Onderbouw vaatwasser
Een onderbouw vaatwasser is een apparaat die onder het keukenblad wordt geplaatst. Deze vaatwasser heeft geen frontpaneel. Als aanzicht heb je dus altijd de eigen deur van de vaatwasser. Op deze pagina vertellen we je alles over wat een onderbouw vaatwasser is, hoe je de beste kan vinden en beantwoorden we de vragen die het vaakst gesteld worden.
Een nieuwe onderbouw vaatwasser kopen
Bij het kopen van een nieuwe onderbouw vaatwasser zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Het is namelijk afhankelijk van jouw persoonlijke behoeftes en voorkeuren welke onderbouw vaatwasser het beste bij je past.
Om het voor jou iets gemakkelijker te maken om de juiste vaatwasser te vinden, hebben we een aantal belangrijke kenmerken op een rijtje gezet. Zo weet je zeker dat je een onderbouw vaatwasser koopt waar je helemaal tevreden mee zal zijn!
Onderbouw vaatwassers voor een klein huishouden
In een klein huishouden heb je soms meer dan genoeg aan een kleine onderbouw vaatwasser waar maximaal 10 couverts in kunnen. Zo bespaar je ruimte en draai je nooit een halve belading!
Onderbouw vaatwasser voor een gezin
Opzoek naar een onderbouw vaatwasser voor een gezin van 4 personen? Bekijk dan hier de beste onderbouw vaatwassers voor een gezin!
Onderbouw vaatwassers voor een groot huishouden
Als je juist veel vaat hebt, heb je een vaatwasser met plek voor ten minste 12 to 14 couverts nodig.
Energiezuinige vaatwasser
Een schone vaat is extra fijn als je daarbij ook water en energie kan besparen. Energiezuinige vaatwassers hebben energieklasse e of hoger.
Goedkope onderbouw vaatwasser
Dit zijn de onderbouw vaatwassers met de beste prijs-kwaliteit verhouding.
Stille onderbouw vaatwasser
Deze onderbouw vaatwassers kan je gerust laten draaien als je in de keuken bezig bent.
Vind een nieuwe vaatwasser
Maak een keuze tussen de een van de beste vaatwassers van 2023 of doe de eenvoudige keuzehulp en vind je nieuwe vaatwasser.
Waar moet je op letten bij het kopen van een onderbouw vaatwasser
Een onderbouw afwasmachine is net even iets anders dan een inbouw vaatwasser of vrijstaande vaatwassers. Er zijn dus een aantal kenmerken van het apparaat waar je bij de aanschaf van een nieuw onderbouw model rekening mee moet houden.
Diepte van de nis
Een inbouw vaatwasser wordt altijd in een nis geplaatst, waardoor je heel nauw op de afmetingen moet letten. Een onderbouw vaatwasser zit niet precies in een nis, maar het is wel fijn als het apparaat niet buiten je kastjes uitsteekt. Meet daarom altijd hoe diep je aanrechtblad is vanaf het achterste punt. Houd er daarbij rekening mee dat je nog gemiddeld 10 centimeter nodig hebt voor de kabels aan de achterkant.
Plek van het bedieningspaneel
Plaatsing van het bestek
Energieklasse
De programma's
Welke programma’s jouw ideale onderbouw vaatwasser heeft is afhankelijk van wat voor vaat je hebt. Als je bijvoorbeeld vaak glazen wast, zijn er modellen met een behoedzaam programma, dat extra voorzichtig met jouw vieze vaat omgaat. Voor vaat die niet zo vies is kan je soms beter voor een kort programma kiezen en als je zo min mogelijk water wil verbruiken is een eco-programma erg handig.
Extra functies
Veelgestelde vragen over onderbouw vaatwassers
Bij je zoektocht naar de beste onderbouw vaatwasser is het ook handig om rekening te houden met vragen die vaak door andere kopers worden gesteld. Zo kom je achter dingen die je zelf misschien over het hoofd had gezien.
Waarom een onderbouw vaatwasser kopen?
Een onderbouw vaatwasser is bijzonder geschikt voor een flexibele inrichting, want een onderbouw vaatwasser bouw je gewoon in onder je aanrecht. Onderbouw afwasmachines hebben ook geen eigen frontpaneel nodig, je kan ze heel gemakkelijk in je keuken plaatsen. De eigen deur is vaak in wit of zilver kleur leverbaar, waardoor er altijd wel een model is dat bij jouw keuken past.
Wat is het verschil tussen een inbouw vaatwasser en een onderbouw vaatwasser?
In de eerste plaats is een inbouw vaatwasser plaatsen iets lastiger dan onderbouw afwasmachines, omdat een inbouw model heel precies in de nis moet passen. Afhankelijk van welk type inbouw vaatwasser je hebt, moet je ook het frontpaneel van je keuken op maat zagen, omdat je anders tegen een roestvrijstaal front aan zit te kijken. Er is maar één manier waarop de vaatwasser recht in de nis geschoven kan worden en daarbij moet het apparaat ook nog waterpas staan.
Wat is het verschil tussen een vrijstaande vaatwasser en een onderbouw vaatwasser?
Een vaatwasser onderbouw is net iets anders dan een vrijstaande uitvoering omdat een onderbouw model geen panelen aan de zij- of bovenkant heeft. Het staat dus niet zo mooi om deze vrijstaand in je keuken te plaatsen. Een vrijstaande vaatwasser ziet er van alle kanten bedekt uit, waardoor je deze gemakkelijk los in je keuken kunt plaatsen.
Overige informatie
Beste vaatwasser
Beste vaatwasser Het vinden van een goede vaatwasser kan nog best lastig zijn. Het aanbod is namelijk enorm en er zijn geen twee vaatwassers gelijk. Daarom laten we hier zien wat de beste vaatwassers van zijn, en vertellen we waar
Onderbouw vaatwasser
Onderbouw vaatwasser Een onderbouw vaatwasser is een apparaat die onder het keukenblad wordt geplaatst. Deze vaatwasser heeft geen frontpaneel. Als aanzicht heb je dus altijd de eigen deur van de vaatwasser. Op deze pagina vertellen we je alles over wat
Wat kost een inbouw vaatwasser
Wat kost een inbouw vaatwasser De prijs van inbouw vaatwassers loopt van 300 tot wel 1700 euro. Je kunt het dus zo gek maken als je zelf wilt. Gemiddeld kost een inbouw vaatwasser ongeveer rond de 600 á 700 euro. Voor
ATAG vaatwassers
ATAG vaatwassers ATAG is een van origine Nederlands merk dat een goede reputatie heeft op het gebied van inbouw keukenapparatuur. Wanneer je voor een vaatwasser van ATAG kiest, weet je dus dat je kwaliteit in huis haalt. Op deze pagina
Smalle vaatwasser
Smalle vaatwasser Een smalle vaatwasser is 45 cm breed. Dit kan erg handig zijn wanneer je over weinig ruimte beschikt. Daarnaast is een smalle vaatwasser ook perfect voor een huishouden van 1 of 2 personen. Een normale vaatwasser is 60cm
Waar kan ik mijn oude vaatwasser inleveren
Waar kan ik mijn oude vaatwasser inleveren Op de volgende plekken kun je jouw oude vaatwasser inleveren: Bij de winkel waar je een nieuwe vaatwasser koopt, bij een inzamelpunt voor huishoudelijke apparaten of bij de milieustraat van de gemeente waar