Onderbouw vaatwasser

Een onderbouw vaatwasser is een apparaat die onder het keukenblad wordt geplaatst. Deze vaatwasser heeft geen frontpaneel. Als aanzicht heb je dus altijd de eigen deur van de vaatwasser. Op deze pagina vertellen we je alles over wat een onderbouw vaatwasser is, hoe je de beste kan vinden en beantwoorden we de vragen die het vaakst gesteld worden.

Vaatwasser hoofdpagina

Een nieuwe onderbouw vaatwasser kopen

Bij het kopen van een nieuwe onderbouw vaatwasser zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Het is namelijk afhankelijk van jouw persoonlijke behoeftes en voorkeuren welke onderbouw vaatwasser het beste bij je past.

Om het voor jou iets gemakkelijker te maken om de juiste vaatwasser te vinden, hebben we een aantal belangrijke kenmerken op een rijtje gezet. Zo weet je zeker dat je een onderbouw vaatwasser koopt waar je helemaal tevreden mee zal zijn!

Onderbouw vaatwassers voor een klein huishouden

In een klein huishouden heb je soms meer dan genoeg aan een kleine onderbouw vaatwasser waar maximaal 10 couverts in kunnen. Zo bespaar je ruimte en draai je nooit een halve belading!

Vind een nieuwe vaatwasser

Maak een keuze tussen de een van de beste vaatwassers van 2022 of doe de eenvoudige keuzehulp en vind je nieuwe vaatwasser.

Vind de perfecte vaatwasser

Alle best geteste Onderbouw vaatwasser

Waar moet je op letten bij het kopen van een onderbouw vaatwasser

Een onderbouw afwasmachine is net even iets anders dan een inbouw vaatwasser of vrijstaande vaatwassers. Er zijn dus een aantal kenmerken van het apparaat waar je bij de aanschaf van een nieuw onderbouw model rekening mee moet houden.

Diepte van de nis

Een inbouw vaatwasser wordt altijd in een nis geplaatst, waardoor je heel nauw op de afmetingen moet letten. Een onderbouw vaatwasser zit niet precies in een nis, maar het is wel fijn als het apparaat niet buiten je kastjes uitsteekt. Meet daarom altijd hoe diep je aanrechtblad is vanaf het achterste punt. Houd er daarbij rekening mee dat je nog gemiddeld 10 centimeter nodig hebt voor de kabels aan de achterkant.

Plek van het bedieningspaneel

Het bedieningspaneel van een onderbouw vaatwasser zit vaak, net als bij een vrijstaande afwasmachine, aan de buitenkant van het apparaat. Zo kan je hem gemakkelijk aanzetten en ook tijdens het draaien bekijken hoe lang het programma nog duurt en op welke temperatuur het ingesteld staat. Het bedieningspaneel kan ook aan de binnenkant zitten. Dan kan je het apparaat alleen bedienen en de resttijd indicatie zien wanneer je de deur open trekt.

Plaatsing van het bestek

Een vaatwasser kan het bestek op twee plekken kwijt, in een besteklade aan de bovenkant zijn. De andere optie is in een bestekkorf op de onderste lade. Er zijn mensen die beweren dat bestek schoner wordt in de besteklade, maar er zijn ook genoeg die juist een voorkeur voor de bestekkorf hebben. Een ding wat wel zeker is, is dat je minder hoeft te bukken als je het bestek in de bovenlade moet doen.

Energieklasse

Als je op zoek bent naar een energiezuinige inbouw vaatwasser, moet je goed op de energieklasse van het apparaat letten. De meeste onderbouw modellen hebben energieklasse c, energieklasse d of energieklasse e. Een extra zuinige vaatwasser heeft energielabel a, maar deze zijn veel minder makkelijk verkrijgbaar.

De programma's

Welke programma’s jouw ideale onderbouw vaatwasser heeft is afhankelijk van wat voor vaat je hebt. Als je bijvoorbeeld vaak glazen wast, zijn er modellen met een behoedzaam programma, dat extra voorzichtig met jouw vieze vaat omgaat. Voor vaat die niet zo vies is kan je soms beter voor een kort programma kiezen en als je zo min mogelijk water wil verbruiken is een eco-programma erg handig.

Extra functies

De meest geschikte vaatwasser voor jou heeft handige extra functies. Als je bijvoorbeeld een verstelbare bovenkorf hebt, kan je deze weghalen om meer ruimte te maken voor pannen. Het kan ook fijn zijn om te kiezen voor een model met een uitgestelde start, zodat je zeker weet dat de vaatwasser klaar is op het moment dat jij thuis komt. Er zijn ook opties voor een extra droge vaat, zoals een zeoliet droogtechniek. Dit is handig voor plastic bakjes die in andere vaatwassers niet snel droog worden.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale vaatwasser

Klik en start keuzehulp
Vaatwasser keuzehulp hero
1
2
3
4
Jouw vaatwasser

Soort vaatwasser

Wat voor soort vaatwasser zoek je? Een inbouw vaatwasser, een vrijstaande vaatwasser of een onderbouw vaatwasser?
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Welk soort vaatwasser zoek je?

Geluidsniveau vaatwasser

Een stille vaatwasser maakt weinig geluid bij het wassen van de natte vaat. Staat je vaatwasser vlakbij je woonkamer? Overweeg dan een stille vaatwasser.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe stil moet de vaatwasser zijn?

Prijs vaatwasser

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je vaatwasser ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere vaatwasser heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere vaatwasser.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe duur mag de vaatwasser zijn?

Vaatwasser grootte

Een groot gezin vereist een grotere vaatwasser, en ook een hoger aantal couverts. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een vaatwasser met een kleiner aantal couverts.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Voor hoeveel mensen moet de vaat gedaan worden?

Energieverbruik vaatwasser

Een energiebesparende vaatwasser heeft energielabel A, B of C en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige vaatwasser verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe energiebesparend moet de vaatwasser zijn?

Vaatwasser keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte vaatwassers van Nederland. Of bekijk de vaatwasser die het best bij jou passen.
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Vaatwassers aan het zoeken...

Veelgestelde vragen over onderbouw vaatwassers

Bij je zoektocht naar de beste onderbouw vaatwasser is het ook handig om rekening te houden met vragen die vaak door andere kopers worden gesteld. Zo kom je achter dingen die je zelf misschien over het hoofd had gezien.

Waarom een onderbouw vaatwasser kopen?

Een onderbouw vaatwasser is bijzonder geschikt voor een flexibele inrichting, want een onderbouw vaatwasser bouw je gewoon in onder je aanrecht. Onderbouw afwasmachines hebben ook geen eigen frontpaneel nodig, je kan ze heel gemakkelijk in je keuken plaatsen. De eigen deur is vaak in wit of zilver kleur leverbaar, waardoor er altijd wel een model is dat bij jouw keuken past.

Wat is het verschil tussen een inbouw vaatwasser en een onderbouw vaatwasser?

In de eerste plaats is een inbouw vaatwasser plaatsen iets lastiger dan onderbouw afwasmachines, omdat een inbouw model heel precies in de nis moet passen. Afhankelijk van welk type inbouw vaatwasser je hebt, moet je ook het frontpaneel van je keuken op maat zagen, omdat je anders tegen een roestvrijstaal front aan zit te kijken. Er is maar één manier waarop de vaatwasser recht in de nis geschoven kan worden en daarbij moet het apparaat ook nog waterpas staan.

Wat is het verschil tussen een vrijstaande vaatwasser en een onderbouw vaatwasser?

Een vaatwasser onderbouw is net iets anders dan een vrijstaande uitvoering omdat een onderbouw model geen panelen aan de zij- of bovenkant heeft. Het staat dus niet zo mooi om deze vrijstaand in je keuken te plaatsen. Een vrijstaande vaatwasser ziet er van alle kanten bedekt uit, waardoor je deze gemakkelijk los in je keuken kunt plaatsen.

Overige informatie

Beste vaatwasser

Beste vaatwasser Het vinden van een goede vaatwasser kan nog best lastig zijn. Het aanbod is namelijk enorm en er zijn geen twee vaatwassers gelijk. Daarom laten we hier zien wat de beste vaatwassers van  zijn, en vertellen we waar

Lees meer

Vaatwasser voor een groot gezin

Vaatwasser voor een groot gezin Wat maakt een vaatwasser geschikt voor een groot gezin? Een vaatwasser met 14 of 15 couverts is perfect voor een gezin van meer dan 4 personen. Een couvert is een setje bestek voor 1 persoon, dat betekent dat er dus 14/15 setjes bestek in de

Lees meer

Wat kost een inbouw vaatwasser

Wat kost een inbouw vaatwasser De prijs van inbouw vaatwassers loopt van 300 tot wel 1700 euro. Je kunt het dus zo gek maken als je zelf wilt. Gemiddeld kost een inbouw vaatwasser ongeveer rond de 600 á 700 euro. Voor

Lees meer

Inventum vaatwassers

Inventum vaatwassers Als je op zoek bent naar een zuinige vaatwasser, zal je al snel uit komen bij een model van Inventum. Dit merk staat er namelijk om bekend dat hun vaatwassers veel minder water verbruiken dan die van de

Lees meer

Wie kan mijn vaatwasser repareren

Wie kan mijn vaatwasser repareren Ben je opzoek naar een persoon die jouw vaatwasser kan repareren? Ga dan opzoek naar een witgoedmonteur. Deze kun je vinden door op Google deze zoekopdracht in te vullen. De meeste witgoedmonteurs kunnen erg snel

Lees meer

Onderbouw vaatwassers assortiment

1475710

Miele G 5222 SCi CLST

1.099,00
Doordat de Miele G 5222 SCi CLST erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de afwasmachine in onze top 5! De Miele G 5222 SCi CLST is beoordeeld door 10 consumenten met de beoordeling: 9.5. Het is mogelijk...
Waardering 4.75 uit 5
1647828

Beko DIN24215

409,00
Omdat de Beko DIN24215 erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de vaatwasmachine in onze top 5! Bij het maken van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De Beko DIN24215 heeft gemiddeld de score: 8.8...
1710382

Beko DIN28433 AquaIntense

729,00
Opzoek naar een ideale afwasmachine? Stop maar met zoeken! De Beko DIN28433 AquaIntense is namelijk de vaatwasmachine die je zoekt! Bij het opstellen van onze top 5 maken we gebruik van consumenten beoordelingen. De Beko DIN28433 AquaIntense heeft gemiddeld de...
1634332

Bosch SGS4HVI31E

669,00
De Bosch SGS4HVI31E heeft erg sterke eigenschappen. De huidige gebruikers van de vaatwasser beoordelen hem zeer positief! Als je opzoek bent naar een mooi toestel, is dit er een die aan die eis kan voldoen. Door zijn mooie en strakke...
Waardering 4.60 uit 5
1518867

Siemens SR55ZS11ME

999,00
De Siemens SR55ZS11ME vaatwasser wordt erg hoog beoordeeld door consumenten die de hem al eerder gekocht hebben, daarnaast heeft hij ook een hele goede prijs- kwaliteit verhouding. De vaatwasmachine scoort op de belangrijkste gebieden erg goed ten opzichte van zijn...
Waardering 4.00 uit 5
1634298

Bosch SGS2ITW04E

529,00
De Bosch SGS2ITW04E krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge rating. Naast alle hoge beoordelingen van de kopers die de vaatwasmachine al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op de...
Waardering 3.80 uit 5
1673822

Siemens SE23HI42TE

649,00
De Siemens SE23HI42TE afwasmachine maakt het servies volledig schoon en droog. De Siemens SE23HI42TE heeft de beoordeling: 9.7 ontvangen van tenminste 3 consumenten. De machine is een vrijstaande vaatwasser, hierdoor kun je hem overal in jouw keuken neerzetten. Dit model...
Waardering 4.85 uit 5
1639768

Siemens SE23HW60CE

679,00
Opzoek naar een ideale vaatwasmachine? Stop maar met zoeken! De Siemens SE23HW60CE is namelijk de vaatwasser die je zoekt! Bij het maken van onze top 5 maken we gebruik van consumenten cijfers. De Siemens SE23HW60CE heeft gemiddeld de score: none...
1570549

AEG FSE73727P AirDry

899,00
Omdat de AEG FSE73727P AirDry erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de afwasmachine in onze top 5! Het is niet gek dat deze vaatwasmachine in onze top 5 staat, hij is namelijk door Coolblue als beste getest....
Waardering 4.15 uit 5
1521114

Bosch SBV8ZCX07N

1.179,00
De Bosch SBV8ZCX07N heeft een hele goede score gekregen door zijn sterke functies. Naast deze sterke kenmerken krijgt de vaatwasmachine ook erg goede scores van de kopers die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede beoordelingen scoort hij...
Waardering 4.45 uit 5
1639645

Siemens SE73HX60CE

999,00
De Siemens SE73HX60CE beschermt al jouw vieze vaatwerk en zorgt ervoor dat de vieze borden en glazen grondig schoon en droog wordt! Bij het maken van onze top 5 maken we gebruik van consumenten cijfers. De Siemens SE73HX60CE heeft gemiddeld...
1520622

Whirlpool WSFO 3T223 P

499,00
De Whirlpool WSFO 3T223 P vaatwasmachine maakt al jouw vaat volledig schoon en droog. Bij het opzetten van onze top 5 maken we gebruik van consumenten beoordelingen. De Whirlpool WSFO 3T223 P heeft gemiddeld een: 7.3 gekregen van ongeveer 3...
Waardering 3.65 uit 5
1607832

Miele G 7110 SC BRWS AutoDos

1.099,00
De Miele G 7110 SC BRWS AutoDos krijgt een hele hoge score. Deze vaatwasser scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede beoordelingen van de kopers die hem al thuis hebben staan!...
Waardering 4.60 uit 5
1534388

Bosch SBV6ZAX03N

1.049,00
De Bosch SBV6ZAX03N krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge score. Naast alle hoge scores van de consumenten die de vaatwasmachine al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op de...
Waardering 4.30 uit 5
1444190

Inventum VVW7040S++

419,00
De Inventum VVW7040S++ krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge . Naast alle hoge scores van de kopers die de vaatwasmachine al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op de...
Waardering 4.40 uit 5
1470331

Miele G 5072 Vi

999,00
De Miele G 5072 Vi krijgt een hele hoge score. Deze afwasmachine scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede scores van de consumenten die hem al thuis hebben staan! De Miele...
Waardering 4.20 uit 5
1370451

AEG FFB53600ZM

569,00
De AEG FFB53600ZM krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge score. Naast alle hoge beoordelingen van de consumenten die de vaatwasser al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op de...
Waardering 4.50 uit 5
1639663

Siemens SE63HX60CE

799,00
De Siemens SE63HX60CE krijgt een hele hoge rating. Deze afwasmachine scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede ratings van de eerdere kopers die hem al thuis hebben staan. Bij het produceren...
Waardering 3.00 uit 5
1470396

Miele G 5272 SC Vi

1.149,00
De Miele G 5272 SC Vi krijgt een hele hoge score. Deze vaatwasmachine scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede scores van de consumenten die hem al thuis hebben staan! De...
Waardering 4.45 uit 5
1585578

Bosch SMS6ZCI42E

999,00
De Bosch SMS6ZCI42E belandt op een erg hoge plek. Naast zijn mooie uiterlijk die veel kwaliteit uitstraalt is ook de binnenkant van de vaatwasmachine van goede kwaliteit. Niet alleen ons panel, maar ook de kopers die hem al thuis hebben...
Waardering 4.90 uit 5
1635154

Siemens SE63HX41TE

699,00
De Siemens SE63HX41TE afwasmachine wordt erg hoog beoordeeld door consumenten die de hem al eerder gekocht hebben, daarnaast heeft hij ook een hele goede prijs- kwaliteit verhouding. De vaatwasmachine scoort op de belangrijkste gebieden erg goed ten opzichte van zijn...
Waardering 4.20 uit 5
1684096

Whirlpool WIS 1150 PEL

849,00
De Whirlpool WIS 1150 PEL afwasmachine maakt jouw vaat grondig schoon en droog. De Whirlpool WIS 1150 PEL is beoordeeld door none eerdere kopers met de score: none. De machine is een inbouw afwasmachine. De nishoogte van de vaatwasser is:...
1390301

AEG FSE63617P

899,00
Omdat de AEG FSE63617P erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de vaatwasmachine in onze top 5! Dat deze vaatwasmachine in onze top 5 staat is niet gek. Volgens Coolblue komt hij als beste uit de test. De...
Waardering 4.40 uit 5
1520641

Siemens SN63EX14AN

899,00
De Siemens SN63EX14AN heeft erg sterke features. De huidige gebruikers van de vaatwasser beoordelen hem zeer positief! Als je opzoek bent naar een mooi apparaat, is dit er een die aan die eis kan voldoen. Door zijn mooie en strakke...
Waardering 4.40 uit 5
1634357

Siemens SE43HS41TE

668,99
Opzoek naar een ideale afwasmachine? Wij hebben hem voor je gevonden. De Siemens SE43HS41TE is namelijk de vaatwasser die je zoekt! De Siemens SE43HS41TE heeft de beoordeling: none gekregen van ongeveer none mensen. Het apparaat kun je in iedere keuken...
1534356

Bosch SMH6ZCX42E

1.099,00
De Bosch SMH6ZCX42E beschermt jouw vieze vaatwerk en zorgt ervoor dat al het vieze servies grondig schoon en droog wordt! De Bosch SMH6ZCX42E heeft het cijfer: none ontvangen van ongeveer none consumenten. Wil je graag jouw vaatwasmachine inbouwen in de...
1567078

Bosch SMS6EDW06E

859,00
De Bosch SMS6EDW06E beschermt het vieze servies en zorgt ervoor dat jouw vieze afwas grondig schoon en droog wordt. De Bosch SMS6EDW06E heeft de reviewscore: 9.2 gekregen van ongeveer 10 eerdere kopers. Het toestel is een vrijstaande vaatwasmachine, hierdoor kun...
Waardering 4.60 uit 5
1511559

ETNA VW249M

409,00
De ETNA VW249M heeft erg sterke functies. De huidige gebruikers van de vaatwasser beoordelen hem zeer positief! Als je opzoek bent naar een mooi model, is dit er een die aan die eis kan voldoen. Door zijn mooie en strakke...
Waardering 4.00 uit 5
1566133

Bosch SMI8ZCS07E

1.249,00
De Bosch SMI8ZCS07E heeft een hele goede score gekregen door zijn sterke eigenschappen. Naast deze sterke kenmerken krijgt de afwasmachine ook erg goede recensies van de consumenten die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede ratings scoort hij...
Waardering 4.80 uit 5
1646157

Miele G 7161 SC Vi AutoDos

1.449,00
De Miele G 7161 SC Vi AutoDos krijgt een hele hoge rating. Deze vaatwasser scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede scores van de kopers die hem al thuis hebben staan!...