Beste AEG wasmachine

Heb jij een nieuwe wasmachine nodig en is AEG jouw merk? Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over AEG wasmachines, plus waar je op moet letten bij het uitzoeken van een nieuwe AEG wasmachine.

AEG wasmachine tekst

Informatie over AEG wasmachines

AEG is een Duitse producent van een tal een elektronische en huishoudelijke apparaten. Al jaren zijn ze in Nederland een van de grootste spelers als het gaat om wasmachines. Uit onderzoek van de Consumentenbond bleek dat de merktevredenheid over AEG bij consumenten erg hoog is. Zij gaven AEG een gemiddelde score van 8,6!

AEG wasmachines kunnen verschillende opties bieden om het wassen makkelijker te maken voor de gebruiker. De volgende AEG merkspecifieke functies zorgen ervoor dat wassen sneller en makkelijker verloopt. Denk jij hier baat bij te hebben? Zorg er dan voor dat jouw nieuwe AEG wasmachine beschikt over deze functies.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

Vind je perfecte wasmachine

Best geteste wasmachines

Beste AEG wasmachines

We hebben alle AEG wasmachines met elkaar vergeleken, om uit te zoeken wat de beste zijn van 2024. Bij het maken van deze selectie hebben we onder andere gekeken naar:

het toerental, geluidsniveau centrifugeren, de energieklasse, het vulgewicht en de beoordeling door klanten van elke wasmachine. Hieronder zie je de beste AEG wasmachines van 2024.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Hoe kies ik een AEG wasmachine

Als het gaat om het kopen van een wasmachine, zijn er zoveel opties om uit te kiezen dat het overweldigend kan zijn. AEG is een gerenommeerd merk dat bekend staat om zijn betrouwbare en efficiënte wasmachines. Maar met zo’n breed scala aan modellen en functies, kan het nog steeds lastig zijn om te beslissen welke AEG wasmachine het beste bij jouw behoeften past. Gelukkig kan het onderstaande filmpje je helpen bij het kiezen van de juiste AEG wasmachine! 

AEG wasmachine technologie

AEG Prosense technologie

Veel AEG wasmachines beschikken over AEG ProSense technologie, een beladingssensor, waardoor hij automatisch het wasprogramma aanpast. Zo wordt je kleding niet onnodig lang gewassen – waardoor minder water en energie gebruikt en je ervoor zorgt dat je kleding langer mooi blijft. Vrijwel alle nieuwe AEG wasmachines beschikken over ProSense.

AEG ProSteam technologie

Daarnaast biedt AEG ook verschillende modellen met AEG ProSteam. De ProSteam technologie is een stoomfunctie waardoor je wasgoed met minder kreukels uit de trommel komt. Hierdoor wordt strijken een eitje! AEG ProSteam zich in alle AEG wasmachines van de 7000, 8000 en 9000 serie.

AEG Autodose

Verschillende AEG modellen bieden automatische wasmiddeldosering. De meeste mensen gebruiken te veel of te weinig wasmiddel tijdens het wassen. Autodose berekent zelf hoeveel wasgoed er in de trommel zit en hoeveel wasmiddel er nodig is om het schoon te krijgen. De AEG L7FENQ96 en de AEG L7FENS96AD zijn momenteel de enige modellen die over Autodose beschikken.

AEG Ökomix technologie

Ökomix zorgt ervoor dat je wasgoed beter schoon wordt. De Ökomix technologie doet dit door wasmiddel en wasverzachter eerst gelijkmatig met het water te vermengen, en het daarna pas in contact te laten komen met je wasgoed. Zoek je naar een AEG wasmachine met Ökomix technologie? Kijk dan naar de 8000 serie en de 9000 serie.

AEG SoftWater technologie

Met behulp van zout maakt SoftWater het leiding water ‘zacht’, waardoor jouw kleding langer zacht blijft en de kleur beter blijft behouden. De AEG wasmachine filtert met deze functie de schadelijke mineralen uit het water. Enkel de AEG L9FENS96 wasmachine beschikt op dit moment over de SoftWater technologie.

AEG wasmachine kopen: waar let je op

Zoek je een AEG wasmachine? Mooi, er zijn namelijk een tal aan modellen om uit te kiezen. Wasmachines hebben een heleboel verschillende specificaties, en dat is omdat iedereen behoefte heeft aan iets anders. Het merk kan belangrijk zijn, maar zo zijn er nog veel meer aspecten zwaarwegend bij het kopen van een nieuwe wasmachine. Benieuwd welke punten dat zijn? Lees er alles over in de onderstaande tips.

Type wasmachines

Er zijn 2 type AEG wasmachines: een wasmachine voorlader en een bovenlader. AEG biedt, net zoals de meeste merken, aanzienlijk meer voorlader modellen. Deze worden namelijk ook veruit het meest gekozen. Voorlader wasmachines hebben de deur aan de voorzijde zitten. Dit is handig als je bijvoorbeeld je droger er bovenop wilt zetten. Bovenlader wasmachines hebben de deur aan de bovenkant zitten. Deze modellen zijn vaak ook iets hoger, waardoor je minder hoeft te bukken om de trommel in – of uit te laden.

Vulgewicht

Het vulgewicht is een van de belangrijkste kenmerken van een nieuwe wasmachine. Dit geeft aan hoeveel wasgoed er in de trommel van de wasmachine past. Hoeveel kg vulgewicht je nodig hebt, wordt voornamelijk bepaald door de grootte van je huishouden. Als je met 1 of 2 personen bent, is 6 kg of 7 kg voldoende. Ben je met 3 of 4 personen? Dan kun je beter kijken naar wasmachines met 8 kg vulgewicht. Gezinnen met 5 personen of meer raden we aan om te kijken naar naar 9 kg vulgewicht of meer. AEG heeft wasmachines in elke categorie, ze hebben zelfs wasmachines met 10 kg.

Energieklasse

De energieklasse, ook wel energielabel genoemd, geeft aan hoe zuinig een wasmachine omgaat met energie. Energiezuinige wasmachines hebben energielabel A, B of C. Deze wasmachines zijn vaak in aankoop iets duurder, maar ze zijn een stuk beter voor het milieu en houden je energierekening ook keurig laag. Op den duur dan je daarom juist geld besparen door voor een energiezuinige wasmachines te kiezen. De meeste AEG wasmachines hebben energieklasse C, maar er zijn ook modellen met een lagere of juist betere energieklasse.

Toerental

Het toerental van een wasmachine geeft aan hoeveel rondes de trommel per minuut maakt tijdens het centrifugeren. Hoe sneller hij draait, hoe droger je wasgoed uit de wasmachine komt. Het gros van de wasmachines draait met max 1400 toeren, wat wordt gezien als een hoog toerental. De meeste AEG wasmachines bereiken echter een max toerental van 1600 rpm (rounds per minute). Voor een zo droog mogelijke was, kies je voor een wasmachine met 1600 toeren. Een hoger toerental is fijn omdat de was sneller droog is, maar het zorgt er ook voor dat je kleding minder lang mee gaat. Daarom heb je bij AEG wasmachines altijd de mogelijkheid om per wasbeurt voor een lager toerental te kiezen, bijvoorbeeld 1200 toeren.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau van een wasmachine geeft een indicatie van hoe luid het apparaat is tijdens het centrifugeren. 78 dB of meer wordt gezien als ‘luid’ en 74 dB tot 77 dB wordt gezien als ‘normaal’. Alle AEG wasmachines vallen binnen deze 2 categorieën. Wil je graag een stille wasmachine? Dan kun je het beste kijken naar modellen die 73 dB of minder produceren.