Wasdroger 2 personen of stel

Als je slechts met 2 personen bent, heb je geen grote wasdroger nodig. Drogen met en half lege trommel is namelijk niet erg energiezuinig. Een wasdroger met een vulgewicht van 7 kg is perfect voor een huishouden met 2 personen. 

Hieronder hebben wij de beste wasdrogers voor 2 personen van 2024 voor jou opgesomd. Neem snel een kijkje!

Wasdroger 2 personen of stel

Wanneer is een wasdroger geschikt voor 2 personen of een stel

Een wasdrogers voor 2 personen hebben een klein vulgewicht.

Of je nou samenwoont met je partner of een huisgenoot, 2 personen hebben over het algemeen geen grote wasdroger nodig. Als je meer wilt weten over de grootte van een wasdroger, kijk je hiervoor naar het vulgewicht. Het vulgewicht van een wasdroger geeft aan hoeveel kilo wasgoed er per droogbeurt in de trommel past. Dit wordt ook wel de capaciteit of de trommelinhoud genoemd. Voor een huishouden van 2 personen zal een wasdroger niet snel te klein zijn, maar te groot is wel een risico. Dat lijkt in eerste instantie misschien niet zo erg, maar het energieverbruik van een grote wasdroger is wel hoger. Daarnaast zullen jullie meer wasgoed nodig hebben voor een volle trommel, waardoor je je vuile wasgoed wellicht langer op moet sparen. Drogen met een half lege trommel is een mogelijkheid, maar het een volle droger haal je het optimale uit de energiekosten van het droogprogramma. Dan vraag je je nu waarschijnlijk af hoeveel vulgewicht een huishouden van 2 personen nodig heeft. Allereerst raden we aan om hiervoor te kijken naar het vulgewicht van je wasmachine. Kies voor een wasdroger met minimaal evenveel vulgewicht als je wasmachine.

Zo past alle natte was altijd in de droger. Gaan jullie een nieuwe droger én een nieuwe wasmachine kopen? Kijk dan naar het onderstaande overzicht om te achterhalen hoeveel vulgewicht jullie nodig hebben:

 1. Voor een huishouden met 1 of 2 personen: een wasdroger met 6 kg of 7 kg vulgewicht. Het zal makkelijker zijn om een wasmachine te vinden met 6 kg vulgewicht dan een wasdroger. Maar 7 kg vulgewicht zou geen probleem moeten zijn voor een wasdroger.
 2. Voor een gezin met 1 of 2 kinderen: een wasdroger met 8 kg vulgewicht. De meeste nieuwe wasdrogers hebben een vulgewicht van 8 kg.
 3. Voor een groot gezin met 5 personen of meer: een wasdroger met 9 kg of meer. Wasdrogers met een trommelinhoud van 9 kg worden beschouwd als grote wasdrogers.

Vind jouw wasdroger voor 2 personen of een stel

Vind een goede wasdroger voor 2 personen of een stel door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

De beste Wasdroger 2 personen of stel

Beste wasdrogers voor 2 personen of een stel in 2024

Ben jij op zoek naar de beste wasdroger die geschikt is voor een huishouden van 2 personen? In de onderstaande lijst vind je de beste 7 kg wasdrogers van 2024. Bij het maken van deze selectie hebben we uiteraard allereerst gekeken naar het vulgewicht,

en daarna hebben we alle 7 kg wasdrogers met elkaar vergeleken op basis van energieklasse, het geluidsniveau, opties voor gebruiksgemak, de verschillende droogprogramma’s, de verwachte levensduur en de beoordeling door klanten. Deze drogers kwamen het beste uit de test!

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een warmtepompdroger is erg energiezuinig, maar droogt iets trager. Een condensdroger is niet energiezuinig, maar droogt wel snel. Bij geen voorkeur kies je voor beide opties.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was drogen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Vulgewicht kiezen voor tweepersoons wasdroger

Het kiezen van de juiste vulgewicht van een wasdroger is essentieel voor een tweepersoonshuishouden. Een wasdroger met een te grote capaciteit kan onnodig energie verspillen, terwijl een te kleine capaciteit ervoor kan zorgen dat je de was in meerdere ladingen moet drogen, wat tijd en energie kost. 

Om je te helpen bij het kiezen van het juiste vulgewicht hebben een handige tabel samengesteld waarin je het vulgewicht kunt afstemmen op de grootte van jouw huishouden.

Huishouden
 • 1 persoon
 • 2 personen
 • 3-4 personen
 • 5+ personen
Vulgewicht
 • 6 of 7 kg
 • 7 kg
 • 8 á 9 kg
 • 9 kg of meer

Wasdroger voor 2 personen kopen; onze tips

Bij het kopen van een nieuwe wasdroger is de capaciteit van de trommel een van de belangrijkste aspecten. Dit bepaalt in grote lijnen of de grootte van het apparaat past bij de grootte van jouw huishouden. Maar uiteraard zijn er nog veel meer specificaties waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een nieuwe wasdroger. In de volgende tips lees je precies waar je allemaal op moet letten.

Soorten wasdrogers

Er zijn 3 verschillende type drogers; de (lucht)afvoerdroger, de condensdroger en de warmtepompdroger. Van deze type drogers heeft de afvoerdroger het hoogste energieverbruik, en de warmtepompdroger is het meest energiezuinig. Warmtepompdrogers zijn over het algemeen ook water duurder in aanschaf, maar onthoud wel dat ze je energiekosten een stuk lager houden. Op die manier ben je uiteindelijk toch voordeliger uit met een warmtepompdroger. Én het is beter voor het milieu!

Condensafvoer

Het vocht dat de droger uit je wasgoed haalt, moet natuurlijk ook ergens naartoe. Wasdrogers kunnen dit op meerdere manieren doen. De afvoerdroger leidt het water met een afvoerslang naar buiten, via een raam of een gat in de muur. Bij zowel de condensdroger als de warmtepompdroger heb je de keuze tussen een reservoir waarin het water opgevangen wordt (een condensbak die je een paar keer per week moet legen) of een afvoerslang die aangesloten wordt op de waterafvoer.

Energieklasse

Eerder legden we uit dat de warmtepompdroger het meest zuinig droogt. Maar dan kan er alsnog een verschil zitten in het energieverbruik van 2 warmtepompdrogers. Hiervoor kijk je naar het energielabel van het apparaat. Dit vertelt je hoe energiezuinig de wasdroger precies is. Drogers vallen altijd tussen energieklasse A+++ en energieklasse B. Voor een zo zuinig mogelijke wasdroger kies je voor een warmtepompdroger met energieklasse A+++, ook al wordt energieklasse A++ ook al als energiezuinig beschouwd.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau van een wasdroger geeft aan hoe stil het apparaat is tijdens het draaien van droogprogramma’s. Drogers zijn vrijwel altijd een stuk stiller dan de gemiddelde wasmachine, maar als je bijvoorbeeld van plan bent ‘s nachts de droger aan te zetten, kan het toch fijn zijn om een stille droger te hebben. Het geluidsniveau van drogers met 7 kg vallen onder 3 categorieën: luid, gemiddeld en stil. De meeste 7 kg wasdrogers hebben geluidsniveau ‘gemiddeld’ en produceren daarmee 65 dB of 66 dB. Stille drogers produceren 64 dB of minder.

Gebruiksgemak

Wasdrogers bevatten tegenwoordig een boel technologie zodat jij beter en gemakkelijker je was kunt drogen. Hierbij kun je denken aan opties als een zelfreinigende condensor, startuitstel en bediening via een app. Denk jij hier baat bij te hebben? Let er dan op dat de wasdroger die je uitkiest over deze opties beschikt.

Droogprogramma's

Net zoals je wasmachine, bieden ook wasdrogers allerlei verschillende programma’s voor verschillende soorten wasgoed, zoals wol, overhemden, zijde, babykleding en handdoeken. Deze programma’s zorgen ervoor dat jouw wasgoed perfect droogt en zo lang mogelijk mee gaat. Vrijwel alle moderne wasdrogers hebben een eco-programma, voor een extra energiezuinige manier van drogen, en veel wasdrogers hebben ook speciale anti-allergie en extra droog programma’s.

Bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit van een droger zegt iets over de stevigheid en de verwachte levensduur van het apparaat. Kijkend naar de bouwkwaliteit, worden alle drogers onderverdeelt in basisklasse, middenklasse en topklasse. Indien de bouwkwaliteit niet vermeld staat bij een wasdroger, kun je ook kijken naar de prijsklasse en het merk. Volgens de Consumentenbond zijn dit de beste merken voor wasdrogers: Miele, Bosch, Siemens, AEG en Samsung. Deze merken zijn iets duurder, maar ze hebben wel allemaal 7 kg wasdrogers in hun assortiment. Miele, Bosch, Siemens, AEG en Samsung scoren ze volgens de Consumentenbond minder goed als het gaat om prijs-kwaliteitverhouding, omdat ze in aanschaf wat duurder zijn. Merken die wel goed scoren in deze categorie zijn Beko, Indesit en Zanussi. Zanussi produceert ook 7 kg wasdrogers.