Vaatwasser voor gezin

Wat maakt een vaatwasser geschikt voor een gezin? Een vaatwasser met 12 of 13 couverts is perfect voor een gezin van ongeveer 4 personen. Een couvert is een setje bestek voor 1 persoon, dat betekent dat er dus 12/13 setjes bestek in de vaatwasser kunnen. 

Op deze pagina hebben we de beste vrijstaande, inbouw en onderbouw vaatwasser voor een gezin van 2022 voor jou opgesomd. Neem snel een kijkje om te weten te komen welke vaatwasser op nummer 1 staat!

Vaatwasser voor een gezin

Beste vaatwassers voor een gezin van 2022

Binnen een gezin is een vaatwasser een echte aanwinst, je kan namelijk moeiteloos de volledige vaat van een uitgebreide maaltijd schoon krijgen. Wat voor jouw gezin de beste vaatwasser is, hangt natuurlijk af van een aantal factoren. In de eerste plaats moet je bedenken of je een inbouw vaatwasser of vrijstaande vaatwasser zoekt. Bij het eerste model heb je dan weer de keuze tussen een volledig geïntegreerde vaatwasser en een half geïntegreerde vaatwasser. Misschien zoek je juist wel een onderbouw vaatwasser. 

Als je je keuze hebt gemaakt, moet je nadenken over waar de vaatwasser geplaatst moet worden.  Er zijn kortom voldoende eigenschappen die jouw aandacht nodig hebben. Wil je een nieuwe vaatwasser kopen voor een gezin? Zoek dan niet langer verder. Wij hebben hier voor jou de beste vaatwassers voor een gezin van 2022 voor je op een rijtje gezet, zodat je zeker weet dat je een nieuwe vaatwasser koopt waar je nog lang van kunt genieten.

Vind een nieuwe vaatwasser

Maak een keuze tussen de een van de beste vaatwassers van 2022 of doe de eenvoudige keuzehulp en vind je nieuwe vaatwasser.

Vind de perfecte vaatwasser

Alle best geteste vaatwassers

Beste vrijstaande vaatwassers voor een gezin van 2022

Het voordeel van een vrijstaande vaatwasser is dat deze overal geplaatst kan worden. Als er onder het aanrechtblad geen plek is, kan de vaatwasser altijd los van de keuken of zelfs in een andere ruimte, zoals de bijkeuken, worden geplaatst. Houd wel rekening mee met de plek waar de vaatwasser komt te staan, het deurtje en het bovenste rek moeten volledig uitgeschoven kunnen worden.

Ben je op zoek naar een goede vaatwasser, maar weet je nog niet of een aeg vaatwasser, siemens vaatwasser of ander merk de beste keuze voor je is? Dan vind je hier de beste vrijstaande vaatwassers voor een gezin.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale vaatwasser

Klik en start keuzehulp
Vaatwasser keuzehulp hero
1
2
3
4
Jouw vaatwasser

Soort vaatwasser

Wat voor soort vaatwasser zoek je? Een inbouw vaatwasser, een vrijstaande vaatwasser of een onderbouw vaatwasser?
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Welk soort vaatwasser zoek je?

Geluidsniveau vaatwasser

Een stille vaatwasser maakt weinig geluid bij het wassen van de natte vaat. Staat je vaatwasser vlakbij je woonkamer? Overweeg dan een stille vaatwasser.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe stil moet de vaatwasser zijn?

Prijs vaatwasser

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je vaatwasser ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere vaatwasser heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere vaatwasser.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe duur mag de vaatwasser zijn?

Vaatwasser grootte

Een groot gezin vereist een grotere vaatwasser, en ook een hoger aantal couverts. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een vaatwasser met een kleiner aantal couverts.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Voor hoeveel mensen moet de vaat gedaan worden?

Energieverbruik vaatwasser

Een energiebesparende vaatwasser heeft energielabel A, B of C en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige vaatwasser verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe energiebesparend moet de vaatwasser zijn?

Vaatwasser keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte vaatwassers van Nederland. Of bekijk de vaatwasser die het best bij jou passen.
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Vaatwassers aan het zoeken...

Beste inbouw vaatwassers voor een gezin van 2022

Ben je op zoek naar een inbouw vaatwasser voor een gezin van 3 tot 4 personen? Dan zijn er een aantal keuzes die je moet maken. Eerst is het belangrijk dat je bepaalt waar de vaatwasser komt te staan, is dat in het keukenblok als inbouw vaatwasser of als vrijstaande vaatwasser los van het keukenblok? Als je voor een inbouw vaatwasser kiest, moet je kijken of je een volledig geïntegreerd of een half geïntegreerd model wil. Wat je keuze ook is, hier vind je de beste inbouw vaatwassers voor een gezin van 2022.

Beste onderbouw vaatwassers voor een gezin van 2022

Een onderbouw vaatwasser houdt het midden tussen een vrijstaande vaatwasser en een inbouw vaatwasser. Het apparaat staat namelijk onder het aanrecht, maar is aan de voorkant volledig onbedekt. Je kunt de vaatwasser dus altijd in je keuken zien staan. Een onderbouw vaatwasser is over het algemeen iets goedkoper dan de andere modellen en de vaatwasser beschikt wel gewoon over alle functies.

Voor ieder gezin dat op zoek is naar een nieuwe afwasmachine voor een schappelijke prijs, hebben we hier de beste onderbouw vaatwassers voor een gezin op een rijtje gezet.

Waar let je op bij het kopen van een vaatwasser voor een gezin

Wanneer je een vaatwasser voor een gezin wil kopen, moet je op een aantal eigenschappen goed letten. Het is daarbij belangrijk dat je onderscheid maakt tussen een groot en klein gezin. In deze selectie is een groot gezin altijd meer dan vier personen en een klein gezin altijd minder dan vier personen.

Let op, is je huishouden kleiner dan vier personen, maar hebben jullie altijd extra veel vieze vaat? Bijvoorbeeld in een situatie met huisgenoten waarbij iedereen apart kookt en eet? Of eten jullie wel samen maar gebruiken jullie extra grote borden en pannen? Kijk dan naar een vaatwasser voor een groot gezin.

Vaatwasser voor een klein gezin

Voor minder dan vier personen kan je ervoor kiezen om een smalle vaatwasser aan te schaffen. Dit is een inbouw vaatwasser die minder ruimte inneemt dan een standaard vaatwasser. Je kan het apparaat dus gemakkelijker kwijt in een kleine keuken en je hebt in het apparaat voldoende ruimte voor al je vieze vaat.

Denk niet dat een smalle vaatwasser geen goede vaatwasser is, het formaat van het apparaat zegt niks over de functies. Smalle vaatwassers kunnen precies hetzelfde als alle andere modellen. Hetzelfde geldt voor de mini vaatwasser, dit model is klein, maar heeft voldoende kracht om al jouw vaat schoon te krijgen. Het voordeel van een kleine vaatwasser is dat je hem gemakkelijker kwijt kunt in de keuken.

Heb je voldoende ruimte voor een standaard vaatwasser? Kies dan een energiezuinige vaatwasser, deze hebben vaak een optie voor een halve belading, de vaatwasser gebruikt dan minder water en energie dan bij een volle lading. Zo kan je zonder verspilling een halfvolle vaatwasser laten draaien.

Vaatwasser voor een groot gezin

Voor een groot gezin heb je natuurlijk ook een grote vaatwasser nodig om al je vaat schoon te krijgen. Daarbij is het verstandig om te kijken naar het aantal couverts. In termen van een vaatwasser staat één couvert gelijk aan een bord, een glas en een bestekset. Voor een gezin van vier personen is het aan te raden om naar een vaatwasser met ruimte voor ten minste 10 couverts te kijken, extra grote gezinnen hebben aan 14 couverts genoeg. Zo weet je zeker dat je voldoende ruimte hebt voor alle couverts en alle potten en pannen.

In een groot gezin is er veel vuile vaat, waardoor de vaatwasser veel gebruikt wordt. Om de jaarlijkse kosten voor water en elektriciteit te kunnen drukken, is het verstandig om eens te kijken naar wat een vaatwasser verbruikt per wasbeurt. De meeste vaatwassers zijn tegenwoordig energiezuinig, waardoor het gemakkelijk is om een geschikte vaatwasser te vinden.

Vaatwassers voor een gezin assortiment

1471962

Miele G 5022 U BRWS

779,00
Zoek je een nieuwe vaatwasmachine en weet je niet helemaal welke je moet kiezen? De Miele G 5022 U BRWS is misschien wel de juiste afwasmachine voor jou. De Miele G 5022 U BRWS is beoordeeld door 17 experts met...
Waardering 4.55 uit 5
1635627

Bosch SRI4HKS53E

889,00
De Bosch SRI4HKS53E krijgt een hele hoge score. Deze afwasmachine scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede recensies van de kopers die hem al thuis hebben staan! De Bosch SRI4HKS53E heeft...
1635413

Bosch SHV2ITX22E

899,00
De Bosch SHV2ITX22E krijgt een hele hoge score. Deze vaatwasser scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede scores van de consumenten die hem al thuis hebben staan. Bij het maken van...
1650559

Miele G 7222 SC BRWS

1.249,00
De Miele G 7222 SC BRWS afwasmachine maakt het vaatwerk perfect schoon en droog! De Miele G 7222 SC BRWS is beoordeeld door 11 mensen met de score: 8.6. Het toestel is een vrijstaande vaatwasmachine, hierdoor kun je hem overal...
Waardering 4.30 uit 5
1524478

Siemens SN57YS01CE

1.249,00
Omdat de Siemens SN57YS01CE erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de vaatwasmachine in onze top 5! De Siemens SN57YS01CE is beoordeeld door 1 experts met de beoordeling: 8.0. Wil je graag de vaatwasser inbouwen in jou keuken?...
Waardering 4.00 uit 5
1474424

Miele G 5222 SC CLST

999,00
De Miele G 5222 SC CLST vaatwasser maakt al jouw vieze borden en glazen helemaal schoon en droog! De Miele G 5222 SC CLST heeft de score: 9.4 ontvangen van minstens 22 mensen. Wil je graag de vaatwasser overal kunnen...
Waardering 4.70 uit 5
1590502

Siemens SN45YS01CE

1.049,00
De Siemens SN45YS01CE krijgt een hele hoge score. Deze vaatwasser scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede ratings van de mensen die hem al thuis hebben staan. De Siemens SN45YS01CE heeft...
1520641

Siemens SN63EX14AN

899,00
De Siemens SN63EX14AN heeft erg sterke features. De huidige gebruikers van de vaatwasser beoordelen hem zeer positief! Als je opzoek bent naar een mooi apparaat, is dit er een die aan die eis kan voldoen. Door zijn mooie en strakke...
Waardering 4.40 uit 5
1656294

Beko DFN26220X2

439,00
De Beko DFN26220X2 krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge rating. Naast alle hoge van de mensen die de afwasmachine al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op de belangrijkste...
Waardering 4.55 uit 5
1634228

Bosch SGI4HCS48E

699,00
De Bosch SGI4HCS48E afwasmachine wordt erg hoog beoordeeld door consumenten die de hem al eerder gekocht hebben, daarnaast heeft hij ook een hele goede prijs- kwaliteit verhouding. De afwasmachine scoort op de belangrijkste gebieden erg goed ten opzichte van zijn...
Waardering 4.85 uit 5
1450497

Inventum VVW7040++

529,00
De Inventum VVW7040++ krijgt een hele hoge rating. Deze afwasmachine scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede ratings van de mensen die hem al thuis hebben staan. De Inventum VVW7040++ is...
Waardering 4.30 uit 5
1520644

Siemens SX67ZX01CN

1.299,00
De Siemens SX67ZX01CN krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge rating. Naast alle hoge van de eerdere kopers die de vaatwasser al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op de...
Waardering 4.80 uit 5
1563961

Whirlpool WIC 3C33 PE

639,00
De Whirlpool WIC 3C33 PE heeft erg goede functies. De huidige gebruikers van de afwasmachine beoordelen hem zeer positief! Als je opzoek bent naar een mooi apparaat, is dit er een die aan die eis kan voldoen. Door zijn mooie...
Waardering 4.50 uit 5
1649041

Miele G 7277 SC Vi XXL

1.549,00
De Miele G 7277 SC Vi XXL krijgt een hele hoge beoordeling. Deze vaatwasmachine scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede scores van de consumenten die hem al thuis hebben staan!...
Waardering 5.00 uit 5
1560709

Bosch SBH6ZCX42E

1.199,00
De Bosch SBH6ZCX42E krijgt een hele hoge beoordeling. Deze vaatwasser scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede recensies van de mensen die hem al thuis hebben staan! De Bosch SBH6ZCX42E heeft...
1565840

ETNA VWV240RVS

699,00
De ETNA VWV240RVS heeft een heel goed cijfer gekregen door zijn sterke features. Naast deze sterke functies krijgt de afwasmachine ook erg goede ratings van de eerdere kopers die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede ratings scoort...
Waardering 4.30 uit 5
1623315

Siemens SN27YI01CE

1.099,00
De Siemens SN27YI01CE krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge beoordeling. Naast alle hoge beoordelingen van de kopers die de vaatwasmachine al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op de...
Waardering 4.00 uit 5
1521109

Bosch SBV6ZCX42N

1.049,00
De Bosch SBV6ZCX42N krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge score. Naast alle hoge van de eerdere kopers die de vaatwasser al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op de...
Waardering 4.85 uit 5
1634146

Siemens SE53HS60AE

849,00
De Siemens SE53HS60AE krijgt een hele hoge rating. Deze vaatwasmachine scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede recensies van de eerdere kopers die hem al thuis hebben staan! De Siemens SE53HS60AE...
Waardering 3.80 uit 5
1646157

Miele G 7161 SC Vi AutoDos

1.449,00
De Miele G 7161 SC Vi AutoDos krijgt een hele hoge rating. Deze vaatwasser scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede scores van de kopers die hem al thuis hebben staan!...
1490714

Siemens SN63HX52AN

799,00
De Siemens SN63HX52AN krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge beoordeling. Naast alle hoge van de kopers die de vaatwasmachine al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op de belangrijkste...
Waardering 4.15 uit 5
1521115

AEG FSE62417P

799,00
Waardering 4.60 uit 5
1635566

Bosch SGV2ITX22E

625,00
De Bosch SGV2ITX22E afwasmachine wordt erg hoog beoordeeld door consumenten die de hem al eerder gekocht hebben, daarnaast heeft hij ook een hele goede prijs- kwaliteit verhouding. De vaatwasmachine scoort op de belangrijkste gebieden erg goed ten opzichte van zijn...
1630185

Bosch SGV4HBX40E

829,00
De Bosch SGV4HBX40E afwasmachine maakt al jouw borden en glazen helemaal schoon en droog. De Bosch SGV4HBX40E is beoordeeld door 3 consumenten die je voorgingen met de beoordeling: 8.5. Het is mogelijk om dit model in te bouwen in jouw...
Waardering 4.25 uit 5
1534356

Bosch SMH6ZCX42E

1.099,00
De Bosch SMH6ZCX42E beschermt jouw vieze vaatwerk en zorgt ervoor dat al het vieze servies grondig schoon en droog wordt! De Bosch SMH6ZCX42E heeft het cijfer: none ontvangen van ongeveer none consumenten. Wil je graag jouw vaatwasmachine inbouwen in de...
1635588

Bosch SGI2ITS33E

639,00
De Bosch SGI2ITS33E heeft een heel goed cijfer gekregen door zijn sterke features. Naast deze sterke kenmerken krijgt de afwasmachine ook erg goede beoordelingen van de kopers die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede recensies scoort hij...
Waardering 3.20 uit 5
1521756

Siemens SN65ZX49CE

999,00
De Siemens SN65ZX49CE heeft een heel goed cijfer gekregen door zijn sterke functies. Naast deze sterke features krijgt de vaatwasser ook erg goede beoordelingen van de mensen die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede ratings scoort hij...
Waardering 4.65 uit 5
1682985

AEG FSB53907Z

649,00
Waardering 4.45 uit 5
1534388

Bosch SBV6ZAX03N

1.049,00
De Bosch SBV6ZAX03N krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge score. Naast alle hoge scores van de consumenten die de vaatwasmachine al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op de...
Waardering 4.30 uit 5
1521111

Bosch SMV8ZCX07N

1.099,00
Opzoek naar een ideale vaatwasmachine? Stop maar met zoeken! De Bosch SMV8ZCX07N is namelijk de afwasmachine die je zoekt! Bij het bepalen van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De Bosch SMV8ZCX07N heeft gemiddeld de score: 9.2...
Waardering 4.60 uit 5