Wasdroogcombinatie met stoomfunctie

Een wasdroogcombinatie met stoomfunctie stoomt aan het eind van de droog beurt het wasgoed. Deze stoom zorgt er voor dat het wasgoed met minder kreukels uit de was- droogcombinatie komt. Je kunt de stoomfunctie ook gebruiken om je kleren op te frissen, of om extra hygiënisch te wassen. Het voordeel hier van is dat de wasdroogcombinatie minder water verbruikt en dat de kleding minder snel slijt. Bekijk hieronder de beste wasdroogcombinaties met stoomfunctie van 2024!

Wasdroogcombinatie met stoomfunctie

Wat is een was- droogcombinatie met stoomfunctie

Minder gekreukte & schonere kleding.

Een was- droogcombinatie met stoomfunctie blaast aan het einde van een programma hete lucht door de trommel, waardoor kreukels worden gladgestreken. Dit zorgt ervoor dat je je kledingstukken minder lang of zelfs helemaal niet meer hoeft te strijken. Daarnaast kan een stoomfunctie ook worden gebruikt om je kleding op te frissen, 

of om extra hygiënisch te wassen wanneer je bijvoorbeeld allergisch bent voor huisstofmijt. De stoom die door de trommel wordt geblazen zorgt er ook voor dat je was- droogcombinatie minder water verbruikt, waardoor je kleding minder snel slijt.

Vind de beste wasdroogcombinatie met stoomfunctie

Vind een wasdroogcombinatie met stoomfunctie door onze top 5 van 2024 te bekijken of doe de eenvoudige keuzehulp.

Beste wasdroogcombinatie met stoomfunctie van 2024

Hieronder vind je de top 5 beste wasdroogcombinaties met stoomfunctie van 2024. Deze wasdroogcombinaties zijn getest op verschillende aspecten, zoals energiezuinigheid, droogprestaties en gebruiksgemak. Met een stoomfunctie kun je kleding en ander textiel hygiënisch reinigen en kreukvrij maken. Dit zorgt voor een frisse geur en een nettere uitstraling van je kleding. Ook vermindert stoom het aantal bacteriën en allergenen in je kleding. Hieronder vind je een overzicht van de beste was- droogcombinaties met stoomfunctie van 2024.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroogcombinatie

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasdroogcombinatie

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een energiebesparende wasdroogcombinatie heeft energielabel C of hoger en verbruikt minder energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasdroogcombinatie verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een stille wasdroogcombinatie maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasdroogcombinatie vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasdroogcombinatie.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroogcombinatie ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroogcombinatie heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroogcombinatie.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroogcombinatie, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was wassen en drogen?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdroogcombinaties van Nederland. Of bekijk de wasdroogcombinaties die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdroogcombinaties
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdroogcombinaties aan het zoeken...

Direct drive functie

Wanneer je voor een was- droogcombinatie kiest, doe je dat vaak om ruimte te besparen. Het apparaat past gemakkelijk in een ruimte die je normaal niet zou benutten, wat erg efficiënt is. In een kleine ruimte is het wel zo prettig als je was- droogcombinatie een laag geluidsniveau heeft. Kijk daarvoor eens naar modellen die zijn uitgerust met direct drive. Dit type motor zorgt voor minder trillingen tijdens het centrifugeren, wat leidt tot veel minder geluid.

Laag geluidsniveau

Het gemiddelde geluidsniveau van een was- droogcombinatie met direct drive ligt onder de 73 dB, wat als stil wordt ervaren. Houd er daarbij rekening mee dat het om het geluidsniveau centrifugeren van 73 db gaat, wanneer je was- droogcombinatie alleen aan het wassen is, zal hij dus nog stiller zijn.

De koolborstelloze motor is daarbij ook veel energiezuiniger en duurzamer. Een was- droogcombinatie met direct drive gaat dus veel langer mee dan een gemiddelde was- droogcombinatie.

Wat is het verschil tussen een was- droogcombinatie met stoomfunctie en een wasmachine met stoomfunctie

Het verschil tussen deze twee apparaten is voor jou als gebruiker heel simpel, bij een wasmachine met stoomfunctie komt je wasgoed minder gekreukt, maar nog niet helemaal droog uit de machine. Om ervoor te zorgen dat je wasgoed ongekreukt blijft, moet je op zoek naar een methode waarmee je je wasgoed op een natuurlijke manier kreukvrij kan drogen of moet je ook een droger met stoomfunctie aanschaffen.

Het voordeel van een was- droogcombinatie tegenover een wasmachine met stoomfunctie is in dit opzicht dus dat je kreukvrij kan wassen en drogen, zonder dat je voor het drogen naar een andere oplossing hoeft te zoeken.

Verschillende eigenschappen van een wasdroogcombinatie met stoomfunctie

Ben je opzoek naar een was- droogcombinatie? Dan is het belangrijk dat je nadenkt over een aantal eigenschappen. Hierboven heb je al kunnen lezen dat het geluidsniveau centrifugeren tussen de 73 db en 78 db kan liggen, waarbij alles onder de 73 db als heel stil wordt ervaren.

Vulgewicht

Daarbij is ook het vulgewicht van belang. Bij een was- droogcombinatie is het vulgewicht voor wassen namelijk altijd groter dan voor drogen. Zo kan je bijvoorbeeld 8 kg á 9 kg wassen, maar slechts 6 kg of 5 kg drogen. Dat betekent dat je in sommige gevallen een gedeelte van je wasgoed uit de trommel moet halen en op een alternatieve manier moet drogen. Daarvoor moet je dus goed nadenken over wat voor wasgoed je hebt en wat je allemaal met je machine wil drogen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om handdoeken en beddengoed met de was- droogcombinatie te drogen en je kleding aan een droogrek te hangen.

Energielabel

Naast het geluidsniveau en het vulgewicht moet je ook nadenken over het energielabel. Was- droogcombinaties staan er over het algemeen om bekend dat ze niet erg energiezuinig zijn, wat betekent dat je een beperktere keuze hebt wanneer je op zoek bent naar een energiezuinig model. Je zal dan al snel uitkomen bij een model dat een koolborstelloze motor heeft.

Extra specificaties

Tot slot zijn er nog een aantal kleine eigenschappen die je in je overweging mee kunt nemen. Een zelfreinigende wasmiddellade en automatische wasmiddeldosering kunnen je leven bijvoorbeeld een stuk gemakkelijker maken.

De voor- en nadelen van een was- droogcombinatie met stoomfunctie

Voordelen

De meeste populaire merken voor witgoed hebben een was- droogcombinatie met stoomfunctie in hun assortiment, maar wat zijn de voordelen daarvan?
  1. Minder strijken: Wanneer je kleding minder of helemaal niet gekreukt uit de trommel komt, hoef je minder te strijken. Dat bespaart niet alleen tijd, maar ook je kleding gaat langer mee.
  2. Schoner wassen: Stoom dringt gemakkelijker door tot in de vezels van een stof dan wanneer je alleen water gebruikt. Je wasgoed wordt met een stoomfunctie dus aanzienlijk schoner, wat erg handig is wanneer je allergieën hebt of babykleren wil wassen.
  3. Opfrisfunctie: Soms is je was niet echt vies, maar moet het alleen even opgefrist worden. In dat geval is de opfrisfunctie ideaal. Hierbij wordt de stoom namelijk door de trommel geblazen en is je kleding binnen korte tijd weer fris.
  4. Beter voor kleding: Tijdens gebruiken van de stoomfucntie wordt er geen water toegevoegd, waardoor je kleding veel minder snel zal slijten.
  5. Lagere energiekosten: Door de stoomfunctie bespaar je water, wasmiddel en energie. Dit zul je dus positief merken in je portemonnee!
  6. Prijs: Een was- droogcombinatie met stoomfunctie is niet persé duurder dan eentje zonder deze functie.

Nadelen

De fout die veel mensen maken bij het kopen was een was- droogcombinatie is dat ze zich te veel concentreren op de voordelen. Het klinkt namelijk erg aantrekkelijk om één apparaat te hebben dat de taken van twee apparaten kan vervullen en daardoor vergeten ze dat een was- droogcombinatie niet hetzelfde is als een losse wasmachine en droger.
  1. Gemiddeld vulgewicht van 8 kg voor wassen en 5 kg voor drogen: Een van de grootste valkuilen van een was- droogcombinatie is het aantal kilogram wasgoed dat je per beurt in de trommel kwijt kan. Dat is voor wassen en drogen namelijk verschillend, waardoor je in sommige gevallen een deel van je wasgoed op een andere manier moet drogen. Stel bijvoorbeeld dat het vulgewicht voor wassen 8 kg of 9 kg is, wat genoeg is voor een gezin van 4 personen, dan kan het goed dat het maximale vulgewicht voor drogen slechts 4 kg of 5 kg is. Na iedere wasbeurt moet je dus eerst een aantal kilogram wasgoed uit de trommel halen voordat je door kan gaan naar de droogfunctie.
  2. Sommige stoffen moeten nog wel gestreken worden: Een was- droogcombinatie met stoomfunctie zal er zeker voor zorgen dat je wasgoed minder gekreukt is, maar lang niet al je kledingstukken kunnen meteen terug de kast in. Een katoenen blouse heeft bijvoorbeeld nog een paar kreukels die je nog even met het strijkijzer weg moet werken.
  3. Niet alle was- droogcombinaties hebben dezelfde stoomfunctie: Als je op zoek bent naar een was- droogcombinatie met stoomfunctie moet je altijd goed opletten waarvoor de stoomfunctie gebruikt kan worden. In sommige gevallen kan de stoom namelijk alleen worden gebruikt om je kleding op te frissen en zorgt het er niet voor dat je wasgoed minder gekreukt is. Hygiënisch stomen is weer een hele andere functie dan wasgoed kreukvrij maken en niet iedere was- droogcombinatie met stoomfunctie kan allebei.
  4. Wasgoed kan krimpen: Door de hoge temperatuur van de stof kunnen sommige kledingstukken krimpen. Kijk dus altijd goed op het etiket of de kleding hier tegen kan.