Onderbouw vaatwasser

Een onderbouw vaatwasser is een apparaat die onder het keukenblad wordt geplaatst. Deze vaatwasser heeft geen frontpaneel. Als aanzicht heb je dus altijd de eigen deur van de vaatwasser. Op deze pagina vertellen we je alles over wat een onderbouw vaatwasser is, hoe je de beste kan vinden en beantwoorden we de vragen die het vaakst gesteld worden.

Vaatwasser hoofdpagina

Een nieuwe onderbouw vaatwasser kopen

Bij het kopen van een nieuwe onderbouw vaatwasser zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Het is namelijk afhankelijk van jouw persoonlijke behoeftes en voorkeuren welke onderbouw vaatwasser het beste bij je past.

Om het voor jou iets gemakkelijker te maken om de juiste vaatwasser te vinden, hebben we een aantal belangrijke kenmerken op een rijtje gezet. Zo weet je zeker dat je een onderbouw vaatwasser koopt waar je helemaal tevreden mee zal zijn!

Onderbouw vaatwassers voor een klein huishouden

In een klein huishouden heb je soms meer dan genoeg aan een kleine onderbouw vaatwasser waar maximaal 10 couverts in kunnen. Zo bespaar je ruimte en draai je nooit een halve belading!

Vind een nieuwe vaatwasser

Maak een keuze tussen de een van de beste vaatwassers van 2022 of doe de eenvoudige keuzehulp en vind je nieuwe vaatwasser.

Vind de perfecte vaatwasser

Alle best geteste Onderbouw vaatwasser

Waar moet je op letten bij het kopen van een onderbouw vaatwasser

Een onderbouw afwasmachine is net even iets anders dan een inbouw vaatwasser of vrijstaande vaatwassers. Er zijn dus een aantal kenmerken van het apparaat waar je bij de aanschaf van een nieuw onderbouw model rekening mee moet houden.

Diepte van de nis

Een inbouw vaatwasser wordt altijd in een nis geplaatst, waardoor je heel nauw op de afmetingen moet letten. Een onderbouw vaatwasser zit niet precies in een nis, maar het is wel fijn als het apparaat niet buiten je kastjes uitsteekt. Meet daarom altijd hoe diep je aanrechtblad is vanaf het achterste punt. Houd er daarbij rekening mee dat je nog gemiddeld 10 centimeter nodig hebt voor de kabels aan de achterkant.

Plek van het bedieningspaneel

Het bedieningspaneel van een onderbouw vaatwasser zit vaak, net als bij een vrijstaande afwasmachine, aan de buitenkant van het apparaat. Zo kan je hem gemakkelijk aanzetten en ook tijdens het draaien bekijken hoe lang het programma nog duurt en op welke temperatuur het ingesteld staat. Het bedieningspaneel kan ook aan de binnenkant zitten. Dan kan je het apparaat alleen bedienen en de resttijd indicatie zien wanneer je de deur open trekt.

Plaatsing van het bestek

Een vaatwasser kan het bestek op twee plekken kwijt, in een besteklade aan de bovenkant zijn. De andere optie is in een bestekkorf op de onderste lade. Er zijn mensen die beweren dat bestek schoner wordt in de besteklade, maar er zijn ook genoeg die juist een voorkeur voor de bestekkorf hebben. Een ding wat wel zeker is, is dat je minder hoeft te bukken als je het bestek in de bovenlade moet doen.

Energieklasse

Als je op zoek bent naar een energiezuinige inbouw vaatwasser, moet je goed op de energieklasse van het apparaat letten. De meeste onderbouw modellen hebben energieklasse c, energieklasse d of energieklasse e. Een extra zuinige vaatwasser heeft energielabel a, maar deze zijn veel minder makkelijk verkrijgbaar.

De programma's

Welke programma’s jouw ideale onderbouw vaatwasser heeft is afhankelijk van wat voor vaat je hebt. Als je bijvoorbeeld vaak glazen wast, zijn er modellen met een behoedzaam programma, dat extra voorzichtig met jouw vieze vaat omgaat. Voor vaat die niet zo vies is kan je soms beter voor een kort programma kiezen en als je zo min mogelijk water wil verbruiken is een eco-programma erg handig.

Extra functies

De meest geschikte vaatwasser voor jou heeft handige extra functies. Als je bijvoorbeeld een verstelbare bovenkorf hebt, kan je deze weghalen om meer ruimte te maken voor pannen. Het kan ook fijn zijn om te kiezen voor een model met een uitgestelde start, zodat je zeker weet dat de vaatwasser klaar is op het moment dat jij thuis komt. Er zijn ook opties voor een extra droge vaat, zoals een zeoliet droogtechniek. Dit is handig voor plastic bakjes die in andere vaatwassers niet snel droog worden.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale vaatwasser

Klik en start keuzehulp
Vaatwasser keuzehulp hero
1
2
3
4
Jouw vaatwasser

Soort vaatwasser

Wat voor soort vaatwasser zoek je? Een inbouw vaatwasser, een vrijstaande vaatwasser of een onderbouw vaatwasser?
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Welk soort vaatwasser zoek je?

Geluidsniveau vaatwasser

Een stille vaatwasser maakt weinig geluid bij het wassen van de natte vaat. Staat je vaatwasser vlakbij je woonkamer? Overweeg dan een stille vaatwasser.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe stil moet de vaatwasser zijn?

Prijs vaatwasser

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je vaatwasser ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere vaatwasser heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere vaatwasser.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe duur mag de vaatwasser zijn?

Vaatwasser grootte

Een groot gezin vereist een grotere vaatwasser, en ook een hoger aantal couverts. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een vaatwasser met een kleiner aantal couverts.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Voor hoeveel mensen moet de vaat gedaan worden?

Energieverbruik vaatwasser

Een energiebesparende vaatwasser heeft energielabel A, B of C en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige vaatwasser verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe energiebesparend moet de vaatwasser zijn?

Vaatwasser keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte vaatwassers van Nederland. Of bekijk de vaatwasser die het best bij jou passen.
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Vaatwassers aan het zoeken...

Veelgestelde vragen over onderbouw vaatwassers

Bij je zoektocht naar de beste onderbouw vaatwasser is het ook handig om rekening te houden met vragen die vaak door andere kopers worden gesteld. Zo kom je achter dingen die je zelf misschien over het hoofd had gezien.

Waarom een onderbouw vaatwasser kopen?

Een onderbouw vaatwasser is bijzonder geschikt voor een flexibele inrichting, want een onderbouw vaatwasser bouw je gewoon in onder je aanrecht. Onderbouw afwasmachines hebben ook geen eigen frontpaneel nodig, je kan ze heel gemakkelijk in je keuken plaatsen. De eigen deur is vaak in wit of zilver kleur leverbaar, waardoor er altijd wel een model is dat bij jouw keuken past.

Wat is het verschil tussen een inbouw vaatwasser en een onderbouw vaatwasser?

In de eerste plaats is een inbouw vaatwasser plaatsen iets lastiger dan onderbouw afwasmachines, omdat een inbouw model heel precies in de nis moet passen. Afhankelijk van welk type inbouw vaatwasser je hebt, moet je ook het frontpaneel van je keuken op maat zagen, omdat je anders tegen een roestvrijstaal front aan zit te kijken. Er is maar één manier waarop de vaatwasser recht in de nis geschoven kan worden en daarbij moet het apparaat ook nog waterpas staan.

Wat is het verschil tussen een vrijstaande vaatwasser en een onderbouw vaatwasser?

Een vaatwasser onderbouw is net iets anders dan een vrijstaande uitvoering omdat een onderbouw model geen panelen aan de zij- of bovenkant heeft. Het staat dus niet zo mooi om deze vrijstaand in je keuken te plaatsen. Een vrijstaande vaatwasser ziet er van alle kanten bedekt uit, waardoor je deze gemakkelijk los in je keuken kunt plaatsen.

Overige informatie

Vrijstaande vaatwasser

Vrijstaande vaatwasser Een vrijstaande vaatwasser is een apparaat die je los in je keuken kan neerzetten. Een vrijstaande vaatwasser heeft een afgewerkte buitenkant, meestal een witte of zilvere kleur. De meeste vrijstaande vaatwassers hebben geen verstelbare pootjes. Ben je op

Lees meer

Waarom start mijn vaatwasser niet

Waarom start mijn vaatwasser niet Start je vaatwasser niet? Dan heeft die meestal drie redenen, namelijk: De vaatwasser krijgt geen of te weinig stroom, de deur van de vaatwasser zit niet goed dicht of de vaatwasser heeft een probleem met

Lees meer

Beste vrijstaande vaatwasser

Beste vrijstaande vaatwasser Ben jij op zoek naar een nieuwe vaatwasser die je vrij overal kunt neerzetten? Dan is een vrijstaande vaatwasser misschien wel wat voor jou. Om het voor jou wat gemakkelijker te maken om een goede vrijstaande vaatwasser

Lees meer

Wat kan er niet in een vaatwasser

Wat kan er niet in een vaatwasser De volgende producten kunnen niet in een vaatwasser: antiek servies, houten keukenmateriaal, gietijzeren pan, koper, kristal, goede koksmessen, thermos items, plastic wegwerpbakken, plastic wegwerpverpakking, alles met stickers of andere klevende dingen, etc.  Bekijk

Lees meer

Hoe werkt een vaatwasser

Hoe werkt een vaatwasser Een vaatwasser werkt op de volgende manier: Aan de onderkant van de vaatwasser wordt een laagje water gepompt, dit laagje water wordt verwarmt door een verwarmingselement. Het vaatwasmiddel wordt na een bepaalde tijd toegevoegd aan het

Lees meer

Wat is een onderbouw vaatwasser

Wat is een onderbouw vaatwasser Een onderbouw vaatwasser wordt geplaatst onder het keukenblad. Omdat dit type vaatwasser geen frontpaneel nodig heeft zul je dus tegen de eigen deur van de vaatwasser aankijken. Het bedieningspaneel van een onderbouw vaatwasser zit aan

Lees meer

Onderbouw vaatwassers assortiment

1623315

Siemens SN27YI01CE

1.099,00
De Siemens SN27YI01CE krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge beoordeling. Naast alle hoge beoordelingen van de kopers die de vaatwasmachine al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op de...
Gewaardeerd met 4.00 van 5
1635588

Bosch SGI2ITS33E

639,00
De Bosch SGI2ITS33E heeft een heel goed cijfer gekregen door zijn sterke features. Naast deze sterke kenmerken krijgt de afwasmachine ook erg goede beoordelingen van de kopers die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede recensies scoort hij...
Gewaardeerd met 3.20 van 5
1521107

Bosch SMV6ZCX42N

999,00
De Bosch SMV6ZCX42N vaatwasmachine wordt erg hoog beoordeeld door consumenten die de hem al eerder gekocht hebben, daarnaast heeft hij ook een hele goede prijs- kwaliteit verhouding. De afwasmachine scoort op de belangrijkste gebieden erg goed ten opzichte van zijn...
Gewaardeerd met 4.70 van 5
1639654

Siemens SL63HX60CE

799,00
De Siemens SL63HX60CE belandt op een erg hoge plek. Naast zijn fraaie uiterlijk die een goede kwaliteit uitstraalt is ook de binnenkant van de afwasmachine van goede kwaliteit. Niet alleen ons panel, maar ook de consumenten die hem al thuis...
1524263

Siemens SK26E222EU

429,00
De Siemens SK26E222EU beschermt al het servies en zorgt ervoor dat jouw afwas grondig schoon en droog wordt. De Siemens SK26E222EU is beoordeeld door 19 kopers die je voorgingen met de beoordeling: 8.7. Het model is een vrijstaande vaatwasser, hierdoor...
Gewaardeerd met 4.35 van 5
1493564

Bosch SMV4HTX24N

629,00
Opzoek naar een ideale vaatwasmachine? Stop maar met zoeken! De Bosch SMV4HTX24N is namelijk de afwasmachine die je zoekt! Bij het bepalen van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De Bosch SMV4HTX24N heeft gemiddeld de reviewscore: 8.6...
Gewaardeerd met 4.30 van 5
1521111

Bosch SMV8ZCX07N

1.099,00
Opzoek naar een ideale vaatwasmachine? Stop maar met zoeken! De Bosch SMV8ZCX07N is namelijk de afwasmachine die je zoekt! Bij het bepalen van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De Bosch SMV8ZCX07N heeft gemiddeld de score: 9.2...
Gewaardeerd met 4.60 van 5
1674265

Bosch SRS2IKW04E

569,00
De Bosch SRS2IKW04E krijgt een hele hoge beoordeling. Deze vaatwasmachine scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede recensies van de consumenten die hem al thuis hebben staan! De Bosch SRS2IKW04E is...
Gewaardeerd met 5.00 van 5
1692344

Bosch SGS4HTI33E

599,00
De Bosch SGS4HTI33E heeft een hele goede score gekregen door zijn sterke features. Naast deze sterke eigenschappen krijgt de vaatwasser ook erg goede ratings van de kopers die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede scoort hij ook...
Gewaardeerd met 4.40 van 5
1500978

Whirlpool WBC 3C34 P X

579,00
Zoek je een passende vaatwasmachine en weet je niet helemaal welke je moet kopen? De Whirlpool WBC 3C34 P X is misschien wel de juiste vaatwasmachine voor jou. De Whirlpool WBC 3C34 P X is beoordeeld door 46 eerdere kopers...
Gewaardeerd met 4.45 van 5
1634136

Siemens SE63HX36TE

628,00
De Siemens SE63HX36TE belandt op een erg hoge plek. Naast zijn mooie uiterlijk die veel kwaliteit uitstraalt is ook de binnenkant van de afwasmachine van goede kwaliteit. Niet alleen ons panel, maar ook de kopers die hem al thuis hebben...
1474187

Miele G 5022 SC BRWS

699,00
De Miele G 5022 SC BRWS krijgt een hele hoge score. Deze afwasmachine scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede beoordelingen van de mensen die hem al thuis hebben staan! De...
Gewaardeerd met 4.45 van 5
1682985

AEG FSB53907Z

649,00
Gewaardeerd met 4.45 van 5
1626413

Beko DVN05320W

349,00
De Beko DVN05320W beschermt al de vaat en zorgt ervoor dat al jouw borden en glazen grondig schoon en droog wordt. De Beko DVN05320W heeft de reviewscore: 8.4 ontvangen van tenminste 6 mensen. Het model is een vrijstaande vaatwasmachine. De...
Gewaardeerd met 4.20 van 5
1549608

Bosch SKS62E38EU

499,00
Omdat de Bosch SKS62E38EU erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de afwasmachine in onze top 5! De Bosch SKS62E38EU heeft de score: 8.7 mogen ontvangen van minstens 7 kopers die je voorgingen. Wil je graag de vaatwasmachine...
Gewaardeerd met 4.35 van 5
1647824

Beko DIN28426

449,00
Gewaardeerd met 4.30 van 5
1520622

Whirlpool WSFO 3T223 P

499,00
De Whirlpool WSFO 3T223 P vaatwasmachine maakt al jouw vaat volledig schoon en droog. Bij het opzetten van onze top 5 maken we gebruik van consumenten beoordelingen. De Whirlpool WSFO 3T223 P heeft gemiddeld een: 7.3 gekregen van ongeveer 3...
Gewaardeerd met 3.65 van 5
1684375

Haier XIB 6B2D3FB

899,00
De Haier XIB 6B2D3FB vaatwasmachine wordt erg hoog beoordeeld door consumenten die de hem al eerder gekocht hebben, daarnaast heeft hij ook een hele goede prijs- kwaliteit verhouding. De vaatwasser scoort op de belangrijkste gebieden erg goed ten opzichte van...
1648280

ETNA VW844M

649,00
De ETNA VW844M belandt op een erg hoge plek. Naast zijn prachtige uiterlijk die veel kwaliteit uitstraalt is ook de binnenkant van de vaatwasser van goede kwaliteit. Niet alleen ons panel, maar ook de eerdere kopers die hem al thuis...
Gewaardeerd met 4.20 van 5
1475671

Miele G 5022 SCi BRWS

849,00
Zoek je een goede vaatwasser en weet je niet welke je moet kopen? De Miele G 5022 SCi BRWS is waarschijnlijk de juiste afwasmachine voor jou. De Miele G 5022 SCi BRWS is beoordeeld door 28 kopers die je voorgingen...
Gewaardeerd met 4.45 van 5
1521114

Bosch SBV8ZCX07N

1.179,00
De Bosch SBV8ZCX07N heeft een hele goede score gekregen door zijn sterke functies. Naast deze sterke kenmerken krijgt de vaatwasmachine ook erg goede scores van de kopers die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede beoordelingen scoort hij...
Gewaardeerd met 4.45 van 5
1565840

ETNA VWV240RVS

699,00
De ETNA VWV240RVS heeft een heel goed cijfer gekregen door zijn sterke features. Naast deze sterke functies krijgt de afwasmachine ook erg goede ratings van de eerdere kopers die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede ratings scoort...
Gewaardeerd met 4.30 van 5
1470446

Miele G 5277 SC Vi XXL

1.149,00
Opzoek naar een geschikte vaatwasmachine? Stop maar met zoeken! De Miele G 5277 SC Vi XXL is namelijk de vaatwasser die je zoekt. Bij het opstellen van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De Miele G 5277...
Gewaardeerd met 4.55 van 5
1537379

Bosch SMS8YCI01E

1.199,00
De Bosch SMS8YCI01E krijgt een hele hoge rating. Deze afwasmachine scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede scores van de kopers die hem al thuis hebben staan. De Bosch SMS8YCI01E is...
1626509

AEG FFB83816PM

999,00
De AEG FFB83816PM heeft erg goede functies. De huidige gebruikers van de vaatwasser beoordelen hem zeer positief! Als je opzoek bent naar een mooi apparaat, is dit er een die aan die eis kan voldoen. Door zijn mooie en strakke...
1635221

Siemens SP63HX64KE

849,00
De Siemens SP63HX64KE afwasmachine maakt al jouw vieze afwas volledig schoon en droog. De Siemens SP63HX64KE is beoordeeld door none consumenten met de reviewscore: none. Het apparaat is een inbouw vaatwasser, hierdoor kun je hem perfect in jouw keuken inbouwen....
1672908

Beko BDFN26520XQ

489,00
Omdat de Beko BDFN26520XQ erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de afwasmachine in onze top 5! Bij het maken van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De Beko BDFN26520XQ heeft gemiddeld de reviewscore: none...
1542895

Siemens SN23EC14CE

749,00
De Siemens SN23EC14CE vaatwasmachine wordt erg hoog beoordeeld door consumenten die de hem al eerder gekocht hebben, daarnaast heeft hij ook een hele goede prijs- kwaliteit verhouding. De vaatwasmachine scoort op de belangrijkste gebieden erg goed ten opzichte van zijn...
Gewaardeerd met 4.70 van 5
1490724

Siemens SN63HX26TN

679,00
De Siemens SN63HX26TN heeft een heel goed cijfer gekregen door zijn sterke features. Naast deze sterke features krijgt de vaatwasser ook erg goede ratings van de consumenten die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede beoordelingen scoort hij...
1549020

Bosch SPS4EMW28E

729,00
Opzoek naar een geschikte vaatwasser? Stop maar met zoeken! De Bosch SPS4EMW28E is namelijk de vaatwasser die je zoekt. De Bosch SPS4EMW28E heeft de score: 9.0 gekregen van minstens 9 mensen. Het apparaat is een vrijstaande vaatwasmachine, hierdoor kun je...
Gewaardeerd met 4.50 van 5