Onderbouw vaatwasser

Een onderbouw vaatwasser is een apparaat die onder het keukenblad wordt geplaatst. Deze vaatwasser heeft geen frontpaneel. Als aanzicht heb je dus altijd de eigen deur van de vaatwasser. Op deze pagina vertellen we je alles over wat een onderbouw vaatwasser is, hoe je de beste kan vinden en beantwoorden we de vragen die het vaakst gesteld worden.

Vaatwasser hoofdpagina

Een nieuwe onderbouw vaatwasser kopen

Bij het kopen van een nieuwe onderbouw vaatwasser zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Het is namelijk afhankelijk van jouw persoonlijke behoeftes en voorkeuren welke onderbouw vaatwasser het beste bij je past.

Om het voor jou iets gemakkelijker te maken om de juiste vaatwasser te vinden, hebben we een aantal belangrijke kenmerken op een rijtje gezet. Zo weet je zeker dat je een onderbouw vaatwasser koopt waar je helemaal tevreden mee zal zijn!

Onderbouw vaatwassers voor een klein huishouden

In een klein huishouden heb je soms meer dan genoeg aan een kleine onderbouw vaatwasser waar maximaal 10 couverts in kunnen. Zo bespaar je ruimte en draai je nooit een halve belading!

Vind een nieuwe vaatwasser

Maak een keuze tussen de een van de beste vaatwassers van 2022 of doe de eenvoudige keuzehulp en vind je nieuwe vaatwasser.

Vind de perfecte vaatwasser

Alle best geteste Onderbouw vaatwasser

Waar moet je op letten bij het kopen van een onderbouw vaatwasser

Een onderbouw afwasmachine is net even iets anders dan een inbouw vaatwasser of vrijstaande vaatwassers. Er zijn dus een aantal kenmerken van het apparaat waar je bij de aanschaf van een nieuw onderbouw model rekening mee moet houden.

Diepte van de nis

Een inbouw vaatwasser wordt altijd in een nis geplaatst, waardoor je heel nauw op de afmetingen moet letten. Een onderbouw vaatwasser zit niet precies in een nis, maar het is wel fijn als het apparaat niet buiten je kastjes uitsteekt. Meet daarom altijd hoe diep je aanrechtblad is vanaf het achterste punt. Houd er daarbij rekening mee dat je nog gemiddeld 10 centimeter nodig hebt voor de kabels aan de achterkant.

Plek van het bedieningspaneel

Het bedieningspaneel van een onderbouw vaatwasser zit vaak, net als bij een vrijstaande afwasmachine, aan de buitenkant van het apparaat. Zo kan je hem gemakkelijk aanzetten en ook tijdens het draaien bekijken hoe lang het programma nog duurt en op welke temperatuur het ingesteld staat. Het bedieningspaneel kan ook aan de binnenkant zitten. Dan kan je het apparaat alleen bedienen en de resttijd indicatie zien wanneer je de deur open trekt.

Plaatsing van het bestek

Een vaatwasser kan het bestek op twee plekken kwijt, in een besteklade aan de bovenkant zijn. De andere optie is in een bestekkorf op de onderste lade. Er zijn mensen die beweren dat bestek schoner wordt in de besteklade, maar er zijn ook genoeg die juist een voorkeur voor de bestekkorf hebben. Een ding wat wel zeker is, is dat je minder hoeft te bukken als je het bestek in de bovenlade moet doen.

Energieklasse

Als je op zoek bent naar een energiezuinige inbouw vaatwasser, moet je goed op de energieklasse van het apparaat letten. De meeste onderbouw modellen hebben energieklasse c, energieklasse d of energieklasse e. Een extra zuinige vaatwasser heeft energielabel a, maar deze zijn veel minder makkelijk verkrijgbaar.

De programma's

Welke programma’s jouw ideale onderbouw vaatwasser heeft is afhankelijk van wat voor vaat je hebt. Als je bijvoorbeeld vaak glazen wast, zijn er modellen met een behoedzaam programma, dat extra voorzichtig met jouw vieze vaat omgaat. Voor vaat die niet zo vies is kan je soms beter voor een kort programma kiezen en als je zo min mogelijk water wil verbruiken is een eco-programma erg handig.

Extra functies

De meest geschikte vaatwasser voor jou heeft handige extra functies. Als je bijvoorbeeld een verstelbare bovenkorf hebt, kan je deze weghalen om meer ruimte te maken voor pannen. Het kan ook fijn zijn om te kiezen voor een model met een uitgestelde start, zodat je zeker weet dat de vaatwasser klaar is op het moment dat jij thuis komt. Er zijn ook opties voor een extra droge vaat, zoals een zeoliet droogtechniek. Dit is handig voor plastic bakjes die in andere vaatwassers niet snel droog worden.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale vaatwasser

Klik en start keuzehulp
Vaatwasser keuzehulp hero
1
2
3
4
Jouw vaatwasser

Soort vaatwasser

Wat voor soort vaatwasser zoek je? Een inbouw vaatwasser, een vrijstaande vaatwasser of een onderbouw vaatwasser?
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Welk soort vaatwasser zoek je?

Geluidsniveau vaatwasser

Een stille vaatwasser maakt weinig geluid bij het wassen van de natte vaat. Staat je vaatwasser vlakbij je woonkamer? Overweeg dan een stille vaatwasser.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe stil moet de vaatwasser zijn?

Prijs vaatwasser

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je vaatwasser ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere vaatwasser heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere vaatwasser.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe duur mag de vaatwasser zijn?

Vaatwasser grootte

Een groot gezin vereist een grotere vaatwasser, en ook een hoger aantal couverts. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een vaatwasser met een kleiner aantal couverts.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Voor hoeveel mensen moet de vaat gedaan worden?

Energieverbruik vaatwasser

Een energiebesparende vaatwasser heeft energielabel A, B of C en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige vaatwasser verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe energiebesparend moet de vaatwasser zijn?

Vaatwasser keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte vaatwassers van Nederland. Of bekijk de vaatwasser die het best bij jou passen.
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Vaatwassers aan het zoeken...

Veelgestelde vragen over onderbouw vaatwassers

Bij je zoektocht naar de beste onderbouw vaatwasser is het ook handig om rekening te houden met vragen die vaak door andere kopers worden gesteld. Zo kom je achter dingen die je zelf misschien over het hoofd had gezien.

Waarom een onderbouw vaatwasser kopen?

Een onderbouw vaatwasser is bijzonder geschikt voor een flexibele inrichting, want een onderbouw vaatwasser bouw je gewoon in onder je aanrecht. Onderbouw afwasmachines hebben ook geen eigen frontpaneel nodig, je kan ze heel gemakkelijk in je keuken plaatsen. De eigen deur is vaak in wit of zilver kleur leverbaar, waardoor er altijd wel een model is dat bij jouw keuken past.

Wat is het verschil tussen een inbouw vaatwasser en een onderbouw vaatwasser?

In de eerste plaats is een inbouw vaatwasser plaatsen iets lastiger dan onderbouw afwasmachines, omdat een inbouw model heel precies in de nis moet passen. Afhankelijk van welk type inbouw vaatwasser je hebt, moet je ook het frontpaneel van je keuken op maat zagen, omdat je anders tegen een roestvrijstaal front aan zit te kijken. Er is maar één manier waarop de vaatwasser recht in de nis geschoven kan worden en daarbij moet het apparaat ook nog waterpas staan.

Wat is het verschil tussen een vrijstaande vaatwasser en een onderbouw vaatwasser?

Een vaatwasser onderbouw is net iets anders dan een vrijstaande uitvoering omdat een onderbouw model geen panelen aan de zij- of bovenkant heeft. Het staat dus niet zo mooi om deze vrijstaand in je keuken te plaatsen. Een vrijstaande vaatwasser ziet er van alle kanten bedekt uit, waardoor je deze gemakkelijk los in je keuken kunt plaatsen.

Overige informatie

Indesit vaatwassers

Indesit vaatwassers Voor grote huishoudens zijn Indesit vaatwassers perfect. Het merk staat er namelijk om bekend dat zij grote vaatwassers met ruimte voor veel couverts maken, waar je veel bestek en borden in kwijt kunt. Daarbij hebben de vaatwassers ook

Lees meer

Beko vaatwassers

Beko vaatwassers Beko vaatwassers worden door de consumentenbond regelmatig uitgeroepen als beste vaatwasser. Een Beko afwasmachine is dus een goede aanschaf voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbaar apparaat voor een schappelijke prijs. Alleen nog niet iedereen is

Lees meer

Waarom stinkt mijn vaatwasser

Waarom stinkt mijn vaatwasser Stinkt je vaatwasser? Dit heeft meestal 2 redenen, namelijk: Je hebt de vieze vaat te lang in de vaatwasser laten staan, of de filters van de vaatwasser zijn verstop waardoor je last gaat krijgen van vieze

Lees meer

Vrijstaande vaatwasser

Vrijstaande vaatwasser Een vrijstaande vaatwasser is een apparaat die je los in je keuken kan neerzetten. Een vrijstaande vaatwasser heeft een afgewerkte buitenkant, meestal een witte of zilvere kleur. De meeste vrijstaande vaatwassers hebben geen verstelbare pootjes. Ben je op

Lees meer

Energiezuinige vaatwasser

Beste energiezuinige vaatwasser Vaatwassers met energielabel A zijn de zuinigste vaatwassers op de markt. Door dit energielabel weet je dat de vaatwasser bij iedere wasbeurt heel weinig water en stroom verbruikt. Jaarlijks scheelt dit dus erg veel in de portemonnee!

Lees meer

Onderbouw vaatwassers assortiment

1381243

AEG FFB52600ZW

526,00
De AEG FFB52600ZW heeft een heel goed cijfer gekregen door zijn sterke features. Naast deze sterke functies krijgt de vaatwasmachine ook erg goede recensies van de kopers die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede recensies scoort hij...
Waardering 4.45 uit 5
1534408

Bosch SMV6ZAX03N

999,00
Omdat de Bosch SMV6ZAX03N erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de vaatwasser in onze top 5! De Bosch SMV6ZAX03N is beoordeeld door 3 experts met de beoordeling: 9.7. Het apparaat is een inbouw afwasmachine, hierdoor kun je...
Waardering 4.85 uit 5
1534388

Bosch SBV6ZAX03N

1.049,00
De Bosch SBV6ZAX03N krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge score. Naast alle hoge scores van de consumenten die de vaatwasmachine al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op de...
Waardering 4.30 uit 5
1471962

Miele G 5022 U BRWS

779,00
Zoek je een nieuwe vaatwasmachine en weet je niet helemaal welke je moet kiezen? De Miele G 5022 U BRWS is misschien wel de juiste afwasmachine voor jou. De Miele G 5022 U BRWS is beoordeeld door 17 experts met...
Waardering 4.55 uit 5
1688476

Beko BDFN26430XC

539,00
Doordat de Beko BDFN26430XC erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de vaatwasser in onze top 5! De Beko BDFN26430XC heeft het cijfer: 8.0 mogen ontvangen van ten minste 1 experts. Wil je graag de vaatwasmachine overal kunnen...
Waardering 4.00 uit 5
1390273

AEG FSB52617Z

649,00
De AEG FSB52617Z beschermt alle vieze afwas en zorgt ervoor dat jouw vieze vaatwerk grondig schoon en droog wordt. Het is niet gek dat deze vaatwasmachine in onze top 5 staat, hij is namelijk door Coolblue als beste getest. Over...
Waardering 4.30 uit 5
1444190

Inventum VVW7040S++

419,00
De Inventum VVW7040S++ krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge . Naast alle hoge scores van de kopers die de vaatwasmachine al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op de...
Waardering 4.40 uit 5
1672908

Beko BDFN26520XQ

489,00
Omdat de Beko BDFN26520XQ erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de afwasmachine in onze top 5! Bij het maken van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De Beko BDFN26520XQ heeft gemiddeld de reviewscore: none...
1526441

ETNA VW844HM

599,00
De ETNA VW844HM vaatwasmachine maakt al het vieze vaatwerk volledig schoon en droog. De ETNA VW844HM heeft de score: 8.3 gekregen van minstens 25 mensen. Het toestel is een inbouw vaatwasser. Dit zijn de maten van de afwasmachine: Nishoogte: 87,5...
Waardering 4.15 uit 5
1518867

Siemens SR55ZS11ME

999,00
De Siemens SR55ZS11ME vaatwasser wordt erg hoog beoordeeld door consumenten die de hem al eerder gekocht hebben, daarnaast heeft hij ook een hele goede prijs- kwaliteit verhouding. De vaatwasmachine scoort op de belangrijkste gebieden erg goed ten opzichte van zijn...
Waardering 4.00 uit 5
1630198

Bosch SGV4HAX48E

799,00
De Bosch SGV4HAX48E krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge score. Naast alle hoge scores van de consumenten die de vaatwasmachine al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op de...
Waardering 4.00 uit 5
1520645

Siemens SN67ZX01CN

1.299,00
Opzoek naar een geschikte vaatwasser? Wij hebben hem voor je gevonden. De Siemens SN67ZX01CN is namelijk de afwasmachine die je zoekt. De Siemens SN67ZX01CN heeft de beoordeling: 9.2 gekregen van ongeveer 2 consumenten. De machine is een inbouw vaatwasser, hierdoor...
Waardering 4.60 uit 5
1549608

Bosch SKS62E38EU

499,00
Omdat de Bosch SKS62E38EU erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de afwasmachine in onze top 5! De Bosch SKS62E38EU heeft de score: 8.7 mogen ontvangen van minstens 7 kopers die je voorgingen. Wil je graag de vaatwasmachine...
Waardering 4.35 uit 5
1538802

Siemens SK26E822EU

429,00
De Siemens SK26E822EU heeft een heel goed cijfer gekregen door zijn sterke functies. Naast deze sterke functies krijgt de afwasmachine ook erg goede beoordelingen van de kopers die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede scoort hij ook...
Waardering 4.40 uit 5
1521109

Bosch SBV6ZCX42N

1.049,00
De Bosch SBV6ZCX42N krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge score. Naast alle hoge van de eerdere kopers die de vaatwasser al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op de...
Waardering 4.85 uit 5
1673889

Beko BDFN26430A HygieneShiel...

469,00
Waardering 4.00 uit 5
1470347

Miele G 5074 SC Vi

1.049,00
Opzoek naar een perfecte vaatwasmachine? Stop maar met zoeken! De Miele G 5074 SC Vi is namelijk de vaatwasmachine die je zoekt. De Miele G 5074 SC Vi heeft de reviewscore: 8.7 gekregen van minstens 56 experts. Wil je graag...
Waardering 4.35 uit 5
1566133

Bosch SMI8ZCS07E

1.249,00
De Bosch SMI8ZCS07E heeft een hele goede score gekregen door zijn sterke eigenschappen. Naast deze sterke kenmerken krijgt de afwasmachine ook erg goede recensies van de consumenten die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede ratings scoort hij...
Waardering 4.80 uit 5
1370452

AEG FFB53600ZW

549,00
De AEG FFB53600ZW heeft erg sterke eigenschappen. De huidige gebruikers van de vaatwasser beoordelen hem zeer positief! Als je opzoek bent naar een mooi apparaat, is dit er een die aan die eis kan voldoen. Door zijn mooie en strakke...
Waardering 4.45 uit 5
1674265

Bosch SRS2IKW04E

569,00
De Bosch SRS2IKW04E krijgt een hele hoge beoordeling. Deze vaatwasmachine scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede recensies van de consumenten die hem al thuis hebben staan! De Bosch SRS2IKW04E is...
Waardering 5.00 uit 5
1656132

Siemens SR23EW28KE

659,00
De Siemens SR23EW28KE beschermt al de vaat en zorgt ervoor dat alle borden en glazen grondig schoon en droog wordt! Bij het produceren van onze top 5 maken we gebruik van consumenten beoordelingen. De Siemens SR23EW28KE heeft gemiddeld de score:...
1634146

Siemens SE53HS60AE

849,00
De Siemens SE53HS60AE krijgt een hele hoge rating. Deze vaatwasmachine scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede recensies van de eerdere kopers die hem al thuis hebben staan! De Siemens SE53HS60AE...
Waardering 3.80 uit 5
1475710

Miele G 5222 SCi CLST

1.099,00
Doordat de Miele G 5222 SCi CLST erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de afwasmachine in onze top 5! De Miele G 5222 SCi CLST is beoordeeld door 10 consumenten met de beoordeling: 9.5. Het is mogelijk...
Waardering 4.75 uit 5
1537379

Bosch SMS8YCI01E

1.199,00
De Bosch SMS8YCI01E krijgt een hele hoge rating. Deze afwasmachine scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede scores van de kopers die hem al thuis hebben staan. De Bosch SMS8YCI01E is...
1635154

Siemens SE63HX41TE

699,00
De Siemens SE63HX41TE afwasmachine wordt erg hoog beoordeeld door consumenten die de hem al eerder gekocht hebben, daarnaast heeft hij ook een hele goede prijs- kwaliteit verhouding. De vaatwasmachine scoort op de belangrijkste gebieden erg goed ten opzichte van zijn...
Waardering 4.20 uit 5
1493564

Bosch SMV4HTX24N

629,00
Opzoek naar een ideale vaatwasmachine? Stop maar met zoeken! De Bosch SMV4HTX24N is namelijk de afwasmachine die je zoekt! Bij het bepalen van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De Bosch SMV4HTX24N heeft gemiddeld de reviewscore: 8.6...
Waardering 4.30 uit 5
1647824

Beko DIN28426

449,00
De Beko DIN28426 beschermt jouw vieze vaat en zorgt ervoor dat al jouw vaatwerk grondig schoon en droog wordt! Bij het opstellen van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De Beko DIN28426 heeft gemiddeld een: 8.6 ontvangen...
Waardering 4.00 uit 5
1639768

Siemens SE23HW60CE

679,00
Opzoek naar een ideale vaatwasmachine? Stop maar met zoeken! De Siemens SE23HW60CE is namelijk de vaatwasser die je zoekt! Bij het maken van onze top 5 maken we gebruik van consumenten cijfers. De Siemens SE23HW60CE heeft gemiddeld de score: none...
1511610

ETNA VW339M

549,00
De ETNA VW339M belandt op een erg hoge plek. Naast zijn fraaie uiterlijk die veel kwaliteit uitstraalt is ook de binnenkant van de afwasmachine van goede kwaliteit. Niet alleen ons panel, maar ook de mensen die hem al thuis hebben...
Waardering 4.15 uit 5
1560709

Bosch SBH6ZCX42E

1.199,00
De Bosch SBH6ZCX42E krijgt een hele hoge beoordeling. Deze vaatwasser scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede recensies van de mensen die hem al thuis hebben staan! De Bosch SBH6ZCX42E heeft...