Vaatwasser voor een klein gezin

Wat maakt een vaatwasser geschikt voor een klein gezin? Een vaatwasser tussen de 6 en 10 couverts is perfect voor een gezin van minder dan 4 personen. Een couvert is een setje bestek voor 1 persoon, dat betekent dat er dus 6 tot 10 setjes bestek in de vaatwasser kunnen. 

Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over vaatwassers voor kleine huishoudensOok zullen wij de beste vrijstaande, inbouw en onderbouw vaatwasser voor een klein gezin van 2022 aan jou laten zien.

Vaatwasser voor een gezin

Beste vaatwassers voor een klein gezin van 2022

Aan het aanschaffen van een vaatwasser zit best een aantal keuzes verbonden. Zo moet je bijvoorbeeld kiezen tussen een half geïntegreerde vaatwasser, een volledig geïntegreerde vaatwasser, een onderbouw vaatwasser en een vrijstaande vaatwasser. Zodra je die keuze hebt gemaakt, zijn er binnen iedere categorie ook weer verschillende opties. Je moet bijvoorbeeld nadenken over een zuinige vaatwasser, het aantal verschillende programma’s waarover een vaatwasser beschikt en het aantal couverts.
Zodra je het type vaatwasser voor jouw huishouden hebt gekozen, kan je hier onder per categorie vinden wat de beste vaatwassers in hun soort zijn. Of je nu op zoek bent naar de meest zuinige vaatwasser, een apparaat dat zelfs de meest aangekoekte pannen nog schoon krijgt of een vaatwasser waarin zelfs de plastic bakjes kurkdroog uit het apparaat komen, hier vind je ze allemaal. Het is zeker de moeite waard om deze lijst even goed te bekijken, zo weet je zeker dat je een vaatwasser vindt die uitermate geschikt is voor jouw situatie.

Vind een nieuwe vaatwasser

Maak een keuze tussen de een van de beste vaatwassers van 2022 of doe de eenvoudige keuzehulp en vind je nieuwe vaatwasser.

Vind de perfecte vaatwasser

Alle best geteste vaatwassers

Beste vrijstaande vaatwassers voor een klein gezin van 2022

Houd er bij de aanschaf van een vrijstaande vaatwasser wel rekening mee dat het geluid van het apparaat niet wordt gedempt door de omliggende keukenkastjes. Een draaiende vaatwasser kan best wat geluid maken, wat in een open keuken erg storend kan zijn. Let dus altijd op het geluidsniveau. Het aantal decibel onder de 73 wordt gezien als acceptabel in een open ruimte. Vergeet ook niet dat een vrijstaande vaatwasser ook een wateraansluiting gebruikt, het apparaat kan dus niet zomaar overal worden geplaatst, er moet een aansluiting voor water en elektriciteit zijn op de plek die je in gedachten hebt.

De beste vrijstaande vaatwassers die passen bij een flexibele inrichting van je keuken, vind je in de onderstaande lijst.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale vaatwasser

Klik en start keuzehulp
Vaatwasser keuzehulp hero
1
2
3
4
Jouw vaatwasser

Soort vaatwasser

Wat voor soort vaatwasser zoek je? Een inbouw vaatwasser, een vrijstaande vaatwasser of een onderbouw vaatwasser?
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Welk soort vaatwasser zoek je?

Geluidsniveau vaatwasser

Een stille vaatwasser maakt weinig geluid bij het wassen van de natte vaat. Staat je vaatwasser vlakbij je woonkamer? Overweeg dan een stille vaatwasser.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe stil moet de vaatwasser zijn?

Prijs vaatwasser

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je vaatwasser ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere vaatwasser heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere vaatwasser.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe duur mag de vaatwasser zijn?

Vaatwasser grootte

Een groot gezin vereist een grotere vaatwasser, en ook een hoger aantal couverts. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een vaatwasser met een kleiner aantal couverts.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Voor hoeveel mensen moet de vaat gedaan worden?

Energieverbruik vaatwasser

Een energiebesparende vaatwasser heeft energielabel A, B of C en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige vaatwasser verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe energiebesparend moet de vaatwasser zijn?

Vaatwasser keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte vaatwassers van Nederland. Of bekijk de vaatwasser die het best bij jou passen.
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Vaatwassers aan het zoeken...

Beste inbouw vaatwassers voor een klein gezin van 2022

Een inbouw vaatwasser kan volledig geïntegreerd of half geïntegreerd zijn. Bij een volledige geïntegreerde vaatwasser valt het apparaat helemaal niet op in het design van je keuken. Het voorblad is hetzelfde als je keukenkastjes, waardoor je niet ziet dat er een apparaat zit. Een half geïntegreerde vaatwasser laat een deel van het voorpaneel zien. Dit is het gedeelte waar het bedieningspaneel van de vaatwasser zit.

In deze lijst vind je de beste inbouw vaatwassers voor een klein gezin van 2022!

Beste onderbouw vaatwassers voor een klein gezin van 2022

Onderbouw vaatwassers zijn vaak iets goedkoper dan de andere modellen, maar dat betekent niet dat ze geen lange levensduur of zuinig energielabel hebben. Het verschil zit hem in de afwerking aan de voorkant, waar op kan worden bespaard tijdens de productie. Met de binnenkant van het apparaat is helemaal niks mis. Het is dus een prima keuze om de vuile vaat van een klein gezin mee weg te werken.

Dit is een overzicht van de beste onderbouw vaatwassers voor een klein gezin.

Wanneer is een vaatwasser geschikt voor een klein gezin

Met een klein gezin heb je vaak minder vuile vaat dan met een groot gezin en een standaard vaatwasser is vaak te ruim. Het komt dan te vaak voor dat je een halve belading draait, wat zonde is van je water- en energieverbruik. Voor een klein huishouden is het dus verstandig om over een aantal verschillende opties na te denken.

Smalle vaatwasser

In de eerste plaats kan een klein huishouden kiezen voor een smalle vaatwasser. Het voordeel hiervan is niet alleen dat het model minder ruimte inneemt, maar ook dat je minder snel een halfvolle vaatwasser aanzet. Een smalle inbouw vaatwasser kan gemakkelijk worden ingebouwd in een kleine ruimte in de keuken, waardoor je meer opbergruimte overhoudt.

Energiezuinige vaatwasser

Een andere optie is een energiezuinige vaatwasser, deze vaatwasser verbruikt minder liter water en energie dan een standaard vaatwasser, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over je verbruik. Je kan gewoon een halve belading draaien zonder dat je meer water energie verbruikt dan nodig is.

Mini vaatwasser

Een derde optie is een mini vaatwasser. Deze modellen zijn vaak zo klein, dat ze gemakkelijk op het aanrecht geplaatst kunnen worden. Er is voldoende ruimte voor een aantal glazen, borden en bestek. De pannen moet je vaak zelf even met de hand afwassen. Voor kleine huishoudens met heel weinig afwas is dit ideaal, omdat het apparaat ook veel minder ruimte inneemt.

Veel mensen denken nog dat compacte vaatwassers minder goed werken dan de standaard modellen, maar niets is minder waar. Ze hebben vaak net zo veel verschillende programma’s, functies en mogelijkheden als een grote vaatwasser.

Vaatwassers voor een klein gezin assortiment

1390301

AEG FSE63617P

699,00
Waardering 4.40 uit 5
1539355

ATAG DW7114XT

1.249,00
De ATAG DW7114XT heeft erg sterke functies. De huidige gebruikers van de vaatwasser beoordelen hem zeer positief! Als je opzoek bent naar een mooi apparaat, is dit er een die aan die eis kan voldoen. Door zijn mooie en strakke...
Waardering 4.35 uit 5
1388372

Whirlpool WSIO 3T223 PE X

599,00
Doordat de Whirlpool WSIO 3T223 PE X erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de vaatwasser in onze top 5! De Whirlpool WSIO 3T223 PE X heeft het cijfer: 9.1 ontvangen van ten minste 15 mensen. Het toestel...
Waardering 4.55 uit 5
1490724

Siemens SN63HX26TN

679,00
De Siemens SN63HX26TN heeft een heel goed cijfer gekregen door zijn sterke features. Naast deze sterke features krijgt de vaatwasser ook erg goede ratings van de consumenten die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede beoordelingen scoort hij...
1588028

Siemens SX65EX56CN

1.149,00
De Siemens SX65EX56CN afwasmachine maakt alle borden en glazen volledig schoon en droog! Bij het maken van onze top 5 maken we gebruik van consumenten cijfers. De Siemens SX65EX56CN heeft gemiddeld een: 8.7 mogen ontvangen van ongeveer 13 kopers die...
Waardering 4.35 uit 5
1646157

Miele G 7161 SC Vi AutoDos

1.449,00
De Miele G 7161 SC Vi AutoDos krijgt een hele hoge rating. Deze vaatwasser scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede scores van de kopers die hem al thuis hebben staan!...
1450497

Inventum VVW7040++

529,00
De Inventum VVW7040++ krijgt een hele hoge rating. Deze afwasmachine scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede ratings van de mensen die hem al thuis hebben staan. De Inventum VVW7040++ is...
Waardering 4.30 uit 5
1673889

Beko BDFN26430A HygieneShiel...

469,00
Opzoek naar een geschikte vaatwasser? Stop maar met zoeken! De Beko BDFN26430A HygieneShield is namelijk de vaatwasser die je zoekt. De Beko BDFN26430A HygieneShield is beoordeeld door 4 mensen met de beoordeling: 8.0. Het is mogelijk om dit apparaat overal...
1475710

Miele G 5222 SCi CLST

1.099,00
Doordat de Miele G 5222 SCi CLST erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de afwasmachine in onze top 5! De Miele G 5222 SCi CLST is beoordeeld door 10 consumenten met de beoordeling: 9.5. Het is mogelijk...
Waardering 4.75 uit 5
1649039

Miele G 7272 SC Vi

1.549,00
De Miele G 7272 SC Vi belandt op een erg hoge plek. Naast zijn prachtige uiterlijk die deugdelijkheid uitstraalt is ook de binnenkant van de afwasmachine van goede kwaliteit. Niet alleen ons panel, maar ook de consumenten die hem al...
Waardering 4.65 uit 5
1634357

Siemens SE43HS41TE

668,99
Opzoek naar een ideale afwasmachine? Wij hebben hem voor je gevonden. De Siemens SE43HS41TE is namelijk de vaatwasser die je zoekt! De Siemens SE43HS41TE heeft de beoordeling: none gekregen van ongeveer none mensen. Het apparaat kun je in iedere keuken...
1634038

Bosch SMU6ECS57E

969,00
De Bosch SMU6ECS57E krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge beoordeling. Naast alle hoge ratings van de consumenten die de afwasmachine al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op de...
Waardering 4.70 uit 5
1560709

Bosch SBH6ZCX42E

1.199,00
De Bosch SBH6ZCX42E krijgt een hele hoge beoordeling. Deze vaatwasser scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede recensies van de mensen die hem al thuis hebben staan! De Bosch SBH6ZCX42E heeft...
1672908

Beko BDFN26520XQ

489,00
Omdat de Beko BDFN26520XQ erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de afwasmachine in onze top 5! Bij het maken van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De Beko BDFN26520XQ heeft gemiddeld de reviewscore: none...
1381243

AEG FFB52600ZW

526,00
De AEG FFB52600ZW heeft een heel goed cijfer gekregen door zijn sterke features. Naast deze sterke functies krijgt de vaatwasmachine ook erg goede recensies van de kopers die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede recensies scoort hij...
Waardering 4.45 uit 5
1407834

Whirlpool WFC 3C26 P

479,00
De Whirlpool WFC 3C26 P belandt op een erg hoge plek. Naast zijn mooie uiterlijk die een goede kwaliteit uitstraalt is ook de binnenkant van de afwasmachine van goede kwaliteit. Niet alleen ons panel, maar ook de consumenten die hem...
Waardering 4.40 uit 5
1635588

Bosch SGI2ITS33E

639,00
De Bosch SGI2ITS33E heeft een heel goed cijfer gekregen door zijn sterke features. Naast deze sterke kenmerken krijgt de afwasmachine ook erg goede beoordelingen van de kopers die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede recensies scoort hij...
Waardering 3.20 uit 5
1390271

AEG FSB52907Z

599,00
De AEG FSB52907Z heeft een hele goede score gekregen door zijn sterke features. Naast deze sterke features krijgt de vaatwasser ook erg goede scores van de mensen die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede ratings scoort hij...
Waardering 4.40 uit 5
1390273

AEG FSB52617Z

649,00
De AEG FSB52617Z beschermt alle vieze afwas en zorgt ervoor dat jouw vieze vaatwerk grondig schoon en droog wordt. Het is niet gek dat deze vaatwasmachine in onze top 5 staat, hij is namelijk door Coolblue als beste getest. Over...
Waardering 4.30 uit 5
1539326

ATAG DW7113XA

999,00
De ATAG DW7113XA heeft een heel goed cijfer gekregen door zijn sterke functies. Naast deze sterke features krijgt de vaatwasser ook erg goede beoordelingen van de consumenten die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede scoort hij ook...
Waardering 4.35 uit 5
1520644

Siemens SX67ZX01CN

1.299,00
De Siemens SX67ZX01CN krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge rating. Naast alle hoge van de eerdere kopers die de vaatwasser al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op de...
Waardering 4.80 uit 5
1370868

Whirlpool WBC 3C26 X

449,00
De Whirlpool WBC 3C26 X afwasmachine wordt erg hoog beoordeeld door mensen die de hem al eerder gekocht hebben, daarnaast heeft hij ook een hele goede prijs- kwaliteit verhouding. De vaatwasmachine scoort op de belangrijkste gebieden erg goed ten opzichte...
Waardering 4.40 uit 5
1463330

Siemens SN636X00JE

639,00
De Siemens SN636X00JE vaatwasmachine wordt erg hoog beoordeeld door mensen die de hem al eerder gekocht hebben, daarnaast heeft hij ook een hele goede prijs- kwaliteit verhouding. De afwasmachine scoort op de belangrijkste gebieden erg goed ten opzichte van zijn...
Waardering 4.45 uit 5
1630148

Bosch SGH4HCX48E

899,00
De Bosch SGH4HCX48E heeft een hele goede score gekregen door zijn sterke functies. Naast deze sterke functies krijgt de afwasmachine ook erg goede beoordelingen van de mensen die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede scores scoort hij...
Waardering 4.20 uit 5
1470339

Miele G 5072 SC Vi

949,00
De Miele G 5072 SC Vi heeft een hele goede score gekregen door zijn sterke functies. Naast deze sterke kenmerken krijgt de vaatwasmachine ook erg goede recensies van de eerdere kopers die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze...
Waardering 4.55 uit 5
1444190

Inventum VVW7040S++

419,00
De Inventum VVW7040S++ krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge . Naast alle hoge scores van de kopers die de vaatwasmachine al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op de...
Waardering 4.40 uit 5
1569453

ATAG DW7114OXB

1.099,00
Opzoek naar een ideale vaatwasser? Stop maar met zoeken! De ATAG DW7114OXB is namelijk de vaatwasmachine die je zoekt! De ATAG DW7114OXB is beoordeeld door 27 consumenten die je voorgingen met de score: 8.7. Het model is een inbouw afwasmachine,...
Waardering 4.35 uit 5
1684299

Hoover HDIN 4S613PS

749,00
De Hoover HDIN 4S613PS belandt op een erg hoge plek. Naast zijn fraaie uiterlijk die een goede kwaliteit uitstraalt is ook de binnenkant van de afwasmachine van goede kwaliteit. Niet alleen ons panel, maar ook de consumenten die hem al...
1569454

ATAG DW8114XT

1.399,00
De ATAG DW8114XT vaatwasser maakt jouw borden en glazen volledig schoon en droog! Deze vaatwasmachine is Coolblue's Keuze! De ATAG DW8114XT is beoordeeld door 17 eerdere kopers met het cijfer: 8.9. Het is mogelijk om dit toestel in te bouwen...
Waardering 4.45 uit 5