten. Ieder model is een warmtepompdroger, wat betekend dat ze energiezuinig drogen. Veel van deze modellen beschikken over extra opties zoals uitgestelde start, een zelfreinigende condensor en bediening via een app. Denk je dat jij en je huishouden baat hebben van dergelijk functies? Kies dan voor een wasdroger die hierover beschikt.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een warmtepompdroger is erg energiezuinig, maar droogt iets trager. Een condensdroger is niet energiezuinig, maar droogt wel snel. Bij geen voorkeur kies je voor beide opties.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was drogen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Beste warmtepompdroger met stoomfunctie van 2024

Een warmtepompdroger met stoomfunctie is een innovatieve oplossing voor het huishouden. Deze drogers gebruiken warmtepomptechnologie om kleding efficiënt te drogen door warmte te hergebruiken, wat resulteert in een aanzienlijke energiebesparing in vergelijking met traditionele drogers. Hierdoor is het een milieuvriendelijkere keuze voor je wasgoed.

De stoomfunctie is een extra bonus. Tijdens het droogproces injecteert de machine stoom in de trommel. Dit helpt niet alleen bij het verminderen van hardnekkige kreukels, maar verfrist ook de kleding en kan onaangename geurtjes verminderen. Het is alsof je een mini-stomerij thuis hebt. Hierdoor kun je vaak direct na het drogen je kleding opvouwen of ophangen zonder dat je veel hoeft te strijken, wat je tijd en moeite bespaart. Bekijk hieronder de beste warmtepompdrogers met stoomfunctie van 2024!

Beste condensdroger met stoomfunctie van 2024

Een condensdroger met stoomfunctie is een speciaal type droger. In plaats van enkel je kleding te drogen, gebruikt deze droger stoom om kreuken te verminderen en je kleding op te frissen. Dat betekent dat je minder tijd kwijt bent aan strijken en je kleding langer mooi blijft! Ben je benieuwd welke modellen het beste zijn? Hieronder hebben we de topmodellen van 2024 voor je op een rijtje gezet:

Wat doet de stoomfunctie op een wasdroger

De stoomfunctie voorkomt en verwijdert kreuken in je wasgoed doordat de wasdroger een lichte waternevel over het wasgoed sproeit aan het einde van het programma. Door de hoge temperatuur in de wasdroger wordt dit omgezet in stoom. Die stoom is uiteraard volledig verdwenen aan het einde van het droogprogramma zodat je kleding kreukvrij en kastdroog uit de trommel van de droger komt.

Wat doet een stoomprogramma in de droger

Hoe de stoomfunctie exact werkt, verschilt per droger. Ieder merk heeft er zijn eigen manier voor. Maar vrijwel alle wasdrogers met stoomfunctie draaien langer door na afloop van het droogprogramma, zodat je wasgoed niet opgepropt in de trommel blijft liggen – want dat zorgt er voor dat je kleding gekreukt raakt. Bij sommige wasdrogers wordt de stoomfunctie ook wel de ‘anti-kreukfase‘ genoemd. Onder andere de volgende merken bieden wasdrogers met een stoomfunctie: Asko, Bosch, Haier, Miele en Siemens.

Voor- en nadelen van een wasdroger met stoomfunctie

Voordelen

  1. Minder gekreukte kleding: Doordat de wasdroger met een stoomfunctie droogt zullen er minder kreuken in je kleding zitten. Zo hoef je vaak maar heel kort te strijken of zelfs niet eens.
  2. Energiezuinig: Doordat de droger de stoomfunctie gebruikt om kleding te drogen verbruikt hij minder energie.

Nadelen

  1. Prijziger: Meestal is een wasdroger met stoomfunctie prijziger, maar dit verschilt natuurlijk per merk.
  2. Strijken: Het wasgoed komt er niet altijd ongekreukt uit, daarom kan het zijn dat je sommige kleding stukken nog moet strijken.
  3. Stoomfunctie: De stoomfunctie kan verschillen per merk wasdroger. Daarom is het goed om, voordat je de wasdroger koopt, jezelf goed in te lezen in de specificaties van de wasdroger.

Wasdroger met stoomfunctie ervaringen

Wasdrogers met stoomfuncties winnen aan populariteit. Maar wat vinden gebruikers er echt van? Van het verminderen van kreukels tot het opfrissen van kleding, hier zijn drie kernervaringen die het overwegen waard zijn voordat je zo’n apparaat aanschaft.

  1. Gemak bij kreukels: Een van de grootste voordelen die mensen noemen, is het verminderen van kreukels in kleding. De stoomfunctie helpt om kleding op te frissen en kreukels te verminderen, waardoor strijken vaak gemakkelijker wordt of zelfs overbodig is.
  2. Opfrissen van kleding: Gebruikers merken dat ze kleding die een beetje muf ruikt of die een opfrisbeurt nodig heeft, snel kunnen opfrissen met de stoomfunctie. Dit is handig als je bijvoorbeeld een jasje hebt gedragen in een rokerige ruimte of als je kleding hebt die lang in de kast heeft gehangen.
  3. Energieverbruik: Sommige gebruikers merken op dat de stoomfunctie wat meer energie kan verbruiken, afhankelijk van het model en hoe vaak je het gebruikt. Het is dus een afweging tussen het gemak en het extra energieverbruik.