Beko wasmachine en droger set

Ben jij op zoek naar de beste wasmachine en droger set voor een goede prijs? Zoek niet verder! Beko heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding en heeft een passende wasmachine en droger set voor iedereen. We vertellen we alles wat je moet weten over Beko wasmachine en droger sets, en hebben de beste wasmachine en droger sets van Beko op een rij gezet.
Wasmachine en droger set

Dit zijn de beste Beko wasmachine en droger sets van 2024

Wil jij een goede wasmachine droger set maar is je budget beperkt? Met een wasmachine droger set van Beko haal je een simpele maar complete set in huis die je wasgoed goed schoon en droog krijgt. Dit zijn de best geteste wasmachine droger sets van van Beko van 2024. Dit moet je weten:
 1. Beko wasmachines hebben de beste prijs-kwaliteitverhouding – goed wasresultaat voor een mooi prijsje
 2. Twee apparaten voor een voordelige prijs: Wasmachines droger sets zijn goedkoper dan twee losse apparaten
 3. Een geschikte wasmachine en droger set vinden? Let op vulgewicht, energieklasse, geluidsniveau, functies & programma’s

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale set

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw set

Set keuzehulp

Een stille wasmachine en droger set maakt weinig geluid bij het centrifugeren en drogen van de natte was. Staat je wasmachine en droger set vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille set.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe stil moet de wasmachine en droger set zijn?

Set keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine en droger set ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine en droger set heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine en droger set.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasmachine en droger set zijn?

Set keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine en droger set, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine en droger set met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Set keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste sets
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachine droger set zoeken...

Over het merk Beko

Beko is van oorsprong een Turks bedrijf dat huishoudelijke apparaten produceert en is erg populair in Europa. Beko maakt relatief simpele en erg betaalbare apparaten. Van koelkasten en ovens tot vaatwassers en drogers. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat Beko, samen met Zanussi, het hoogst scoort op prijs-kwaliteitverhouding voor hun wasmachines.
Andere bekende merken zoals Miele, Samsung en Siemens scoren hier erg laag op omdat hun wasmachines duurder zijn. Een Beko wasmachine of wasdroger is meestal niet heel luxueus, maar doet wat hij moet doen en voor een voordelige prijs. Daarom is een Beko wasmachine droger set ideaal als je rekening moet houden met een budget.

De unieke eigenschappen van een Beko wasmachine en droger set

Alle wasmachine en droger merken beschikken over merkspecifieke functies, die het wassen en drogen zo makkelijk, efficiënt, snel en energiezuinig mogelijk maken. Hieronder hebben we de merkspecifieke functies van de wasmachines en wasdrogers van Beko uit een rij gezet en uitgebreid uitgelegd.

Beko wasmachine - SteamCure

Een Beko wasmachine met SteamCure beschikt in feite over twee verschillende stoomfuncties: Vooraf stomen om hartnekkige vlekken uit je kleding te krijgen, en achteraf stomen om kreukels te versoepelen en jouw strijkwerk te verminderen.

Beko wasmachine en droger - HomeWhiz

Bij een Beko wasmachine en droger set met HomeWhiz kun je beide apparaten aan elkaar verbinden voor de optimale zorg voor je wasgoed. En daarnaast kun je de apparaten verbinden met een app op je smartphone of tablet zodat je je wasmachine en droger kan bedienen waar en wanneer je maar wilt.

Waarom kiezen voor een wasmachine en droger set van Beko

Beko is een betrouwbaar merk dat voor een mooie prijs prima wasmachine en droger sets aanbiedt. Er is geen wasmachine merk dat beter scoort op prijs-kwaliteitverhouding dan Beko, waardoor je bij dit merk altijd waar voor je geld krijgt.

Maar waarom zou je een wasmachine droger set moeten kopen in plaats van een losse wasmachine en droger? Daar hebben wij verschillende redenen voor:

 1. Allereerst zijn de wasmachine en droger uit een wasmachine en droger set perfect op elkaar afgestemd. Qua uiterlijk, programma’s, vulgewicht, grootte, functies en veel meer, zijn deze apparaten volledig gesynchroniseerd, wat zorgt voor de beste zorg voor jouw wasgoed.
 2. En daarnaast is het over het algemeen een stuk goedkoper om een wasmachine droger set aan te schaffen in plaats van twee losse apparaten. Je koopt een wasmachine en droger set namelijk in een aanbieding, waardoor je altijd goedkoper uit bent dan bij de aanschaf van een losse wasmachine en droger.

Waar let je op bij het kopen van een Beko wasmachine en droger set

Wasmachine en droger sets beschikken over ongelofelijk veel specificaties. Dat komt omdat iedereen andere eisen en verwachtingen heeft. Maar doordat wasmachine en droger sets zoveel kenmerken hebben, kan het lastig zijn te beoordelen wat een goede wasmachine en droger set is.

Hieronder hebben we uitgebreid beschreven waar je allemaal op met letten bij de aanschaf van een nieuwe wasmachine en droger set. Hopelijk helpt dat jou de ideale wasmachine en droger set kiezen!

Vulgewicht

Het vulgewicht van een wasmachine en droger set geeft de hoeveelheid wasgoed aan die per was- of droogbeurt in de trommel past. Hoeveel vulgewicht je nodig hebt, wordt grotendeels bepaald door de grootte van je huishouden. Dit zijn onze aanbevelingen:

 1. 1 of 2 personen: 6 of 7 kg vulgewicht
 2. 3 of 4 personen: 8 kg vulgewicht
 3. 5 personen of meer: minimaal 9 kg vulgewicht

Geluidsniveau centrifugeren

Wil je een stille wasmachine en droger set? Hiervoor kijk je naar het geluidsniveau centrifugeren van de wasmachine. Tijdens het centrifugeren is de wasmachine namelijk het luidst, en een wasdroger is over het algemeen altijd stiller dan een wasmachine. Per wasmachine varieert het aantal decibel (dB) geluid dat geproduceert wordt tijdens het centrifugeren.

Het maximale geluidsniveau van een wasmachine en droger set wordt onderverdeeld in 4 categorieën:

 1. geluidsniveau luid (78 dB of meer)
 2. geluidsniveau normaal (74 – 77 dB)
 3. geluidsniveau stil (72 – 73 dB)
 4. geluidsniveau extra stil (71 dB of minder).

Energieklasse

Een energiezuinige wasmachine en droger set beschikt over een wasmachine met minimaal energieklasse C en een wasdroger (het liefst een warmtepompdroger, en geen condensdroger of afvoerdroger) met energieklasse A++.

In aanschaf zijn energiezuinige wasmachine en droger sets vaak iets duurder. Echter, omdat deze een stuk zuiniger wassen en drogen, kun je hiermee flink besparen op je energierekening. Op de lange termijn ben je hierdoor vaak alsnog goedkoper uit met een duurdere, energiezuinige wasmachine en droger set dan met een goedkopere. Een zuinige wasmachine en droger set is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee en absoluut de moeite waard.

Was- en droogprogramma's

Veel sets bieden een standaard aantal aan programma’s aan, maar daarbuiten zijn er nog veel meer specifieke programma’s, zoals voor overhemden, sportkleding, beddengoed en een handwas wasprogramma. Verschillende sets beschikken tegenwoordig ook over de mogelijkheid om te stomen aan het einde van het wasprogramma om kreukels te verminderen, of ‘extra spoelen’ om van overtollig wasmiddel of wasverzachter af te komen in geval van een allergie. De juiste wasmachine en droger set voor jouw huishouden beschikt over de programma’s die jij denkt nodig te hebben.

Gebruiksgemak

Wasmachine en droger sets hebben ook steeds meer extra functies om het wassen en drogen makkelijker en sneller te maken. Denk hierbij aan een zelfreinigende wasmiddellade, led display, kledingbeschermende trommel, automatische wasmiddeldosering, een beladingssensor en bediening via een app. De meeste wasmachine en droger sets beschikken tegenwoordig over meerdere van dit soort functies.

Bouw- en waskwaliteit

Om er zeker van te zijn dat je een goede wasmachine en droger set te pakken hebt, kun je natuurlijk kijken naar onze lijst met de beste sets van Beko die we eerder op deze pagina benoemden, maar je kunt ook kijken naar de bouw- en waskwaliteit.

 1. Je kunt de bouwkwaliteit beoordelen aan de hand van een aantal specificaties: een koolborstelloze motor, 3 soorten waterbeveiliging, RVS trommel, kuip en deurscharnier, een balanssysteem, zelfreinigende wasmiddellade, trommelreiniging en een behuizing van metaal met emaille. De beste wasmachine en droger sets beschikken over minimaal 70% van de bovenstaande specificaties.
 2. De waskwaliteit en het wasresultaat worden bepaald aan de hand van de volgende specificaties: automatische wasmiddeldosering, zelfreinigende wasmiddellade, trommelreiniging, stoomfunctie, een extra spoelfunctie, en wasmiddel gelijkmatig verspreiden. Bij 70% of meer van deze specificaties heeft de wasmachine een topklasse waskwaliteit en wordt je wasgoed grondig schoon. Bij 50% heeft de wasmachine een middenklasse waskwaliteit.

Beko wasmachine en droger stapelen

Een bijkomend voordeel van een wasmachine en droger set is dat de twee apparaten perfect op elkaar passen. Waar je normaliter, bij de aanschaf van twee aparte apparaten, heel nauw moet meten of de wasmachine groot genoeg is om de droger op te plaatsen, heb je deze zorgen niet bij een wasmachine en droger set.
Waar je je wel bewust van moet zijn, is dat de wasmachine altijd onderop geplaatst moet worden, en nooit andersom. Het zware gewicht van de wasmachine kan namelijk slijtage aan de wasdroger veroorzaken. Daarnaast is het ook belangrijk dat de wasmachine waterpas staat. Als dat niet zo is, kan de wastrommel uit balans raden, waardoor één apparaat of allebei van hun plek kunnen komen.