Vaatwasser voor gezin

Wat maakt een vaatwasser geschikt voor een gezin? Een vaatwasser met 12 of 13 couverts is perfect voor een gezin van ongeveer 4 personen. Een couvert is een setje bestek voor 1 persoon, dat betekent dat er dus 12/13 setjes bestek in de vaatwasser kunnen. 

Op deze pagina hebben we de beste vrijstaande, inbouw en onderbouw vaatwasser voor een gezin van 2022 voor jou opgesomd. Neem snel een kijkje om te weten te komen welke vaatwasser op nummer 1 staat!

Vaatwasser voor een gezin

Beste vaatwassers voor een gezin van 2022

Binnen een gezin is een vaatwasser een echte aanwinst, je kan namelijk moeiteloos de volledige vaat van een uitgebreide maaltijd schoon krijgen. Wat voor jouw gezin de beste vaatwasser is, hangt natuurlijk af van een aantal factoren. In de eerste plaats moet je bedenken of je een inbouw vaatwasser of vrijstaande vaatwasser zoekt. Bij het eerste model heb je dan weer de keuze tussen een volledig geïntegreerde vaatwasser en een half geïntegreerde vaatwasser. Misschien zoek je juist wel een onderbouw vaatwasser. 

Als je je keuze hebt gemaakt, moet je nadenken over waar de vaatwasser geplaatst moet worden.  Er zijn kortom voldoende eigenschappen die jouw aandacht nodig hebben. Wil je een nieuwe vaatwasser kopen voor een gezin? Zoek dan niet langer verder. Wij hebben hier voor jou de beste vaatwassers voor een gezin van 2022 voor je op een rijtje gezet, zodat je zeker weet dat je een nieuwe vaatwasser koopt waar je nog lang van kunt genieten.

Vind een nieuwe vaatwasser

Maak een keuze tussen de een van de beste vaatwassers van 2022 of doe de eenvoudige keuzehulp en vind je nieuwe vaatwasser.

Vind de perfecte vaatwasser

Alle best geteste vaatwassers

Beste vrijstaande vaatwassers voor een gezin van 2022

Het voordeel van een vrijstaande vaatwasser is dat deze overal geplaatst kan worden. Als er onder het aanrechtblad geen plek is, kan de vaatwasser altijd los van de keuken of zelfs in een andere ruimte, zoals de bijkeuken, worden geplaatst. Houd wel rekening mee met de plek waar de vaatwasser komt te staan, het deurtje en het bovenste rek moeten volledig uitgeschoven kunnen worden.

Ben je op zoek naar een goede vaatwasser, maar weet je nog niet of een aeg vaatwasser, siemens vaatwasser of ander merk de beste keuze voor je is? Dan vind je hier de beste vrijstaande vaatwassers voor een gezin.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale vaatwasser

Klik en start keuzehulp
Vaatwasser keuzehulp hero
1
2
3
4
Jouw vaatwasser

Soort vaatwasser

Wat voor soort vaatwasser zoek je? Een inbouw vaatwasser, een vrijstaande vaatwasser of een onderbouw vaatwasser?
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Welk soort vaatwasser zoek je?

Geluidsniveau vaatwasser

Een stille vaatwasser maakt weinig geluid bij het wassen van de natte vaat. Staat je vaatwasser vlakbij je woonkamer? Overweeg dan een stille vaatwasser.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe stil moet de vaatwasser zijn?

Prijs vaatwasser

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je vaatwasser ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere vaatwasser heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere vaatwasser.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe duur mag de vaatwasser zijn?

Vaatwasser grootte

Een groot gezin vereist een grotere vaatwasser, en ook een hoger aantal couverts. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een vaatwasser met een kleiner aantal couverts.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Voor hoeveel mensen moet de vaat gedaan worden?

Energieverbruik vaatwasser

Een energiebesparende vaatwasser heeft energielabel A, B of C en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige vaatwasser verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe energiebesparend moet de vaatwasser zijn?

Vaatwasser keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte vaatwassers van Nederland. Of bekijk de vaatwasser die het best bij jou passen.
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Vaatwassers aan het zoeken...

Beste inbouw vaatwassers voor een gezin van 2022

Ben je op zoek naar een inbouw vaatwasser voor een gezin van 3 tot 4 personen? Dan zijn er een aantal keuzes die je moet maken. Eerst is het belangrijk dat je bepaalt waar de vaatwasser komt te staan, is dat in het keukenblok als inbouw vaatwasser of als vrijstaande vaatwasser los van het keukenblok? Als je voor een inbouw vaatwasser kiest, moet je kijken of je een volledig geïntegreerd of een half geïntegreerd model wil. Wat je keuze ook is, hier vind je de beste inbouw vaatwassers voor een gezin van 2022.

Beste onderbouw vaatwassers voor een gezin van 2022

Een onderbouw vaatwasser houdt het midden tussen een vrijstaande vaatwasser en een inbouw vaatwasser. Het apparaat staat namelijk onder het aanrecht, maar is aan de voorkant volledig onbedekt. Je kunt de vaatwasser dus altijd in je keuken zien staan. Een onderbouw vaatwasser is over het algemeen iets goedkoper dan de andere modellen en de vaatwasser beschikt wel gewoon over alle functies.

Voor ieder gezin dat op zoek is naar een nieuwe afwasmachine voor een schappelijke prijs, hebben we hier de beste onderbouw vaatwassers voor een gezin op een rijtje gezet.

Waar let je op bij het kopen van een vaatwasser voor een gezin

Wanneer je een vaatwasser voor een gezin wil kopen, moet je op een aantal eigenschappen goed letten. Het is daarbij belangrijk dat je onderscheid maakt tussen een groot en klein gezin. In deze selectie is een groot gezin altijd meer dan vier personen en een klein gezin altijd minder dan vier personen.

Let op, is je huishouden kleiner dan vier personen, maar hebben jullie altijd extra veel vieze vaat? Bijvoorbeeld in een situatie met huisgenoten waarbij iedereen apart kookt en eet? Of eten jullie wel samen maar gebruiken jullie extra grote borden en pannen? Kijk dan naar een vaatwasser voor een groot gezin.

Vaatwasser voor een klein gezin

Voor minder dan vier personen kan je ervoor kiezen om een smalle vaatwasser aan te schaffen. Dit is een inbouw vaatwasser die minder ruimte inneemt dan een standaard vaatwasser. Je kan het apparaat dus gemakkelijker kwijt in een kleine keuken en je hebt in het apparaat voldoende ruimte voor al je vieze vaat.

Denk niet dat een smalle vaatwasser geen goede vaatwasser is, het formaat van het apparaat zegt niks over de functies. Smalle vaatwassers kunnen precies hetzelfde als alle andere modellen. Hetzelfde geldt voor de mini vaatwasser, dit model is klein, maar heeft voldoende kracht om al jouw vaat schoon te krijgen. Het voordeel van een kleine vaatwasser is dat je hem gemakkelijker kwijt kunt in de keuken.

Heb je voldoende ruimte voor een standaard vaatwasser? Kies dan een energiezuinige vaatwasser, deze hebben vaak een optie voor een halve belading, de vaatwasser gebruikt dan minder water en energie dan bij een volle lading. Zo kan je zonder verspilling een halfvolle vaatwasser laten draaien.

Vaatwasser voor een groot gezin

Voor een groot gezin heb je natuurlijk ook een grote vaatwasser nodig om al je vaat schoon te krijgen. Daarbij is het verstandig om te kijken naar het aantal couverts. In termen van een vaatwasser staat één couvert gelijk aan een bord, een glas en een bestekset. Voor een gezin van vier personen is het aan te raden om naar een vaatwasser met ruimte voor ten minste 10 couverts te kijken, extra grote gezinnen hebben aan 14 couverts genoeg. Zo weet je zeker dat je voldoende ruimte hebt voor alle couverts en alle potten en pannen.

In een groot gezin is er veel vuile vaat, waardoor de vaatwasser veel gebruikt wordt. Om de jaarlijkse kosten voor water en elektriciteit te kunnen drukken, is het verstandig om eens te kijken naar wat een vaatwasser verbruikt per wasbeurt. De meeste vaatwassers zijn tegenwoordig energiezuinig, waardoor het gemakkelijk is om een geschikte vaatwasser te vinden.

Vaatwassers voor een gezin assortiment

1407834

Whirlpool WFC 3C26 P

479,00
De Whirlpool WFC 3C26 P belandt op een erg hoge plek. Naast zijn mooie uiterlijk die een goede kwaliteit uitstraalt is ook de binnenkant van de afwasmachine van goede kwaliteit. Niet alleen ons panel, maar ook de consumenten die hem...
Waardering 4.40 uit 5
1677476

Hoover HDIN 4D620PB

699,00
De Hoover HDIN 4D620PB krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge rating. Naast alle hoge ratings van de mensen die de vaatwasser al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op...
1630166

Bosch SHV4HCX48E

1.239,00
De Bosch SHV4HCX48E krijgt een hele hoge score. Deze vaatwasser scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede beoordelingen van de consumenten die hem al thuis hebben staan. Bij het opzetten van...
Waardering 3.90 uit 5
1674284

Siemens SE43HS60AE

759,00
De Siemens SE43HS60AE beschermt jouw vieze servies en zorgt ervoor dat jouw vieze afwas grondig schoon en droog wordt. De Siemens SE43HS60AE heeft de score: 9.0 gekregen van ongeveer 2 experts. Het toestel kun je in iedere keuken inbouwen. De...
Waardering 4.50 uit 5
1684096

Whirlpool WIS 1150 PEL

849,00
De Whirlpool WIS 1150 PEL afwasmachine maakt jouw vaat grondig schoon en droog. De Whirlpool WIS 1150 PEL is beoordeeld door none eerdere kopers met de score: none. De machine is een inbouw afwasmachine. De nishoogte van de vaatwasser is:...
1634332

Bosch SGS4HVI31E

669,00
De Bosch SGS4HVI31E heeft erg sterke eigenschappen. De huidige gebruikers van de vaatwasser beoordelen hem zeer positief! Als je opzoek bent naar een mooi toestel, is dit er een die aan die eis kan voldoen. Door zijn mooie en strakke...
Waardering 4.60 uit 5
1639680

Siemens SE63HX60AE

1.189,00
De Siemens SE63HX60AE afwasmachine wordt erg hoog beoordeeld door consumenten die de hem al eerder gekocht hebben, daarnaast heeft hij ook een hele goede prijs- kwaliteit verhouding. De afwasmachine scoort op de belangrijkste gebieden erg goed ten opzichte van zijn...
1470339

Miele G 5072 SC Vi

949,00
De Miele G 5072 SC Vi heeft een hele goede score gekregen door zijn sterke functies. Naast deze sterke kenmerken krijgt de vaatwasmachine ook erg goede recensies van de eerdere kopers die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze...
Waardering 4.55 uit 5
1569453

ATAG DW7114OXB

1.099,00
Opzoek naar een ideale vaatwasser? Stop maar met zoeken! De ATAG DW7114OXB is namelijk de vaatwasmachine die je zoekt! De ATAG DW7114OXB is beoordeeld door 27 consumenten die je voorgingen met de score: 8.7. Het model is een inbouw afwasmachine,...
Waardering 4.35 uit 5
1409252 1

AEG FSB53907Z

899,00
De AEG FSB53907Z krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge score. Naast alle hoge scores van de kopers die de vaatwasmachine al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op de...
Waardering 4.45 uit 5
1537379

Bosch SMS8YCI01E

1.199,00
De Bosch SMS8YCI01E krijgt een hele hoge rating. Deze afwasmachine scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede scores van de kopers die hem al thuis hebben staan. De Bosch SMS8YCI01E is...
1534388

Bosch SBV6ZAX03N

1.049,00
De Bosch SBV6ZAX03N krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge score. Naast alle hoge scores van de consumenten die de vaatwasmachine al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op de...
Waardering 4.30 uit 5
1520640

Siemens SX63HX52AN

849,00
De Siemens SX63HX52AN krijgt een hele hoge rating. Deze vaatwasser scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede scores van de eerdere kopers die hem al thuis hebben staan! Bij het maken...
Waardering 4.45 uit 5
1444190

Inventum VVW7040S++

419,00
De Inventum VVW7040S++ krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge . Naast alle hoge scores van de kopers die de vaatwasmachine al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op de...
Waardering 4.40 uit 5
1658244

ETNA VW549M

599,00
De ETNA VW549M heeft een heel goed cijfer gekregen door zijn sterke eigenschappen. Naast deze sterke functies krijgt de vaatwasser ook erg goede recensies van de kopers die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede ratings scoort hij...
1370862

Whirlpool OWFC 3C26 X

529,00
De Whirlpool OWFC 3C26 X heeft een hele goede score gekregen door zijn sterke features. Naast deze sterke kenmerken krijgt de afwasmachine ook erg goede van de eerdere kopers die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede ratings...
Waardering 4.45 uit 5
1647826

Beko DIN26410

399,00
Zoek je een goede vaatwasmachine en weet je niet welke je moet kopen? De Beko DIN26410 is misschien wel de juiste vaatwasser voor jou! Bij het produceren van onze top 5 maken we gebruik van consumenten beoordelingen. De Beko DIN26410...
Waardering 4.20 uit 5
1635599

Bosch SRV2IKX10E

699,00
De Bosch SRV2IKX10E krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge beoordeling. Naast alle hoge beoordelingen van de kopers die de vaatwasmachine al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op de...
1647828

Beko DIN24215

389,00
Waardering 4.40 uit 5
1409240

AEG FSB53607Z

699,00
De AEG FSB53607Z heeft een hele goede score gekregen door zijn sterke eigenschappen. Naast deze sterke kenmerken krijgt de vaatwasser ook erg goede ratings van de consumenten die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede scoort hij ook...
Waardering 4.10 uit 5
1520645

Siemens SN67ZX01CN

1.299,00
Opzoek naar een geschikte vaatwasser? Wij hebben hem voor je gevonden. De Siemens SN67ZX01CN is namelijk de afwasmachine die je zoekt. De Siemens SN67ZX01CN heeft de beoordeling: 9.2 gekregen van ongeveer 2 consumenten. De machine is een inbouw vaatwasser, hierdoor...
Waardering 4.60 uit 5
1639663

Siemens SE63HX60CE

799,00
De Siemens SE63HX60CE krijgt een hele hoge rating. Deze afwasmachine scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede ratings van de eerdere kopers die hem al thuis hebben staan. Bij het produceren...
Waardering 3.00 uit 5
1635127

Siemens SL63HX36TE

799,00
Zoek je een goede afwasmachine en weet je niet welke je moet kiezen? De Siemens SL63HX36TE is waarschijnlijk de juiste afwasmachine voor jou. De Siemens SL63HX36TE heeft de beoordeling: 9.4 ontvangen van ten minste 2 kopers die je voorgingen. Het...
Waardering 4.70 uit 5
1590502

Siemens SN45YS01CE

1.049,00
De Siemens SN45YS01CE krijgt een hele hoge score. Deze vaatwasser scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede ratings van de mensen die hem al thuis hebben staan. De Siemens SN45YS01CE heeft...
1388372

Whirlpool WSIO 3T223 PE X

599,00
Doordat de Whirlpool WSIO 3T223 PE X erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de vaatwasser in onze top 5! De Whirlpool WSIO 3T223 PE X heeft het cijfer: 9.1 ontvangen van ten minste 15 mensen. Het toestel...
Waardering 4.55 uit 5
1508763

Siemens SR25ZW11ME

879,00
De Siemens SR25ZW11ME beschermt de vieze vaat en zorgt ervoor dat al jouw vieze servies grondig schoon en droog wordt! Bij het bepalen van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De Siemens SR25ZW11ME heeft gemiddeld de score:...
Waardering 4.75 uit 5
1646157

Miele G 7161 SC Vi AutoDos

1.449,00
De Miele G 7161 SC Vi AutoDos krijgt een hele hoge rating. Deze vaatwasser scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede scores van de kopers die hem al thuis hebben staan!...
1650559

Miele G 7222 SC BRWS

1.249,00
De Miele G 7222 SC BRWS afwasmachine maakt het vaatwerk perfect schoon en droog! De Miele G 7222 SC BRWS is beoordeeld door 11 mensen met de score: 8.6. Het toestel is een vrijstaande vaatwasmachine, hierdoor kun je hem overal...
Waardering 4.30 uit 5
1521756

Siemens SN65ZX49CE

999,00
De Siemens SN65ZX49CE heeft een heel goed cijfer gekregen door zijn sterke functies. Naast deze sterke features krijgt de vaatwasser ook erg goede beoordelingen van de mensen die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede ratings scoort hij...
Waardering 4.65 uit 5
1674265

Bosch SRS2IKW04E

569,00
De Bosch SRS2IKW04E krijgt een hele hoge beoordeling. Deze vaatwasmachine scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede recensies van de consumenten die hem al thuis hebben staan! De Bosch SRS2IKW04E is...
Waardering 5.00 uit 5