Vaatwasser voor een klein gezin

Wat maakt een vaatwasser geschikt voor een klein gezin? Een vaatwasser tussen de 6 en 10 couverts is perfect voor een gezin van minder dan 4 personen. Een couvert is een setje bestek voor 1 persoon, dat betekent dat er dus 6 tot 10 setjes bestek in de vaatwasser kunnen. 

Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over vaatwassers voor kleine huishoudensOok zullen wij de beste vrijstaande, inbouw en onderbouw vaatwasser voor een klein gezin van 2022 aan jou laten zien.

Vaatwasser voor een gezin

Beste vaatwassers voor een klein gezin van 2022

Aan het aanschaffen van een vaatwasser zit best een aantal keuzes verbonden. Zo moet je bijvoorbeeld kiezen tussen een half geïntegreerde vaatwasser, een volledig geïntegreerde vaatwasser, een onderbouw vaatwasser en een vrijstaande vaatwasser. Zodra je die keuze hebt gemaakt, zijn er binnen iedere categorie ook weer verschillende opties. Je moet bijvoorbeeld nadenken over een zuinige vaatwasser, het aantal verschillende programma’s waarover een vaatwasser beschikt en het aantal couverts.
Zodra je het type vaatwasser voor jouw huishouden hebt gekozen, kan je hier onder per categorie vinden wat de beste vaatwassers in hun soort zijn. Of je nu op zoek bent naar de meest zuinige vaatwasser, een apparaat dat zelfs de meest aangekoekte pannen nog schoon krijgt of een vaatwasser waarin zelfs de plastic bakjes kurkdroog uit het apparaat komen, hier vind je ze allemaal. Het is zeker de moeite waard om deze lijst even goed te bekijken, zo weet je zeker dat je een vaatwasser vindt die uitermate geschikt is voor jouw situatie.

Vind een nieuwe vaatwasser

Maak een keuze tussen de een van de beste vaatwassers van 2022 of doe de eenvoudige keuzehulp en vind je nieuwe vaatwasser.

Vind de perfecte vaatwasser

Alle best geteste vaatwassers

Beste vrijstaande vaatwassers voor een klein gezin van 2022

Houd er bij de aanschaf van een vrijstaande vaatwasser wel rekening mee dat het geluid van het apparaat niet wordt gedempt door de omliggende keukenkastjes. Een draaiende vaatwasser kan best wat geluid maken, wat in een open keuken erg storend kan zijn. Let dus altijd op het geluidsniveau. Het aantal decibel onder de 73 wordt gezien als acceptabel in een open ruimte. Vergeet ook niet dat een vrijstaande vaatwasser ook een wateraansluiting gebruikt, het apparaat kan dus niet zomaar overal worden geplaatst, er moet een aansluiting voor water en elektriciteit zijn op de plek die je in gedachten hebt.

De beste vrijstaande vaatwassers die passen bij een flexibele inrichting van je keuken, vind je in de onderstaande lijst.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale vaatwasser

Klik en start keuzehulp
Vaatwasser keuzehulp hero
1
2
3
4
Jouw vaatwasser

Soort vaatwasser

Wat voor soort vaatwasser zoek je? Een inbouw vaatwasser, een vrijstaande vaatwasser of een onderbouw vaatwasser?
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Welk soort vaatwasser zoek je?

Geluidsniveau vaatwasser

Een stille vaatwasser maakt weinig geluid bij het wassen van de natte vaat. Staat je vaatwasser vlakbij je woonkamer? Overweeg dan een stille vaatwasser.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe stil moet de vaatwasser zijn?

Prijs vaatwasser

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je vaatwasser ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere vaatwasser heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere vaatwasser.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe duur mag de vaatwasser zijn?

Vaatwasser grootte

Een groot gezin vereist een grotere vaatwasser, en ook een hoger aantal couverts. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een vaatwasser met een kleiner aantal couverts.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Voor hoeveel mensen moet de vaat gedaan worden?

Energieverbruik vaatwasser

Een energiebesparende vaatwasser heeft energielabel A, B of C en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige vaatwasser verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe energiebesparend moet de vaatwasser zijn?

Vaatwasser keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte vaatwassers van Nederland. Of bekijk de vaatwasser die het best bij jou passen.
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Vaatwassers aan het zoeken...

Beste inbouw vaatwassers voor een klein gezin van 2022

Een inbouw vaatwasser kan volledig geïntegreerd of half geïntegreerd zijn. Bij een volledige geïntegreerde vaatwasser valt het apparaat helemaal niet op in het design van je keuken. Het voorblad is hetzelfde als je keukenkastjes, waardoor je niet ziet dat er een apparaat zit. Een half geïntegreerde vaatwasser laat een deel van het voorpaneel zien. Dit is het gedeelte waar het bedieningspaneel van de vaatwasser zit.

In deze lijst vind je de beste inbouw vaatwassers voor een klein gezin van 2022!

Beste onderbouw vaatwassers voor een klein gezin van 2022

Onderbouw vaatwassers zijn vaak iets goedkoper dan de andere modellen, maar dat betekent niet dat ze geen lange levensduur of zuinig energielabel hebben. Het verschil zit hem in de afwerking aan de voorkant, waar op kan worden bespaard tijdens de productie. Met de binnenkant van het apparaat is helemaal niks mis. Het is dus een prima keuze om de vuile vaat van een klein gezin mee weg te werken.

Dit is een overzicht van de beste onderbouw vaatwassers voor een klein gezin.

Wanneer is een vaatwasser geschikt voor een klein gezin

Met een klein gezin heb je vaak minder vuile vaat dan met een groot gezin en een standaard vaatwasser is vaak te ruim. Het komt dan te vaak voor dat je een halve belading draait, wat zonde is van je water- en energieverbruik. Voor een klein huishouden is het dus verstandig om over een aantal verschillende opties na te denken.

Smalle vaatwasser

In de eerste plaats kan een klein huishouden kiezen voor een smalle vaatwasser. Het voordeel hiervan is niet alleen dat het model minder ruimte inneemt, maar ook dat je minder snel een halfvolle vaatwasser aanzet. Een smalle inbouw vaatwasser kan gemakkelijk worden ingebouwd in een kleine ruimte in de keuken, waardoor je meer opbergruimte overhoudt.

Energiezuinige vaatwasser

Een andere optie is een energiezuinige vaatwasser, deze vaatwasser verbruikt minder liter water en energie dan een standaard vaatwasser, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over je verbruik. Je kan gewoon een halve belading draaien zonder dat je meer water energie verbruikt dan nodig is.

Mini vaatwasser

Een derde optie is een mini vaatwasser. Deze modellen zijn vaak zo klein, dat ze gemakkelijk op het aanrecht geplaatst kunnen worden. Er is voldoende ruimte voor een aantal glazen, borden en bestek. De pannen moet je vaak zelf even met de hand afwassen. Voor kleine huishoudens met heel weinig afwas is dit ideaal, omdat het apparaat ook veel minder ruimte inneemt.

Veel mensen denken nog dat compacte vaatwassers minder goed werken dan de standaard modellen, maar niets is minder waar. Ze hebben vaak net zo veel verschillende programma’s, functies en mogelijkheden als een grote vaatwasser.

Vaatwassers voor een klein gezin assortiment

1409252 1

AEG FSB53907Z

899,00
De AEG FSB53907Z krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge score. Naast alle hoge scores van de kopers die de vaatwasmachine al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op de...
Waardering 4.45 uit 5
1677476

Hoover HDIN 4D620PB

699,00
De Hoover HDIN 4D620PB krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge rating. Naast alle hoge ratings van de mensen die de vaatwasser al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op...
1639889

Siemens SE23HI36VE

689,00
De Siemens SE23HI36VE krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge score. Naast alle hoge ratings van de eerdere kopers die de vaatwasmachine al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op...
1674265

Bosch SRS2IKW04E

569,00
De Bosch SRS2IKW04E krijgt een hele hoge beoordeling. Deze vaatwasmachine scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede recensies van de consumenten die hem al thuis hebben staan! De Bosch SRS2IKW04E is...
Waardering 5.00 uit 5
1521115

AEG FSE62417P

799,00
Opzoek naar een goede vaatwasser? Wij hebben hem voor je gevonden. De AEG FSE62417P is namelijk de vaatwasmachine die je zoekt. De AEG FSE62417P heeft de reviewscore: 9.2 mogen ontvangen van ten minste 3 eerdere kopers. De machine is een...
Waardering 4.60 uit 5
1682985

AEG FSB53907Z

649,00
Waardering 4.45 uit 5
1463330

Siemens SN636X00JE

639,00
De Siemens SN636X00JE vaatwasmachine wordt erg hoog beoordeeld door mensen die de hem al eerder gekocht hebben, daarnaast heeft hij ook een hele goede prijs- kwaliteit verhouding. De afwasmachine scoort op de belangrijkste gebieden erg goed ten opzichte van zijn...
Waardering 4.45 uit 5
1673889

Beko BDFN26430A HygieneShiel...

469,00
Opzoek naar een geschikte vaatwasser? Stop maar met zoeken! De Beko BDFN26430A HygieneShield is namelijk de vaatwasser die je zoekt. De Beko BDFN26430A HygieneShield is beoordeeld door 4 mensen met de beoordeling: 8.0. Het is mogelijk om dit apparaat overal...
1472018

Miele G 5022 U CLST

849,00
De Miele G 5022 U CLST afwasmachine maakt jouw vaatwerk grondig schoon en droog! Bij het bepalen van onze top 5 maken we gebruik van consumenten beoordelingen. De Miele G 5022 U CLST heeft gemiddeld de score: 9.1 gekregen van...
Waardering 4.55 uit 5
1684247

Haier XIB 5C1S3FS

949,00
Omdat de Haier XIB 5C1S3FS erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de vaatwasser in onze top 5! De Haier XIB 5C1S3FS heeft de score: none gekregen van ongeveer none experts. De machine is een inbouw vaatwasmachine, hierdoor...
1524263

Siemens SK26E222EU

429,00
De Siemens SK26E222EU beschermt al het servies en zorgt ervoor dat jouw afwas grondig schoon en droog wordt. De Siemens SK26E222EU is beoordeeld door 19 kopers die je voorgingen met de beoordeling: 8.7. Het model is een vrijstaande vaatwasser, hierdoor...
Waardering 4.35 uit 5
1370862

Whirlpool OWFC 3C26 X

529,00
De Whirlpool OWFC 3C26 X heeft een hele goede score gekregen door zijn sterke features. Naast deze sterke kenmerken krijgt de afwasmachine ook erg goede van de eerdere kopers die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede ratings...
Waardering 4.45 uit 5
1390301

AEG FSE63617P

899,00
Omdat de AEG FSE63617P erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de vaatwasmachine in onze top 5! Dat deze vaatwasmachine in onze top 5 staat is niet gek. Volgens Coolblue komt hij als beste uit de test. De...
Waardering 4.40 uit 5
1539326

ATAG DW7113XA

999,00
De ATAG DW7113XA heeft een heel goed cijfer gekregen door zijn sterke functies. Naast deze sterke features krijgt de vaatwasser ook erg goede beoordelingen van de consumenten die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede scoort hij ook...
Waardering 4.35 uit 5
1649039

Miele G 7272 SC Vi

1.549,00
De Miele G 7272 SC Vi belandt op een erg hoge plek. Naast zijn prachtige uiterlijk die deugdelijkheid uitstraalt is ook de binnenkant van de afwasmachine van goede kwaliteit. Niet alleen ons panel, maar ook de consumenten die hem al...
Waardering 4.65 uit 5
1521816

Siemens SN95EX56CE

1.219,00
Zoek je een passende afwasmachine en weet je nog niet welke je moet kiezen? De Siemens SN95EX56CE is misschien wel de juiste afwasmachine voor jou! De Siemens SN95EX56CE heeft het cijfer: none mogen ontvangen van ongeveer none mensen. Het toestel...
1710382

Beko DIN28433 AquaIntense

729,00
Opzoek naar een ideale afwasmachine? Stop maar met zoeken! De Beko DIN28433 AquaIntense is namelijk de vaatwasmachine die je zoekt! Bij het opstellen van onze top 5 maken we gebruik van consumenten beoordelingen. De Beko DIN28433 AquaIntense heeft gemiddeld de...
1634146

Siemens SE53HS60AE

849,00
De Siemens SE53HS60AE krijgt een hele hoge rating. Deze vaatwasmachine scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede recensies van de eerdere kopers die hem al thuis hebben staan! De Siemens SE53HS60AE...
Waardering 3.80 uit 5
1639645

Siemens SE73HX60CE

999,00
De Siemens SE73HX60CE beschermt al jouw vieze vaatwerk en zorgt ervoor dat de vieze borden en glazen grondig schoon en droog wordt! Bij het maken van onze top 5 maken we gebruik van consumenten cijfers. De Siemens SE73HX60CE heeft gemiddeld...
1470396

Miele G 5272 SC Vi

1.149,00
De Miele G 5272 SC Vi krijgt een hele hoge score. Deze vaatwasmachine scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede scores van de consumenten die hem al thuis hebben staan! De...
Waardering 4.45 uit 5
1541651

ATAG DW7114XB

1.049,00
De ATAG DW7114XB belandt op een erg hoge plek. Naast zijn prachtige uiterlijk die een goede kwaliteit uitstraalt is ook de binnenkant van de vaatwasmachine van goede kwaliteit. Niet alleen ons panel, maar ook de mensen die hem al thuis...
Waardering 4.50 uit 5
1474187

Miele G 5022 SC BRWS

699,00
De Miele G 5022 SC BRWS krijgt een hele hoge score. Deze afwasmachine scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede beoordelingen van de mensen die hem al thuis hebben staan! De...
Waardering 4.45 uit 5
1672908

Beko BDFN26520XQ

489,00
Omdat de Beko BDFN26520XQ erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de afwasmachine in onze top 5! Bij het maken van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De Beko BDFN26520XQ heeft gemiddeld de reviewscore: none...
1520640

Siemens SX63HX52AN

849,00
De Siemens SX63HX52AN krijgt een hele hoge rating. Deze vaatwasser scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede scores van de eerdere kopers die hem al thuis hebben staan! Bij het maken...
Waardering 4.45 uit 5
1649041

Miele G 7277 SC Vi XXL

1.549,00
De Miele G 7277 SC Vi XXL krijgt een hele hoge beoordeling. Deze vaatwasmachine scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede scores van de consumenten die hem al thuis hebben staan!...
Waardering 5.00 uit 5
1567222

Bosch SMS2HTW72E

599,00
Waardering 4.60 uit 5
1534408

Bosch SMV6ZAX03N

999,00
Omdat de Bosch SMV6ZAX03N erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de vaatwasser in onze top 5! De Bosch SMV6ZAX03N is beoordeeld door 3 experts met de beoordeling: 9.7. Het apparaat is een inbouw afwasmachine, hierdoor kun je...
Waardering 4.85 uit 5
1634357

Siemens SE43HS41TE

668,99
Opzoek naar een ideale afwasmachine? Wij hebben hem voor je gevonden. De Siemens SE43HS41TE is namelijk de vaatwasser die je zoekt! De Siemens SE43HS41TE heeft de beoordeling: none gekregen van ongeveer none mensen. Het apparaat kun je in iedere keuken...
1639654

Siemens SL63HX60CE

799,00
De Siemens SL63HX60CE belandt op een erg hoge plek. Naast zijn fraaie uiterlijk die een goede kwaliteit uitstraalt is ook de binnenkant van de afwasmachine van goede kwaliteit. Niet alleen ons panel, maar ook de consumenten die hem al thuis...
1635566

Bosch SGV2ITX22E

625,00
De Bosch SGV2ITX22E afwasmachine wordt erg hoog beoordeeld door consumenten die de hem al eerder gekocht hebben, daarnaast heeft hij ook een hele goede prijs- kwaliteit verhouding. De vaatwasmachine scoort op de belangrijkste gebieden erg goed ten opzichte van zijn...