LG wasmachine en droger set

LG wasmachine en droger sets zijn betrouwbaar, stil, energiezuinig en gaan relatief lang mee. We gaan hier dieper in op de unieke eigenschappen van LG en waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe set. Ook verklappen we hier wat de beste wasmachine en droger set van LG van 2024 is, dus lees snel verder!

Wasmachine en droger set

Dit zijn de beste LG wasmachine en droger sets van 2024

LG heeft meerdere wasmachine droger sets. Maar hoe weet je nou wat een goede wasmachine droger set is? Wij hebben de beste sets met elkaar vergeleken op onder andere prestaties, gebruiksgemak, prijs-kwaliteitverhouding en recensies, en hebben hieronder de beste wasmachine en droger sets op een rij gezet. Dit zijn de best geteste wasmachine droger sets van LG van 2024!

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale set

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw set

Set keuzehulp

Een stille wasmachine en droger set maakt weinig geluid bij het centrifugeren en drogen van de natte was. Staat je wasmachine en droger set vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille set.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe stil moet de wasmachine en droger set zijn?

Set keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine en droger set ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine en droger set heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine en droger set.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasmachine en droger set zijn?

Set keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine en droger set, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine en droger set met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Set keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste sets
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachine droger set zoeken...

Over het merk LG

Bekend om zijn betrouwbaarheid en innovatieve technologieën, is het merk LG één van de leiders in huishoudelijke apparaten. Met zijn Zuid-Koreaanse roots heeft LG zich weten te vestigen als een wereldspeler in de wasmachine- en drogermarkt.
LG staat bekend om het combineren van energie-efficiëntie, stille werking en een lange levensduur in hun wasmachine droger sets. Bovendien zijn de wasmachines en drogers van LG uitgerust met de nieuwste technologieën, wat het wassen en drogen van kleding veel gemakkelijker, sneller en efficiënter maakt.

De unieke eigenschappen van een LG wasmachine en droger set

Wat onderscheidt LG wasmachine en droger sets van andere bekende merken? De wasmachines en wasdrogers van LG beschikken over een aantal technologieën en functies die je alleen bij LG tegenkomt. Welke dat zijn en wat ze voor je kunnen betekenen, hebben we hieronder uitgelegd.

TurboWash technologie

Deze technologie zorgt voor een snellere wascyclus zonder in te leveren op reinigingsprestaties. TurboWash bespaart tijd en energie, wat leidt tot een efficiëntere waservaring.

6 Motion DirectDrive-technologie

LG’s 6 Motion Direct Drive-technologie combineert zes verschillende trommelbewegingen om je wasgoed grondig schoon te krijgen. Deze bewegingen zorgen voor een grondige reiniging en verzorging zodat je wasgoed brandschoon uit de trommel komt.

TrueSteam-functie

De TrueSteam-functie is een stoomfunctie in LG drogers en maakt gebruik van stoom om kreuken en geurtjes uit je kleding te verwijderen. Dit zorgt voor minder strijkwerk en een frisser gevoel na het drogen.

Sensor Dry-systeem

Dankzij het Sensor Dry-systeem van LG wordt de droogtijd automatisch aangepast op basis van de vochtigheid in de trommel. Dit helpt om energie te besparen en je kleding beter te beschermen tegen overdrogen.

Waarom kiezen voor een wasmachine en droger set van LG

Voordat je een LG wasmachine en droger set aanschaft, is het belangrijk om de voor- en nadelen ervan te kennen. Hier zijn enkele van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden.

Voordelen

 1. Energie-efficiëntie: LG wasmachines en drogers verbruiken in de meeste gevallen minder energie dan veel andere merken, wat leidt tot lagere energierekeningen.
 2. Stille set: LG apparaten staan bekend om hun lage geluidsniveau, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in drukke huishoudens of kleine ruimtes.
 3. Geavanceerde technologieën: LG wasmachines en drogers zijn voorzien van innovatieve functies die het wassen en drogen van kleding eenvoudiger en efficiënter maken.

Nadelen

 1. Prijs: Ook al zijn er absoluut duurdere wasmachine en droger merken, kunnen LG wasmachine en droger sets duurder zijn dan sommige andere bekende merken.

Waarom een wasmachine droger set kiezen en geen losse wasmachine en wasdroger

Er zijn verschillende redenen om voor een wasmachine en wasdroger set te kiezen in plaats van twee losse apparaten. Allereerst haal je met een complete set een wasmachine en droger in huis die perfect op elkaar afgestemd zijn. Dit betekent dat deze apparaten qua uiterlijk, formaat, vulgewicht, functies en programma’s de perfectie match zijn voor elkaar, wat het wassen en drogen weer makkelijker maakt voor jou!

Daarnaast ben je met een wasmachine droger set vaak ook goedkoper uit dan met twee aparte apparaten. Dit komt omdat sets in een aanbieding worden aangeboden. Je zult de apparaten uit een set niet snel ergens goedkoper tegenkomen.

Het alternatief van een wasmachine en droger set: de was-droogcombinatie

Als je niet over genoeg ruimte voor een wasmachine en droger beschikt, kun je ook kiezen voor een was-droogcombinatie. Dit is in feite een wasmachine en een wasdroger in één. Daarmee kun je zowel wassen als drogen, zonder dat het veel ruimte in beslag neemt.

Een bijkomend voordeel van een was-droogcombinatie is dat ze vaak ook een stuk goedkoper zijn dan een complete wasmachine en droger set. Daartegenover staat echter wel dat een was-droogcombinatie gemiddeld een minder lange levensduur heeft dan twee losse apparaten.

Waar let je op bij het kopen van een LG wasmachine en droger set

Bij het kiezen van een LG wasmachine en droger set zijn er enkele belangrijke factoren om in overweging te nemen. Hieronder hebben we de belangrijkste specificaties van een wasmachine droger set voor je op een rij gezet, zodat jij gemakkelijk jouw ideale wasmachine droger set vindt.

Vulgewicht

Het vulgewicht geeft de capaciteit van de set aan, oftewel hoeveel kg wasgoed er in de trommel past. Zorg ervoor dat je een set kiest met voldoende capaciteit voor je huishouden. Een groot gezin vereist een grotere wasmachine en droger set, terwijl een kleiner gezin kan kiezen voor een compactere set met een kleiner vulgewicht. Weet je niet hoeveel vulgewicht je nodig hebt? Dit zijn onze aanbevelingen: 1 of 2 personen: 6 of 7 kg vulgewicht 3 of 4 personen: 8 kg vulgewicht 5 personen of meer: 9 kg vulgewicht of meer

Maximale geluidsniveau

Als je een stille wasmachine en droger set wilt, bijvoorbeeld omdat je wasruimte naast een thuiskantoor of slaapkamer zit, moet je hiervoor kijken naar het geluidsniveau centrifugeren. Tijdens het centrifugeren is de wasmachine namelijk op zijn luidst. Hieronder hebben we weergegeven wanneer een wasmachine bestempeld wordt als luid of extra stil.

 1. geluidsniveau luid (78 dB of meer)
 2. geluidsniveau normaal (74 – 77 dB)
 3. geluidsniveau stil (72 – 73 dB)
 4. geluidsniveau extra stil (71 dB of minder)

Energieklasse

Let op het energieverbruik van de set, aangezien dit invloed heeft op je energierekening. Kies voor een energiezuinige wasmachine en droger om geld en het milieu te besparen.

We spreken van een energiezuinige wasmachine vanaf energieklasse C en een zuinige wasdroger vanaf energieklasse A++. Kies daarbij het liefst voor een warmtepompdroger met een koolborstelloze motor, deze verbruiken aanzienlijk minder stroom dan de gemiddelde condensdroger of afvoerdroger.

Extra functies

Overweeg welke extra functies belangrijk zijn voor jou, zoals een zelfreinigende wasmiddellade, kledingbeschermende trommel en automatische wasmiddeldosering. Deze functies kunnen het gebruiksgemak en de veiligheid van je wasmachine en droger set verbeteren.

Maar kijk ook naar de speciale was- en droogprogramma’s, zoals voor sportkleding, delicate stoffen, beddengoed, babykleding en gordijnen. De juiste wasmachine en droger set beschikt over alle functies en programma’s die je denkt nodig te hebben, maar past alsnog binnen je budget.

Prijs

Hoewel LG wasmachine en droger sets over het algemeen duurder zijn dan sommige andere merken, is het belangrijk om een set te vinden die binnen je budget past. Goedkope wasmachine en droger sets hebben vaak minder speciale functies, opties en programma’s, verbruiken vaak meer stroom en zijn luider dan sets waarvoor je iets meer betaalt. Ook hebben iets duurdere sets vaak een langere levensduur, waardoor het vaak de moeite waard is om iets meer te investeren. Vergelijk prijzen en functies om een passende wasmachine en droger set te vinden.

Garantie en klantenservice

Controleer de garantie en klantenservice van LG voor het geval je problemen ondervindt met je wasmachine en droger set. Een goede garantie en responsieve klantenservice kunnen je gemoedsrust geven bij het investeren in een nieuwe wasmachine en droger set.

LG wasmachine en droger stapelen

Als je beperkte ruimte hebt, kan het stapelen van je LG wasmachine en droger een uitstekende oplossing zijn om ruimte te besparen. Volg deze stappen om je wasmachine en droger veilig en efficiënt te stapelen:

 1. Zorg ervoor dat je een compatibele wasmachine en droger hebt die ontworpen zijn om te worden gestapeld. Bij de aanschaf van een wasmachine en wasdroger set kun je ervan uitgaan dat dit mogelijk is.
 2. Plaats de wasmachine op een stevige, vlakke ondergrond.
 3. Gebruik eventueel een stapelkit of kast die specifiek is ontworpen voor het stapelen van wasmachines en drogers. Deze kits bevatten meestal beugels en een veiligheidsriem om de apparaten op hun plaats te houden.
 4. Volg de instructies van de fabrikant en bevestig de droger bovenop de wasmachine met behulp van de meegeleverde materialen in de stapelkit.