Beste Siemens wasmachine

Siemens is een van de populairste merken voor wasmachines. Wil jij een nieuwe Siemens wasmachine kopen? Hier ben je aan het juiste adres! We vertellen je alles wat je moet weten over Siemens wasmachines en verklappen wat de beste modellen zijn van 2024.

Siemens wasmachine tekst

Informatie over Siemens wasmachines

Siemens is een Duits merk dat over de hele wereld haar elektronische producten verkoopt. Ze bieden veel verschillende soorten producten, maar wat wasmachines betreft is Siemens een van de beste en populairste merken – blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Na Miele en Zanussi staan ze op de derde plaats met een 8,8 voor merktevredenheid.

De mensen die al een Siemens wasmachine gebruiken, zijn vooral te spreken over het gebruiksgemak en de prestaties. 

Daar tegenover staat wel dat men minder tevreden is over de prijs-kwaliteitverhouding van Siemens wasmachines. Ze vallen namelijk onder een was hogere prijsklasse. Daar krijg je uiteraard wel iets voor terug! De wasmachines van Siemens gaan gemiddeld 13,1 jaar mee – ter indicatie; gemiddeld gaan wasmachines ongeveer 10 jaar mee.

Wil je meer weten over de merkspecifieke functies van de wasmachines van Siemens? In de volgende stukken lees je er alles over.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

Vind je perfecte wasmachine

Best geteste wasmachines

Beste Siemens wasmachines

Nu je iets meer weet over Siemens wasmachines, ben je waarschijnlijk benieuwd naar de beste Siemens wasmachines. Wij staan voor je klaar! In de volgende lijst vind je de top 5 met de beste Siemens wasmachines van 2024.

Bij het maken van deze selectie hebben we onder andere gekeken naar het vulgewicht, toerental, geluidsniveau, energielabel en de beoordeling door klanten van een tal aan wasmachines van het merk Siemens.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Siemens wasmachine technologie

Siemens VarioSpeed

Vrijwel elke nieuwe Siemens wasmachine beschikt over de VarioSpeed functie. Dit is ideaal als je graag regelmatig en snel een wasje draait, bijvoorbeeld omdat je kleding alleen een beetje muf ruikt of geen vlekken heeft. Je gebruikt VarioSpeed gemakkelijk bij elk wasprogramma om de wastijd tot wel 60% in de korten. Niet snel genoeg? Dan kun je ook kiezen voor een wasmachine met Siemens PowerSpeed, hiermee is je wasprogramma binnen een uur al klaar!

Siemens iSensoric

Als je een zuinige wasmachine wilt, kies je voor een wasmachine met iSensoric. Met iSensoric bespaar je water en energie, wat goed is voor het milieu en ook je maandelijkse lasten laag houdt. Dit doet je Siemens wasmachine met hulp van een beladingssensor die meet hoeveel wasgoed er in de trommel zit, zodat hij kan berekenen hoeveel water en energie er nodig is om het schoon te krijgen. Iedere nieuwe Siemens beschikt over deze sensor.

Siemens Home Connect

Een wasmachine met Home Connect kun je gemakkelijk op afstand bedienen door middel van een app op je telefoon of tablet. Hierdoor kun je vanuit werk de wasmachine aanzetten, of kijken hoe lang je wasprogramma nog nodig heeft. Het kan allemaal in de Siemens Home Connect app.

Siemens i-Dos

Siemens functie i-Dos staat voor intelligentDosing en helpt je bepalen hoeveel wasmiddel en wasverzachter je nodig hebt per wasbeurt. De wasmachine berekent door middel van een sensor hoeveel wasgoed er in de trommel zit en voegt de juiste hoeveelheid wasmiddel- en verzachter toe. Door intelligente dosering verspil je niks en wordt je kleding zo schoon mogelijk.

Siemens SensoFresh

Met de innovatieve SensoFresh functie van Siemens kun je ongewenste luchtjes uit de kleding verwijderen zonder het te wassen. Door actieve lucht en zachte nevel in de trommel te verspreiden verwijdert Sensofresh zo goed als alle bacteriën en geuren. Het programma duurt slechts 30 minuten en is ook te gebruiken op lage temperatuur.

Siemens wasmachine kopen: waar let je op

Als jij een nieuwe wasmachine wilt kopen, is Siemens een goede keuze. De wasmachines van dit innovatieve merk staan bekend om kwaliteit en hun gebruiksgemak. Daarnaast hebben ze een groot assortiment, waardoor er voor ieder huishouden wel een passende Siemens wasmachine te vinden is. Uiteraard zijn er nog meer aspecten dan alleen het merk waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een nieuwe wasmachine. Waar je precies allemaal op moet letten, zie je in de volgende tips.

Type wasmachines

Je hebt de keuze tussen een voorlader en een bovenlader. De meeste mensen geven de voorkeur aan een voorlader omdat ze je de mogelijkheid geven om er iets bovenop de plaatsen – in veel gevallen is dit een droger. Om die reden zijn voorlader modellen ook veel beter verkrijgbaar dan bovenladers. Een bovenlader heeft de opening aan de bovenkant zitten. Dit kan handig zijn als je last hebt van je rug, want je hoef een stuk minder te bukken. Alle wasmachines van Siemens zijn echter voorlader modellen. Dus als je de voorkeur geeft aan een bovenlader, zul je naar andere merken moeten kijken.

Vulgewicht

Hoeveel wasgoed er in de trommel past, wordt bepaald door het vulgewicht van de wasmachine. Dit is een van de belangrijkste aspecten van een wasmachine. Koop je een wasmachine met te weinig kg vulgewicht, zul je veel vaker moeten wassen. Koop je een wasmachine met te veel vulgewicht, krijgt je nooit de trommel vol. In beide gevallen verbruik je onnodig veel water en energie. Om die reden raden we aan een wasmachine te kopen met een hoeveelheid vulgewicht dat aansluit op de grootte van je huishouden. Voor een huishouden van 1 of 2 personen is dat 6 kg of 7 kg. Voor 3 of 4 personen, raden we vulgewicht 8 kg aan. En als je met 5 personen of meer bent, vulgewicht 9 kg of meer. Siemens maakt wasmachines met een vulgewicht van 7 kg tot en met 10 kg. De meeste hebben 9 kg vulgewicht.

Energieklasse

Energieklasse staat ook wel bekend als energielabel en geeft aan hoe zuinig een wasmachine omgaat met elektriciteit. De prijs van een zuinige wasmachine ligt vaak iets hoger, maar ze zijn beter voor het milieu en houden je energierekening ook mooi laag. Op den duur kan je daarom juist geld besparen met een zuinige wasmachine. Energiezuinige wasmachines hebben energieklasse A, B of C. De meeste wasmachine modellen van Siemens hebben energieklasse C. Slechts enkele van hun modellen zijn minder zuinig dan dat.

Toerental

Het toerental van een wasmachine geeft aan hoeveel rondes de trommel max kan maken per minuut tijdens het centrifugeren. Hoe sneller de trommel draait, hoe droger je wasgoed uit de wasmachine komt. Bij een toerental van 1600 rpm (rounds per minute) wordt je was zo droog mogelijk. Siemens heeft verschillende modellen die max 1600 toeren per minuut maken, maar 1400 toeren komt vaker voor. Zowel 1400 rpm als 1600 rpm worden gezien als een hoog toerental.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau geeft een indicatie van hoeveel herrie een wasmachine maakt wanneer hij op z’n luidst is – tijdens het centrifugeren. Alle wasmachines worden onderverdeeld in 4 categorieën: geluidsniveau luid (78 d of meer), geluidsniveau normaal (74 dB tot 77 dB), geluidsniveau stil (72 dB of 73 dB) en geluidsniveau extra stil (71 dB of minder). De meeste Siemens wasautomaten vallen onder geluidsniveau extra stil, sommigen produceren zelfs maar 70 dB of 69 dB.

Type motor

De meeste Siemens wasmachine modellen worden aangedreven door een koolborstelloze motor. Dit is een zuinigere, duurzamere en stillere motor dan die met een koolborstel – waarvan Siemens er nog maar enkele verkoopt. Siemens biedt ook enkele wasmachines die aangedreven worden door een iQdrive motor, die nog stiller, zuiniger en duurzamer opereren.