Wasmachine en droger set op zolder

Een wasmachine en droger set op zolder is een handige oplossing voor mensen die niet genoeg ruimte hebben in hun wasruimte of op andere verdiepingen van hun huis. Het is belangrijk om bij de aanschaf rekening te houden met de grootte, capaciteit, energie-efficiëntie, waterafvoer en geluidsniveau van de set. Bekijk hieronder de beste sets voor op zolder van 2024!

De best geteste wasmachine en droger sets van 2024 voor op zolder

Het assoirtiment aan wasmachine en droger sets wordt steeds groter. Dit is fijn, want zo heb jij meer keuze. Maar het kan het ook lastiger maken een goede wasmachine droger set te vinden. Daarom hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet wat de beste wasmachine droger sets zijn van 2024 die geschikt zijn om op zolder te plaatsen.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale set

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw set

Set keuzehulp

Een stille wasmachine en droger set maakt weinig geluid bij het centrifugeren en drogen van de natte was. Staat je wasmachine en droger set vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille set.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe stil moet de wasmachine en droger set zijn?

Set keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine en droger set ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine en droger set heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine en droger set.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasmachine en droger set zijn?

Set keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine en droger set, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine en droger set met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Set keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste sets
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachine droger set zoeken...

Kunnen een wasmachine en droger set op zolder

Een wasmachine en droger set op zolder is een handige oplossing voor mensen die niet genoeg ruimte hebben in hun badkamer of keuken, en ook niet beschikken over een washok in hun huis. Een wasmachine droger set bestaat uit een wasmachine en droger die perfect bij elkaar passen, onder andere qua uiterlijk, functies, programma’s en vulgewicht.

De ideale wasmachine en droger set voor op zolder beschikt over alle specificaties waar jouw huishouden behoefte aan heeft. Hierover later meer. Er zijn veel verschillende wasmachine en droger sets beschikbaar, zodat je altijd de juiste wasmachine droger set voor jouw huishouden kunt vinden. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van een wasmachine en droger set op zolder en waar je op moet letten bij het kopen van dit product.

Voor- en nadelen van een wasmachine en droger set op zolder

Een wasmachine en droger set op zolder plaatsen heeft zowel voor- als nadelen. Hieronder bespreken we de belangrijkste voors en tegens, zodat jij hopelijk een beter beeld krijgt.

Voordelen

 1. Efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte. Een zolder is niet altijd een heel bruikbare ruimt. Vaak kun je hier bijvoorbeeld geen slaapkamer of kantoor van maken vanwege een laag plafond. In zo’n geval is het ideaal om hier je wasruimte van te maken. Je hoeft er namelijk niet veel tijd door te brengen, maar hebt er genoeg ruimte voor een wasmachine droger set en eventueel ook een wasrek.
 2. Verkleinde kans op geluidsoverlast. Tenzij je ook een slaapkamer of kantoor op zolder hebt, zul je geen last hebben van de herrie die je wasmachine maakt tijdens het centrifugeren.
 3. CV-ketel bevindt zich vaak op zolder. Als je huis over een zolder beschikt, is de kans groot dat ze CV-ketel zich hier bevindt. Dit maakt het extra makkelijk om water af te tappen voor je wasmachine.

Nadelen

 1. Wasmachine en wasdroger staan ver weg. Het kan vervelend zijn dat je wasmachine en droger op zolder staan, bijvoorbeeld omdat je je wasgoed naar boven en beneden moet zeulen, en omdat het minder makkelijk controleert of je wasmachine en droger al klaar zijn met wassen en drogen.
 2. Niet iedere zolder beschikt al over de juiste aansluitmogelijkheden voor een wasmachine en wasdroger. Denk hierbij aan de toevoer van stroom (met de wasmachine op een andere groep dan de wasdroger), een kraan voor de watertoevoer en de waterafvoer voor zowel de wasmachine als droger.
 3. En ten slotte, als je eenmaal van je zolder een wasruimte hebt gemaakt, wordt het lastig om er op een later moment alsnog een slaapkamer of kantoor van te maken.

Waarom een wasmachine droger set, en niet twee losse apparaten

Hieronder hebben we de voordelen van een wasmachine droger set op een rijtje gezet ten opzicht van het aanschaffen van een losse wasmachine en wasdroger.

 1. Allereerst heb je bij een set een wasmachine en wasdroger die 100% bij elkaar passen. Qua vulgewicht, uiterlijk, functies en programma’s sluiten deze twee apparaten perfect op elkaar aan.
 2. En een bijkomend voordeel van wasmachine en droger sets is dat je hiermee vaak goedkoper uit bent dan bij de aanschaf van aparte apparaten. Dit komt omdat je de set in een aanbieding koopt.

Waar let je op bij het kopen van een wasmachine en droger set voor zolder

Voordat je een wasmachine en droger set voor op de zolder aanschaft, zijn er verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Hieronder staan enkele belangrijke punten om in gedachten te houden bij het kopen van deze apparaten.

Formaat en vulgewicht

Het is belangrijk om de juiste maat en capaciteit te kiezen die past bij de beschikbare ruimte op zolder en bij de hoeveelheid was die je wilt doen. Houd er rekening mee dat een te kleine set onvoldoende vulgewicht heeft en een te grote set onnodig veel energie verbruikt. Een passende wasmachine en droger set beschikt over de juiste hoeveelheid vulgewicht voor jouw gezin. Dit zijn onze aanbevelingen:

 1. 1 of 2 personen: 6 of 7 kg vulgewicht
 2. 3 of 4 personen: 8 kg vulgewicht
 3. 5 personen of meer: 9 kg vulgewicht of meer

Energieklasse

Zorg ervoor dat de wasmachine en droger set energiezuinig is. Hiervoor kijk je naar het energielabel. Een energiezuinige wasmachine heeft minimaal energieklasse C en een wasdroger minimaal energieklasse A++. Bij een droger geven wij de voorkeur aan een warmtepompdroger met een koolborstelloze motor, aangezien deze het meest zuinig omgaan met stroom.

Het aanschaffen van een energiezuinige set is vaak wat duurder, maar in gebruik zijn ze vele malen goedkoper. Daarvoor ben je op de langer termijn eigenlijk altijd goedkoper uit met een duurdere, energiezuinige wasmachine droger set, dan met een goedkope set. Zuinig wassen en drogen is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Waterafvoer

Zorg ervoor dat de wasmachine en droger set correct is aangesloten op de waterafvoer om problemen te voorkomen. Een foutieve installatie kan leiden tot wateroverlast en schade aan de zolder en andere verdiepingen van het huis. Veel leveranciers en verkooppunten van wasmachine en droger sets bieden bij de bestelling ook installatie aan. Als je geen of weinig ervaring hebt met het aansluiten van een wasmachine en/of droger, kan dit heel handig zijn!

Geluidsniveau

Houd rekening met het geluidsniveau van de wasmachine en droger set. Als de zolder zich dicht bij slaapkamers of andere ruimtes bevindt waar stilte gewenst is, is het belangrijk om te kiezen voor een stille set met een laag geluidsniveau.

Functies en droog- & wasprogramma's

Wasmachines en drogers beschikken over steeds meer extra functies en programma’s om zowel het wassen als drogen zo efficiënt, makkelijk, snel en energiezuinig mogelijk te maken. Denk hierbij aan een zelfreinigende wasmiddellade, automatische wasmiddel dosering en bediening via een app. Tegenwoordig heb je ook een speciaal wasprogramma voor verschillende type wasgoed, zoals outdoorkleding, overhemden, babykleding, handdoeken, beddengoed, handwas, sportkleding, een extra snel wasprogramma en veel meer. Zorg ervoor dat jouw nieuwe wasmachine en nieuwe droger beschikken over de functies en programma’s waar je denkt baat bij te hebben.

Veelgestelde vragen over een wasmachine en droger set op zolder

Kan ik een wasmachine en droger set op elke zolder plaatsen?

Nee, niet alle zolders zijn geschikt voor een wasmachine en droger set. Het is belangrijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte, het gewicht van de apparaten en de aanwezigheid van een watertoe- en afvoer.

Hoe kan ik geluidsoverlast van mijn wasmachine en droger set op zolder verminderen?

Er zijn verschillende manieren om geluidsoverlast te verminderen, zoals het kiezen van een set met een laag geluidsniveau, het plaatsen van rubberen voetjes onder de apparaten en het installeren van geluidsisolatie op de zolderwand.</p

Kan ik een wasmachine en droger set op zolder zelf installeren?

Ja, je kunt een wasmachine en droger set op zolder zelf installeren en aansluiten, maar het is belangrijk om de gebruiksaanwijzing zorgvuldig door te lezen en professionele hulp in te schakelen indien nodig. Ook moet je weten dat je wasmachine op een aparte groep moet van je wasdroger. De twee apparaten verbruiken gelijktijdig namelijk te veel stroom, en dat kan voor kortsluiting zorgen.

Kan ik een wasmachine en droger set stapelen op zolder?

Ja, je kunt wasmachine en droger sets stapelen wanneer deze op zolder komen te staan. Hierbij moet je wel rekening houden met een aantal punten. Allereerst moet je weten of de ondergrond sterk genoeg is om zowel de wasmachine als de droger te dragen, daarnaar is het belangrijk dat de wasmachine waterpas staat, omdat beide apparaten tijdens het centrifugeren van hun plek kunnen komen als dit niet het geval is. Zet ook altijd de wasdroger op de wasmachine en niet andersom. Een wasdroger kan het zware gewicht van de wasmachine niet dragen.