AEG wasmachine en droger set

Met een wasmachine en droger set van AEG wordt je natte wasgoed met dezelfde zorg en kwaliteit gedroogd als het daarvoor is gewassen. Lees hier alles wat je moet weten over de verschillende sets van AEG en wat de beste wasmachine en droger set van 2024 is!
Wasmachine en droger set

Dit zijn de beste AEG wasmachine en droger sets van 2024

Het vinden van de juiste wasmachine en droger set is niet makkelijk. Het aanbod in sets blijft groeien en daarnaast beschikt iedere set over andere eigenschappen, functies en opties. Wij helpen je graag bij het vinden van een goede wasmachine droger set. Dit zijn de best geteste wasmachine en droger sets van 2024.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale set

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw set

Set keuzehulp

Een stille wasmachine en droger set maakt weinig geluid bij het centrifugeren en drogen van de natte was. Staat je wasmachine en droger set vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille set.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe stil moet de wasmachine en droger set zijn?

Set keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine en droger set ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine en droger set heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine en droger set.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasmachine en droger set zijn?

Set keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine en droger set, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine en droger set met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Set keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste sets
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachine droger set zoeken...

Over het merk AEG

AEG is een van oorsprong Duits merk dat wereldwijd huishoudelijke producten verkoopt. Volgens de Consumentenbond is AEG de maker van de beste warmtepompdroger van het moment!
Wat wasmachines betreft is AEG ook een groot en betrouwbaar merk. AEG wasmachines hebben een relatief lange levensduur, namelijk 13,7 jaar. Het gemiddelde van alle bekende merken is 13,4 jaar.

De unieke eigenschappen van een AEG wasmachine en droger set

Alle bekende merken die wasmachines en drogers verkopen, hebben hun eigen merkspecifieke functies. Dit zijn ingebouwde technologieën en functies die zowel wassen als drogen voor jou zo makkelijk, zuinig, efficiënt en/of snel mogelijk maken. Hieronder hebben we de merkspecifieke functies die je kunt tegenkomen bij de beste AEG wasmachine en droger sets uitgebreid voor je uitgelegd.

AEG wasmachine - ProSteam

AEG wasmachines van de 7000, 8000 en 9000 serie beschikken allemaal over ProSteam, een Steam Wash programma. Dit is een stoomfunctie die ervoor zorgt dat er minder kreukels in je wasgoed zitten aan het einde van het wasprogramma. Door deze anti-kreuk fase hoef je aanzienlijk minder te strijken.

AEG wasmachine - ÖKOMix of PowerCare

PowerCare stond voorheen bekend als ÖKOMix, en zorgt ervoor dat je wasgoed grondig schoon wordt gemaakt. De wasmachine mengt het wasmiddel en de wasverzachter met het water voor het aan het wasgoed wordt toegevoegd. Hierdoor wordt het beter verdeeld en verspreid, waardoor je wasgoed een stuk schoner wordt.

AEG wasmachine en droger - ProSense

Tegenwoordig beschikt bijna iedere nieuwe wasmachine en droger van AEG over ProSense. Deze wasmachines en drogers zijn uitgerust met sensoren die meten hoeveel wasgoed er in de trommel zit en hoe vies of nat het is. Aan de hand van die informatie stelt de wasmachine of droger zelf het programma in qua duur en temperatuur.

AEG wasdroger - SensiDry

De AEG SensiDry technologie past de droogtemperatuur aan zodat je wasgoed niet wordt blootgesteld aan hoge temperaturen. Door de lage temperaturen verbruik je minder energie en gaat je kleding langer mee. Ook verklein je het risico dat je wasgoed krimpt door met een lage temperatuur te draaien.

AEG wasdroger - AbsoluteCare

Met AEG AbsoluteCare wordt je wasgoed extra zorgvuldig gedroogd. Ook hierbij wordt een relatief lage temperatuur gebruikt en een aangepaste draaisnelheid. Hierdoor kun je bijvoorbeeld ook wol in de wasdroger doen, zonder het risico dat het beschadigt of snel lelijk wordt. Tevens wordt hierbij minder stroom verbruikt dan bij andere droogprogramma’s.

Waarom kiezen voor een wasmachine en droger set van AEG

Zowel de wasmachines als drogers van AEG hebben een goede reputatie. Het zijn betrouwbare apparaten met een relatief lange levensduur die veel opties en gebruiksgemak bieden. Maar waarom zou je voor een wasmachine droger set kiezen, in plaats van twee losse apparaten? Hier zijn verschillende redenen voor.

 1. Allereerst zijn de wasmachine en droger uit een wasmachine droger set perfect op elkaar afgestemd. Als je wilt dat je wasmachine en droger goed bij elkaar passen – qua uiterlijk, functies, grootte, vulgewicht, programma’s en veel meer – kies je daarom het beste voor een AEG wasmachine droger set.
 2. En ten tweede zijn de meeste wasmachine en droger sets goedkoper dan de aanschaf van twee losse apparaten. Je koopt een wasmachine droger set namelijk in een aanbieding, en je zult de twee losse apparaten niet snel voordeliger tegenkomen.

Waar let je op bij het kopen van een AEG wasmachine en droger set

Iedereen heeft andere behoeftes tijdens het wassen en drogen. Daarom hebben wasmachines en drogers zo ongelofelijk veel specificaties en zijn er ook zo ongelofelijk veel wasmachine droger sets om uit te kiezen. Zoveel mogelijkheden maakt het echter niet makkelijker om de ideale wasmachine droger set te vinden. Want waar moet je allemaal rekening mee houden

Om jou te helpen in je zoektocht naar de beste wasmachine en droger set voor jouw huishouden, hebben we hieronder de belangrijkste specificaties van een wasmachine en droger set op een rijtje gezet.

Vulgewicht

Het vulgewicht van een wasmachine en droger set geeft aan hoeveel kg wasgoed er in de trommel past. Hoeveel vulgewicht je nodig hebt, is voornamelijk afhankelijk van de grootte van je huishouden. Dit zijn onze aanbevelingen voor het vulgewicht van je nieuwe wasmachine en droger set gebaseerd op de grootte van jouw huishouden:

 1. 1 of 2 personen: 6 of 7 kg vulgewicht
 2. 3 of 4 personen: 8 kg vulgewicht
 3. 5 personen of meer: minimaal 9 kg vulgewicht

Maximale geluidsniveau centrifugeren

Wil je een stille wasmachine en droger set? Dan kijk je hiervoor naar het maximale geluids niveau. Hier staat in decibel (dB) aangeduid hoeveel herrie de wasmachine maakt tijdens het centrifugeren. Dan is de wasmachine op zijn luidst. Omdat wasdrogers over het algemeen een stuk stiller zijn dan wasmachines, wordt het geluidsniveau van een wasmachine en droger set beoordeelt aan het hand van het geluidsniveau centrifugeren.

 1. geluidsniveau luid (78 dB of meer)
 2. geluidsniveau normaal (74 – 77 dB)
 3. geluidsniveau stil (72 – 73 dB)
 4. geluidsniveau extra stil (71 dB of minder)

Energieklasse

Als je een energiezuinige wasmachine en droger set van AEG wilt, moet je weten dat een wasmachine energiezuinig is vanaf energieklasse C en een wasdroger zuinig is vanaf energieklasse A++. Je wilt het liefst een warmtepompdroger met een koolborstelloze motor, aangezien die zuiniger drogen dan bijvoorbeeld een condensdroger of afvoerdroger.

In aanschaf zijn energiezuinige wasmachine en droger sets zijn duurder, maar omdat je flink kan besparen op je energierekening door zuinig te wassen en drogen, ben je vaak op de lange termijn toch goedkoper uit met een energiezuinige set. Om die reden is een energiezuinige wasmachine en droger set niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Was- en droogprogramma's

Niet alle wasmachine en droger sets beschikken over dezelfde programma’s. De meeste wasmachine en droger sets bieden een standaard aantal aan programma’s aan, maar daarbuiten zijn er nog veel meer verschillende programma’s voor specifiek wasgoed, zoals voor allergieën, beddengoed, sportkleding, gordijnen, overhemden en babykleding. Als je niet van strijken houdt, is een anti-kreuk fase ook heel handig.

Gebruiksgemak

De gemiddelde AEG wasmachine en droger set beschikt over verschillende technologieën en functies die het wassen en drogen voor jou makkelijker, sneller, zuiniger en efficiënter maken. Denk hierbij onder ander aan een zelfreinigende wasmiddellade, Steam Wash programma (als antikreuk fase aan het einde van een programma), zelfreinigende condensor en bediening via een app op je smartphone of tablet.

Was- en bouw kwaliteit beoordelen

Hoe weet je wat een goede wasmachine en droger set is? Je kunt de set beoordelen op de bouw- en waskwaliteit. Deze geven aan hoe robuust en duurzaam een apparaat is, en hoe schoon hij je wasgoed krijgt.

 1. Je kunt de bouwkwaliteit beoordelen aan de hand van de volgende specificaties: en koolborstelloze motor, 3 soorten waterbeveiliging, RVS trommel, kuip en deurscharnier, een balanssysteem, zelfreinigende wasmiddellade, trommelreiniging en een behuizing van metaal met emaille. Sets met een bouwkwaliteit van topklasse beschikken over minimaal 70% van de bovenstaande specificaties.
 2. Je kunt de waskwaliteit van een wasmachine beoordelen aan de hand van de volgende specificaties: automatische wasmiddeldosering, zelfreinigende wasmiddellade, trommelreiniging, stoomfunctie, een extra spoelfunctie, en wasmiddel gelijkmatig verspreiden. Bij 70% of meer van deze specificaties heeft de wasmachine een topklasse waskwaliteit en wordt je wasgoed grondig schoon.

AEG wasmachine en droger stapelen

Als je je wasdroger op je wasmachine wilt plaatsen, moet je eerst zeker weten dat je een geschikte wasmachine hebt. Het bovenblad moet namelijk groot genoeg zijn om de wasdroger op te zetten. Bij een wasmachine en droger set hoef je je hier echter geen zorgen om te maken. Omdat de wasmachine en droger perfect op elkaar zijn afgestemd kun je zonder zorgen je wasmachine en wasdroger set stapelen.
Wees je er wel van bewust dat de wasmachine altijd onderaan moet, en niet andersom. Het gewicht van de wasmachine kan de wasdroger namelijk beschadigen. Daarnaast beschikt de wasmachine over pootjes waaraan je kunt draaien om hem waterpas te zetten. Doe dit ook voordat je de wasdroger op de wasmachine plaatst.